За олиото.
Преди време баба ми ми беше направила панирани чушки и ми ги беше сложила в една пластмасова кутия от сладолед.Тъй като от време на време правя компромиси(случаят беше специален и трябваше да спазя традицията заради нея), изядох ги.Тъй като суровоядният начин на живот не цапа прибори(изискват само вряла вода за измиване) заебах мазната кутия на масата - просто нямам навика да се занимавам с мръсни прибори, а и ме мързи да се занимавам с последствията от цивилизацията.
Знам, че баба ми готви с много олио.От малък, когато живях при нея, винаги я знам, че удавя нещата в олио.
Минаха 4-5 месеца оттогава(спомням си, защото ми ги беше направила заради свой личен празник).Днес ми притрябва кутия, за да пренеса храна извън дома си.
Реших да я измия тая кутия и да я ползвам.
Първо - нямаше плесен.Аз съм специалист по плесен и мухъл, знам всичко за тая гъба

Оставих кутията с един милиметър мазен слой по дъното, много добре си спомням, защото имах невероятни газове след тия чушки.Как е възможно да няма плесен, след като 5 месеца е била на открито?
Второ - почвам да я мия.Няма миене.Оказа се, че това, което мисля за засъхнала мазнина, не е нищо подобно.Да, бяло е(като мазнина, извадена от хладилник) само че е като силикон! Стържа с нокти, чопкам с вилица, кисна във вряла вода и сапун - не става.Нещото стои като гума - цялото дъно на кутията е гланцирано с тоя силикон.
След като покрих дъното с неразредена белина(доместос) и като поседя малко, започна да се отлепя от пластмасата на кутията.Взех груба гъбичка за миене и почнах да натискам - нещото падаше точно като силикон...като сопол, или лепило - на лепкави, гумени късчета.
Падаха големи, жилави късове и след като махнах, което можах, дъното на кутията остана да лепне сякаш... лепило за хартия.Все едно съм махнал етикета от някой буркан - така лепне.
Сега кисне в белина за неопределен период.
За бога, мили хора! Престанете да ядете ОЛИО! За да го махнете от организма си, ще ви трябва белина и груба гъбичка!Петрол - пластмаса! Олио - петрол(дизелов двигател се подкарва с олио)! Маргарин - пластмаса! Пластмаса - силикон!
П.П.
Знаете ли, че прототипът на двигателя на Дизел, първият двигател, произведен от него, е бил тестван с фъстъчено масло и така е останало в патента на двигателя? Дизел е бил ЗАМИСЛИЛ двигателя си за фъстъчено масло

А сега прогнилата ти цивилизация, о, цивилизовани човече, се опитва да ти втълпи, че био-горивата тепърва изгрявали.Не забравяй, че дизеловият двигател беше преди бензиновия, и дизеловият двигател се е движел с фъстъци - дърпал е влакове и е бил спрян от производство ИМЕННО заради успеха си.
Така че, цивилизовани човече, не се връзвай на пирказките на обществото си.Знай - олиото има същите химически произвоствени етапи като тези на бензина, когато е извличан от петрола.А пластмасите и силикона са деривати от петрола и мога да ти ги покажа като съдържими в олиото по дъното на кутията си.