Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307308 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re:Вегетарианството
« Отговор #675 -: Януари 04, 2009, 15:23:39 pm »
Примера който си дал може да бъде обяснен и по много по-прост начин без да изпадаш в излишни задълбавания.Хората обикновено избират да са заедно защото споделят подобни възгледи и в случая точно нормалното би било 2-мата партньори да са или вегетарианци или месоядни защото обратното би довело до страшно много проблеми по обективни причини.Разбира се проблемите могат и да се преодолеят но няма начин да не са налице. Същото може да се отнася и ако "прахосница" се омъжи за "скъперник" или пък някоя от гринпийс  се омъжи за директор на предприятие което замърсява околната среда и т.н. примери могат да се дават хиляди.

Androctonus

• Гост
« Отговор #676 -: Януари 04, 2009, 15:38:50 pm »
В случая стана дума за тенденция, при която единия партньор чрез едно от най-древните средства за манипулация (секса) принуждава, макар и несъзнателно, другия партньор да възприеме неговия лайфстайл.

Дефинирай "излишно задълбаване", защото иначе ще реша, че е излишно, само когато не ни отърва ;)

И все пак, излиза, че вегетарианството също пълни нечии джобове.
Една проста сметка може да установи, че вероятно парите дори са повече отколкото при стандартната хранително-вкусова промишленост, защото отиват към по-малко джобове. По-малко джобове, но в точните - на елита.
BTW подобни изследвания се правят и у нас на същото място, където правят "стерилизиращата" ваксина против тетанус :)
Njoy.

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
« Отговор #677 -: Януари 04, 2009, 16:11:01 pm »
Няма нещо,от което да не можеш да си напълниш джобовете.Трябва само да си достатъчно умен ;) Такаче тая гледна точка не струва в случая...

Не разбирам какъв ти е проблема за това че възприемам месото с цялата му история,а ти само с историята от появата му в чинията натам.Просто имам по-широк поглед от теб,това е  :P

След като възприемеш горното, се настрой на вълна да вземеш следния акъл:
Спри да се страхуваш от това,което не разбираш и не виждаш и може би нещо от него ще оцелее,преди да си го убил,за да имаш възможността да го изучиш.

П.П.
Майтап де  ;D Само разведрявам атмосферата.Да не се обидиш сега :)

П.П.И запомни,че на челото си носиш знака на профанската каста и когато се разминаваш с вегетарианец по улиците,винаги ще бъдеш преследван и порицаван :P Срамувай се подлецо!  :-X
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 16:14:29 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Androctonus

• Гост
« Отговор #678 -: Януари 04, 2009, 16:19:16 pm »
Не, далеч не съм от хората, които приемат месото като пържола и не знаят от къде идва. Съвсем не.
Но приемам яденето му. Да, приемам яденето на друг организъм и то съвсем нормално.

Всъщност е много лесно когато си седим вкъщи и си философстваме.
Решаваш днес, ок, няма да ям повече месо, отиваш и си купуваш зеленчуци от кол и въже - доматките му, краставичките...
Па си мисли, че си близък до природата и че живееш природосъобразно.
Плюем съвременното общество, как можело да се е отдалечило от природата толкова и да яде... егати... месо, ама братя вегетарианци, ако ви се налага да оцелявате в гората, повярвайте, ще станете за храна на някое животно, предполагам мършояд :)
Не напразно първобитните хора са се знаимавали не само със земеделие, но и със скотовъдство и лов.
Само на хляб и шубраци - гот е, ама до едно време.
Кой е този организъм, който би хабял толкова ценна енергия напразно, ловувайки, след като няма необходимост от този вид храна. Природата не толерира разхищението на енергия.

А според мен точката с пълненето на джобовете си е съвсем в сила, защото освен тези изследвния, търговската мрежа вече изобилства от т.н. зелени продукти, има еко магазини и прочее.
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 16:23:05 pm от Androctonus »

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
« Отговор #679 -: Януари 04, 2009, 17:15:16 pm »
Да, естествено че има био-магазини :) Това е защото някой умен човек е надушил теченията и си е отворил магазин за това,за да можеш да го обсъждаш после ;) Не виждам връзката с вегетарианството.

Първобитните хора затова са първобитни  ;D Обаче природата не удобрявала(видиш ли,важно е нейното мнение,щото би трябвало да е някакъв авторитет или от сорта) разхищаването на енергия :)

Тогава да ходи да глобява пандата,що набива бамбук.
АЗ съм природата(поклони ми се,профан!  ;D ) И АЗ казвам какво толерирам и какво не :) Такаче не ми казвай какво не удобрявам и какво удобрявам,не ми трябва адвокат  :P

Любопитно ми е защо ядеш месо,след като си съгласен,че е фраш с токсини, че води до широк речник болести и че натоварва пряко или непряко всички системи на организма ТИ.
НО...не те и питам :) Защото не ме интересува въобще :) Както пандата може да прай квото си поиска,би било несправедливо да те таксувам,че ядеш месо,след като на нея съм позволил да си обърка нещата :P

Странното е обаче,че месоядните имат сериозен проблем с вегетарианците - какво е това? защо? Аа...как? Хмм...е да,но ако...Така тогава защо?

