Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307307 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Re:Вегетарианството
« Отговор #690 -: Януари 05, 2009, 10:59:22 am »
Не ме карай да направя тема при философията,"За Андроктонус и пандите" :)
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #691 -: Януари 05, 2009, 11:12:14 am »
2. Ако предложиш месо на пандата, тя надали ще го яде или това вече няма да е добра основна храна за нея, защото това е друг вид, тя се е приспособила да използва един хранителен ресурс.
3. Вероятно в миналото тоя ресурс (бамбук) е бил достатъчно изобилен. Но днес не е така. И тъй като пандата е заложила само на бамбука, а не на разнообразна храна...

Много се извинявам, обаче няма тук как да не се намеся- пандата яде и много други неща в зависимост от това, до какво може да се докопа и О!- даже и месо и риба, и освен това понякога може да е доста пъргава. Да не говорим за това, че доста животни, които по принцип не ядат месо, понякога все пак ядат, за да да си набавят нужните им вещества, които липсват в ареала им.
Тъй като обаче човекът има достъп до всички възможни естествени (и понякога не толкова) хранителни източници, има уникалната възможност да комбинира и замества и тук вече идва ролята на избора...
...water can flow, and water can crash...

Androctonus

• Гост
« Отговор #692 -: Януари 05, 2009, 13:06:56 pm »
2. Ако предложиш месо на пандата, тя надали ще го яде или това вече няма да е добра основна храна за нея, защото това е друг вид, тя се е приспособила да използва един хранителен ресурс.
3. Вероятно в миналото тоя ресурс (бамбук) е бил достатъчно изобилен. Но днес не е така. И тъй като пандата е заложила само на бамбука, а не на разнообразна храна...

Много се извинявам, обаче няма тук как да не се намеся- пандата яде и много други неща в зависимост от това, до какво може да се докопа и О!- даже и месо и риба, и освен това понякога може да е доста пъргава. Да не говорим за това, че доста животни, които по принцип не ядат месо, понякога все пак ядат, за да да си набавят нужните им вещества, които липсват в ареала им.
Тъй като обаче човекът има достъп до всички възможни естествени (и понякога не толкова) хранителни източници, има уникалната възможност да комбинира и замества и тук вече идва ролята на избора...
Да, добре че не изключих напълно шанса да го яде. Честно, не съм предлагал месо на панда. Но и със сигурност това не е добра основна храна.
Но ти се доверявам и това, което написа подкрепя мнението, че примерът с пандата не е подходящ, говорейки за вегетарианство.

Неактивен Una

• Четящ
  • *
  • Публикации: 229
« Отговор #693 -: Януари 05, 2009, 13:19:48 pm »
Не ме карай да направя тема при философията,"За Андроктонус и пандите" :)
Философия и Панди:  ;D
Изпитът на пандата:
Когато женската панда се разгони, тя бие мъжкия, за да провери дали е подходящ. Тя го удря, драска и хапе. Ако той се откаже и се оттегли, скоро пристига друг мъжкар. Женската панда продължава да нанася жестоки удари, докато привлече най-силния мъжкар. Едва тогава се чифтосва. Изпитание за най-здравите и смелите.
Поведението на пандите се проявява и при хората, но очевидно се провежда по много по-изтънчен начин. Наблюдавайте жена, с която сте заедно от известно време, и ще забележите изпитите, на които ви подлага. Тя също ви "драска", "удря" и "хапе", за да провери дали сте достатъчно годен да бъдете нейн партньор.. Важно е да се отбележи, че този процес остава постоянен и след като сте се доказали и сте "избрани". Само начина на "удряне" се променя.
Мълчанието е пример за това. Партньорката ви казва, че всичко е наред, когато очевидно не е така. Това е "драскането". Следват директни нападки и недоволство, които ще наречем "удряне с лапа". Това са социализирани форми на първично желание. Понякога и то се проявява, например в клишето с хвърлянето на чинии, но е нелепо. Ако всичко това не подейства, последният етап е нейната "захапка" - напуска ви или просто отива да спи в друга стая. За мъжа е доста болезнено, особено когато причините му изглеждат незначителни(90% от случаите) и не проумява какво толкова я е ядосало. Той се опитва да обясни своята гледна точка, като я моли да не се чувства така, както се чувства. Но повярвайте ми, жената никога няма да каже: "Благодаря, че ми каза да не се чувствам така". Нейните емоции не чуват мъжката "логика". Няма смисъл да й се казва как да се чувства. Тя пет пари не дава дали аргументите ви са разумни. Единственото, което знае, е, че е наранена. Тя иска да успеете да се справите с всичко това, да я разберете поне частично и отново да й припомните, че я обичате.
Разбира се, може и да не го направите. Давайте, наречете я с обидни думи и я напуснете. Но не решавате нищо. Когато откриете друга жена, сюжетът ще се повтори. Тя ще има нов начин да драска и хапе, но в същността си процесът ще е същият. Може и да не стане веднага, но когато се сближите и станете по-интимни, тя ще проведе своя изпит на пандата.

