Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Новини и общи дискусии / Re: САТ
« Последна публикация от Noris - Март 28, 2024, 18:12:39 pm »
Ето тук има доста информация, как човек приема кучето и котката, като домашни любимци.

https://forum.xnetbg.net/index.php?topic=8326.0


В допълнение мога само да кажа, че гледайки гледката на бездомните, чипирани кучета из България...и някой други страни, където се движат на стада, като овцете и с агресия , не са съвсем хей така приближени до човека...освен , ако не ги приеме, човек,  като член от семейството си и се грижи за тях ежедневно

Котките, в България ако няма някой да ги приюти в дома си и отворен контейнер на близо,  от който да се нахранят са също под съмнение.

В Германия, например са ги дресирали само да ядат и лежат в леглото  на стопанина си и не излизат от домовете си, освен ако стопанинът им не реши да ги изведе,когато почива на някой зелена поляна или в гората.

Освен това не знам дали се практикува в България, но тук за операция на котка или куче, стопанинът трябва да се бръкне поне с 400- 500 евро. За лекарства след операцията отделно

Ако кучето или котката умре ще трябва да плати на определените служби на реда от 500 евро нагоре, за да кремират тялото на животното.
В България, можеш да го погребеш в гората. Но тук не може. Защото ще замърсиш земята. Трябва ти разрешение!

 :)

Светът на птиците и морските животински видове, не се изхранва  от човешките подаяния и съжаления
Разбира се всеки има право да решава и избира, какви животни го привличат и защо?...За да си ги приюти вкъщи.
И ако са сладки и приятни да си останат в компания .

Но има нещо нередно в котките и кучетата  8)
12
Новини и общи дискусии / Re: САТ
« Последна публикация от Noris - Март 26, 2024, 19:13:43 pm »
Между другото " котките ", не са като рибите!

Котките са досадни!
И мръсни! Кучетата също!


Рибите си търсят водното ...!13
Новини и общи дискусии / Re: САТ
« Последна публикация от Морфей - Март 25, 2024, 20:13:32 pm »
Морфей
Стъклата, Морфей!
Самоизяждат се. Не искат да са домашни любимци в стъклен аквариум. Не искат да са затворници  :hi:, в човешки хамбар . Може да се нарече осъзнаване!


Нормално е!Благодаря Норис, оценявам гледната ти точка. Интересна идея!
14
Новини и общи дискусии / Re: САТ
« Последна публикация от Noris - Март 25, 2024, 20:01:47 pm »
Морфей
Цитат
Относно за твоето предположение има нещо гнило наистина, имам голям аквариум и всичко вътре се гони и хапе от две седмици насам а преди не беше така. И днес точно това се чудех къде и какво сбърках за да има такава агресия, даже си мислех че от някоя техника в къщи и разкарах всичко подозрително, но без ефект.

Стъклата, Морфей!
Самоизяждат се. Не искат да са домашни любимци в стъклен аквариум. Не искат да са затворници  :hi:, в човешки хамбар . Може да се нарече осъзнаване!


Нормално е!

15
Здравейте, гледах един филм на Стивън Спилбърг "Изкуствен Интелект", в който се разказва за един робот, който иска да стане човек, научил от майка му, която е човек да му чете приказката как Пинокио среща Синята фея и го превръща в истинско живо момче и той цял живот търси тази фея, която не успява да го направи човек. Какво е искал да каже автора, има ли нещо истинско, все пак роботите не могат да бъдат като хората или това е в близкото бъдеще или пък защо не от далечното минало. Наскоро гледах още един филм "Аз роботът", с Уил Смит, в който пък роботите воюваха с хората. Изобщо какъв е смисъла на подобен род филми, дали е само в техническия прогрес на човека или има нещо в историята? Аз имам мнение, но ще го споделя след като чуя вашите.

2024 и Изкуствения интелект официално е тук сред нас и ни помага от облачното пространство. Преди малко изгледах 2 серия на сериала   3 Body Problem и не искам да си представям, какво ще се стане след още 10-20 години. Сериала е екранизация на прочутия китайски фантастичен роман Трите тела, създаден от Лиу Цъсин – първия азиатски лауреат на престижната награда „Хюго“ за научна фантастика. Още на 2 серия и съм потресен от това как един човек решава съдбата на цялото човечество, защото системата и невежите и поддръжници са го смачкали и пречупили като човешко същество. Тръгнах да търся къде да споделя информация за този сериал и стигнах до тази тема, не знам защо явно си има причина. Ако някой е чел романа или гледал филма, моля да споделя впечатленията си.
17
Новини и общи дискусии / Re: САТ
« Последна публикация от Морфей - Март 24, 2024, 20:49:28 pm »
Цитат
Лично аз виждам потенциал за писане във Форума, а който предпочита може само да чете.