Вегетарианците няма да отворят училище,за да успее мършояда да се постави на тяхно място :) Или си отговаряйте сами,или не.Но сектанти...повярвай ми,по този път вървях мноооооооооого дълго.И до ден днешен семейството ми смята,че не ям месо заради религиозни съображения :) Затова се изнесох  :D

Някакси,месото в мозъка пречи да се мисли трезво  ;D Няма значение.Въпросът е,че :

ИМА ХОРА,КОИТО НЕ ЯДАТ      ВЪОБЩЕ     ,НО МЪРШОЯДИТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ТЯХ,А ОТ ТРЕВОПАСНИТЕ

което е от странностите на промития мозък.
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 17:18:17 pm от Спорт-Здраве2 »

Androctonus

• Гост
« Отговор #680 -: Януари 04, 2009, 18:06:53 pm »
Примерът с пандата го беше дал някой и назад. Не е коректен, защото това е различен вид животно. Т.е. ти не можеш да съотнасяш вегетарианец с месояден, както панда с гризли. И нещо повече - задай си въпроса, защо пандите са на изчезване ;)

Пак казвам, това с вегетарианството съвсем мяза на секта - ей на, хората изоставят семействата си :/

Max

• Гост
« Отговор #681 -: Януари 04, 2009, 18:22:46 pm »
Ценното при противопоставянето на две гледни точки е да разшириш погледа си, струва ми се, чрез възможността да видиш света и от другия му край, чрез чуждите очи. Па кат не ти хареса, стой си дет си и толкоз. Кво сте седнали да си лепите етикети.Това е толкова неутилитарно и губивреме.
И кви са тез мършояди ? Всичко що е мъртво, е мърша.Плодовете веднага след откъсването умират, в материята им настъпват дегенеративни процеси, отпадните продукти от които вероятно са равни по вредност при тези на месото.
И това за сектантството на вегетарианците е глупост. Във вегетарианския си период бях толкова самотен и водих толкова битки за правото да не съм месояден.
Не, вижте, нека просто да си излагаме мненията, без да дърпаме другите в нашата вяра.
Ще дойде и това нещастно време, когато мисленето ще е унифицирано…

Androctonus

• Гост
« Отговор #682 -: Януари 04, 2009, 18:39:43 pm »
Що да е глупост бре, Максе? Не по-малко логично е от анти-месоядните аргументи в темата.
Това явно е едно мнение по въпроса, което частично се препокрива с моето.

Но при всички случаи вегетарианството е една зависимост. (не, "месоядството" не е зависимост, защото никой не те ръчка да ядеш само и винаги месо)
А всяка зависимост може да ни изиграе лоша шега.
Хора без зависимости няма, но не е лошо да ги сведем до... по-малко, ако не до минимум.

Max

• Гост
« Отговор #683 -: Януари 04, 2009, 18:51:32 pm »
Накратко аз съм за утилитаризма и широко отворените очи. Позьорството и втренчването в собствената „истина” за мен е пилеене, хабене на енергия.
Дали истината изобщо е постижима в нашето човешко състояние?

Много ми се щеше тук да се споделят например някакви конкретни ефекти от двата вида хранене, а не  чужди мисли  или предположения.

Интересно, как се хранят нецивилизованите хора на планетата, ако още ги има.
Някой има ли достоверна информация?
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 19:08:27 pm от Max »

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
« Отговор #684 -: Януари 05, 2009, 10:04:42 am »
Пандата,за инфо на Андроктонус,е мечка с напълно месоядно устроен организъм,който по нищо не се различава от гризлито.

И както можем да си зададем въпроса "защо е на изчезване", можем и да си зададем въпроса "защо е избрала този начин на хранене".Може би следва "има ли връзка това нещо с нейното изчезване и каква е".

Напълно съм съгласен с Макс.От етикета сектант ми е писнало и се чувствах задължен да отговоря на Андроктонуса,въпреки че в реално физическо общуване отдавна съм се отказал да говоря на тази тема.Защото,както Макс каза,толкова е трудно да изразиш собствената си воля и да живееш така,както ти искаш(вегетарианец) и същевременно да запазиш статута си на равен с останалите,че не е иситна.
Такива...метаморфози...разкриват истинските ти приятели - тези,които ще те приемат всякакъв,без дори да се замислят,и онези,които ще променят отношението си към теб.Наложи се да напусна семейството си,да.Да се изнеса да живея сам,при положение че съм с куче и ходя на работа,получавайки подкрепа от малкото си приятели,но не и от близките си.Смятай дали беше лесно.

