Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307883 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Re:Вегетарианството
« Отговор #795 -: Октомври 02, 2009, 20:13:16 pm »
Много интересно меню имаш. :)

Възможно е да е от това. Но полза от този газ никаква, поне да беше водород. Аз пък откакто съм вегетарианец имам повече газове, излизащи от другото място. И постоянно ме упрекват, че именно вегетарианството е виновно за това. ;D

п.п.Това, за което говереше по-горе за запазването на ензимите в суровите ядки и това, че се познава дали са сурови именно по запазените ензими в тях ме подсети като биолог да споделя нещо. В семената, ензимите, които служат за разграждането на полизахаридите и белтъците до по-прости мономери са в неактивно състояние, ако няма водна среда. Така че, ако семената са сухи няма как да се активират ензимите в тях. Това обяснява защо семена могат да издържат и 10 години. И след това да покълнат. Ензимите в семената могат да се активират още от ниски температури - 4 С.
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 20:30:22 pm от sidewinder »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #796 -: Октомври 02, 2009, 20:38:00 pm »
Много интересно меню имаш. :)

Възможно е да е от това. Но полза от този газ никаква, поне да беше водород. Аз пък откакто съм вегетарианец имам повече газове, излизащи от другото място. И постоянно ме упрекват, че именно вегетарианството е виновно за това. ;D

Неизбежно е и ще намалее с времето.Голямото газообразуване е следствие от промяната в чревната фауна, която сигурно протича в момента.Можеш да ускориш нещата, ако си направиш основна промивка.

Бтв можеш да провериш дали изкарваш метан по красивия син пламък :) Не на всеки пръднята гори, зависи от чревната му фауна.А и не на всеки пламъкът е син, ако е друг цвят, най-вероятно да има други токсични запалими газове, а не метан.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #797 -: Октомври 04, 2009, 12:41:53 pm »
За олиото.

Преди време баба ми ми беше направила панирани чушки и ми ги беше сложила в една пластмасова кутия от сладолед.Тъй като от време на време правя компромиси(случаят беше специален и трябваше да спазя традицията заради нея), изядох ги.Тъй като суровоядният начин на живот не цапа прибори(изискват само вряла вода за измиване) заебах мазната кутия на масата - просто нямам навика да се занимавам с мръсни прибори, а и ме мързи да се занимавам с последствията от цивилизацията.
Знам, че баба ми готви с много олио.От малък, когато живях при нея, винаги я знам, че удавя нещата в олио.

Минаха 4-5 месеца оттогава(спомням си, защото ми ги беше направила заради свой личен празник).Днес ми притрябва кутия, за да пренеса храна извън дома си.
Реших да я измия тая кутия и да я ползвам.

Първо - нямаше плесен.Аз съм специалист по плесен и мухъл, знам всичко за тая гъба :) Оставих кутията с един милиметър мазен слой по дъното, много добре си спомням, защото имах невероятни газове след тия чушки.Как е възможно да няма плесен, след като 5 месеца е била на открито?

Второ - почвам да я мия.Няма миене.Оказа се, че това, което мисля за засъхнала мазнина, не е нищо подобно.Да, бяло е(като мазнина, извадена от хладилник) само че е като силикон! Стържа с нокти, чопкам с вилица, кисна във вряла вода и сапун - не става.Нещото стои като гума - цялото дъно на кутията е гланцирано с тоя силикон.
След като покрих дъното с неразредена белина(доместос) и като поседя малко, започна да се отлепя от пластмасата на кутията.Взех груба гъбичка за миене и почнах да натискам - нещото падаше точно като силикон...като сопол, или лепило - на лепкави, гумени късчета.
Падаха големи, жилави късове и след като махнах, което можах, дъното на кутията остана да лепне сякаш... лепило за хартия.Все едно съм махнал етикета от някой буркан - така лепне.

Сега кисне в белина за неопределен период.