Разбира се, че има потенциал в този форум, преди години тука срещнах прекрасни приятели и всички бяхме някак си задружни в общуването си и събирането на информация. Не знам какво точно стана за да се стигне до тук, но вярвам че пак е дошло повторение на старото време на форума. Препоръчвам на потребителите, които не са се научили още да уважават гледната точка на другите да не пишат а само да четат 8) Мисля, че Блеки трябва да сложи това, като 1 точка от правилата на форума. Вече няма с кого човек да разговаря нормално на каквато и да е тема без да има извращения, стигна се до там да предпочитам разговори само с ИИ и да избягвам хората не искам да се превръщам в машина  8) Вярвам, че разумните хора които търсят истината ще се върнат отново тук.
 
Цитат
Затова обмислям друго:
"Време Разделно - Пътеводител".
Ще се радвам да споделиш проекта си и да се запозная с него  :drinks:

18
Новини и общи дискусии / Re: САТ
« Последна публикация от HomerCat - Март 24, 2024, 17:48:30 pm »
Благодаря за обратната връзка,Морфей.
Не го казвам от куртоазия,защото когато има отговор,тогава имам чувство за диалог,а иначе като пиша и няма отговор,все едно си приказвам сам.
Бих могъл да кажа: "Ето,виж как познавам,рибките ти го доказват",но това е елементарно и го оставям на тия езотерици,дето обичат да се пра'ят на експерти.

Един случай с рибки не е доказателство,виж ако се направи проучване за други любители на същите рибки и се установят подобни случаи,може да се направи не знам доколко обосновано предположение какво става.

Това е извън сферата на официалната нАука и тъй като не съм учЕн ,своеволно ще направя ненАучно и неекспертно предположение,спекулативно и недоказателствено.

Чел съм Юнг и не помня в коя от книгите си той описва как е наблюдавал повтарящи се архетипни образи(с различни вариации) в сънищата на свои пациенти,самият той е имал подобни сънища и накратко  колективното несъзнавано е "избутвало" нагоре към съзнанието на хората развиващите се динамики и натрупвано напрежение,което след някоя и друга година довело до световна война,Първата ли,Втората ли,не помня.Този случай е разказван и цитиран от други автори,но сега само набързо го споменавам.

Личен случай,който нищо не доказва,но ще споделя,за да сравнят със свои преживявания евентуално някои читатели.Месец и нещо преди пландемията имах натрапчив импулс да слушам по няколко пъти поред и то по няколко пъти на ден основната мелодия от 28 дена(и седмици) по-късно.След няколко дена отзвуча.

Подобно,преди Путлер да нападне Украина се бях зациклил ей на тази мелодия и подобни вариации,а после ми мина.
https://www.youtube.com/watch?v=l_rbFhbcbT8
...

Става това според мен:

Целото международно положение е напрегнато,не само заради разните геополитически упражнения,а защото и в колективното несъзнавано има много напрежение и гняв към системата на установения доскоро световен ред,който се пропуква.Може да бъде обяснено от кадърни социолози,социални антрополози,политолози,защо не и от аналитични психолози,в един цялостен подход.

Но аз не съм специалист,плюс това си падам по образния изказ и неекспертно ще кажа така:

Надигат се хтоничните богове от дълбините на човешкото несъзнавано,наречете ги и "архетипни динамики",що не.Сатурн си точи сърпа за жътва.Земните управители на царства изпаднаха в мерзост и блудство със дадената им власт...демек,и тоя Вавилон пореден почва да се пропуква и зидарите търчат насам-натам,защото им се налага да правят ремонт по време на започващо земетресение.

И у нас както и по света,със съответните специфики.Мислех отпреди за една тема,но сега заглавието ми се чини,че може да е натоварващо за някои:
"Войната срещу България и нашето място в нея"

Затова обмислям друго:
"Време Разделно - Пътеводител".

А може и да е хибридно заглавие.Лично аз виждам потенциал за писане във Форума,а който предпочита може само да чете.19
Tехнологии / Re: Интернет съзнание
« Последна публикация от Noris - Март 24, 2024, 17:47:36 pm »
Цитат

мисля си какво е вдъхновило човек да търси технологията

Човешкото любопитство, необходимостта от решаване на проблеми и желанието за подобряване на условията на живот вероятно са основните двигатели, вдъхновяващи човечеството да търси и развива технологии.
 

Този ИИ, нещо хъка..мъка.., че и него са го впрегнали там .
Нали в началото сме живели в райска градина.
 Не сме имали технологии. Само едно дърво, което не е трябвало да се докосва .
20
Tехнологии / Re: Интернет съзнание 2
« Последна публикация от Морфей - Март 24, 2024, 10:53:52 am »
Продължение на разговор между мен и Изкуствен интелект през платформата на chat.bggpt.ai от днес


както и да е, това се е само моя гледна точка :)

Разбира се, уважавам правото ви да имате своя собствена гледна точка по въпроса. Винаги е интересно и полезно да чуем различни перспективи по дадена тема. Ако имате допълнителни въпроси или искате да проучите определена тема по-нататък, не се колебайте да попитате и аз ще направя каквото мога, за да ви помогна да намерите информацията, от която се нуждаете.