И всичко това заради нещо толкова малко в съзнанието на хората.И когато то се намеси,хората започват да го въргалят,и да го въргалят,и да го въргалят в снега,докато не стане огромно.След това се опитват да го метнат връз плещите на съвестта ти и се отказват от теб с чисто сърце и радост в погледите.

А по въпроса:

Наскоро беше открито едно племе,което никога до сега не е имало контакт с цивилизацията.За него четох новините в дир.бг май.Намира се в джунглите на Южна Америка и снимката на селцето е направена от самолет.Може би може да се изрови инфо за тях.

А що се отнася до личното ми мнение по забележката:
Демографската революция,според учените ни,идва с появата на земеделието :) Не на скотовъдството ;) Което означава,че идеята,че вегетарианството не може да е себедостатъчно,за да изхрани маса народ,е пълен мит.
А щом е самодостатъчно,тогава не бива да бъде заклеймявано,а то е точно такова.
« Последна редакция: Януари 05, 2009, 10:12:03 am от Спорт-Здраве2 »

Androctonus

• Гост
« Отговор #685 -: Януари 05, 2009, 10:13:02 am »
Човек, някой жестоко те е излъгал за пандата и си живееш с грешно схващане.

1. Мечките са всеядни. И гризлито, и наща баба Меца. Пандата е изключение, както още няколко вида мечки, които примерно са се специализирали да ловят риба или мравки.
2. Ако предложиш месо на пандата, тя надали ще го яде или това вече няма да е добра основна храна за нея, защото това е друг вид, тя се е приспособила да използва един хранителен ресурс.
3. Вероятно в миналото тоя ресурс (бамбук) е бил достатъчно изобилен. Но днес не е така. И тъй като пандата е заложила само на бамбука, а не на разнообразна храна, с изсичането на горите храната намалява. и да, изсичането и заселването на естествените обиталища на пандите са главната причина за намаляването на популацията им.

Ся ми дай и примера с коалата, която цял ден си смуче евкалипт и дори вода не пие, та дай и ние кат нея.

Различните ортганизми имат различна потребност от енергия.
Мен ако питаш, ти няма да издържиш на на бамбук или/и евкалипт дълго ;)
Освен ако не станеш муден като панда или коалка. ( :) )

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
« Отговор #686 -: Януари 05, 2009, 10:23:13 am »
И понеже пандата е хипер специализирана в яденетона бамбук,в изпръжненията й неусвоената маса е повече от 60% :) И затова трябва да яде много,което отнема дълго време.

И другото - позицията,от която гледаш на природата,не ми предоставя допирни точки с личното ти мнение.Затова няма смисъл да продължавам разговор с теб на тази тема :) Формулата е,че всеки ще си пее своето,без да слуша другия,защото всеки претендира да има завършени гледища по въпросите си.Ако няма,ще му кажат,че е на 15 години и трябва да брани авторитета си :) Затова,за да се покажем мъже,които са си дали пълна сметка по въпросите,които ги интересуват,е добре да се оттеглим,за да не ни се смеят :)
« Последна редакция: Януари 05, 2009, 10:24:45 am от Спорт-Здраве2 »

Androctonus

• Гост
« Отговор #687 -: Януари 05, 2009, 10:34:28 am »
Как да го кажа по... заобиколно - не ме интересува, дали някой, който е работил няколко години, за да си изясни, колко точно вида извънземни  са кацали на Земята или хаби енергия по въпроса, как точно евреите са промили мозъка на майка му ,за да го роди за да може да има работна ръка за тях, намира гледната ми точка за смешна.

Ако не си схванал моята гледна точка по въпроса с вегетарианството възоснова на отношението ми към природата, то не е защото нямам такава, а най-вероятно, защото не си чел внимателно и с разбиране.
Но няма значение, аз ти прощавам :)

Като добавка, нека уточня, че с последното не искам да си помислиш, че се мъча да внушавам, че ти не си се интересувал от природата. очевидно си.
Разликата е, че ти си се интересувал във връзка с това, как можеш да намериш аргументи в защита на твоята гледна точка (пандата), докато моята гледна точка е формирана възоснова на това, което знам и продължавам да научавам за света около нас. А повярвай, прекарвам голяма част от времето си именно правейки това.
« Последна редакция: Януари 05, 2009, 10:36:49 am от Androctonus »

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
« Отговор #688 -: Януари 05, 2009, 10:41:42 am »
Имах предвид,че оставам с впечатлението,че гледаш на природата от позицията на безволево поведение.А аз гледам на природата от позицията на волево поведение.Тоест според мен пандата е направила избор.А според теб е била принудена да направи избор :)

С такива позиции,едва ли ще намерим общ език.

Androctonus

• Гост
« Отговор #689 -: Януари 05, 2009, 10:45:33 am »
Казах ти, за пандата си просто на грешна следа и спри да я даваш за пример на хората, защото минава само пред тези, които хабер си нямат от биология.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27