В тая връзка искам да попитам за суровите картофи. И по- точно дали и доколко има смисъл да се ядат сурови.
Не бива да се ядат сурови картофи!!! 
Хахаха

Но първо да се изкажа по повод това:
А желанието ти да не ядеш нещо, което ти се яде някак си просто звучи... насилствено.
Ако човек счита, че месото му вреди физически и най-вече на психиката, или че по някакъв начин косвено допринася за причиняването на смърт на невинни същества, не е ли по-добре да го спре, дори и насилствено?
Oneness, както казах и в друга тема - трябва най-накрая да се разбере, че ако знам нещо за даден продукт, и този продукт ми се яде, но това, което знам за него, ме сипра да го ям, тук са намесени две желания.
Моето инстинктивно желание ме кара да го ям.Тук аз проявявам насилие спрямо инстинкта.
Но моето интелектуално желание копнее аз да не се докосвам до това нещо.И тук аз изпълнявам с неохота желанието на интелекта си.
И двете желания са мои.Само че всеки вижда това желание, което му е угодно на него.В случая аз порявявам насилие към едното и блоговоление към другото.Защото емоциите, както и желанията, също са в йерархия и са подредени по приоритет и сила.
А за картофите

У болно-наивното общество, онази безинтелектуална аморфна маса от чехълчета и амеби, която изпълва улиците, битува едно вярване, че от суровия картоф се вдига температура и може да не ходиш на училище.Колко дребнаво...но както и да е.
В действителност температурата на човека не е нещо постоянно(какво?! нима казах нещо ново или нещо неизвестно?!)
Температурата на човека зависи от много фактори и е прилична на хомеостаза - на активно стабилна, а не на пасивно стабилна(какво?! все едно и това не знаем?! кво толкова важно има тук?!)
Еми след като тези факти не са нищо ново, нищо дълбоко, нищо незнайно и нищо за учудване, защо постоянно повтаряме, че от картоф се вдига температура? Онова, което ни трябва, е да знаем ЗАЩО се вдига тя.
Температура се вдига, когато имунната система е свръх-активна.
температура се вдига, когато коя да е система е свръх-активна.
Температура се вдига, когато се напарваме под душа.
Температура се вдига след спринт.
Температурата се вдига при силни емоции.
Глупостта на медицинското лице, което счита промяната в температурата като обективен фактор, даващ конкретна информация, няма прецедент.
Смешно е, когато тригерният израз "вдигнах температура" задейства онзи познат ни
готов пакет от
изводи и
архетипи, даващ негативна
оценка.
И така, у обществото битува
архетипно-изводния пакет от разсъждения, който всеки с гордост изтъква като някакво интелектуално богатство, че суров картоф не се яде, защото вдигаш температура от него.
Защо се вдига температура от него.
Защото картофът е много полезен за стомашната и чревната среда.Той действа като регулатор и като възстановител на нарушеното равновесие в тези среди.
Ха! странно, нали?
Защото пък пърженият картоф прави точно обратното!
Именно

защото пърженето разрушава именно онази химия на картофа, която го прави полезен, и без нея той придобива обратните функции - става вреден по същия параграф, по който иначе е полезен

Аз никога не съм вдигал температура от картоф.Ям го настърган в салата, ям го нарязан сред ядки, ям го като ябълка.
Температура вдигат само онези, които имат нарушение в стомашно-чревната система.Защо? Защото тези тъкани са изключително богати на кръв(като синусната лигавица) и силно влияят на кръвното налягане и състоянието на кръвта(затова капките в носа вдигат кръвното).Когато картофът предизвика бурни химични промени и се започнат бурни биохимични действия за възстановяване на равновесното състояние, температурата се вдига.
Имунната система няма никакво участие в това...но зависи от нарушението на тракта все пак.
Също така, ако напишете "суров картоф" в гугъл, ще попаднете на множество форуми и разкази на хора, чиито деца обожават сурови картофи и ги ядат с желание, за възрастни и студенти, които също се привличат от сурови картофи и тн.
Ще кажете ок - вареният картоф също е полезен за стомаха и се яде, когато е разстроен.Да, така е - варенето не е достатъчно, за да разруши активната химия в картофа, свързана с тракта.Но замислете се - вие със сигурност
ГУБИТЕ НЕЩО при варенето, въпреки, че още не знаете какво.
Какво ви пречи да изядете този картоф суров?