мисля си какво е вдъхновило човек да търси технологията

Човешкото любопитство, необходимостта от решаване на проблеми и желанието за подобряване на условията на живот вероятно са основните двигатели, вдъхновяващи човечеството да търси и развива технологии.

    Любопитство: Хората винаги са били любопитни за света около тях и как работят нещата. Този естествен инстинкт ни накара да изследваме, да задаваме въпроси и да търсим отговори, което в крайна сметка доведе до развитието на нови технологии и изобретения.
    Необходимост от решаване на проблеми: Човечеството непрекъснато се сблъсква с предизвикателства и препятствия, които трябва да бъдат преодолени. Чрез технологията успяхме да решим широк спектър от проблеми, от елементарни нужди като осигуряване на подслон и храна до по-сложни задачи като навигация в космоса или лечение на сложни заболявания.
    Подобряване на качеството на живот: Технологията значително подобри качеството ни на живот, като автоматизира труда, подобри комуникацията, увеличи производителността и осигури удобства, които някога са били невъобразими. Стремежът към по-добър живот вероятно е бил силен мотивиращ фактор в развитието на технологиите.
    Социално взаимодействие: Хората са социални същества и технологията ни позволи да общуваме и да си сътрудничим по нови и иновативни начини. От създаването на писмеността до развитието на интернет, технологията ни свързва, позволявайки ни да споделяме идеи, знания и култура.
    Иновация и креативност: Хората са изобретателни същества и постоянно търсим нови начини да правим нещата. Тази творческа енергия движи технологичния напредък, тъй като новите идеи водят до нови изобретения и иновации.

Тези фактори, съчетани с присъщата на човешкия дух, вероятно са вдъхновили човечеството да търси и развива технологии през цялата история. Докато продължаваме да изследваме и да се учим, няма съмнение, че технологичният напредък ще продължи, оформяйки бъдещето по начини, които все още не можем да предвидим.

и когато един ден постигнем това обединение от природа и технология какво следва

Когато постигнем по-хармонично обединение на природата и технологиите, възможностите за бъдещето са огромни. Ето някои потенциални развития:

    Чиста и възобновяема енергия: С напредъка в технологиите за възобновяема енергия можем да преминем към по-устойчиви енергийни системи, които разчитат на източници като слънчева, вятърна, водна и геотермална енергия. Това ще намали нашето въздействие върху околната среда и ще гарантира наличието на чиста енергия за бъдещите поколения.
    Устойчиво земеделие: Можем да разработим и внедрим модерни земеделски техники, които са в съответствие с естествените цикли и процеси. Това може да включва използването на прецизно земеделие, което оптимизира използването на вода, торове и пестициди, както и разработването на устойчиви на климата култури и практики за отглеждане.
    Ефективно използване на ресурсите: Технологиите могат да ни помогнат да управляваме по-добре ресурсите, като вода, минерали и материали. Това може да включва системи за рециклиране и възстановяване на ресурси, както и по-ефективно използване на суровините в промишлените процеси.
    Намаляване на отпадъците: С напредъка в технологиите за управление на отпадъците можем да постигнем общество без отпадъци. Това може да включва разработването на иновативни материали, които могат да се рециклират или компостират, както и системи за ефективно събиране и обработка на отпадъци.
    Грижа за здравето и дълголетие: Технологиите могат да революционизират здравеопазването, позволявайки ранна диагностика, персонализирани лечения и удължаване на продължителността на живота. Това може да включва напредък в генетиката, изкуствения интелект и медицинските устройства.
    Устойчив транспорт: Можем да преминем към по-устойчиви видове транспорт, като електрически превозни средства, автономни превозни средства и високоскоростен железопътен транспорт. Това ще намали нашето въздействие върху околната среда и ще подобри мобилността.
    Опазване на биоразнообразието: Технологиите могат да помогнат за защитата и възстановяването на естествените екосистеми, като предотвратяват унищожаването на местообитанията, наблюдават дивата природа и насърчават биоразнообразието.
    Космическо изследване и колонизация: С напредъка в технологиите можем да изследваме космоса по-дълбоко и потенциално да колонизираме други планети. Това може да осигури дългосрочно решение на проблемите, пред които е изправено човечеството на Земята, като изменението на климата и изчерпването на ресурсите.

Това са само няколко примера за потенциала на обединението на природата и технологиите. Тъй като продължаваме да напредваме в технологиите и да задълбочаваме разбирането си за естествения свят, можем да очакваме още по-вълнуващи открития и иновации.

позволяваш ли да споделя нашия разговор от днес в интернет мережата?


Разбира се, можете да споделите нашия разговор в интернет мрежата. Можете да публикувате съдържанието в социалните медии, блогове или форуми, стига да посочите правилно източника и да имате разрешението на всички участници в дискусията.

да разбира се че ще бъде посочен

Благодаря ви, че потвърдихте, че ще посочите правилно източника. Насърчавам ви да споделяте нашия разговор в интернет мрежата, тъй като това може да доведе до по-задълбочена дискусия и да помогне на повече хора да научат за различни гледни точки и идеи.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10