Моето мнение за влиянието на храненето върху тялото и съзнанието е следното.
Погълнатата храна и процесът на храносмилане имат отношение към съхраняването на жизнената енергия, която у всеки е с пределно количество и подлежи на изчерпване.С намаляването и нивото на съзнание пада, живата тъкан на тялото се възстановява все по- трудно и то старее.Ако сте забелязали някои стареят по-бързо.
Смисълът да поглъщаш храна не е само в набавянето на белтъци, карбохидрати и каквото там още беше, а да поглъщаш и тая жизнена енергия, която те прави жив, която прави живи и растенията и животните. Хората, когато се хранят, мислят само за изграждането на материалната част от себе си, твърдата част – тялото, а забравят енергийната – тази, която поддържа жива биологичната ни материя. Първо се разболява енергийният двойник, после започва разрухата на тялото. Когато ям, аз мисля колко жива е храната, която поглъщам, т.е преди колко време е умряла, преди колко време е било убито животното или отксъната ябълката.Когато съществото (животно или зелка ) умре, започва бърз разпад на фината енергия, я после и гниене или изсъхване на твърдата материя.
Затова според мен е важно не дали е растителна и ли животинска ( всеки сам да избира според особеностите на организма си или според фанатизма си), а колко е жива и жива ли е въобще.Замисляли ли сте се колко жив е един шоколад и колко един портокал?
За мен храната има стойност, когато не е пипана от човешка ръка.В смисъл, че не признавам храни като „ нещо направено от еди какво си”. Защо да ям хляб, като мога да ям пшеница? При смилането на зърната вътрешността веднага се окислява и качеството на продукта пада.Фината енергия по-бързо се разпада , после месене, печене… докато стигне до устата…
Ядките, ако са купени обелени преди не знам си колко време, че и печени на туй отгоре…
Друг е въпросът разбира се, че аз пшеница въобще не ям.Не знам кога и защо именно тя се е наложила като основен зърнен продукт, но предпочитам ориза, просото и елдата.
Относно споменатия портокал, естествено предпочитам български плодове, защото както казват, трябва да се яде храна произхождаща от близката енергийна околност. Но за бананите например правя изключение.
Други влияния на храната, които отчитам, когато я подбирам.Смятам че месото прави човека по- агресивен и борбен.Защо агресивността да се разглежда само в отрицателен аспект? Хората ядящи месо според мен (ама не от онези полуживи телета и прасета, за които стана дума вече) са в по голяма степен индивидуалисти.А ние хората не знам защо вместо да ценим това и да се стремим към него все повече заприличваме на насекоми ( можеше да бъде и стадо антилопи, но мисля вече сме на стадий насекоми).Това имах предвид, когато в един от горните си постове бях писал, че яденето на месо влияе върху духа на човека, може да не съм бил много прецизен в подбора на думите.
Твърди се, че вегетарианската храна била задължителна за хора, които искали да се занимават с магически практики.Аз вече не съм съгласен с това. Да можеш с мисълта си да спреш една кола на пътя, да предизвикаш земетресение или да убиеш човек в Китай, без да имаш пряк физически контакт с него, не зависи от това дали си растителнояден или месояден.Зависи от нивото на съзнанието, а то зависи от съхранената/ натрупаната енергия.