Доколкото знам месоядството е започнало по време на ледниковия период. С други думи е било въпрос на оцеляване в променената среда.
Не е вярно.Какво тогава са яли мамутите и елените и прочие дивеча?
Значение за личния ми избор не.По-скоро съм любопитен.Вътрешно убеден съм, че не трябва да ям месо, но често ми се случва да обяснявам на разни хора защо, аджаба съм се отказал от него. (спрях го преди 4 месеца).Случва ми се да влизам в нежелани спорове, особено когато се налага да обидя някоя трудолюбива домакиня.
Та интересно ми е, кога в човешката еволюция е започнало вегетарианството или респективно месочдството
Дааа, до болка познато.И още ме боли, когато някой ме пита "защо".Идва ми да му отговоря грубо, да го напсувам или нещо такова, защото толкова много безсмислени обяснения съм извършил, че съжалявам искрено за всяко едно от тях.
Същите хора те питат "защо" след няколко дни отново.
След като вътрешно го усещаш, няма голям смисъл да знаеш "защо".Ако някой те пита, кажи му - "защото съм любознателен, интелигентен и разполагам с ценна информация за себе си и живота си, и понеже ти си мързелива автоматична пача, можеш да ме питаш още 100 пъти "защо", но няма да ти кажа".
Иначе като цяло въпросът е малко несериозен.Тва е все едон да питаш дали атлантите са си поръсвали черен пипер и чубрица върху хляба.
Откъде да зная за бога, дали са ядяли месо или не.Нима мислиш, че това е най-важното, което ще отразят в завещанието си на поколенията?

А за другия ти въпрос, мога да споделя личното си мнение:
Човек може да е създаден по един начин, но човекът се смята за духовно същество, защото може да променя предназначението, съдбата и характера си, въпреки целта, заради която е създаден.И го прави.
Ти сам избираш, на базата на това, което знаеш интелектуално и чувстваш емоционално, дали да ядеш месо или не.
Спорт, аз доста успешно си намирам сурови ядки (бадеми, лешници, орехи, бразилски орех).
А пък аз се съмнявам.Както казах - купи си сурови лешници и ги разцепи, виж сърцевината - ако е кафява, значи въобще не са сурови, просто са "недопечени".
П.П.
Препоръчвам на всички суровоядци една рецепна от Атерхов

50гр пшеничено брашно, ръжено брашно, овесени трици и царевично брашно се разбъркват.(общо 50гр май, ама аз го правя на око)(пълнозърнесит брашна, продават се навсякъде).
После в мелничка се стриват наедро или наситно фъстъци, лешници, бадеми и други ядки по вкус.
Това се смесва в една голяма купчина трици.
Рендосва се ябълка, морков и суров картов в равни количества.
После купчината и рендосаното се смесват и се яде

Ако искате да сатне сладко - слагате мед, ако искате да сатне солено - слагате зехтин.