Нека и аз да се включа по темата. Преди години, когато още ядях месо (Умишлено не казвам вегетарианец. Ще поясня защо по-долу *. Месото никога не е било повече от 25% в отношение с растителната храна в моя живот), аз също се удивлявах на растителноядите и не можех да си представя живота без да ям месо. Даже понякога се отнасях с тях с надсмешка. Но ето, че един ден буквално все едно някой ме удари с чук по главата и каза -"От утре си вегетарианец". Понесох раздялата с месото много безболезнено и не ми липсваше. Никой не ме е подтиквал към това, нито пък съм подръжавал на някого. Съвсем спонтанно стана. Естествено, както повелява матрицата, моито близки и приятели се опитваха да ме върнат обратно, но уви не се поддадох. Тълпата се подчинява на един закон - Прави като мен!
Ето, че днес съм здрав, с отлични здравни показатели, нивото на хемоглобина ми е нормално. Откакто не ям месо, почти не боледувам - дори грип. Не съм имал кошмари на сън. Изчезнаха явления, като дребнавост, материализъм. Организма ми не се изморява толкова бързо и не изпитвам хронична умора след работен ден. Мога да измина 35км на ден пеша само на 300гр. храна и вода. Друго, което ми е направило впечатление е, че кръвта ми се съсирва много бързо.
* Вегетарианството се разбира малко погрешно и едностранчиво. Не си вегетарианец, ако си се отказал само от месото. Човек трябва до се освободи от лоши мисли, да спре да псува, да спре да плюе по улицата, да не отдава прекалено чест на суетата и много още... Поне в общи линии това е за мен вегетарианството.