Автор Тема: Сблъсък с комета на 25.05.2006?  (Прочетена 11465 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Oberon

 • Гост
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006?
« Отговор #15 -: Април 27, 2006, 13:50:52 pm »
Атмосфера 80 км? Забравете:)
Земята има защита от астероиди ???? ЗАБРАВЕТЕ:))))

Неактивен EfonD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006?
« Отговор #16 -: Април 27, 2006, 16:48:35 pm »

дано ни удари , поне ще даде поводи да се мисли на Земята като планета ,а не като континенти и раси.
Елементарен човек!

ssi

 • Гост
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006?
« Отговор #17 -: Април 27, 2006, 16:59:35 pm »
Да и дано удари Америка та белким се поогледат наоколо.
Не ,че искам да страдат хора...

Oberon

 • Гост
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006?
« Отговор #18 -: Април 27, 2006, 17:11:55 pm »
Това е малко вероятно, защото всяко тяло, което навлезе в Слънчевата система се следи, и се прави проектотраектория. И това е от години насам:) не се шашкайте:)))

Неактивен EfonD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006?
« Отговор #19 -: Април 28, 2006, 15:52:44 pm »


е то се следи ама......... сигурно в последния момент по новините се появи надписа " Извънредно съобщение..........."  все пак паниката е голяма сила ;)
Елементарен човек!

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 789
 • Amor vincit omnia
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006. ?
« Отговор #20 -: Април 28, 2006, 23:38:32 pm »
Ултра, за теб :)


Ерик Джулиан, бивш френски военен авиодиспечер и старши мениджър на летище, завърши изследването си на кометата 73P Schwassmann-Wachmann и обяви, че е високо вероятно фрагмент от нея да се сблъска със Земята на или около 25 май 2006. Кометата Швасман-Вахман се движи по петгодишна орбита, която пресича еклиптиката. Тя се е движила по своя петгодишен път с векове, но през 1995, мистериозно се разпада. Според Джулиан, това е същата година, когато се е появил crop circle, изобразяващ вътрещната Слънчева система, в която Земята липсвала от орбитата. Той твърди, че  кръгът "Липсваща Зема" е бил съобщение от висш разум, предупреждаващ човечеството за последиците на унищожителната му ядрена политика. Джулиан заключва, че сблъсък е силно вероятен около 25 май, точно когато кометата пресичка земната орбита. Ако първият фрагмент ще се размине на 10 милиона мили, то следващите заплашват да се сблъскат. Джулиан твърди, че дори кинетичната енергия на 'парче с размерите на кола' би въздействала на Земята с разрушаващ ефект. Той прави извода, че събитията на 25 май са свързани с политиката на администрацията на Буш относно уптребата на ядрени оръжия в Иран и ефектът им върху световете на висшите разуми. Джулиан предвижда, че сблъсъкът с кометата ще стане в Атлантическия океан между Екватора и Тропика на рака, и ще породи 200 (!) метрови вълни. (препоръчвам да си свалите детайлната му работа, "Денят на Съдбата", от сайта на Института По Екзополитика - ето и цитати: "Небесен обект, не по-голям от камион, но оживял със огромна кинетична енергия - скорост около 40 км/сек ще удари Земята след като премине през 80 километра атмосфера и окенаските дълбини на 1500 метра от това мястои ще разтърси зоната на Средноатлантическия хребет, пресичащ от север на юг океана. В момента, десетки подводни вулкани са напълно спокойни и изхвърлят много малко магма, излизаща от гигантски камери. Те ще се взривят, нагрявайки морската вода до точката на кипене" - представете си crop circle, показващ Слънчевата Система без Земята на орбитата си, само седмици след разпадането на кометата. Представете си, че този кръг показва разположението на планетите за дата 14 май 2006 - датата на най-близкото доближаване на кометата, с планетата Марс малко по-късно, за да покаже, че най-добрата дата е след 14 май)

Благодарско, Heinie - мнго мило !!!
Та значи, много вероятно е това да се случи, тъй като от известно време се обсъжда как да се реагира срещу тотално деструктивната политика на Буш... Може би никой от космическите ни събратя не е предполагал че до такава степен невежество ще обземе хората, но и досега американският затъпяващ начин и стил на живот пуска пипалата си навсякъде чрез радио-телевизионна хипноза и нови дози стрес евридей.... Ако това се продължи занапред, не се знае дали изобщо ще може да се овладее безумието, на което са способни т.нар. "лидери". Те все още си играят на детски игрички и дори не подозират, че мислите им в главите им са чужди....
По този и по други начини природата и любовта на нашите звездни събратя ще "обърне колелото на световната каляска, преди да е полетяла в бездната"  ;)

Така че каквото и да се случва, бъдете цялостни и не погубвайте детското си съзнание...
musica universalis

Неактивен Sikozu®

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
 • Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Aur0ra
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006?
« Отговор #21 -: Май 30, 2006, 00:27:56 am »
Ееее ко стана веее ? Още сме живи !!!
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006?
« Отговор #22 -: Май 30, 2006, 01:05:31 am »
Крив мерник ;)
Не било комета, ами комита.
Нямало да ни удари, ами да избега.
И не в гората, ами в Космоса.
:)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Jean-Luc Picard

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 351
 • Starfleet Captain
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006?
« Отговор #23 -: Май 30, 2006, 08:55:17 am »
Ееее ко стана веее ? Още сме живи !!!

Кометата е ударила, много ясно. Ама и това са скрили!!!!!!

