Аз пък казвам,че ти не живееш добре. laugh Много интересно колко лесно определяш,как някой друг който не споделя същите убеждения и начин на живот,не живее добре... колкото и относително да е понятието.
Това можеш да го кажеш само ако вече си имал някакъв опит в това което твърдиш,а силно се съмнявам да е така.Дори и тогава всичко е индивидуално и няма как да даваш такива оценки.
Аз съм здрав човек в разцвета на силите си и знам от какво има нужда моя организъм. Осигурявам му го.
Тук дори не става дума за убеждения, а за физиология.
Сещаш се - колкото и да ти се ще да се извисиш духовно, живееш в тяло, което се подчинява на земните закони
Съгласен съм, че постът е нещо добро и съм постил не веднъж. Но това не е вегетарианство и ДА, чувствам се пречистен (в определен аспект), но и отслабнал. И през цялото време (или по-точно след 1-2 седмици пост) ми се ядеше месо. Това допринесе за пълноцеността на поста.
И не е просто тяло, а организъм.
Какво ли са правили хората навремето, когато е нямало кой да ги вкара в правия път на вегетарианството...
Знам колко добре се чувствам, когато ям месо, как ме нахранва и как ми дава енергия.
Обичам и зеленчуци - салатката, доматките, краставичките...
Но ако някой си мисли, че това му дава необходимите протеини за нормално съществуване, то бих казал, че няма елемнетарни познания за човешката анатомия и физиология.
А това, че изяждането на растение не е убийство на организъм?
Че защо? Растенията по-малко живи ли са от животните.
И не е ли ... жестоко да ги гледат в тия отвратителни парници, натъпкани по много на малка площ... затворени... кат пилци ;D
Изобщо, убеждавам се все повече и повече, че доводите на вегетарианците в полза на стила им на живот са изсмукани от пръстите.
Всеки може да прави, каквото си иска, колкото и да е нелогично и вредно.
Нека не ядат месо. Но доводите, подкрепящи твърдението, че този лайфстайл е полезен, не струват пукната пара.