Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307570 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Androctonus

• Гост
Re:Вегетарианството
« Отговор #600 -: Ноември 25, 2008, 15:46:03 pm »
/off topic
UpsideDown, за пореден път ти казвам, спести си злобливите мнения, не ми е приятно да ги чета и не го правя, затова просто можеш да си спестиш коментарите на постингите ми. Не ме обогатяваш по никакъв начин с агресията си.

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
« Отговор #601 -: Ноември 25, 2008, 19:23:50 pm »
Ми ок ве,кажи ми тогава болест,която се предизвиква от трудносмилаемо зеле  :P

П.П.Аз също не съм казвал,че вегетарианството ти позволява да ядеш,когато шкембето ти е било разпорено,нали? :)
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 19:24:52 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Max

• Гост
« Отговор #602 -: Ноември 25, 2008, 19:38:18 pm »
Макс,
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Ако подкрепяте убий за да изядеш и оживееш, дали отглеждането на животни не е същото..
Да.
Но разликата в качеството на месото е несравнима.

И все пак да знаете и моят дух изпада в смут при всеки намек за предстоящата ми смърт ( т. е. , когато съм свидетел на нечия друга смърт).
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 19:46:11 pm от Max »

Max

• Гост
« Отговор #603 -: Ноември 25, 2008, 19:50:46 pm »
Как бихте ми обяснили факта, че нас по-малко ни вълнуват милионите жертви от войните, милионите хектари изсечени/опожарени гори отколкото смъртта на милото агънце/зайче/теленце. Все за убийства иде ртеч.
Странни лицемери сме ние хората.

За да предизвика у нас съчувствие съществото трябва да е миловидно и безобидно. Нещо като тъпата блондинка, която се харчи повече.
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 19:52:31 pm от Max »

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
  • Публикации: 228
« Отговор #604 -: Ноември 25, 2008, 20:16:38 pm »
Как бихте ми обяснили факта, че нас по-малко ни вълнуват милионите жертви от войните, милионите хектари изсечени/опожарени гори отколкото смъртта на милото агънце/зайче/теленце. Все за убийства иде ртеч.
Странни лицемери сме ние хората.

Доста хора ги вълнуват изброените от теб неща,много повече от колкото можеш да си представиш.Други пък изобщо ни им пука за каквото и да е било,важното е да консумират.И сам можеш да достигнеш до отговора, защо е така  ???

Цитат
/off topic
UpsideDown, за пореден път ти казвам, спести си злобливите мнения, не ми е приятно да ги чета и не го правя, затова просто можеш да си спестиш коментарите на постингите ми. Не ме обогатяваш по никакъв начин с агресията си.

Каква агресия намери, незнам.Явно е по лесно да видиш агресия в думите ми от колкото да отговориш.И как разбираш,че са ми пропити със злоба мненията,след като не ги четеш  :D.Твоя работа,нито се опитвам да те убедя в нещо,нито искам.Не ми се пише повече по тоя въпрос,поне не и по този начин.Миротвореца въдвори ред както подобава,дано някой го послуша  ;)

Цитат
Ми ок ве,кажи ми тогава болест,която се предизвиква от трудносмилаемо зеле  Tongue
Я се надумкай с една каца кисело зеле,да те видим после какво бедствено положение ще трябва да обявяват в страната заради теб  laugh

Max

• Гост
« Отговор #605 -: Ноември 25, 2008, 20:21:15 pm »
Макс,
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
И най-интересното е това за цветята. В някакъв утопичен свят, може би да, реалността обаче е съвсем различна. Макс, мисля че беше споменал някъде че имаш жена, направи си експеримента и и подари букет рози и ми кажи на следващия ден още ли си на същото мнение  ;)

Не бях ли споменал, че жена ми е интелигентна? )))
Пък и умея да и доставям други радости и не се налага да компенсирам с цветя. )))
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 20:35:34 pm от Max »

