Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307816 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
Re:Вегетарианството
« Отговор #525 -: Септември 10, 2008, 09:55:29 am »
Бретарианци - моя грешка. Може би идва от Breath (дъх, вдишване). Май има отделна тема някъде из форума.

По отношение на меда, се изкушавам да цитирам нещо от Агни Йога:
"Хората се впускат в безсмислени търсения на нови целебни средства, без още да са използвали старите. Дори млякото и медът не са намерили достатъчно приложение, а всъщност растителните продукти, преработени от следващата евалюционна верига, са изключително полезни. Те притежават безкрайно разнообразни свойства и са най-доброто профилактично средство, ако се употребяват разумно и наукосъобразно. Важно обаче е да са с определени качества. Най-добър е медът от места, богати на целебни растения. Пчелите не правят случайни съчетания от нектари.
« Последна редакция: Септември 10, 2008, 09:58:21 am от Iris »

Неактивен WhiteKnight

• Четящ
  • *
  • Публикации: 230
« Отговор #526 -: Септември 11, 2008, 16:55:30 pm »
Е, много бих искал да мога да ям мен, но в казармата изглежда нещо ми стана от много ядене на мед и дори сега, 10 години след това от 1 лъжичка получавам 5-6 часа пулсираща болка в корема! ;-)

Breath

• Гост
« Отговор #527 -: Септември 11, 2008, 23:57:35 pm »
Е, много бих искал да мога да ям мен, но в казармата изглежда нещо ми стана от много ядене на мед и дори сега, 10 години след това от 1 лъжичка получавам 5-6 часа пулсираща болка в корема! ;-)

Другия вариант е да го приемаш с чай или хладка вода, някои пият кафе с мед...Пъпеш с мед е супер  :)
Можеш да измислиш варианти ако наистина чувстваш, че имаш нужда и ти се хапва мед.  :)

Неактивен Amenun

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #528 -: Септември 15, 2008, 19:39:54 pm »
Медът е страхотоно  нещо, както и прополиса. Да живее ! Аз като съм болна само с прополис се лекувам велико нещо е това. А иначе за бегетарианството-смятам че е до организъм. Аз преди 4 години бях спряла за 2 години половина месо, цигари, кафе, алкохол, пържено и т.н. И СЕ ЧУСТВАХ СТРАХОТНО НАИСТИНА всъщност най-хубавото беше че владеех себе си. когато се ядосвах или изпитвах страст когато нещо ме вълнуваше силно -просто успявах да се концентрирам и да сум споко без излишни емоции. После просто настъпи момент в който пак проядох месо и започнах да поемам нещата които бях спряла. казах си че на стария принцип "организма има нужда дори и от малко отрова". сега от 20 дни пак сум в период на такова прочистване... нензма до кога. та исках да кажа, че месото може би наистина поражда един вид дисбаланс в телата ни, който може да бъде причинени от много други източници, разбира се. Но и той е един от тях и то доста силен.

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
« Отговор #529 -: Септември 15, 2008, 22:24:35 pm »
И какво му е хубавото на обезличаването и избледняването на емоциите?

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #530 -: Септември 15, 2008, 22:47:20 pm »
Обезличаване, избледняване ... Направи си аналогия със слушането на музика. Ако намалиш силата на звука, музиката с нищо не се променя. Ако е прекалено тиха, разбира се идва момент в който не си в състояние да я доловиш. Ако пък е прекалено силна, почти не ти дава възможност да се концентрираш върху нещо друго. Силните желания са като силната музика - съзнанието на човека трудно може да действа в някаква друга посока. Силни са тези желания, към които човек е предразположен, с които има сходство. Месната храна е съставена от елементи с доста груби и тежки астрални вибрации и съответно желанията които кореспондират на подобни вибрации няма да са от най-възвишените. Все пак не трябва да се забравя, че храненето е само спомагателно средство. Низшите желания и наклоности се преодоляват предимно с подхранване на духовните, надличностни желания и стремежи, и с развиване на мисълта (особено синтетичната мисъл).

Breath

• Гост
« Отговор #531 -: Септември 15, 2008, 23:01:00 pm »
Обезличаване, избледняване ... Направи си аналогия със слушането на музика. Ако намалиш силата на звука, музиката с нищо не се променя. Ако е прекалено тиха, разбира се идва момент в който не си в състояние да я доловиш. Ако пък е прекалено силна, почти не ти дава възможност да се концентрираш върху нещо друго. Силните желания са като силната музика - съзнанието на човека трудно може да действа в някаква друга посока. Силни са тези желания, към които човек е предразположен, с които има сходство.

:)

Неактивен Tikvenqk

• Четящ
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #532 -: Септември 17, 2008, 16:00:51 pm »
Цитат на: Iris в Септември 15, 2008, 10:47:20
Обезличаване, избледняване ... Направи си аналогия със слушането на музика. Ако намалиш силата на звука, музиката с нищо не се променя. Ако е прекалено тиха, разбира се идва момент в който не си в състояние да я доловиш. Ако пък е прекалено силна, почти не ти дава възможност да се концентрираш върху нещо друго. Силните желания са като силната музика - съзнанието на човека трудно може да действа в някаква друга посока. Силни са тези желания, към които човек е предразположен, с които има сходство.

