Автор Тема: Има ли безсмъртни в нашия свят?  (Прочетена 62189 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
Re:Има ли безсмъртни в нашия свят?
« Отговор #105 -: Март 10, 2011, 17:12:30 pm »
    Можеш  ли  да  си  представиш  какво би  станало,  ако  изчезне  ужаса  от  смъртта?  При  най-малката  трудност  и  аз  си  отивам!  Самоубииците  са  хора  победили  този  страх!  
     Няма  човек  който  няма  постоянен  АЗ,  просто  няма!!  Нима  вярваш,  че  животно  може  да  се  инкарнира  като  човек - ню  ейндж
Преди време и аз мислех така.Наистина ли искаш да знаеш какво би станало,ако изчезне ужасът от смъртта-еми,това,което е сега-ще дойде ужасът от живота.Макар че погледнато реално-може би,имаш право само,дето това при най-малката трудност-един индивид да се самоубие,нали знаеш какво следва след това?А за колективното съзнание-предпочитам да си замълча.А и аз да съм написала,че хората/или каквито там искаш трябва да откажат да отговарят за себе си,понеже има колективна отговорност?Но работата е там,че,за да се стигне до това "изчезване на страхът от смъртта"-са необходими някои неща.Защото,представи си няколко нечии живота,през които са се "трупали" някои "кармични обременености"(това словосъчетание ми е малко неточно,защото,дори въпросните "неща"-пак са въпрос на избор[предполагам,че може да има и изключения]).
За това,че няма човек,който няма постоянен АЗ-какво всъщност означава човек?
Sekhmet,ти пак изтрепа рибата тотално.Откъде ти знаеш какво е естествено и противоествествено?А колкото до това с Дух-ът-отвори Корана там,където е описано как е сътворен първият човек-и после пак пиши.Ако искаш отвори и Библията-пак на сътворението на Адам(Адем).
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
« Отговор #106 -: Март 10, 2011, 17:51:31 pm »
Какво е смърт за повечето хора?Ами,прекратяване на жизнените процеси,прекратяване на физическото съществуване,преминаване в етап на трасформация на енергията задържаща биологичните процеси смятани за нормални при протичането на живота.
Ако изходим от това,виждаме как физическото носещо някога живота се преобразува в друг вид енергия,необходима за други процеси и нужди за поддържането на друг живот.
Едно безжизнено тяло се превръща,чрез различни процели в определени вещества.Да приемем, че се е превърнало в пръст.Тази пръст спомага за развитието на други животи(да не говорим че някои организми си похапват преди това).
Това е най-низшата енергия отделяща се от процес на смърт(енергията наречена МАТЕРИЯ),а по висшите енергии продължават да поддържат други процеси.
Всичко това,разбира се е личното ми мнение и не ангажирам никой с него.

ПП.За колективното съзнание според мен има достатъчно доказателства.Най-простия пример за това е "експеримента със стоте маймунчовци :)",а при хората това колективно е на доста по сложно ниво.
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #107 -: Март 11, 2011, 15:37:22 pm »
Ако въпросът е -има ли безсмъртни души в нашия свят-определено има и не една при това,душата е безсмъртна.Но ако е въпросът има ли безсмъртни хора-не зная..Не съм срещала,но  може би както всяко нещо заслужаващо внимание - генните инженери ще открият как да премахнат генът за смъртта и ще станем всички безсмъртни! :)
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #108 -: Март 11, 2011, 16:24:16 pm »
И като станат човеците безсмъртни, на тогава "дяда" ви Господ ще ви направи едно потопче  ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
« Отговор #109 -: Март 11, 2011, 16:32:50 pm »
И ще стане нашата работа :Ех,баня,ех,кеф ;D
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
« Отговор #110 -: Март 11, 2011, 18:13:49 pm »
Каква е логиката с потопа,че нещо не схванах?
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #111 -: Март 11, 2011, 19:28:04 pm »
Каква е логиката с потопа,че нещо не схванах?
Ами ще трябва ли да обяснявам елементарни неща, това човеците да станат безсмъртни никой няма да го позволи, да се удължи живота да, но безсмъртие не.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
« Отговор #112 -: Март 11, 2011, 22:33:36 pm »
Е така да(знам ли те какво имаш предвид).То и не виждам голям смисъл да си безсмъртен физически.Един Дънкън Маклауд ни дава пример, че е отегчително. :lol:

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #113 -: Март 12, 2011, 09:31:32 am »
То и не виждам голям смисъл да си безсмъртен физически.Един Дънкън Маклауд ни дава пример, че е отегчително.
Точно, а и тук душите се инкарнират във физическият ад.Ако са безсмъртни физическите тела, нали разбираш какво ще се получи.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #114 -: Март 12, 2011, 09:37:42 am »
old4,темата е "Има ли безсмъртни в нашия свят?".Никъде не пише в заглавието и какво се има предвид-тяло,душа,и прочие?Плюс това-откъде знаеш,че тук е "физическият Ад"?За някой може да е "физическият Рай"?
« Последна редакция: Март 12, 2011, 14:15:10 pm от Mirotvorec »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #115 -: Март 12, 2011, 13:16:18 pm »
old4,темата е "Има ли безсмъртни в нашия свят?".
Ами като искаш по темата-НЯМА!