Max

• Гост
« Отговор #606 -: Ноември 25, 2008, 20:34:33 pm »
За да не превръщаме темата в кулинарна, не е  ли по-добре да се върнем към езотеричния аспект
на вегетариянството/месоядството?
Или друг някакъв аспект, който да е подходящ за този форум?
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 20:36:18 pm от Max »

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
« Отговор #607 -: Ноември 25, 2008, 21:46:08 pm »
Темата е изродена още от последните няколко страници поне.Защо го правим,да не би някой да стане вегетарианец или да се откаже от вегетарианството в зависимост от крайния консеннус на всички мнения в тази тема? Абсурдът на това е от онези шедьовърни абсурди,които галят ушите с качеството си :)

Такаче темата има смисъл от продължение,само ако е кулинарна.

ИЛИ,ако някой има някаква нова информация за написване,която да разшири общата култура и на двете страни.

В последното също се съмнявам,така че да се разберем - продължаваме ли с кулинарни рецепти,или млъкваме и прецакваме друга тема :)
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 21:47:10 pm от Спорт-Здраве2 »

Max

• Гост
« Отговор #608 -: Ноември 25, 2008, 22:04:39 pm »
Мисля, че Хоръс има последната дума.

ИЛИ,ако някой има някаква нова информация за написване,която да разшири общата култура и на двете страни.

Новата иноформация, ако провокира  фанатизма на която и да е от двете страни, дори няма да бъде регистрирана от съзнанието.
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 22:13:45 pm от Max »

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
« Отговор #609 -: Ноември 25, 2008, 22:31:08 pm »
Е, все пак информацията не я интересува дали някоя антена е фанатична или не. Всеки сам трябва да се справи с фанатизма си, вместо някой да си напасва информацията спрямо другите или както по-горе се каза - да влиза в ролята на просветител.

Аз имам какво ново да кажа, освен слънцегледането по-преди в темата, и това е да напиша възгледа си към момента, пък нека всеки си вземе каквото му харесва или пък си помогне да определи това,което не харесва.

Съзнанието поражда болестите и има пълния контрол над телесната си манифестация. За мен това е истина поради ред причини до момента.
До мен стигнаха различни източници на информация, които ми доказват, че това дали тялото приема вещества отвън или не, е без никакво значение за неговото съществуване като живо.
Така че за мен няма никаква разлика каква е и каква не е дадена храна.

Само че горното е едно златно сечение...един идеален случай, а именно - когато съзнанието е в услуга на човешката воля.

А много добре знаем, че то не е. Така че колкото повече липсва самосъзнание и контрол над волята, толкова по-голямо значение ще има избора между различните храни.
Също така, храната е индикация за това къде се намира дадената личност в цялото тяло на Единството. Не казвам "на развитието си" защото няма такова нещо. Развитието няма посока. Посокато на дадено развитие е просто илюзия, която следва от обвързването на развитието с дадена гледна точка.

Затова и да си, и да не си вегетарианец, няма кой знае какъв смисъл.
« Последна редакция: Ноември 26, 2008, 01:18:42 am от Mirotvorec »

Androctonus

• Гост
« Отговор #610 -: Ноември 26, 2008, 18:15:32 pm »
Ми ок ве,кажи ми тогава болест,която се предизвиква от трудносмилаемо зеле  :P

П.П.Аз също не съм казвал,че вегетарианството ти позволява да ядеш,когато шкембето ти е било разпорено,нали? :)

Колит.

http://kak-da.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82.html

При това, колитът е второто подред (само второто) заболяване, за което се сетих на момента. Относно първото се оказа, че греша.
Богати на целулоза храни са противопоказни и за гастрити и язви.

Но така или иначе, кой лекар (по тази логика) би ти казал: "Не яж никакво месо". Надали ще се намери такъв. Както никой няма да ти каже, да не ядеш и никакви зеленчуци. Така че този, бих го нарекъл, двоен аргумент не важи по никакъв начин. :)
Поздрави!