За бога, мили хора! Престанете да ядете ОЛИО! За да го махнете от организма си, ще ви трябва белина и груба гъбичка!

Петрол - пластмаса! Олио - петрол(дизелов двигател се подкарва с олио)! Маргарин - пластмаса! Пластмаса - силикон!

П.П.
Знаете ли, че прототипът на двигателя на Дизел, първият двигател, произведен от него, е бил тестван с фъстъчено масло и така е останало в патента на двигателя? Дизел е бил ЗАМИСЛИЛ двигателя си за фъстъчено масло :)

А сега прогнилата ти цивилизация, о, цивилизовани човече, се опитва да ти втълпи, че био-горивата тепърва изгрявали.Не забравяй, че дизеловият двигател беше преди бензиновия, и дизеловият двигател се е движел с фъстъци - дърпал е влакове и е бил спрян от производство ИМЕННО заради успеха си.
Така че, цивилизовани човече, не се връзвай на пирказките на обществото си.Знай - олиото има същите химически произвоствени етапи като тези на бензина, когато е извличан от петрола.А пластмасите и силикона са деривати от петрола и мога да ти ги покажа като съдържими в олиото по дъното на кутията си.
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 12:53:21 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #798 -: Октомври 04, 2009, 13:14:38 pm »
Интересна история за олиото разказваш. Знай, че има микроорганизми, хранещи се с петрол.

Не е задължително олиото да мухляса. Просто не всеки субстрат е подходящ. Важни условия са да има влага. Вода! Субстратът трябва да има относително твърда консистенция, за да може мицела да се разпространява в тъканта. Иначе мухаловите гъби са едни от най-устойчивите организми. Особено Аспергилос нигер.
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 14:08:03 pm от sidewinder »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #799 -: Октомври 04, 2009, 17:39:18 pm »
Ами да - алтернатива по-принцип е студенопресовано слънчогледово масло ( 2 пъти по-скъпо горе долу) или вече всякаки други  отново студенопресовани като зехтин или сусамено. Защото рафинираното явно е  доста зле:

Добиването на рафинираното олио следва етапите:

1. Слънчоглеодовото семе се избелва, обезмирисява (12 часова обработка) по химически път с луга (сода каустик) при 70 градуса по Целзий. Съпроводено е с отделяне на сапун.
               2. Обработва се с консерванти за да не гранясва. Процесите са близки до рафинирането на нефта.

Неактивен sesiliq

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
  • ТРОЯНА
« Отговор #800 -: Октомври 04, 2009, 18:18:29 pm »
Ако искате да изчистите приборите и чиниите просто ги топнете в киселина.Аз си ям бая олио(любими ми са мекиците) ,но също така харесвам много и сурова чушка със сирене.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен DReaMeR

• Четящ
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #801 -: Октомври 04, 2009, 19:45:55 pm »
Аз преминах на суровоядство от 1 месец горе долу чуствам се добре :); Искам да по-питам ръжен хляб може ли да се яде ?
In this world, is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #802 -: Октомври 04, 2009, 20:07:56 pm »
Отговорът е прост - хлябът претърпява температурна обработка :)

За какво ти е хляб? Просто смеси по една част от пшеничено, овесено и царевично брашна, и две-три части смлени на мелничка за орехи фъстъци, лешници, бадеми или микс по желание.
Объркай всичко в голяма купчина прах и трици и го прибавяй към салатите си.

Мешай го на тесто със сосове(доматени сосове и тн), с изсушени плодове и тн.

Мога да ти дам рецепти за блат за торта, за кори за баница(която не се пече естествено, и корите са сурови) и тн.

Мога да ти дам и рецепта за бисквити.И за пълнеж да всевъзможни банички.

Само за суровоядство питай :) Ако прибавяш брашна и ядки(известните ядки не са ядки, а черупчести плодове - справка ботаника) към яденето, няма да ти се яде хляб.

