Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308443 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
Re:Вегетарианството
« Отговор #300 -: Юни 26, 2006, 03:43:46 am »
Цитат
Да темата беше популярна, докато опря до практиката.

Ох - и аз така - след яко слънчево захранване на плажа, в главата ми се оформя само една мисъл (Да кажа ли мафлок, да забия някое и друго гвоздейче... :P)....та единствената ми мисъл е: ЛЕДЕНО СТУДЕНА БИРА!  8)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #301 -: Юни 26, 2006, 03:46:32 am »
ЕВАЛА! С Оберон имате сходни предпочитания. :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Дъвиан

• Гост
« Отговор #302 -: Юни 26, 2006, 10:53:32 am »
Да темата беше популярна, докато опря до практиката.  ;)

Ами аз съм на мнение, че всичко трябва да се прави първо по реда си. А според мен реда за изключване и минаване в следваща фаза е следния:

месо → зеленчуци → плодове → глад → хранене от водата, въздуха, слънцето

Просто от материалното да се минава към все по-духовното. Иначе може наистина да има вредни последици.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #303 -: Юни 26, 2006, 15:24:56 pm »
Аз лично не искам да рискувам със слънчевото хранене, главно, защото ме е страх да не си прееба очите. Все пак аматьорски експерименти не ми се правят.
Стани утре сутрин в 5:30 и посрещни Слънцето. Ако искаш...
Ако го сториш тогава - в точното време и си п....ш очите, аз може и да ти дам моите, но едва ли ще са вече съвместими. ;D
Аз вече спя 2 до 4 часа в денонощието и се храня доста рядко.  :D
Успех и на Вас, колеги ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #304 -: Юни 27, 2006, 02:17:30 am »
Ми аз до 3-4 вися във форума. Тогава няма смисъл да си лягам :) . Аз също доста съм съкратил времето за сън, но има случаи когато ми се налага да поспя повече, защото съм като утрепан. В момента е такъв случай, ама няма време(отново). Така, че утре преди 1/8 финала ще наваксам ;)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

justbboy

• Гост
« Отговор #305 -: Юни 27, 2006, 12:15:27 pm »
Ми аз до 3-4 вися във форума. Тогава няма смисъл да си лягам :) . Аз също доста съм съкратил времето за сън, но има случаи когато ми се налага да поспя повече, защото съм като утрепан. В момента е такъв случай, ама няма време(отново). Така, че утре преди 1/8 финала ще наваксам ;)

Мисля че Жоро не искаше да каже точно това  ;)  8)

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #306 -: Юни 29, 2006, 19:29:53 pm »
За качеството на хранене от съществено значение е и начинът ви на живот: не можете да се храните "възвишено" при положение, че по цял ден се тровите в ниските вибрации на някой град; не можете да се храните "възвишено" при положение, че това не се съчетава и с някаква нравствена дисциплина на ума. Все неща, при които, ако не сте поели някакви трансформативни решения по отношение на живота си, не бихте могли да постигнете нищо повече от това, да докажете на някакви доктори с промити мозъци, че вегетарианството е вредно и ни трябва месце, а слънчевото хранене е фантастика...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #307 -: Юли 01, 2006, 00:58:41 am »
Цитат
не можете да се храните "възвишено" при положение, че по цял ден се тровите в ниските вибрации на някой град

Супер!  :) :) :)

Трябва и среда и качествена храна и....не знам как да го нарека..."хранителна медитация" може би?!

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #308 -: Юли 03, 2006, 03:04:53 am »
Съгласен съм за средата.
Но това е необходимо само в началото.
Всеки може да запази чистота и възвисеност, когато е отшелник сред девствените гори или в манастир. Стойностното е да го сториш и сред хората, в "цивилизацията". Всеки може да е вегетарианец, когато няма налично месо. Всеки може да гладува, когато няма храна. Всеки може да се възприеме като светец, когато няма изкушения.
Каква полза от постигнатото, ако не може да се приложи във враждебна среда?
Ако само вегетарианството е достатъчно, слона да беше вече аватар. ;)
Познавам вегани с достатъчно количество агресивни или низки вибрации.
Явно вегетарианството не е самодостатъчно за издигането ни.
...нравствена дисциплина на ума...
трансформативни решения по отношение на живота си...