П.П. Проблемите, произтичащи от яденето на месо, възникват от прекомерната му употреба, а не от употребата му изобщо. В тази тема никой не е казал, че трябва да се яде само месо. Би било неправилно.
« Последна редакция: Ноември 26, 2008, 18:22:40 pm от Androctonus »

Max

• Гост
« Отговор #611 -: Ноември 26, 2008, 21:15:00 pm »
На мен ми се струва абсурдно, някой който не ме познава, да знае по-добре от мен какво му е нужно на моето тяло, пък бил той и „””лекар””” .

Проблемът с трудносмилаемите храни, от растителен или животински произход, според мен е в ензимите. При някои хора по-добре се смила месото, при други растителната храна, според това кой организъм какви ензими  умее или не умее да произвежда.Затова и може би този спор кой какво трябва да яде е излишен. Аз лично смятам, че човекът е всеяден по природа. Допускам, че може да се живее и само от растителна храна, защото съм живял така, но след връщането си към месото се чувствам по-комфортно. За моята храносмилателна система по-лесноусвоими се оказват животинските белтъчини. Няколко мои опита да ям грах, например, са завършвали с повръщане. От соята ми става лошо….Май единствените растения, които ям безпроблемно са оризът и бананите.
Подаграта,за която някой беше споменал се причинява не само от животинските белтъчини.При такъв проблем докторите забраняват и фасула и соята. Макар, че проблемът произлиза не толкова от приема на белтъчини, колкото от неправилната им обмяна и една от причините за това е недостатъчното пиене на вода.

Androctonus

• Гост
« Отговор #612 -: Ноември 26, 2008, 23:56:49 pm »
Тревопасните животни разграждат целулозата благодарение на определени бактерии, които живеят в храносмилателната им система. Ние ги нямаме и за нас тя е безполезна от енергийна гледна точка, все едно да ядеш хартия.
Естествено, с плодовете и зеленчуците получаваме и въглехидрати и някои белтъци, които усвояваме - разграждаме и "горим". И разбира се витамини.

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
« Отговор #613 -: Ноември 27, 2008, 02:48:48 am »
Виж сега,поправи ме ако греша,но в горната статия за колита аз не видях да пише,че зелето му е причинител :) Само че не е добре да се яде зеле,когато имаш колит.Но ще хванеш ли колит от зеленчуци беше въпросът ми :)

Ако искаш можеш да продължиш да се ровиш в медицинската терминология и болести,за да оправдаеш тезата,която не си изказал до сега и за която само зная,че е "въпреки" на това,което аз казвам :)

Вегетарианец не идва от зеленчук,а идва от латинското "вегетарио",което означава "оцелявам".И за това най-вероятно има причина,нали така...Може би ще имаш по-голяма полза да се поровиш в тази посока и да се помъчиш да изровиш защо са избрали точно тази дума и кои са били онези,които са нарекли този начин на хранене така :)

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #614 -: Ноември 27, 2008, 14:41:29 pm »
Добре е първо да си отговорим на въпроса: Какви са целите и стремежите ни - здраве, духовно развитие или нещо друго?
Някои животни се хранят с месо, други с растения. И двете групи могат да се нарекат в определен смисъл здрави, както и двете групи са всичко друго, но не и духовни. В духовното развитие човек преодолява себе си, т.е. ограниченията на низшата си природа, атавизма от миналото (това което наричаме "вродено"); човек буквално изгражда себе си - съзнателно и целенасочено заменя низшите си стремежи, чувства, желания, мисли и действия с такива от по-висок характер. Няма значение какъв е човек, важното е да се развива, да не се задоволява със сегашното си положение. Глупакът може да се чувства много комфортно в глупостта си, както и ученият в учеността си. Единият ще се оправдава и ще сочи за пример всички останали хора, тънещи в същото невежество като него; другият ще се позовава на постиженията си, считайки, че е покорил най-високия връх. В крайна сметка и за двамата следващата реална стъпка е самопреодоляването, да излязат извън това ниво, което вече са достигнали и да продължат напред.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27