Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307825 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

coroviev

• Гост
Re:Вегетарианството
« Отговор #150 -: Март 07, 2006, 18:30:12 pm »

Цитат
Coroviev, само един последен въпрос: замислял ли си се защо месоядите ядат най-вече тревопасни животни и почти се въздържат от кучета, вълци и други хищни зверове? Ще ти дам моя отговор: защото са разбрали, че месото на месоядните същества е отвратително - за това!
Няма какво да му мисля , това е научно доказано. За кучетата грешиш. Питай Виетнамците дали не са вкусни.

След цялата тази критика по мой адрес и възхвала на вегетарианството само ще добавя следното: Не забравяйте ,че един от най-големите палачи в световната история  Адолф Хитлер е бил вегетарианец.И то убеден , и краен!
  Друго зло,върл вегетарианец от близкото минало е другаря Иван Костов. Ще продължаваме ли диспута за връзката вегетарианец-висш дух или спираме до тук? ;D

П.С. Абе за миризмите не получих адекватен отговор?!
................................................................................................... ..........................................................
   Дъвиан , не вярвам в изпитание на волята свързана с месоядство и вегетарианство.Това не е отказване от пушенето, че да изпадаш в абстиненция. Е , поне за мен не беше. И съм убеден , че не е важно какво ядеш , а  как ядеш.

И леко да залитна встрани: Има една страхотна рецепта за орехови кюфтета! Съмнявам се , че стари пушки като вас няма да я знаят , но ако има незнаещи ,ще я постна.Баща ми беше убеден ,че яде диво прасе м/у другото. ;D
« Последна редакция: Март 07, 2006, 18:51:14 pm от coroviev »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #151 -: Март 07, 2006, 19:09:27 pm »
Проблема за мен остава моралната страна на въпроса. В крайна сметка с какви боклуци се тъпчи човек е по-малко важно от това на каква цена си осигурява храната! Така да се каже моралния аспект е от голямо значение, което не се осъзнава при голяма част от ядящите защото те просто взимат готовия продукт точно както взимат и ябълките поставени в супермаркета. И доколко един човек би следвало да яде или не според мен зависи от факта дали е готов да си отглежда животни и след това да ги заколи без да му трепне окото. Щото познавам хора, които никога не биха убили домашно животно, но не се притесняват да вземат готовия продукт от магазина. Така че всеки, който има някакви съмнения да отиде да погледне животното в очите ДА УСЕТИ ДАЛИ ЧУВСТВА НЕЩО И ТОГАВА ДА РЕШИ ТОВА КОЕТО МУ КАЗВА СЪРЦЕТО!
Решението може да е и в едната и в другата посока - но важнато е да се слуша сърцето а не разума !
« Последна редакция: Март 07, 2006, 19:11:52 pm от Alien »

coroviev

• Гост
« Отговор #152 -: Март 07, 2006, 19:26:38 pm »
  Прехраната с месо датира от време оно. Спомни си североамериканските индианци и тяхното отношение към лова ,дивеча и всичко свързано с месната прехрана. Такова е поведението ина всички "изостанали" народи ,прехранващи се с лов.
   А ти Елиън ,просто бъди благодарен , че живееш на място ,където можеш да си избираш какво да ядеш , а не си принуден от обстоятелствата да ядеш каквото ти падне , ако въобще има нещо ,което да става за ядене. Дано никога не изпиташ какво значи глад , защото тогава всичките ти морални задръжки ще отидат по дяволите. Един единствен път ми се случи да вия от глад  (не биваше да ям по хирургични показания) , тогава съм ревал в буквалния смисъл на думата , така , че мога да си представя какво значи такова ежедневие. Гарантирам ти ,че ще забравиш моралната стойност на убийствот много бързо.
  Като заключение-морала е прекрасно нещо , докато не се попадне в ситуация в която ще бъде забравен много бързо в името на оцеляването.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #153 -: Март 07, 2006, 19:34:48 pm »
Хехех първо то е казано че вегетарианството се практикува , когато има условия затова. Но то по тази логика ако си назор и наоколо няма нищо живо за ядене а само хора трябва и канибали да станем може би  ;)
По отношение на Виенето от глад съм се пробвал точно 7 дена да не ям абсолютно нищо освен вода! При това без да ми се налага както при теб  :P Ако ми се наложи бих издържал и месец в това съм абсолютно убеден!