"
Това е. Но аз ги наричам избори. :)
« Последна редакция: Юли 03, 2006, 12:16:06 pm от Horus »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #309 -: Юли 03, 2006, 10:13:57 am »
Явно вегетарианството не е самодостатъчно за издигането ни.

Да, така е, но е важно (бих го нарекъл) условие. Според мен.

Всеки може да се възприеме като светец, когато няма изкушения.

Абсолютно съм съгласен. Но то май изкушения винаги има, при някой в един момент са повече, при друг по-малко.

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #310 -: Юли 03, 2006, 22:11:27 pm »
Нека пак да повторя нечие мнение, че вегетариянството не е БИЛЕТ към светостта!

И аз познавам вегетариянци които са... ей не ми се говори!

vannyo

• Гост
« Отговор #311 -: Август 04, 2006, 11:57:40 am »
Аз ще ставам вегетариянец не защото ей така ми е скимнало, а защото усещам че организма ми го иска едно е да го иска организма друго е да ти го налага някои това мнение. Прочетох доста неща в форума, които ми харесват и затова реших и да се регистрирам. Искам да попитам нещо вие които сте по запознати от мен за вегетарианството от къде мога да намеря литература, за да се запозная по-навътре в нещата и с какво най-вече се изхранват хората решили да станат вегетарианци. Благодаря на всеки който ми отговори. Бай.
« Последна редакция: Август 10, 2006, 03:15:08 am от Horus »

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #312 -: Август 04, 2006, 12:05:49 pm »
www.theveggy.ipbfree.com и направи малко Google Search,
има и българско вегетарианско общество, на следния адрес
http://www.vegebg.org/index.html
също така ако имаш конкретни въпроси пиши ми на ЛС, и добре дошъл в отбора:)
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Iren

• Гост
« Отговор #313 -: Август 09, 2006, 00:55:25 am »
Аз ще ставам вегетариянец не защото ей така ми е скимнало, а защото усещам че организма ми го иска едно е да го иска организма друго е да ти го налага някои това мнение. Прочетох доста неща в форума, които ми харесват и затова реших и да се регистрирам. Искам да попитам нещо вие които сте по запознати от мен за вегетарианството от къде мога да намеря литература, за да се запозная по-навътре в нещата и с какво най-вече се изхранват хората решили да станат вегетарианци. Благодаря на всеки който ми отговори. Бай.

Ако мога да съм ти полезна: изхранваме се с много неща, едното от които е соята и всички соеви продукти. Особено вкусно е соевото прясно мляко, майонезите, пастетите, тофуто (соевия кашкавал). Всички зеленчуци готвени или не, плодове, и всякакви ядки, най-добре почти сурови. Всички тези неща естествено, че се комбинират с кулинарен усет и се готвят, или приготвят като всички други ястия с месо. Има и соева кайма, соеви хапки, соеви шницели - те всички напълно заместват месото. Всеки ден приемай по 3/4 ореха - те дават необходимите мазнини, идващи от месото. Ако се отказваш от месото, най-добре е да приключиш и с животинските продукти, на практика те са храна втора употреба  ;D, животните  ги добиват  от природата, а ние после се храним с неща минали през всичките им  вътрешни органи и продукта е приел всички негативни явления в организма им. Аз от 5 години съм пълна вегетарианка и се чувствам отлично. А, и още нещо - пий много вода, по 2-3 л. на ден. :)
« Последна редакция: Август 10, 2006, 03:15:59 am от Horus »

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #314 -: Август 09, 2006, 01:31:19 am »
Внимавайте с тази соя, защото тя най- много се генномодифицира, ако мога така да се изразя. Монсанто не спи ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27