Androctonus

• Гост
« Отговор #694 -: Януари 05, 2009, 14:20:28 pm »
Много трогателно.

Max

• Гост
« Отговор #695 -: Януари 17, 2009, 19:05:52 pm »
"Юношите в Левски само на сурово месо
Искам ги безмилостни като тигри, отсече Мъри Стоилов
..............................................................
На специална диета минаха от вчера юношите в първия отбор на Левски. По настояване на треньора Боян Табаков, Симеон Иванов, Георги Чакъров и Стефан Станчев ще ядат само сурово телешко месо. "Искам младоците ни да станат истински тигри и да бъдат безмилостни на терена", обясни Мъри Стоилов."

Взето от:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-02-17&article=178824

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #696 -: Януари 18, 2009, 10:27:58 am »
"Юношите в Левски само на сурово месо
Искам ги безмилостни като тигри, отсече Мъри Стоилов
..............................................................
На специална диета минаха от вчера юношите в първия отбор на Левски. По настояване на треньора Боян Табаков, Симеон Иванов, Георги Чакъров и Стефан Станчев ще ядат само сурово телешко месо. "Искам младоците ни да станат истински тигри и да бъдат безмилостни на терена", обясни Мъри Стоилов."

Взето от:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-02-17&article=178824

Мъри Стоилов отдавна не е треньор на Левски  ;) инфото е старичко, но  аз разбирам защо си го публикувал. В интерес на истината аз никога не съм спорил че месото ще те направи физически силен, ще спомогне за натрупване на голяма мускулна маса и т.н. - въпроса е на каква цена ?
По същата логика може да се препоръча и анаболния стероид в добавка  ;) Той ще те направи още по-силен - направо ще газиш всичко наред и наистина ще чувстваш "силата". Напрактика няма професионален спортист, който под една или друга форма да не е приемал такива "добавки".

Може да се направи една интересна аналогия с дисциплината бягане. При късите дисциплини имаме снажни мускулести и анаболни атлети които на 100 и 200 метра ще отвеят всеки. На дългите дисциплини няма нито един добър бегач с огромни мускули. Замени бягане с живот и ето е аналогията  ;)

Max

• Гост
« Отговор #697 -: Януари 18, 2009, 12:09:57 pm »
Думите ти са логични, не ги оспорвам.
Но ето защо постнах този откъс:
От малък (в предвегетарианския си период) имам слабост към суровото месо.На думата „сурово”, всъщност исках да наблегна, защото се надявах да се появят и други като мен.В детска възраст, когато трудно можеш да излезеш на глава с възрастните, бях принуден да слушам досадни лекции за паразити и да се крия за да си хапна нещо сочно.Сега пък, трябва да се крия от приятелите си, за да не ме вземат за …
Абе, който не е пробвал, няма да ме разбере…

Androctonus

• Гост
« Отговор #698 -: Януари 18, 2009, 22:51:36 pm »
Аз съм пробвал неведнъж и не е зле. В началото е странно и определено има някаква психологическа бариера. После става вкусно, но е жилаво. Кръвта трябва добре да се оцеди.
Но никога не ме е "влечало" да ям постоянно такова.
А колкото до паразитите - всъщност опасността е по-реална отколкото си мислите и наистина не е добре да се яде сурово месо, особено свинско  и телешко.
Осолена и маринвоана риба май няма нужда да ги коментираме.

