Не това исках да кажа.
Тяхното съзнание си е кошерно, те не познават индивидуалността така, както ние я познаваме.Те са съвършените комунисти.Ако комунизма трябваше да има ангел-хранител, това би била рептилия.
Ние от друга страна сме строго индивидуални и в действителност едва ли ще можем да си представим в пълнота какво е кошерно съзнание и как изглежда света през кошерните очи.
Само че е голяма грешка да се възприема висшия аз и инкарнациите му като кошерно построение.Това идва от невъзможността да си представим какво означава едновременност.Много често се прави тази грешка(за мен това е грешка), когато въображението просто все още не се е справило с изграждането на ситуацията и първата асоциация, до която стига, е кошерният модел.
Но не е така - чисто и просто, защото всяка инкарнация е строго индивидуална.Съзнателната матрица на кошерното съзнание е нещо различно от висш аз...тъй като всяко последователно същество представлява ЕДИНЕСТВЕНАТА инакрнация на един висш аз.А всички висши азове заедно участват в матрица на кошерно съзнание.
Докато едновременните същества може да имат много инкарнации, но висшият аз не участва в кошерна матрица.Просот метафоризирането на висшия аз и инкарнациите му като кошерене моде ле неуместно, защото инкарнациите са много индивидуални и общото между тях и доста малко.То е съществено, но е иглата в копата сено.
Нещо такова е:
-едновременните същества представляват множество преплетени купи сено, и в точката им на преплитане има една игла, обща за всички.
-кошерното съзнание е матрица, имаща много ЕДНАКВИ купи сено, като всяка има различна игла.