coroviev

• Гост
« Отговор #154 -: Март 07, 2006, 19:50:10 pm »
Цитат
трябва и канибали да станем може би 
Историята познава такива случаи. Помниш ли онези от самолетната катастрофа в планината? Единия даваше интервю и във "Всяка неделя". Дано не ти се наложи да вземаш такова решение някога!
Цитат
съм се пробвал точно 7 дена да не ям абсолютно нищо освен вода! При това без да ми се налага както при теб
Разковничето е точно думичката "налага". Ако ти се наложи , едва ли ще е в цивилизовани условия и едва ли ще имаш необходимите условия за релаксация и самовглъбяване. Най-вероятно ще си зает да си спасяваш задника , а спасяването на задника винаги харчи много калории и съм чувал , че страшно се огладнява.
Цитат
бих издържал и месец в това съм абсолютно убеден!
Абе аз ти пожелавам да не ти се налага да видиш прав ли си , но имай си и едно наум за моралните задръжки. ;D

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #155 -: Март 07, 2006, 20:14:08 pm »
По отношение на канибализма няма нужда да взимам решение то вече е взето отдавна ;) Освен това за мен човешкия живот не е най-важното нещо на този свят и нямам никакви притеснения да го жертвам защото не е важното дали си останал жив в 3Д а на каква цена е станало това. Оцеляването на физическото тяло може и да е важно, но не и на всяка цена а и от смъртта нямам абслолютно никакви притеснения щото там където ще отида и съм ходил е много приятно място . Тук съм за да уча като си взема изпита и се махам. Единствено може да ме притесни начина на умиране, но и тук доколкото ми е известно дори при жестока смърт Ангела идва да те вземе секунди преди това и съответно не усещаш болка. Иначе точно в тази част знанията ми са само теоритични и се надявам да не стават практически   :P

Дъвиан

• Гост
« Отговор #156 -: Март 07, 2006, 20:18:05 pm »
Съгласен съм напълно с Alien! А колкото до издържането, дано наистина не се случва, но човешкия Дух е способен на всичко. Нима богомилите не са умирали за това, че не са си спасявали живота с предложеното им месо, нима светиите не са издържали множество мъчения.

А онзи случай с канибалите в планината, си е просто кармичен, какво има да му се чудим - хората са си били канибали!
« Последна редакция: Март 07, 2006, 20:31:34 pm от Дъвиан »

coroviev

• Гост
« Отговор #157 -: Март 07, 2006, 20:33:35 pm »
Цитат
По отношение на канибализма няма нужда да взимам решение то вече е взето отдавна Wink Освен това за мен човешкия живот не е най-важното нещо на този свят и нямам никакви притеснения да го жертвам защото не е важното дали си останал жив в 3Д а на каква цена е станало това.

Не се разбира-взел си решение да ядеш хора при нужда или обратното и , готов си да убиеш за да оцелееш или да се жертваш? Каквото и да си решил-бъди сигурен , че това е от нещата през които трябва да си преминал за да си сигурен в твърденията си.

Цитат
и тук доколкото ми е известно дори при жестока смърт Ангела идва да те вземе секунди преди това и съответно не усещаш болка.
Май наистина не си виждал болка. Тогава на човек му се иска да умре , ама ангела на смъртта не идва.Има само болка. Чувал ли си поговорката "Толкова лесно се не мре , първо трябва да се мъчиш." Да знаеш ,че е 100% вярна. И в заключение: Вървим по стръмния склон на офтопика!

Цитат
Нима богомилите не са умирали за това, че не са си спасявали живота с предложеното им месо, нимасветиите не са издържали множество мъчения.
  Аз говоря за най-тъпо , елементарно и материално спасяване на задника ,а не за отстояване на  принципи на вярата.Освен това , несъм убеден в масовото мъжествено отстояване на принципите при богомилите , защото много прилича на "...Не човек , а желязо!-просъска агента фашист.Тихо мъртвия каза: -Не! Комунист!".
  Твърдя единствено и само: Момчета , не се заричайте в такива идеали и не казвайте "Аз мога..." или "Аз не мога..." , защото не знаете какво ви готви живота и може да попаднете в ситуация дето всичките ви принципи ще се изпарят и тогава може и да се намразите!

