Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307940 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен tsvety

• Четящ
  • *
  • Публикации: 23
Re:Вегетарианството
« Отговор #840 -: Октомври 08, 2009, 00:17:21 am »
Говоря за голямата оранжевата.Значи да си купя и зелени, така ли :)
И патладжаните стават за ядене.То всичко става де, но имам предвид "на мен ми харесаха".

Малко офтопик - има един блог на български за суровоядци - http://www.recipemagician.com/
Със сигурност ще намериш интересни рецепти.
Относно зелената тиквичка - нарязва се на тънки лентички
и се маринова в зехтин и лимон. Става вкусно.
Аз я добавям към салата от домати, маслини, червен лук и
слънчогледови семки.
Можеш да разгледаш също и http://www.zemianazaem.com/

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #841 -: Октомври 08, 2009, 09:08:09 am »
Мда, твърде жалко, че на пазара не се предлагат от тези тъмно зелените тиквички. Ядох веднъж домашни, отгледани в градината на баба ми- бяха прекрасни! Нищо общо със светлите. Съдържат повече вода и са по- хрупкави, а и по- вкусни :)
А някой да сподели за патладжаните, освен мариновани как се ядат сурови? И как се обработват, освен по традиционния начин ( да се солят и после да се отцежда горчилката)?
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 09:20:32 am от merulious »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #842 -: Октомври 15, 2009, 09:32:58 am »
В този сайт земя назаем наистина има доста полезна информация. Там можете да намерите и повече информация за хранителната левкоцитоза, за която поствам тук един цитат от книгата на Лидия Ковачева "Гладът- приятел и лекарство":
Цитат
ХРАНИТЕЛНА ЛЕВКОЦИТОЗА
Известно е, че при болестни състояния се увеличават белите кръвни телца в организма на човека. Но същото явление се наблюдава и след приемане на термично обработена храна. Ако в момента на храненето белите кръвни телца са 6-7 хиляди на квадратен милиметър, само 30 минути след това техният брой се увеличава до 30 хиляди. Но това не се получава при приемане на сурова растителна храна.
Лесно е да се прецени в какво затруднено положение се поставя нервната система, когато тази топлинно обработена храна се приема няколко пъти на ден, А ако това се повтаря години наред, може да се стигне до нейното пълно изтощаване.                                         
„Интересно е откритието на руския учен-бактериолог Кушеков, направено при наблюдението му върху скорбута по време на продължителния му престой в Арктика - пише д-р Бирхер. - Той открил, че хранителната левкоцитоза, смятана за нормално физиологично явление, не се появява след употребата на сурови храни, докато се среща винаги след употреба на готвени и индустриално преработени храни (консерви, захар и др.)." Последвалите изследвания доказват, че хранителната левкоцитоза не се развива и при ползване на топлинно обработена храна, когато обаче преди нея се включи сурова растителна храна.
Няколко десетилетия по-късно работата на Бирхер - Бенер с вдъхновение беше възприета и подета от АТЕРХОВ.
Оставям на вас да си вадите изводите.
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Formentera

• Четящ
  • *
  • Публикации: 97
« Отговор #843 -: Октомври 26, 2009, 14:29:47 pm »
А аз винаги съм се чудела на лекарите хирурзи, как цял ден режат човешко месо , а вечерта спокойно отиват на ресторант със семейството си и си поръчват едно такива големи пържоли, почти сурови съвсем малко запечени и си ги изяждат с кеф? Аз това не мога да го разбера при положение, че човешкото месо прилича много на жовотинското на външен вид. Каква психика трябва да има човек,не знам.  :bad:

Неактивен vikeca

• Четящ
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #844 -: Ноември 21, 2009, 00:45:27 am »
В допълнение на богата тема ще кажа, че дълги години се занимавах със спорт, който изискваше да ям месо, яйца итн. Сега съм вегетарианец и се чувствам страхотно. Не се хвалих с това, но в един момент близките и приятелите видяха какво преобладава в чинията ми и се досетиха, че съм вегетарианец. Много спориха с мен, други се опитаха да ме подиграват, но уви всички бяха обекти на масовото съзнание, медии итн. Няма да ви подтиквам да ядете ТОВА или ОНОВА. За себе си казвам, че е великолепно. Вие преценете какво искате да слагате в устата си, но ХУБАВО проучете преди веднага да тръгнете да оплювате една информация.
Трите фази на ИСТИНАТА (Шопенхауер):

1. Подигравка
2. Жестока съпротива
3. Приемане
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 20:46:25 pm от H. »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #845 -: Ноември 21, 2009, 11:31:17 am »
Имам добри новини за Земята!

