Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307501 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
Re:Вегетарианството
« Отговор #720 -: Май 18, 2009, 13:18:03 pm »
Води се "Македонска лютеница", фирма Aurora.

Производител: "Конекс-Тива" ООД, с.Оризово
www.konex-tiva.com

Състав:
пиперки, моркови, растително масло, захар, доматен концентрат, сол, магданоз, оцетна киселина(Е260)*, червен пипер, черен пипер, люта съставка.

Не съдържа консерванти, изкуствени оцветители и аромати(изписано е на етикета)

* - ">E260 Acetic acid основен компонент на оцета." - Здравни конспирации Тема: Генно модифицирани храни

Едно смляна е - морковите са на кубчетя, чушките са на влакна и парчета, различават се овъглените люспи при печенето и тн...Малко бързо свършва поради това, че не е на пюре...

На мен ми харесва пикантната и съм описал нея.Ако искаш я пробвай, не съм добър във вкусоопределянето :)

Купувам я от верига магазини Европа.В Била не я открих, май я има във Фантастико, тоест би трябвало да е разпространена.

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #721 -: Май 18, 2009, 14:16:55 pm »
Задължително ще пробвам, благодаря за информацията, вече лютеницата я бях отписала. Дано да не са пропуснали някоя "маловажна" подробност относно съдържанието. А иначе (докато разглеждах сайта) за първи път виждам маринована диня! :o Това ше е нещо доста странно  :-\
...water can flow, and water can crash...

Неактивен хадзапи

• Пишещ
  • Публикации: 808
« Отговор #722 -: Май 18, 2009, 15:24:38 pm »
За мен лютеница, в която има захар, не е чиста лютеница. А и този оцетен компонент. Друго е да е сложен истински оцет - било то винен или ябълков - и то, само ако има нужда изобщо от подкиселяване. Доматите са си достатъчни за кисело.

Най - добрата  си е домашната лютеница, и то с печени чушки, изчистени от всякакви черноти от печенето и от семките и смлени, малко домати - градински, също смлени без семките и студено-пресован зехтин. Като се вари нужното време, после се затваря в бурканчета, вари се за по-голяма сигурност заради капачката  около 15 мин. и се консумира с апетит.

Всякаквите готови ковсервирани продукти се правят в среда с изключително лоша хигиена, слагат се полуразвалени продукти, които не са продадени или пък изобщо за нищо не стават, но трябва "де се вложат", как ще се изхвърлят. Вкусът също е под всякаква критика.

Правете си домашни вкусотии, при желание винаги се намира време.

Добър апетит.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #723 -: Май 19, 2009, 00:39:01 am »

Отначало нуждата от нещо шоколадово беше умопомрачителна :) Вече не ме влекат тортичките и шоколадчетата и бисквитките :), мармаладите(слага се захар), сладката(слага се захар) и компотите(слага се захар).Само не зная какво ще правя зимата.Сигурно ще трябва да се запася с мед есента.

Същата работа беше и при мен. Наистина наблегнах на меда. До зимата ще минат още месеци. Свиква се.
Ако стане напечено, можеш да се почерпиш с нещо такова, без захар, с изцяло сурови и натурални продукти. Черпя с чужда снимка. :D

Ето как се прави:

Цитат
ОРЕХОВИ КВАДРАТЧЕТА

- настъргвам на едро ренде орехи
- разбърквам ги с мед и екстракт ванилия
- в тавичка 20/20 см намазнена, ги натъпквам на пласт около сантиметър
- слагам във фризера
- разтопявам кокосово олио, подслаждам със стевия, прибавям сурово какао, ванилия
- заливам върху орехите и връщам във фризера,където си седи.

Толкова е вкусно, че нямам думи, какаовото олио се втвърдява и става много приятно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #724 -: Май 19, 2009, 12:23:10 pm »
Супер :)

П.П.
Който се е засилил да пробва натурален шоколад Линд 99% какао - НЕ ВЗИМАЙТЕ ! Не се яде.Води до изсъхване на устната кухина, трудност за преглъщане...а ако все пак се преглътне - до диафрагмален спазъм, гадене и вговняване на настроението.Продължителен умряло-горчив ефект.
Линд 85% става.Но има захар и не става...

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #725 -: Май 19, 2009, 22:12:04 pm »
Аз се бях излъгала да си купя един натурален уж, защото след повече от една година неядене на шоколад,един ден така ми се прияде, че две не виждах. И въпреки, че изядох съвсем малко парче, се събудих през нощта с желание да повръщам. Толкова ми беше зле, че оттогава съвсем ми се отщя да си купувам такова нещо.Не знам с какво ги тъпчат тези шоколади. Този беше уж вегански.
"Милка" например е с ГМО.
Спорт-Здраве4 , имам някъде рецепта на домашна нутела, но не помня дали имаше захар. Като я намеря, ще ти я пратя, да не пълня темата с рецепти.

