Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307817 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re:Вегетарианството
« Отговор #120 -: Февруари 14, 2006, 19:18:41 pm »
Аве то и бактериите са живи същества ама тях си ги поглъщаме с хиляди всеки ден  :P Ся да не издребняваме щото по този начин се дискредитира идеята да не се ядат най-вече БОЗАЙНИЦИ И ПТИЦИ  , които са на едно стъпало след човека по развитие. Щото се получава следното - някой ще си каже аз дали ям кравата или някой картоф - разлика няма и двете са "живи същества" така че  и без тва няма да ям  от Слънцето - ми да си ям каквото си искам! Само че нещата не стоят така! По отношение  на животните как да ги различавате висши и нисши - ми гледайте една двойка колко животни от вида си възпроизвежда - колкото повече - толкова по-нисша . например рибите знаете че могат и милиони теоритчино от една двойка да станат - разбира се други ги изяждат преди това! Виждате птиците - после  бозайниците как се възпроизвеждат!
« Последна редакция: Февруари 14, 2006, 21:26:44 pm от Alien »

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #121 -: Февруари 15, 2006, 02:36:29 am »
Хайде някой да попита растенията....
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

georgi_nz

• Гост
« Отговор #122 -: Февруари 15, 2006, 16:01:27 pm »
Пасирай кебапчета и ги смеси с бира - получава се нещо гадно, докато ядени поотделно и във вид на топли кебапчета и студена бира - всичко е идеално.
Идеално , но при условие че си месояден.
« Последна редакция: Февруари 16, 2006, 16:31:33 pm от Horus »

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #123 -: Февруари 16, 2006, 16:33:17 pm »
Растенията могат да се ядат без притеснение, когато са в завършен цикъл на развитие.
Въпреки това, винаги трябва да се благодари на растението, въпреки че ако го кажеш на някой това ще те помисли за луд. Който чувства необходимост да го прави.

Eon

• Гост
« Отговор #124 -: Февруари 16, 2006, 17:00:18 pm »
KATO бушмените, като убият някакъв дивеч му се извиняват

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #125 -: Февруари 16, 2006, 17:23:32 pm »
Разбира се :)

Дъвиан

• Гост
« Отговор #126 -: Февруари 19, 2006, 22:31:20 pm »
"Един ден наблюдавах една млада мома, около 25 - 30 годишна, добре облечена, външно красива, благородна, възпитана. Трябва да е свършила поне един факултет. Обърна ми внимание и я проследих, къде ще влезе. Тя влезе в една колбасница и поиска салам. В това време, очите й се отвориха като на котка, и в един момент лицето й се измени - красотата й изчезна. Тя взе салама, сложи го в чантичката си и след малко придоби първото си изражение. Това беше цяла картина. Казвам: Мъчно е човек да се поправи, докато не започне да се наблюдава сам вътрешно. Само така той ще знае, как да регулира енергиите си. Често човек се изпитва по този начин."

Беинса Дуно

Неактивен zaio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
« Отговор #127 -: Февруари 20, 2006, 01:00:48 am »
Според мен залитанията във която и да е област са вредни-вегетарианство ДА ненормално вегетарианство НЕ.
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

Дъвиан

• Гост
« Отговор #128 -: Февруари 20, 2006, 01:49:14 am »
Ненормални вегетарианци може да има, но за ненормално вегетарианство не съм чувал - ако може, би ли пояснила! :D За мен израза "ненормално вегетарианство" би трябвало да означава "...и по малко месце"  :D, което вече не е вегетарианство!  :D

firma

• Гост
« Отговор #129 -: Февруари 20, 2006, 09:18:07 am »
Видяхме свещенника от другият град по време на пости да си хапва кебапчета:
-Попе,попа в нашият град не ни дава по време на пости да ядем кебапчета!
-То и аз не ви давам,купете си и яжте! ;D

Неактивен zaio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
« Отговор #130 -: Февруари 20, 2006, 12:24:59 pm »
Ненормалното вегетарианство е както беше написано по долу да събираме само плодовете които са паднали на земята и да се извиняваме на растенията.Не, че не изпитвам респект към всичко живо ама това с извиненията намирисва на психиатрията.  Пък и едва ли има някои на когото му харесва да яде само презрели и сбръчкани плодове защото обикновенно само те са на земята.Освен ако не сме ги обрусили предварително и тогава да  ги оберем от земята и да си ги хапнем. :D
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

coroviev

• Гост
« Отговор #131 -: Февруари 20, 2006, 12:33:00 pm »
  Двамата съквартиранти на мой приятел учеха в духовната академия.По време на пости единия беше домъкнал едни мезета -ум да ти зайде.Беше от един много известен луканков край.Другият му казва: "-Ако те види отец Х, майка ти жална!"
 А той му  отговаря:"-А стига бе,постите са за неукрепнали във вярата!"
  Друг случай.Бях с приятел на планина.Бяха някякви лятни пости,не помня какъв празник,Богородица май.Та приятелят ми го раздаваше духовно-прочистващ се.Накупи си някакви манастирски чорби и консерви с боб.Аз се заредих с шишчета и други богати на протеин неща.Пристигаме в хижа "Грънчар".Беше една буря,един порой,а вътре печкат бумти и мирише на джиз-биз.Аз си мезя доволно,пийвам си биричка, а моя човек сърба чорба ,а очите му на палачинки и все в мойта скара гледат.Казвам му ,че според мен,щом пости,това трябва отвътре да му дойде и да не чувства нужда от месо.В неговия случай ,по-добре да хапне месо, а не да се измъчва.По-драг на Бога няма да стане.Обаче-не,трябвало да се прочисти.Интересно,но пиеше бира.То бирата,вярно,че е амброзия и на боговете олимпийски нектара,но все пак,алкохол има.Алкохолът ако се не лъжа,влиза в постите.

Та първата случка е просто за майтап, това за укрепналите във вярата е велика мисъл!А второто е пример за ненормално вегетарианство.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #132 -: Февруари 20, 2006, 12:34:12 pm »
Виж сега Зайо, има хора, които не ядат месо, но вътрешно примерно не чувстват някаква особена любов към животните, но има и такива, които първо са почувствали, а след това са станали вегатарианци. Аз например съм от вторите. Дълго време чувствах в себе си необходимост да престана да ям месна храна, но нямах необходимите условия. Но ето как и това се случи в един етап от живота ми. По същият начин и тези, които се извиняват на животните и растенията, преди да ги изядат. Това означава, че импулсът го има в тях, Съзнанието, но самата Воля още не е достатъчна. И когато имаме правилно развитие на Ума, Сърцето и Волята - тогава нещата стават.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #133 -: Февруари 20, 2006, 12:36:58 pm »
Този твой приятел, Сoroviev, със сигурност повече ще си вреди с такова наистина ненормално вегетарианство, отколкото да си помогне.

coroviev

• Гост
« Отговор #134 -: Февруари 20, 2006, 12:41:22 pm »
  Така е ,но човека продължава в същия дух.Важното е че му харесва.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27