Все повече хора на планетата преминават към вегетарианство. Трудно се излиза от здравата прегръдка на конформизма.
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 20:45:47 pm от H. »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #846 -: Ноември 21, 2009, 11:47:42 am »
Аз пък никога не съм била осъзната вегетерианка.Много рядко хапвах месо,щото от малка не го понасям и ми мирише.Още от детската градина.Сега вече изобщо не ям,но другите животински продукти,яйца,мляко и т.н.си ги хапвам.

Неактивен SiriusAngel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 170
  • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
« Отговор #847 -: Ноември 21, 2009, 15:10:46 pm »
Аз преди малко повече от година изведнъж отказах месото!
Не знам Как и защо?Организма ми го отказа и не испитвам никаква нужда да го консумирам до ден днешен.
Риба консумирам и останалата част както константин2007 изброи. :)
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #848 -: Ноември 21, 2009, 17:53:36 pm »
 :)SiriusAngel,
 На всяко следващо стъпало отказваме по един негативен навик. Всички се раждаме млекопитаещи и немесоядни, такива ставаме в последствие. По-умряла храна от месната едва ли има. Така, с повишаване вибрациите ни намаляват негативните потребности? :hi:
« Последна редакция: Ноември 21, 2009, 18:21:16 pm от Mirotvorec »
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #849 -: Ноември 21, 2009, 20:21:50 pm »
Нещо много важно, на което всички ние не обръщаме достатъчно внимание или даже никакво:

Върху храната, която приемате, и нейното храносмилане оказват влияние не само вашето съзнание и обкръжението ви, но и начинът, по който е приготвена храната. Всеки, който докосва вашата храна, оставя невидими следи от собствените си вибрации върху нея и колкото сте по-чувствителни, толкова е по-голямо влиянието им върху вас. Старайте се да ядете храна, приготвяна от чисти, излъчващи любов хора, а когато вие приготвяте храна за другите, дръжте в ума си чисти и радостни мисли. Когато готвите, пейте хубави и оптимистични песни. 

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #850 -: Ноември 21, 2009, 22:16:40 pm »
 :)sidewinder прекрасни напътствия, относно приготвянето на храната. Радвам се, че така дословно някой цитира отдавна казаните думи от Беинса Дуно и с удоволствие ще чета и продължението. :hi:

Неактивен vikeca

• Четящ
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #851 -: Ноември 23, 2009, 13:32:26 pm »
Напълно съм съгласен със sidewinter! Много е важно кой и как приготвя храната. Ако питате мен най-добре сами си гответе. Няма нищо по-вкусно от храна, сготвена с любов. Пък и като си готвиш, знаеш какво слагаш вътре. По ресторантите само избивки ти правят  ;D Историите на някои готвачи, които познавам, ме накараха да намаля посещението на заведенията до минимум  :bad:

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #852 -: Ноември 23, 2009, 18:18:01 pm »
 :)Да като стана дума за любов, добрата  храна ни хармонизира, тонизира и подобрява настроението ни, а любовта ни допълва щастието и помага да намерим правилната посока.Все пак храната трябва да се готви от здрави и благородни хора нали? :hi:

Неактивен DReaMeR

• Четящ
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #853 -: Ноември 28, 2009, 08:38:45 am »
Така вече станаха почти 3 месеца от когато съм минал на суровоядство. Аз съм висок 1.98м и тежах 82-85кг след 3 месеца сурова храна  тежа 69-72кг. Мазнините по край корема почти изчезнаха и се смали доста, обаче започнах да се притеснявам защото се още продължавам да свалям килограми в доста бързо темпо и когато имам някаква по тежка  физическа работа бързо губя силите си. :(
« Последна редакция: Ноември 28, 2009, 08:43:06 am от DReaMeR »
In this world, is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #854 -: Ноември 28, 2009, 09:24:41 am »
Вие не разбрахте ли че трябва да го чувствате като вътрешна необходимост, за да бъдете такъв? Да ЗНАЕТЕ, че сте такъв, а не да СТАНЕТЕ такъв, защото е модерната духовна мода или просто от сте го прочели и давай от любопитство? Така само ще си навредите. Яжте това, което ви се яде и не правете глупости, защото някой казал!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27