« Последна редакция: Март 12, 2011, 14:15:55 pm от Mirotvorec »

Неактивен Kiko1313

• Четящ
  • *
  • Публикации: 55
« Отговор #116 -: Април 02, 2011, 21:55:13 pm »
Могат ли да се считат за безсмъртни персонажите от библията, който са живели или поне пише, че са живели стотици години ака. Авраам, Моисей, Ной и компания? Някой може ли да ме осветли? Благоря предварително!
Виното е силно, кралят е по-силен, жените са още по-силни. Истината обаче, ще ги победи всичките.

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
« Отговор #117 -: Април 02, 2011, 22:24:25 pm »
Библейските персонажи като цяло са смъртни/по спомени/Адам,Ева и т.н.,само дето живеели по няколко стотин години.Ама все пак смъртни. ;) Май само Христос е един вид безсмъртен,нали възкръсва от мъртвите?Демек,пак е жив?Ама истина ли е или лъжа,не е важно,понеже все пак един път умира.
Онзи Лазар,дето Христос съживява от мъртвите-също възкръсва след като е умрял един път..
Според мен  умирайки човек доказва,че е смъртен. :drinks:

Неактивен Георги Ангелов

• Четящ
  • *
  • Публикации: 36
« Отговор #118 -: Април 02, 2011, 22:33:27 pm »
Да те са смъртни . Дали са съществували Адам и Ева не се знае , и няма нужда . Това , че са живяли по стотин години също няма значение . . За тези които не са чели Документите тера , относно Христос , става дума че Христос използва някаква билка(храст) и на кръста изпада в кома  и после го лекуват в пещерата . Така , че не се знае дали възкръсва . Според мен умирайки човек доказва  , че може да умира .

"Могат ли да се считат за безсмъртни персонажите от библията, който са живели или поне пише, че са живели стотици години ака. Авраам, Моисей, Ной и компания? Някой може ли да ме осветли? Благоря предварително! "

Не .

« Последна редакция: Април 03, 2011, 08:17:14 am от Mirotvorec »

Неактивен Kiko1313

• Четящ
  • *
  • Публикации: 55
« Отговор #119 -: Април 02, 2011, 23:31:56 pm »
Доколкото ми е известно, човек се счита за мъртвец когато настъпи мозъчната смърт! За случая с Христа, всичко е обвито в мистерия. Бият го цял ден, мъчат го ... накрая го разпъват на кръста и за финал е прободен с копие. Липсват лекари там, да установят смъртта, доколкото ми е известно. Същата липса на медицински лица и каквато и да е допотопна техника за първа помощ и въобще препятства да се разбере с точност ,какво точно се случва след като е свален от кръста, какво му е състоянието. Защо просто да нее припаднал от кръвозагуба, или ако състоянието му е било по-тежко да е в някой от стадийте на кома. Прибират го от там, но как точно са го прибрали ... на гръб ли  са го носили, на носилка ли, на ръце ли ...? Той е бил целия следобед на кръста под горещото слънце. Сигурно е бил обезводнил се, също и покървил доста. Човек в това състояние е много уязвим, много е важно как го преместват от едно място на друго. След това е поставен в гроба и затворен там с камък. 3 дни след което, вече го няма в гроба а е в небесата изкачил се при трона на бога. Има ли вероятност, поради божествения си произход и способности Христа изобщо да нее бил мъртъв? Мистерия ... аз лично дълбоко се съмнявам, че информацията достигнала до нас днес, нее претърпяла ред редакции. Също си мисля ( лично мое виждане), че свидетелите на последните му мигове поради простичко незнание, може да не са успели да предадат точно случващотото се. Там доколкото ми е известно са били - Майка му Мария, сестрата на майка му също Мария, Мария-Магдалена, Йоан и Йосиф от Ариматея - таен ученик на Христос. Надвечер идва и Никодим, който носи 100 литра смес от смирна и алое, за да се намаже тялото.  Били са там и няколко от войниците на Пилат. Свалят телото от кръста, мажат го със сместа, обвиват го с плащеници и го полагат в нов гоб, който е бил в градина, която е била в непосредствена близост. И сега разсъждавайки върху случката -  освен, че е описано много за кратко, че когато приема гъбата с оцет, Христа казва Извърши се, навежда глава и предава богу дух, друга информация за настъпване на физическата смърт няма. Как разбраха, че наистина е мъртъв? Тогава, в ония времена, след цял ден адреналин и стрес? Цял ден мъчения, бой, тръни на главата, носене на кръста под камшиците на римляните, накрая за капак пирони в ръцете и краката и цял следобед висене на кръста. Промушване с копие в ребрата. Според мен всичко това би дошло в повечко на когото и да е обикновен човек, особенно на онези с по-крехка психика ( жени и деца, Йоан доколкото знам е бил младеж тинейджър тогава).
Лично мойто мнение, че Христос е бил все още жив, но в безсъзнание.
Всичко това е във връзка с горния пост за това, възможно ли е от описаните персонажи в библията някои да са безсмъртни. И по мое мнение Христос е един от тях ... той нее възкръствал ... бил е жив!!!Така мисля аз.
Виното е силно, кралят е по-силен, жените са още по-силни. Истината обаче, ще ги победи всичките.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27