И да пиша нещо и по темата все пак:

При мен един от ефектите/дефектите :D от отказването на месото беше, че станах много чувствителна към изкуствени миризми, включително и парфюми, без значение колко са маркови. Поне аз на това го отдавам, но може да има и друга причина.
При вас как е?

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #726 -: Май 19, 2009, 22:28:10 pm »
При мен всичко се смеси - ако ми се даде да помириша три парфюма последователно, и трите ще ми миришат еднакво и никога не е привлекателно.

Бтв, балансът на тялото наистина се променя значително, когато нещо се спре като консумация.Преди дни пих първата си бира (Пиринско светло :) ) от около 4-6 месеца насам.
Разликата е, че започнах да правя упражненията, за които говоря в тема "практически езотерични съвети", по време на това прекъсване.

Не успях да спя цяла вечер.Сънят ми беше откъслечен и много плитък.На сутринта не бях изморен, но си прекарах цяла вечер в полу-будно състояние.На сутринта чувството за "рестарт" толкова ми липсваше, че някакси се чувствах като "пропуснал обяда".

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #727 -: Май 20, 2009, 04:08:31 am »
При мен един от ефектите/дефектите :D от отказването на месото беше, че станах много чувствителна към изкуствени миризми, включително и парфюми, без значение колко са маркови. Поне аз на това го отдавам, но може да има и друга причина.
При вас как е?
Нищо чудно!
От глад ще да е. Организма се 'ослушва' за мръвка.  ;D
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #728 -: Май 20, 2009, 17:12:08 pm »
И какво сега? Кока- колата не става за веге-та?  :-\  Добре, че не пия вече. Гадна е.

Цитат
Тайната рецепта на аптекаря от Атланта Джон Пембертон, по думите на Карабулут, включва: „захар (%10.58 W/V), фосфорна киселина (0.544 G/L), кофеин (150 MG/L), карамел (%0.11), въглероден диоксид (7.5 G/l) и екстракт на "Кока-Кола" (%0.015 W/V)".

И по-рано в пресата се е появявала информация за състава на напитката, но тя не е била толкова подробна и не е съдържала точни сведения за екстракта. Съобщавано е, че „Кока-Кола" съдържа екстракт от различни листа, корени на дървото мимоза и ароматични добавки - продължава Карабулут.

„Според резултатите от проведеното от нас изследване бе установено, че този екстракт е комбинация от естествения оцветител кармин или хранителната добавка кошинил (cochineal), която се получава от кошинилни червеи. В хранителната промишленост тя също така е известна като карминова киселина, на която е присъден международният индекс Е-120". Карабулут не е уточнил какво точно изследване е било провеждано.

Според турските закони няма забрана за използване на натурални оцветители в производството на разхладителни напитки. Но някои религии смятат за грях употребата на насекоми за хранителни цели, а също и напитки от тях.

Карабулут е напомнил, че процесът срещу „Кока-Кола" е възбуден върху местното законодателство, което разпорежда производителите на хранителни стоки да информират купувачите си за съдържащите се в тях вещества.

„Даже на бутилките с проста вода, които се продават в Турция, има пълна информация за съдържащите се вещества". А „Кока-Кола" скриват информация, на която потребителите имат право по закон.

Целият текст пуснах тук

При вас как е?
Нищо чудно!
От глад ще да е. Организма се 'ослушва' за мръвка.  ;D

Е, какъв глад?  Аз ти казвам, че ми е непоносимо и силно.. Имам чувството, че хората се къпят в парфюми, дори и да не са прекалили. Някак- си усещам изкуственяка вътре..тези химични съединения.
« Последна редакция: Май 20, 2009, 17:18:02 pm от Magnolia »

Неактивен Tuki

• Четящ
  • *
  • Публикации: 134
« Отговор #729 -: Май 20, 2009, 22:11:16 pm »
Супер :)

П.П.
Който се е засилил да пробва натурален шоколад Линд 99% какао - НЕ ВЗИМАЙТЕ ! Не се яде.Води до изсъхване на устната кухина, трудност за преглъщане...а ако все пак се преглътне - до диафрагмален спазъм, гадене и вговняване на настроението.Продължителен умряло-горчив ефект.
Линд 85% става.Но има захар и не става...

Аз не виждам какво му е чудното на това, че шоколад с 99% какао предизвиква такива усещания. Ами, нормално е. Вземай си с по-малко какао.

