Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307684 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Re:Вегетарианството
« Отговор #750 -: Юли 16, 2009, 21:19:56 pm »
Нека и аз да се включа по темата. Преди години, когато още ядях месо (Умишлено не казвам вегетарианец. Ще поясня защо по-долу *. Месото никога не е било повече от 25% в отношение с растителната храна в моя живот), аз също се удивлявах на растителноядите и не можех да си представя живота без да ям месо. Даже понякога се отнасях с тях с надсмешка. Но ето, че един ден буквално все едно някой ме удари с чук по главата и каза -"От утре си вегетарианец". Понесох раздялата с месото много безболезнено и не ми липсваше. Никой не ме е подтиквал към това, нито пък съм подръжавал на някого. Съвсем спонтанно стана. Естествено, както повелява матрицата, моито близки и приятели се опитваха да ме върнат обратно, но уви не се поддадох. Тълпата се подчинява на един закон - Прави като мен!

Ето, че днес съм здрав, с отлични здравни показатели, нивото на хемоглобина ми е нормално. Откакто не ям месо, почти не боледувам - дори грип. Не съм имал кошмари на сън. Изчезнаха явления, като дребнавост, материализъм. Организма ми не се изморява толкова бързо и не изпитвам хронична умора след работен ден. Мога да измина 35км на ден пеша само на 300гр. храна и вода. Друго, което ми е направило впечатление е, че кръвта ми се съсирва много бързо.

* Вегетарианството се разбира малко погрешно и едностранчиво. Не си вегетарианец, ако си се отказал само от месото. Човек трябва до се освободи от лоши мисли, да спре да псува, да спре да плюе по улицата, да не отдава прекалено чест на суетата и много още... Поне в общи линии това е за мен вегетарианството.
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 21:22:19 pm от sidewinder »

Неактивен usmivka

• Четящ
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #751 -: Юли 17, 2009, 10:45:42 am »
 :)Не е необходимо да се храним с месо, има достатьчно храна която може да го замести.Например ЕЛДАТА има достатьчно белтьчини , калций , витамини.
Много по добре се чувствам когато се храня с плодове, зеленчуци , ядки, елда,сварени зрьнца от Лимец с мед.С такава храна човек няма как да не е енергичен, да не мисли положително и да бьде позитивно настроен :) :) :)

Пропуснах .......подкрепям sidwinder за това ,че не само трябва да се откажем от месото.Много важна е и мисльта на човека.Трябва да сме готови да я променим и да я насочим кьм добро...    :)
« Последна редакция: Юли 17, 2009, 16:38:01 pm от Mirotvorec »

Неактивен BloodZ

• Четящ
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #752 -: Юли 22, 2009, 17:34:00 pm »
доста прочетох тук имаше и неща който са
истина, но да не ядеш месо - червено от мускула на животно особено когато е прясно ...... мммм. Единственото нещо което ми помага при махмурлук е пържолата и хляба, единственото нещо с което се дигам на крака
като ме тресне грипа е пържолата и хляба - когато ям месо до 1 час по късно започвам да усещам прилив на енергия /за да не започнете с "то се разгражда за 12 часа а пък ако е от щъркел за 52 седмици и такива - да кажа, че съм с метаболизъм на който би завидял и  The Flash, храня се по 5 - 6 пъти на ден/.
Не ме разбирайте погрешно обичам зеленчуци и плодове - най вече зеленчуци
но просто без месо не мога.
Както са казали Булгарете
Дай ми червено вино и мръвки
Па ме чЕкай да Умра  ;)

А и не мога да си представя войн /имам впредвид от тези който найстина се бият/вегетарианец
ако някой знае за такива да пише.
Аз смятам че без месо физиката ни нямаше да има нищо общо с това, което е в момента.
« Последна редакция: Юли 22, 2009, 17:37:29 pm от BloodZ »

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #753 -: Юли 22, 2009, 17:47:50 pm »

А и не мога да си представя войн /имам впредвид от тези който найстина се бият/вегетарианец

Воините ли са най- важни?

Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен BloodZ

• Четящ
  • *
« Отговор #754 -: Юли 22, 2009, 18:08:13 pm »
Ами без тях сега може би щях да бързам за да не изпусна ходжата в кварталната джамия.
Хората направили най много за тая страна са именно войните направили
всеки агресор пресякъл българска граница на мърша, както и всички млади момчета който са си оставили костите по полета и окопи пазейки НАС

« Последна редакция: Юли 22, 2009, 18:09:11 pm от BloodZ »

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #755 -: Юли 22, 2009, 18:14:19 pm »
Ами без тях сега може би щях да бързам за да не изпусна ходжата в кварталната джамия.
Хората направили най много за тая страна са именно войните направили
всеки агресор пресякъл българска граница на мърша, както и всички млади момчета който са си оставили костите по полета и окопи пазейки НАС

Виж сега, докато не уточним кое е и, и кое й,няма смисъл да продължаваме. Защото става малко като онази история - > "Да се помилва не да се обеси."  ;)

Напоследък с много агресия се сблъсквам тук. Или така ми се струва...Всеки иска да се бие и това е на преден план.

