Автор Тема: Има ли безсмъртни в нашия свят?  (Прочетена 62205 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
Re:Има ли безсмъртни в нашия свят?
« Отговор #45 -: Декември 31, 2009, 10:42:57 am »
Природните (космични) закони са неутрални. Само че така формулирани нещата предполагат, наличието на две страни, спрямо които въпросните закони са неутрални, а това не е така. Вариантите са наистина два: 1) да живееш в съгласие с въпросните закони (до колкото ти позволява собственото ти ниво на развитие: способността за разбирането им, волята да ги следваш и другите ти качества) или 2) да живееш без да се стремиш да спазваш тези закони, а да се водиш единствено от личния си интерес. Законите пак са си неутрални, но в двата случая действието им ще е съвсем различно. Изборът е във властта на самия човек, но последствията не са. Сега може да поразсъждавате за доброто и злото от тази гледна точка. Така „добро“ ще бъде всичко, което е в съгласие с космичните закони, а „зло“ всичко, което не е в съгласие с тях. Няма средно положение. Едно действие може да бъде или в съгласие или да не бъде в съгласие със законите, а последните за разлика от човешките закони са вечни и неизменни. Често ги наричат божествени закони, но всъщност няма Бог, който да ги е създал, да е над тях и да може да ги промени.

Неактивен sesiliq

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
  • ТРОЯНА
« Отговор #46 -: Януари 01, 2010, 01:02:50 am »
По-скоро нещо умира ли в нашият свят.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Max

• Гост
« Отговор #47 -: Януари 01, 2010, 10:22:21 am »

Темата е за непреминалите през смъртта.Тези, чието съществуване продължава вече може би хиляди години.Които наистина са безсмъртни.Не за тези, които се мислят за безсмъртни, защото може би преминават от тяло в тяло, ако допуснем, че реинкарнацията я има.

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #48 -: Януари 01, 2010, 10:58:20 am »
„Нашият свят“ е изграден от форми. Формите са само проявление на живота. Сами по себе си те не са живи същности. Животът сменя формите си на проявление, като се разгръща все по-пълно и по-пълно чрез тях, но самият той нито се ражда, нито умира. Той просто е.

Max

• Гост
« Отговор #49 -: Януари 01, 2010, 11:25:04 am »
„Нашият свят“ е изграден от форми. Формите са само проявление на живота. Сами по себе си те не са живи същности. Животът сменя формите си на проявление, като се разгръща все по-пълно и по-пълно чрез тях, но самият той нито се ражда, нито умира. Той просто е.

Вземем ли да си играем с думите, всякак можем да го кажем.

Какво тогава е Животът?

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #50 -: Януари 01, 2010, 12:12:33 pm »
„Какво“ предполага определение, т.е. форма. Можем да опишем различни аспекти и свойства на живота, но определим ли го, това вече няма да е той.
« Последна редакция: Януари 01, 2010, 12:14:41 pm от Iris »

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #51 -: Януари 01, 2010, 12:14:30 pm »
За безсмъртието научих за пръв път като ученик, когато прочетох прекрасните древногръцки митове и легенди.Ако се приеме, че във всяка легенда или мит има и частица истина, защо да няма безсмъртие.А и науката доказва, че поне все още на теория, човешкия живот може да бъде удължен доста.Но все още има доста технически пречки.
Може би безсмъртието е възможно, ако душата премине на чисто енергийно ниво. Айзък Азимов има много интересни виждания по тази въпрос. :)

Според мен животът е форма на материята, която може да се възпроизвежда самостоятелно и да заема територии.Да променя околната среда.Да използва вещества и енергия от околната среда и да отделя отработени такива.

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #52 -: Януари 01, 2010, 14:19:52 pm »
marhs Здравей.
Цитат
За безсмъртието научих за пръв път като ученик, когато прочетох прекрасните древногръцки митове и легенди.
;D Като ученик и аз съм чел и скляпал на парцали.Но като пораснах с учудване разбрах,че в Гърция няма богове(бил съм там).И съм много учуден защо в гръцките псувни главни действощи лица са "богове" и "светии".
Цитат
Ако се приеме, че във всяка легенда или мит има и частица истина, защо да няма безсмъртие
.А дали гръцките митове и легенди са за безсмъртието?Събирайки информация оттук оттам,ми стана ясно че на земята нямало място за живи богове.Което ми се струва логично,защото то тогава и Бог щеше да е между нас.И ние щяхме да имаме древнобългарски легенди и митове за "богове".Това ми дойде на акъла като прочетох поста ти. :blush:.Живи и здрави.  :hi: П.П.Дойде ми и една светла мисъл-"Не всичко което хвърчи се яде".Не знам откаде ми дойде в главата но какво пък може да е добра.
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Max

• Гост
« Отговор #53 -: Януари 01, 2010, 15:24:24 pm »
И ние щяхме да имаме древнобългарски легенди и митове за "богове".

Вярно бе, аз не знам нито една прабългарска легенда или мит.
Изобщо не ги е имало или са загубени?

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #54 -: Януари 01, 2010, 15:30:47 pm »
Честно казано и аз не вярвам в съществуването на тези богове, НО не съм склонен да отрека нещо, за което няма 100 % доказателства, че не е, или е.За Христос нещата стоят другояче.
Та изводът ми,по темата, ако не си го разбрал е : възможно е да има безсмъртие, понеже все още нямаме неопровержими доказателства, че няма такова.

marhs Здравей. ;D И ние щяхме да имаме древнобългарски легенди и митове за "богове".Това ми дойде на акъла като прочетох поста ти.

"Естествено" Тангра, и другите Алпи : Хурса, Барс (Сива), Барин, Кубар, Баран, Джил, Барадж, Артиш и др., май не са ли Прабългарски? И за тях няма ли митове и легенди?.Може би не си ги чел?Ползвай интернет, обогати знанията си! :)

Виж meander, явно се затрудняваш при някои причинно-следствени връзки в постовете си.Отстрани изглеждат малко нелогични.
А и виждам, че историята не ти е силна страна.

Max

• Гост
« Отговор #55 -: Януари 01, 2010, 15:36:28 pm »
marhs, не избързвай с големите приказки, постни няколко мита или легенди, да ги видим.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #56 -: Януари 01, 2010, 15:45:07 pm »
http://www.mythology.tribak2007.com/bulgaria-gods1.htm

Макар и не по темата ,само мир да има !
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #57 -: Януари 01, 2010, 15:51:33 pm »
 marhs Здравей.
Цитат
А и виждам, че историята не ти е силна страна.
Кога съм го твърдял? ;D
Цитат
за живи богове.
Няколко пъти споменавам, четете. ::)Живи и здрави. :hi:
« Последна редакция: Януари 01, 2010, 16:20:11 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Max

• Гост
« Отговор #58 -: Януари 01, 2010, 16:00:29 pm »
http://www.mythology.tribak2007.com/bulgaria-gods1.htm

Макар и не по темата ,само мир да има !

Тъкмо да подскоча от радост и се появи въпроса: от кой извор са взети?

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #59 -: Януари 01, 2010, 17:16:52 pm »
МАX мисля, че заяждането е присъщо на слабите.Ти от тях ли си?

Ако още не си намерил източник, един съвет (макар, че мисля, че си достатъчно умен и просто се е....ш, което е тъпо)- земи, че напиши на чист български език-прабългари в Гугъла и натисни Търси. ;D

Ако срещаш затруднения, обади се, ще ти окажем още HELP  ;D

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27