Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308366 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re:Вегетарианството
« Отговор #270 -: Април 17, 2006, 14:59:49 pm »
ще се се промъкна през времето /след 100 000 години/за да опитам и аз непросветената от тази "храна" - светлинна енергия ;)
llara, може да се опиташ като начало и в наше време.
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=187.0
Дали и някой друг от форума вече е опитал "Слънчевото хранене"?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

llara

• Гост
« Отговор #271 -: Април 17, 2006, 15:02:50 pm »
ssi направо ме разсмя
:)))))))))))

llara

• Гост
« Отговор #272 -: Април 17, 2006, 15:08:56 pm »
IYIjorovelev аз не отричам тези факти за енергията на слънцето, но има и други факти
аз не познавам около себе си хора, които се хранят със слънчева енергия
още не сме озряли за това
трябва да се променим душевно, тогава сигурно ще настъпи и хармонията между физиката и духа
тогава наистина поговорката ще е истински вярна - "Здрав дух в здраво тяло"
Вярно ,трябва да се започне от някъде и винаги има първи път!
Но не бих се нагърбила с този "товар" на плещите си.
Едва ли ще ми се отрази добре да живея на фотосинтеза, след организмът ми е пълен с отровите на века, та даже и на миналия ;)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #273 -: Април 17, 2006, 15:14:46 pm »
 llara, едва ли ще ти навреди да опиташ с приложението на съветите от Хира Ратам Манек.
Аз вече опитах. Намаше негативни ефекти.
НО
Следвай стриктно съветите, особено тези за времетраенето и часовия пояс на опитите.
УСПЕХ
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

llara

• Гост
« Отговор #274 -: Април 17, 2006, 15:29:19 pm »
може би някой ден ще се пробвам
сигурно няма негативни ефекти
притеснявам се, че още не съм готова
 :o

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #275 -: Април 18, 2006, 14:41:26 pm »

Тези дни по телевизията разпространиха наглата лъжа, че вегетарианството било "вредно за съвременния човек" и препоръчват да не се следват великденските пости! Като репортаж дадоха някаква отвратителна социално слаба кухня, където имаше ужасяващо-пропагандно-грозни блюда (грах с олио), които може би трябваше да дадат пример на нацията за вегетарианската трапеза и да я подтикнат бързо към кренвиршчетата от кожа, косми и нокти с генномодифицирано и старо-бракувано месенце! Да ви е сладко! 2/3 от Далечния Изток тутакси умряха с тая новина и своето вегетарианство! 
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #276 -: Април 18, 2006, 18:01:35 pm »
По радиото обявили, че в кренвиршите вече мелили и кости. Ама то е от 100 години така.
Еон-е да ти е сладко :P

firma

• Гост
« Отговор #277 -: Април 18, 2006, 18:22:16 pm »
Уточнете малко за начина ви на хранене.Мляко и риба може ли.Повече подробности,ако може. :D
Закуска,обяд,вечеря.

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #278 -: Април 18, 2006, 18:27:54 pm »
Риба не. Но първо мини на риба и след тва го спри окончателно.
Мляко - ако си сигурен, че наистина пиеш - мляко - може :P

firma

• Гост
« Отговор #279 -: Април 18, 2006, 18:33:15 pm »
Ясно за рибата. :D
Сирене може ли.Направо един списък на вегетарианските храни ако може.

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #280 -: Април 18, 2006, 18:38:58 pm »
Всичко може бе, само без всякво месо. Не е толкова сложно ;D

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #281 -: Април 18, 2006, 18:41:08 pm »
за пореден път покана, за всички желаещи да дискутираме вегетарианството - вегетарианци или не - заповядайте на http://theveggy.ipbfree.com
:))
;)
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #282 -: Април 19, 2006, 12:29:23 pm »
Абе на мен ми вкараха мухата че в сиренето и кашкавала слагат свинска мас - ако е така са егати изродите. Напрактика "полезни  и чисти" храни не останаха - всичко е отровено! Единственото спасение е промяната на собственото ДНК така че да може да елиминира отровите. Щото от някои отрови чрез избора си може и да избягаме но не от всички за съжаление  ;)

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #283 -: Април 19, 2006, 14:04:36 pm »

Сега трябва да се научим да съществуваме без рецепти и наставления. Аз съм вегетарианец по съзнание и в същото време приемам с благодарност сегис-тогис някое филе. И това се отразява чудесно на моя организъм, когато филето е чисто, приготвено е и е прието с добра мисъл. Имам приятели, чието съзнание е със същата вегетарианска настройка, но такова чисто филе би ги отровило и цял месец ще трябва да се чистят.
И така, забравете рецептите и въпроса "Това може ли?", "Онова може ли?".
Всичко може, нищо не може!
- това е истинският отговор и разгадаването на неговия смисъл минава през вашето собствено тяло. Вече си счупих ноктенцата да пиша и да бълвам жупел (и не само аз), че има последователност в постигането на все по-високочестотно хранене и това зависи от нивото на съзнание и от начина ни на живот. Например аз (без да си вирвам носа) имам доста издигнато съзнание, но в същото време псувам и ругая на поразия; говоря за медитация и за музикална мисъл, а съм готов по някога да си хапна казаното горе филенце. Причината за такова "противоречие" при мен например минава от особености на родителите ми. Те са заклети мръвкари и независимо какъв вид дух нося, тялото, в което съм вселен, е свързано с известна месоядска информация. Еволюционни скокове могат да се правят, но някакви смъртоносни революции - НЕ! Разбира се, аз не ям най-адските мазнотии на майка ми, но пълният отказ от месо и навлизането в дзенско-монашеското хранене, за което лелея, би ми докарало гастрит-язва-анемия; просто, защото с приемането да се родя в това семейство, съм приел да усъвършенствам известно несъвършенство и ето защо сега трябва да се облизвам покрай дюнерниците. В това няма нищо лошо, стига да е осъзната стълбицата на хранителното/духовното усъвършенстване и да се стремим нагоре. Много е лошо, когато се напъваме да бъдем по-свети от чистотата си и зорлем се подчиняваме на някакви системи на благочестие. При такова положение отвратителните месоядци с радост пърдят и злословят колко вредно е вегетарианството. Да, вредно е, ако не е своевременно. Ето защо казвам, че ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ЯДЕ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЯДЕ. Стига сте търсили рецепти, правила, наставления! Назад в тази тема на няколко пъти се публикуваха доста хубави стълбици на хранителната йерархия и ако четете, преди да отбележите с обажданията си колко сте активни, може би ще видите, че вече всичко необходимо се е казало и, всъщност, в тази тема няма повече какво. Добър апетит!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

firma

• Гост
« Отговор #284 -: Април 19, 2006, 14:17:42 pm »
Нещо основно каза flyDragon,да се благославя храната преди  всяко хранене.Храна приготвена с лоши мисли,тежки могат да бъдат последстията.
Благодаря за сериозният отговор,макар че е в FUN.

Нека всички други да вземат пример от flyDragon,как трябва сериозно да се пише във  форума!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27