Колкото до яденето на сурово месо и енергията, която дава суровото месо, тук по-скоро става дума точно за тази психологическа бариера.
Защото веднъж като направиш нещо подобно, това те прави по-силен - да преодолееш себе си, макар по този доста прост начин.
Те това те прави по-силен. Е, не тигър, но поне си направил нещо, свързано с преодоляване на погнуса, предразсъдъци... за всеки различно.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #699 -: Февруари 12, 2009, 23:53:58 pm »
Ето още примери дали и как това което ядем се отразява на поведението ни  освен на здравето ни ;)

Кажи ми какво хапваш, да ти кажа какъв си

Хранителните навици, придобити от човека и променящи се с годините, влияят на неговия характер, смятат турски психолози.

В резултат на своето дългогодишно изследване те са открили няколко интересни закономерности.

Любителите на шоколада например страдат от недостиг на любов. Агресивните хора предпочитат месото, в частност говеждото, а спокойните и разсъдителните обичат повече плодовете и зеленчуците. Предпочитанията към твърди продукти, ядки и семена издават желанието на човека да побеждава.
"Ако се вгледаме в предпочитанията на човека към храната, ние можем наистина да разберем много за него", убедени са учените, цитирани от Ройтерс.

http://curious.actualno.com/new_221456.html

Неактивен Una

• Четящ
  • *
« Отговор #700 -: Февруари 13, 2009, 12:24:16 pm »
Това е доста подвеждащо "изследване". Моите лични наблюдения показват следното:
Заклети вегетарианци - доста изнервени (явно лишаването от месо и др. ги затормозява психически  :P)
Месоядни - едни от най-спокойните...
ПП - това са лични наблюдения и не ангажирам никого и нищо с това... ;D
« Последна редакция: Февруари 14, 2009, 07:54:23 am от Mirotvorec »

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #701 -: Февруари 13, 2009, 12:40:17 pm »
Ами нищо чудно, щом са заклети чак  :D и усещат заплаха отвсякъде от месоядните, които се опитват да им наложат яденето на месо... и аз бях на нож през първите месеци като отказвах месото (сега като се сетя чак ми е смешно :) ).
А тия спокойните сигурно предпочитат свинското.  :P
Но все пак всичко е относително.  :D
« Последна редакция: Февруари 14, 2009, 07:55:23 am от Mirotvorec »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Una

• Четящ
  • *
« Отговор #702 -: Февруари 13, 2009, 12:57:00 pm »
Да ти кажа наблюденията ми бяха точно обратните - настървени вегетарианци надъхано се опитваха по всякакъв начин да убедят месоядните какви са "убийци", как ядат "мърша", "трупове" и т.н. А те (месоядните) приемаха по-спокойно нещата и им казваха да не се вманиачават чак толкова.
Не съм против вегетарианството, но просто това са моите лични наблюдения...
« Последна редакция: Февруари 14, 2009, 07:55:55 am от Mirotvorec »

Androctonus

• Гост
« Отговор #703 -: Февруари 13, 2009, 13:18:23 pm »
Доста правилни наблюдения, като се замисля хах ;)
Само виж темата...

А колкото до тези статии, многобройни интернет изложения от по 10 реда...
Това за мен е конспирация, която има за цел да пропагандира консумацията на заместителите на месото :)
Напомня ми на новините ала "Учени от Магаданския институт по...."  :D

Сега остава да разберем, дали ако си пълен галфон и се тъпчеш с растителна храна цял живот, ще станеш "спокоен и разсъдлив" хсха :Р
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 18:57:30 pm от Androctonus »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #704 -: Февруари 13, 2009, 18:04:51 pm »
Androctonus, май вярваш в конспирации само когато ти отърва  ;) Статията е сложих не случайно защото ти като "радетел" на "научните становища" си в глупавото положение да я отхвърлиш щото в случая не ти изнася. Което пък води до въпроса доколко "учените" са прави по принцип и дали много често не си противоречат в зависисмост от интереси, пари и т.н. ? И след като си отговориш и на този въпрос пак стигаме до голата "вяра". И "науката" дава точно толкова "верни отговори" колкото и всяка друга "религия" така че поне когато се аргументираш изтъквай какво "вярваш" а не какво  науката е "доказала".  ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27