П.П.
Ако все пак си решил да ядеш готвено, то можеш да избереш по-малкия боклук(всичко готвено за мен е боклук) и да се спреш на хляб Вита или най-добре Тонус, или Бонус(там каквото все още съществуваше).
Имаше още един свестен хляб, на една фирма, започваща с М...(разпространена е, логото е мелница).Разновидността се казва Фитнес.Виж в съдържанието на всичките им разновидности, защото само един беше хубав.
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 20:21:22 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #803 -: Октомври 04, 2009, 21:13:50 pm »
1. Слънчоглеодовото семе се избелва, обезмирисява (12 часова обработка) по химически път с луга (сода каустик) при 70 градуса по Целзий.

Лугата представлява краен продукт от солодобива в Поморие. Получава се след изпарение на морската вода и кристализацията на солта.

Неактивен DReaMeR

• Четящ
  • *
« Отговор #804 -: Октомври 04, 2009, 21:42:13 pm »

П.П.
Ако все пак си решил да ядеш готвено, то можеш да избереш по-малкия боклук(всичко готвено за мен е боклук) и да се спреш на хляб Вита или най-добре Тонус, или Бонус(там каквото все още съществуваше).
Имаше още един свестен хляб, на една фирма, започваща с М...(разпространена е, логото е мелница).Разновидността се казва Фитнес.Виж в съдържанието на всичките им разновидности, защото само един беше хубав.

Ами не хапнах 2 филий, защото си мислех че може;Добре че попитах:Благодаря за отговора  :yes: :dance:
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 21:43:42 pm от DReaMeR »
In this world, is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #805 -: Октомври 04, 2009, 21:48:46 pm »
Ами не хапнах 2 филий, защото си мислех че може;Добре че попитах:Благодаря за отговора  :yes: :dance:

Като цяло дали може или не може, зависи от целта ти, не че някой те е вързал :)

Хляб се пече :) Също така има много различни видове хляб и човек трябва да се запознае обстойно - изпечената мая например е чист труп.Маята представлява дрожди на гъби.В някои хлябове има сода, яйца и тн... в други има друго и при печене ( унищожение) всяко нещо се разлага на различни остатъци с различни ефекти.Въобще хляба не е "просто хляб", а трябва да се знаят неща.

Неактивен DReaMeR

• Четящ
  • *
« Отговор #806 -: Октомври 04, 2009, 22:00:26 pm »
Ами нацелил съм определено лош хляб има мая в съставките и някави подобрители който са ми много Х какви са ,но ще отиде на боклука. Ще си карам на зеленцуци и плодове, Благодаря отново :)
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 00:49:45 am от Mirotvorec »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #807 -: Октомври 04, 2009, 23:05:47 pm »
Виж, ако търсиш разнообразие, купи си хубав мед. Купи си пълнозърнесто пшеничено брашно от била и овесени трици от била и омешай тесто, намя да съжаляваш ;) Прибави сурови фъстъци.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #808 -: Октомври 04, 2009, 23:35:21 pm »
Маята представлява дрожди на гъби.В някои хлябове има сода, яйца и

Не дрожди на гъби, а едноклетъчни гъби! :yes:

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #809 -: Октомври 04, 2009, 23:39:50 pm »
Еми така пише в българската уикипедия :P

Бтв, да спомена на вегетарианците и суровоядците за гъбите.Всичко е ок по принцип, само че имат свойството да пречистват почвата и онова, на което растат.Също така гъбите много обичат радиация и там, където има повече радиация, има повече гъби.
Това със сигурност се знае от производителите на култивирана печурка, не се съмнявайте.

Затова гъбата не е най-желана в менюто, ако не искаме да ядем нещо, абсорбиращо замърсители и радиация.
Нещо като мидата... кой би ял миди, при положение, че пречистват водата от замърсители??? Месоядните не са с всичкия си, това си го знаем, но те са друга тема.
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 00:50:40 am от Mirotvorec »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27