Дъвиан

• Гост
« Отговор #158 -: Март 07, 2006, 20:39:22 pm »
А аз се чудя на нещо друго - нима може да се бориш срущу тези велики личности, които не случайно пуснах...Нима тези гениални хора са били толкова неразумни за да не ядат месо? И още нещо - нима човек, който има за цел да усъвършенства себе си в някаква степен, няма да чуства необходимостта да спре месото? И в крайна сметка - чувстваш ли жал към животните - Любов, пресвята и чиста Любов към целия свят - просто ти става болно и срамно, че продължамаш да ядеш своите събратя. Просто ти става отвратително - трябва да си бездушен за да не го усещаш. Трябва да си механичен индивид, роботизиран , за да не чувстваш страдание само от мисълта, че можеш да убиеш едно съзнание - не да го изядеш дори, да го убиеш, да го нараниш, дори да го нагрубиш. Говорим си за Любов, Божествена Любов! Просто ви се чудя, месоядни, на съзнанието!!!

Дъвиан!!!

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #159 -: Март 07, 2006, 20:42:24 pm »
А за убйство за да оцелея нямам никакви колебания - естетствено че ще ще утрпя този който ме преследва независмо дали е човек или животно - ако той иска да ми навреди. В случай на лиспа на храна  при екстремни условия бих си хванал риба но дотам!

По отношение вече на мъчение и прочие това е единственото положение при което самоубийствот е оправдано - тоест да не те хване врага за да извлече конкретна информация или поради други причини.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #160 -: Март 07, 2006, 20:43:52 pm »
Момчета , не се заричайте в такива идеали и не казвайте "Аз мога..." или "Аз не мога..." , защото не знаете какво ви готви живота и може да попаднете в ситуация дето всичките ви принципи ще се изпарят и тогава може и да се намразите!

Ама усещали сме болка и знаем какво е. Но не е тук мястото да си сравняваме болките! За мен това са изпитания, подобни тези но Йов! С Любов се побеждава всичко!

Дъвиан

• Гост
« Отговор #161 -: Март 07, 2006, 20:51:23 pm »
А за убйство за да оцелея нямам никакви колебания - естетствено че ще ще утрпя този който ме преследва независмо дали е човек или животно - ако той иска да ми навреди. В случай на лиспа на храна  при екстремни условия бих си хванал риба но дотам!

Alien, как можа да го кажеш :(

Изпадал съм в доста неприятни ситуации и винаги съм се опитвал да не наранявам никого - и хора и животни. Така ще постъпвам и за в бъдеще, пък ако ще и ... каквото ще да става! Всичко живо е свещено и не трябва да се наранява.

coroviev

• Гост
« Отговор #162 -: Март 07, 2006, 20:56:49 pm »
 Ох, не говоря за болки , а за принципи.За болката беше друго.
  Известни личности ,месоядци , развратници ,боклуци и пияници ,дал Бог! Ето , Тулуз Лотрек , например!
  Още веднъж: Тезата ми е , че вегетарианството е добро само по себе си.Но вегетарианец и извисено съзнание не са синоними. Затова давах примера с китарите , който явно само аз си го разбирам  :( и за Хитлер и Костов. За втората част на спора:
Цитат
В случай на лиспа на храна  при екстремни условия бих си хванал риба но дотам!
В случай на екстремни условия хабер си нямаш какво би направил , освен ако не си попадал в такива .Ако си попадал в такива условия със сигурност няма да си толкова категоричен.Това не значи ,че аз съм попадал, но познавам хора(сега се сещам за един изкарал 5 г. в" чуждестранния легион") , които съм разпитвал много подробно как са се чувствали ,какво са мислели и какво е станало на практика.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #163 -: Март 07, 2006, 20:57:08 pm »
Хах Дъвиам ти не схвана ситуацията - . Представи си че те гони рязярен лъв и таман де те докопа, или някой престъпник със същата цел да ти свети маслото  :P Тогава няма да имаш възможност да го уговаряш - той вече  е направил избора си и затова ще си понесе последствията. Който нож вади от нощ умира дет се вика при самозащита можеш да убиваш без де се притесняваш - иначе си просто жертва.

coroviev

• Гост
« Отговор #164 -: Март 07, 2006, 20:59:54 pm »
Цитат
Alien, как можа да го кажеш Sad
Едва ли ще гледаш спокойно как изнасилват жена ти или детето ти.Съмнявам се че ще усмиряваш насилниците с приказки за любов.Няма да те чуят, те разбират само езика на насилието.
  П. С. Доживях в тази тема да съм единодушен с Елиън! :D

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27