На мен ми се струва абсурдно, някой който не ме познава, да знае по-добре от мен какво му е нужно на моето тяло, пък бил той и „””лекар””” .
Проблемът с трудносмилаемите храни, от растителен или животински произход, според мен е в ензимите. При някои хора по-добре се смила месото, при други растителната храна, според това кой организъм какви ензими умее или не умее да произвежда.Затова и може би този спор кой какво трябва да яде е излишен. Аз лично смятам, че човекът е всеяден по природа. Допускам, че може да се живее и само от растителна храна, защото съм живял така, но след връщането си към месото се чувствам по-комфортно. За моята храносмилателна система по-лесноусвоими се оказват животинските белтъчини. Няколко мои опита да ям грах, например, са завършвали с повръщане. От соята ми става лошо….Май единствените растения, които ям безпроблемно са оризът и бананите.
Подаграта,за която някой беше споменал се причинява не само от животинските белтъчини.При такъв проблем докторите забраняват и фасула и соята. Макар, че проблемът произлиза не толкова от приема на белтъчини, колкото от неправилната им обмяна и една от причините за това е недостатъчното пиене на вода.