 ;D :D  :) ;) 8)

llara

 • Гост
Отг: Сблъсък с комета на 25.05.2006?
« Отговор #24 -: Май 30, 2006, 11:18:34 am »
Дийп импакт” удря кометата “Темпел 1”
"ДНЕВНИК" 30/6 - 14:50 ч.

Двустепенната сонда на НАСА "Дийп импакт" ще се опита в понеделник, 4 юли, Деня на независимостта на САЩ, да направи нещо, неизвършвано досега от човек - да се удари пряко в сърцето на комета в опит да разкрие тайните на едни от най-древните тела във Вселената, пише американската преса.
Целта е "Темпел 1", а ударът е планиран за първите часове на деня - около 2 след полунощ източно американско време. Преди това от сондата ще се отдели тежащ 360 кг цилиндричен ударник с медно ядро, който ще се забие със скорост от около 37 000 км/ч в сърцето на кометата. По време на удара кометата ще се намира на около 133 млн. км, за да стигне до нея, "Дийп импакт" измина над 431 млн. км за близо шест месеца. Сондата беше изстреляна от космодрума Кейп Канаверал във Флорида на 12 януари.
Срещата ще бъде наблюдавана от втората част на апарата, която ще остане близо до кометата, както и от много обсерватории на и около Земята - "Хъбъл", "Чандра", "Спицър". "Темпел 1" и ударът на "Дийп импакт" с нея ще може да бъде видян с телескоп само от района на Тихия океан поради отдалечеността й от нашата планета по време на събитието, посочва в. "Ню Йорк таймс". Рик Грамиър, мениджърът на проекта, струващ 333 млн. долара, направляван от лабораторията за реактивни двигатели в Пасадина, Калифория, обяснява, че особено сложна е била последната част от мисията, когато "Дийп импакт" е трябвало да се доближи максимално до планета, за да подготви удар, като същевременно почти не се контролира от Земята. "Това е все едно един куршум да удари друг куршум чрез трети куршум", посочва той.
Учените очакват при удара да се образува кратер с големината на стадион, а в пространството около кометата да бъде разпръснат материал от вътрешността на тялото, който да бъде изследван. Специалистите са на мнение, че кометите са едни от най-древните космически тела и са формирани пряко от материал, съставил Слънчевата система преди 4.5 млрд. години. Според тях вътрешността на тези тела почти не е претърпяла промени във времето и съдържа първичен лед, газове и други материали във формата им отпреди милиарди години. Изучаването на същността и състава на кометите е ключ към разбиране на начина, по който е била създадена Слънчевата система, пише "Ню Йорк таймс". От друга страна, кометите и астероидите са потенциална заплаха за Земята и проучването им би дало възможност опасните да бъдат разрушени или отклонени, посочват експерти.
Според д-р Майкъл Ахиърн от университета в Мериленд, главен експерт на проекта "Дийп импакт", кометите са най-добрите източници на първичен материал в Слънчевата система. Докато външните им пластове са подложени на въздействието на радиация, междупланетен прах и слънчева светлина, вътрешността им запазва "чистотата" си. "Те са много, много стари, а през по-голямата част от живота си са останали студени и това ги е запазило в първоначалното им състояние", посочва ученият.
Целта на мисията - кометата "Темпел 1" е открита през 1867 г. от германския астроном Вилхелм Темпел. Тя е тяло с тъмен цвят, което обикаля около Слънцето по елиптична орбита между Марс и Юпител за 5.5 години. Според последните наблюдения ядрото й е с дължина около 14 км и широчина 6 км.
Повърхността й очевидна е "жива", тъй като на разпространена тази седмица снимка на кометата, заснета от телескопа "Хъбъл", се вижда ярък взрив, изстрелял лъч светлина и неизвестно количество газ или материал на височина от 2250 км. Именно подобни изригвания са едни от най-големите рискове пред и без друго трудната мисия. Твърдото ядро на кометата е заобиколено от своебразен ореол частици, които образуват дълга опашка в посока, противоположна на Слънцето. Тези частици могат както да повредят ударника, така и да повлияят на втората част от "Дийп импакт", която трябва да наблюдава събитието отблизо.
Сондата ще се раздели около 24 часа преди прихващането на кометата, като ударникът ще остане на пътя на космическото тяло, а наблюдаващият отсек ще се отдалечи, за да не бъде засегнат от взрива. Захранваният с батерии ударник, съоръжен със среден по размери телескоп, ще предава снимки от кометата до последната секунда преди удара. За да се насочи към светъл участък от повърхността на тялото, той ще направи редица сложни маневри през последните часове.
В момента на удара вторият отсек, оборудван с широкоъгълни телескопи с висока разделителна способност, трябва да се намира на 8500 км от кометата, като предава на Земята данните и от двата апарата. Около четвърт част след удара той ще се доближи само на 500 км от тялото, за да се опита да заснеме отблизо кратера и пръснатите от удара частици, като същевременно спусне защитните щитове, за да не бъде повреден от тях. "Успехът на цялата мисия зависи от това, което ще се случи през тези 800 секунди, заключава д-р Ахиърн. Имаме само един шанс."

Нищо не пречи да са разбили успешно и тази ;)

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
224 Отговора
81800 Прегледи
Последна публикация Февруари 06, 2007, 08:03:30 am
от H.
11 Отговора
6887 Прегледи
Последна публикация Февруари 24, 2006, 10:49:47 am
от firma
37 Отговора
13936 Прегледи
Последна публикация Януари 24, 2009, 15:36:22 pm
от Peacekeeper
347 Отговора
130461 Прегледи
Последна публикация Юли 31, 2010, 23:20:11 pm
от marhs
0 Отговора
4430 Прегледи
Последна публикация Юни 04, 2006, 15:19:05 pm
от Eon

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27