Магнолия, ти как си правиш лешниково мляко? Ти ли си го правиш или то се продава някъде?

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #730 -: Май 20, 2009, 23:29:39 pm »
Магнолия, ти как си правиш лешниково мляко? Ти ли си го правиш или то се продава някъде?
Не съм правила, а и не знам дали се продава у нас, но предполагам, че се прави както всички ядкови млека.
Примерно бадемовото мляко се прави от около една чаша накиснати от предната вечер във вода и после обелени бадеми/ Това е голяма вкуснотия, пък и точно така трябва да се консумират по принцип бадемите/+ 3 чаши изворна вода + малко мед. Разбива се в блендера и при нужда се прецежда. Можеш да добавиш канела, ванилия или други подправки по избор, плодове и т.н.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #731 -: Май 29, 2009, 21:59:28 pm »
Има ли някой, който не яде млечни продукти?

И ако има суровояди сред вас, моля някой да сподели какво му е менюто през зимата...

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #732 -: Май 29, 2009, 22:42:40 pm »
Аз не ям, но не съм суровоядка все още. Вървя натам, но с бавни крачки. Все пак почти 50% от менюто ми е сурово. ако смяташ да започваш да суровоядстваш, давай постепенно. От опит го казвам. Наблюденията ми са, че има голямо значение сезонът. Когато е студено, не мога да суровоядствам и това е.Винаги става нещо, което ми показва, че не съм на прав път.Обаче: може и да не са ми прави разсъжденията. Пак се прокраднаха у мен едни съмнения, докато го пишех това. Сега чета Атерхов и много се надъхвам. Препоръчвам го.
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=4983

Генади Малахов / "Основи на храненето"/също ми беше много интересен, особено в частта, където говори за хранене според конституцията.

П.П.
Намерих книгата на Атерхов за теглене:
http://www.ater.hit.bg/aterhov.htm
« Последна редакция: Май 30, 2009, 00:46:53 am от Mirotvorec »

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #733 -: Май 30, 2009, 10:10:02 am »
И ако има суровояди сред вас, моля някой да сподели какво му е менюто през зимата...
Първо, дори и през зимата в днешно време е възможно да се добереш до (пресни) плодове и зеленчуци, както и ядки и сушени плодове(мед и пчелни продукти също са подходящи), друг е въпросът за качеството...
И второ- много скъпо ще излезе, това вече беше казано, а предполагам, ти и сам знаеш колко са завишени цените по това време на годината.
Цялата тая хранителна мафия и откровената наглост, с която ти пробутват всякакви боклуци на баснословни цени, напоследък много взе да ме дразни  >:(, затова спрях и месото (и поради сума ти и други причини) и започнах с гледането на Слънцето (засега спорадично, но ефект се усеща) и да правя все по- често упражненийца за събиране на енергия.
Въпреки, че все повече се убеждавам, че тялото ми няма нужда от храна, още не мога да преодолея емоционалната зависимост. Както Флайдрагън май беше писал, наистина миризмата и вкусът са това, което ме привлича. Месото спрях поради несъответствието между двете- миризмата ме привличаше, но в последствие установявах, че вкусът няма нищо общо, което в общи линии доведе до разочарование и естествено отпадане на желанието за ядене на месо (въпреки, че миризмата все още ми харесва).
А за другите неща- ще трябва още да се помисли... въпрос на желание и време.
« Последна редакция: Май 30, 2009, 10:53:50 am от merulious »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #734 -: Май 30, 2009, 19:16:11 pm »
Чудя се - навсякъде пише "дневните нужди", от витамини и минерали.

Какви дневни нужди за бога.Сам ли съм в предположението си, че "дневни нужди" е поредната медицинска тъпня? Тоест "дневни нужди" може би се отнася до ядящите захар, пушещите и пиещите алкохол и кафе.Тогава да.

Но когато употребата на витамините и ензимите и разходът на минералите е сведен до природния(без излишен разход заради нещо друго), какво тогава означава "дневни нужди" ?

Два банана няма ли да ти осигурят калия за седмица? Това питам...

П.П.
На мен пък емоционално не ми се яде.Всяко ядене ми е крайно досадно и винаги ме мързи да ям, дори и да съм гладен.

Не мога да пробвам инедията, както е описана по книгите, защото ми трябва месец спокойствие, а в кръговрата на цивилизацията никой няма такова време.По този въпрос работя...

Да, и зимата може да си осигуриш плодове, но са невероятно скъпи, много често са боклуци.
А колкото до сушените плодове - никой не си губи времето да ги суши, не им вярвай - наричат се дехидратирани и разликата е огромна.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27