Някои източници („Протоколите на магьосника Стоменов”, радиестезистът Ивелин Иванов, руските магически форуми и други), твърдят, че вегетарианската диета е предпоставка за развитие на магически способности.Някои предпочитат да използват израза „ свръх сетивни способности”, което с поред мен съвсем не е съпоставимо, но както и да е.
Та вие какво мислите?
Аз не съм съгласен.
Тая мълва според мен тръгна от „Протоколите на магьосника Стоменов” и всички я заповтаряха, без да си направят труда да проверят така ли е и без да си дават сметка за някои неща.
Така впрочем възникват някои „митове”.
А в миналото е имало традиция да се яде от тялото на хора с доказани способности в тази сфера.И в Индия и в Мексико, и в разни страни от Африка. Не бъркайте това с канибализма, който има чисто чревоугоднически уклон според мен.
Освен за положителното влияние на растителната храна върху гореспоменатите способности, много се говори и за пречистващия глад, който направо отприщвал тези сили у човека.
Пробвал съм 2 пъти за по 7 дни (само толкова съм успявал да издържа), макар целите ми да са били други, но не съм усещал никакво отприщване на магически сили.Цялата работа е , че вероятно тогава при мен е започвала ацидозната криза, която аз явно преживявам много тежко и не съм успял да изкача баира, отвъд който сигурно са били обещаните сили.
А бях чел, как някой устискал 40 дни, и наистина после се чувствал много „силен”, но пък зъбите му започнали да се трошат, поради загубата на калций.