Неактивен BloodZ

• Четящ
  • *
« Отговор #756 -: Юли 22, 2009, 18:24:54 pm »
Да права си за грешката, но мисля че смисъла няма
да ти се изплъзне  ;)
напротив - аз съм твърдо против агресията, но това си е
човешката природа - ако жени управляваха света нямаше да има воини а само нервни разговори през 28 дни  ;D
Просто не можеш да кажеш, че те не са важни, може би не най-важните
но са били носещата колона на колибката в която живеем и без тези месоядни агресори нямаше да сме тук

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #757 -: Юли 22, 2009, 18:28:58 pm »
и без тези месоядни агресори нямаше да сме тук
Да, нямаше да сме тук, а много по- напред. :)

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #758 -: Юли 22, 2009, 22:02:39 pm »
Могъщата Римска армия е била почти изцяло на вегетарианска храна. Римляните завладявали известния ни свят с войници, които били хранени с хляб и овесена каша, със зеленчуци и малко вино, и, от време на време, риба.  Според историка Уил Дюран 'Римската армия е завладяла света с вегетариански начин на хранене. Войниците на Цезар недоволствали, когато овесът свършил и те били принудени да ядат месо.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #759 -: Юли 23, 2009, 23:00:25 pm »
Да права си за грешката, но мисля че смисъла няма
да ти се изплъзне  ;)
напротив - аз съм твърдо против агресията, но това си е
човешката природа - ако жени управляваха света нямаше да има воини а само нервни разговори през 28 дни  ;D
Просто не можеш да кажеш, че те не са важни, може би не най-важните
но са били носещата колона на колибката в която живеем и без тези месоядни агресори нямаше да сме тук

За вегетарианството: Всичко вече е "дъвкано" и предъвквано" в тези незнам си колко страници. Ако питаш мен, вегетарианството даже е само един компромис, даже не цяла крачка, а само половинка.Номерът е да се храниш с жива храна, не с трупове, пък били те месни или растителни.
Всъщност колкото повече чета, толкова се убеждавам, че ние нищо не знаем за храненето. И никой не ни е учил. Сега откриваме света. Поне аз. :-[
Така че не бързай да правиш изводи, защото ..ще видиш защо. Много бързо всичко става на пух и прах.
Поздрави! :-*

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #760 -: Юли 23, 2009, 23:09:36 pm »
В подкрепа на Magnolia ще добавя, че за организма е по-ценна наистина живата храна, защото в  нея има прана (жизнена енергия) и структурирана вода. Последната е под формата на малки клъстери и така лесно прониква през мембраната на клетките.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #761 -: Юли 23, 2009, 23:21:47 pm »
Впрочем водата, съдържаща се в пресните плодове и зеленчуци е структурирана. Неслучайно отвсякъде ни бият тъпана, да пием вода , да пием вода, че и по 2-3 литра на ден.  :o Защото учените са установили, че клетките ни са жадни и гладни. Но интересно защо не ни казват: За Бога, яжте жива храна, а ни казват " Пийте вода". Което е тъпо, защото ако храната ти е основно сурова, нямаш нужда от тези 2-3 литра. Но те знаят, какво се купува и яде масово, затова и този призив. Така поне аз интерпретирам фактите.
« Последна редакция: Юли 24, 2009, 01:06:41 am от Mirotvorec »

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #762 -: Юли 24, 2009, 15:31:28 pm »
доста прочетох тук имаше и неща който са
истина, но да не ядеш месо - червено от мускула на животно особено когато е прясно ...... мммм. Единственото нещо което ми помага при махмурлук е пържолата и хляба, единственото нещо с което се дигам на крака
като ме тресне грипа е пържолата и хляба - когато ям месо до 1 час по късно започвам да усещам прилив на енергия /за да не започнете с "то се разгражда за 12 часа а пък ако е от щъркел за 52 седмици и такива - да кажа, че съм с метаболизъм на който би завидял и  The Flash, храня се по 5 - 6 пъти на ден/.
Не ме разбирайте погрешно обичам зеленчуци и плодове - най вече зеленчуци
но просто без месо не мога.
Както са казали Булгарете
Дай ми червено вино и мръвки
Па ме чЕкай да Умра  ;)

ако някой знае за такива да пише.
Аз смятам че без месо физиката ни нямаше да има нищо общо с това, което е в момента.

;) Даааа  ;) Безкрайно си прав как ли щяхме да се забавляваме без агресията на месоядните >:( или без войните, в които стават жертва мнооого дечица  :'( или може би щеше да спреш да  пиеш за да нямаш махмурлук ;) ;) ;)
 :) Когато се случи ще ми разкажеш ли, как се чувстваш  ::) А???  :-X
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен silversmith

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #763 -: Август 24, 2009, 22:35:49 pm »
Доста е писано и дъвкано по тази тема ,от моя гледна точка всичко опира до навици и най-вече мисловна нагласа.При мен нещата станаха изведнъж-но все пак доста четох и се информирах-от раз спрях месото,всякакви млечни продукти и съм на 70-90№сурова храна ок.2 месеца вече-доста рязък преход,това което ме учуди е ,че всички тези продукти въобще не милипсват и се чувствам превъзходно-пълен с енергия,някак си по-лек ,по-голяма работоспособност  и позитивни мисли.Вярно е това за живата храна -разликата е огромна ,наистина огромна-аз я усетих още на 2-3 ден и като се замисля пия доста малко вода напоследък-в плодовете и зеленчуците има достатъчно жива вода.Така че за мен всякакви доводи за и против са излишни -организмът ми сам дава достатъцно красноречив аргумент,но разбира се хората са различни ,доброто за един не е добро за друг - въпрос на еволюция може би.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #764 -: Август 25, 2009, 11:25:21 am »
Вегетарианец на сила не се става, както с всичко друго в прочем. Но веднъж човек достигнал до това духовно израстване и преминал към растителна храна и суровоядство споделя абсолютно същите симптоми. Жал ми е за хората, които не могат да го прозрят това. За Земята също ми е жал. Колко по-различна би изглеждала тя, ако хората бяха растителнояди - нямаше да има белтъчен глад, нямаше да се изтощават природните ресурси, нямаше да се изсичат горски площи за пасища и т.н. и т.н...
« Последна редакция: Август 25, 2009, 13:05:53 pm от Mirotvorec »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27