Уточни, ако обичаш за кои желания и наклонности говориш и за тяхната роля в  съзряването на индивида. С други думи след като ги познаваш тези желания обясни ми тяхната съшност и произход ...

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #533 -: Септември 17, 2008, 21:23:04 pm »
Преди всичко астралните желания и чувства. Другите - неегоистичните винаги са тихи, ненатрапващи своето удовлетворяване, но и постоянни. Към удовлетворяването им човек доброволно и съзнателно трябва да се устреми. Обратно, егоистичните (положителни или отрицателни) желания изискват от човека през цялото време да държи вниманието си насочено към тях, те изискват своето удовлетворяване и временно затихват когато това се случи, но само за да се върнат отново с по-голяма сила.
За същността на желанията, едва ли ще се намери някой, който да ти даде отговор, още повече пък ясен и изчерпателен. Същността можем да я опознаваме чрез външните и проявления, но те никога не я отразяват напълно.

Неактивен Amenun

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #534 -: Септември 18, 2008, 09:58:25 am »
Човек каквото яде на това мирише ! :P

Max

• Гост
« Отговор #535 -: Октомври 10, 2008, 03:21:53 am »
Някои източници („Протоколите на магьосника Стоменов”, радиестезистът Ивелин Иванов, руските магически форуми и други), твърдят, че вегетарианската диета е предпоставка за развитие на магически способности.Някои предпочитат да използват израза „ свръх сетивни способности”, което с поред мен съвсем не е съпоставимо, но както и да е.
Та вие какво мислите?
Аз не съм съгласен.
Тая мълва според мен тръгна от „Протоколите на магьосника Стоменов” и всички я заповтаряха, без да си направят труда да проверят така ли е и без да си дават сметка за някои неща.
Така впрочем възникват някои „митове”.
А в миналото е имало традиция да се яде от тялото на хора с доказани способности в тази сфера.И в Индия и в Мексико, и в разни страни от Африка. Не бъркайте това с канибализма, който има чисто чревоугоднически уклон според мен.
Освен за положителното влияние на растителната храна върху гореспоменатите способности, много се говори и за пречистващия глад, който направо отприщвал тези сили у човека.
Пробвал съм 2 пъти за по 7 дни (само толкова съм успявал да издържа), макар целите ми да са били други, но не съм усещал никакво отприщване на магически сили.Цялата работа е , че вероятно тогава при мен е започвала ацидозната криза, която аз явно преживявам много тежко и не съм успял да изкача баира, отвъд който сигурно са били обещаните сили.
А бях чел, как някой устискал 40 дни, и наистина после се чувствал много „силен”, но пък зъбите му започнали да се трошат, поради загубата на калций.
« Последна редакция: Октомври 22, 2008, 00:23:04 am от H. »

Max

• Гост
« Отговор #536 -: Октомври 10, 2008, 03:36:12 am »
……някои пият кафе с мед….
От личен опит знам, (от времето когато медът и кафето все още бяха в рациона ми), че медът засилва възбуждащата сила на кафето до опасна степен, за някои хора.
Казват, че горещата вода унищожава полезните вещества в него и той се оказва обикновен подсладител, но явно все пак остава някаква съставка, която в съчетание с кофеина, води до много по-силна възбуда от обикновено.Това впрочем го потвърждават и мои познати, които са експериментирали с подобни съчетания.
« Последна редакция: Октомври 10, 2008, 12:32:09 pm от Max »

Androctonus

• Гост
« Отговор #537 -: Октомври 21, 2008, 20:46:15 pm »
Организмът на Homo sapiens никога не е бил пригоден за приемане само на растителна храна.
Няма обоснована теория за противното.
Всъщност напротив - растителната храна се усвоява много по-трудно от организма ни.
Да си вегетарианец, значи да лишаваш организма си от нещо съвсем естествено и необходимо - здравословна храна.

Неактивен inside11

• Четящ
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #538 -: Октомври 21, 2008, 21:06:37 pm »
Аз вече тотално се обърках от теории относно ползата или не от вегетарианството и доколко нашия организъм е пригоден към такъв вид хранене.
Някъде пише,че човешкия организъм не се връзва с яденето на месо,другаде пък точно обратното.
Затова вече не чета какво пишат,а се опитвам да чуя гласа на собственото си тяло.Като не ми се яде месо,не ям,ако някога ми се хапне - ами хапвам си.
Мисля,че това е най-верния подход за всеки човек - да слуша собствените си нужди. 

Max

• Гост
« Отговор #539 -: Октомври 21, 2008, 21:45:21 pm »
От край време ни опяват за ползата от целулозата.
Тя, обаче, има не само благоприятния ефект да очиства храносмилателната система от шлаки, но и отвежда минералите извън тялото. И така , ако се приема само растителна храна, това означава твърде много целулоза, т.е. твърде голяма метла. Оттам недостиг на минерали и микроелементи. Това са твърдения на диетолози, които вегетарианците могат да потвърдят или отрекат.
Не си струва да се доверяваме на книги, който и авторитет да ги е писал. Проверката е задължителна!
« Последна редакция: Октомври 21, 2008, 21:51:57 pm от Max »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27