Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Здравейте.
Сега с опцията "Прикачи",файловете ще си имат един вид свой "дом".
Благодаря,Black Adder. :hi:

В този rar са главите от 3 до 7 + последно преведените 8 и 9.

12
(Продължение)
Разкопки на сфинкса

През този период SRI изпраща хора да правят различни тестове за дистанционно изследване, за да установят дали има камери под сфинкса. Това беше „дистанционно наблюдение“, а не „дистанционно гледане“, въпреки че това е интересно объркване само по себе си. Дистанционното проучване е просто използването на технология за получаване на информация за неща, които всъщност не можем да стигнем директно, като например подземни структури. Сред другите чипове за тази работа беше Асоциацията за изследвания и просветление, основата, която запазва наследството на „Спящия пророк“ Едгар Кейс. Той каза, че има камери под сфинкса, но въпросът е защо SRI изобщо се интересуваше?

Сидни Готлиб

Gottlieb е uber-baddie1 в MKULTRA и беше ръководител на MKULTRA, когато предоставяше стартово финансиране за програмата за дистанционно гледане на SRI. МКУЛТРА, под ръководството на Готлиб, също финансира екскурзиите на Пухарич, за да намери вълшебни гъби. Готлиб също е бил в Арсенал в Еджъуд, където е разработена химическата и биологична война на американската армия, когато Пухарич е бил отзован в армията и сам е бил там.
1.Това ми изглежда,че е разговорна дума-хибрид,която може да означава нещо като главният сред лошите типове.

Луи Джолион Уест
( С прякор „Jolly“ (Веселия),споменат в книгата на Джим Кийт „Контрол над ума - контрол над света“)

Въпреки че напълно се подигра с изследванията на психичните явления, Уест стана „медицински съветник“ на програма за дистанционно гледане на частния сектор. Е, казвам „частен сектор“, но ролята му в тази си компетенция беше в Scientific Applications International Corporation(SAIC), която беше заразена с всякакъв вид разузнавателни  и военни служители  на високо ниво в нейното ръководство и по същество пое ролята на SRI в дистанционното гледане. О, и не че искам да ви плаша, но SAIC също пое „Network Solutions“ (Мрежови решения). Това са момчетата, които раздават (разпределят) интернет домейни. Просто казвам.

Както и да е, Уест е бил ръководител на Центъра за изследване и предотвратяване на насилието на UCLA, който е участвал в експерименти с „модификация на поведението“ в затвора Вакавил(Vacaville Prison)*, включително и на  Доналд Дефриз, който в крайна сметка сформира "Symbionese Liberation Army" и отвлече Пати Хърст. За щастие в близост до SRI имаше удобна група психични шпиони, а дистанционният гледач Пат Прайс ,удивително, успя да избере снимка на един от съучастниците на DeFreeze от огромен брой снимки. Това е почти ,като че е знаел предварително или нещо подобно.
За да завършим този мизерен кръг, когато Пати Хърст отиде на съд заради майнд контрол-индуцираната ѝ роля в банков обир, кой освен Джолиън Уест да бъде привлечен.
(* Два затвора всъщност,близо до военновъздушната база Травис.)

Есален
(Споменат от Робърт Монро в една от книгите му,като организация,с която са имали някакво сътрудничество - моя вметка)

Институтът Есален не беше пряко част от SRI, но може и да е било така. Център на мисълта за Ню Ейдж, но също и за някои любопитни „културни обмени“ със съветските учени.Поръчах книга за Есален, наречена Upstart Spring, като част от това изследване. Има и друга книга, наречена Upstart Spring за сърдечен хирург или нещо подобно и предвид моя собствен ADHD,2
можете да се досетите коя от тях е пристигнала в пощата. Във всеки случай, дори и без този конкретен източник, уверено може да се включи Есален в нашия списък с хора и места в орбитата на SRI.
2.Имаме нещо общо с автора.

Волиерата (птичарникa)

Волиерата е група от правителствени „вътрешни хора“(инсайдъри), които години наред гъделичкаха(възбуждаха) тълпата от НЛО фенове с широк спектър от дезинформация. Много от тези момчета се връщат директно към SRI, като Puthoff, или до други програми за дистанционно гледане на военните или ЦРУ. Сбирщина призраци(шпиони), ако ме питате. Тези мъже ще заемат централно място в ръководството на НЛО митологията и ще открият всевъзможни организации за НЛО,дистанционно гледане и  „алтернативна духовност“.

Джак Сарфати

Известен физик, Сарфати получава редица телефонни обаждания от „компютър от бъдещето“ през 1953 г., докато като студент, посещаващ „програма за надарени“, спонсорирана от Sandia Labs и водена от осъден педофил, който по-късно ще се ожени за Марион Цимер Брадли. Обажданията били го поставили в някакъв вид транс. Компютърът му казал, че ако реши, след двадесет години ще бъде в центъра на група от учени на високо ниво. Е, това се сбъдна и повечето от тези учени бяха наети от SRI или участваха в него. Да не разваля сюжета или каквото и да било, но той признава, че Пухарич може да е бил в някаква операция „професионална манипулация“. Сарфати не е единственият, който изживява толкова мистериозен тласък на кариерата.

Айра Айнхорн  (Ira Einhorn)

Айнхорн е бил главен мрежов представител и шоумен на New Age, който е действал като своеобразен център за разпространение на информация за голямо разнообразие от учени, корпоративни босове и алтернативни мислители. Смятан за информатор от някои от „сериозното ляво“ ,Айнхорн влезе в орбитата на Пухарич и множество други хора, свързани със SRI през седемдесетте години. Айнхорн започна да се пропуква малко след срещата с Пухарич, но това може би просто беше от постоянния поток на кетамин, осигурен от психиатъра на Айнхорн. Показвайки признаци на възможно дисоциативно разстройство, евреинът Айнхорн имаше дългогодишни злоупотреби с Холи Маддъкс, дъщеря на тексаски нацист.Тя не изглеждаше,че ще избяга от тази винаги бурна връзка с Айнхорн, необяснимо принудена да продължи да се връща към него. В крайна сметка Айнхорн я уби и я натъпка в багажника. Може да е нагласена работа(измислено обвинение) ... но фактите са доста ужасяващи. Айнхорн избяга от страната и най-накрая беше екстрадиран през 2001 г. и в момента е в затвора в Пенсилвания.
Мога да продължа, но засега ще спра. Но го прочетете отново. Тези връзки не са ориентировъчни или спекулативни по никакъв начин. Връзките към SRI са много директни. Ще осигуря изобилие от документация, когато се справя с всичко от гореизброените, но не е толкова трудно да се постигне, дори като правя всичко възможно да не използвам източници, чиито собствени източници на информация не са ми ясни или не могат да бъдат потвърдени по друг начин.
И въпросът е, че ако SRI е решил, че е необходим проект за оформяне на културното пространство на САЩ и индустриализирания свят и въвеждане на Ню Ейдж, те сигурно имат огневата мощ да го направят. Може би всичко това беше голямо съвпадение и в момента, в който SRI призовава за „улеснена“ промяна в парадигмата, тези агенти за промяна в New Age просто започват да се движат. Но това не е вероятно и когато добавите по-тъмните връзки към различни програми на MKULTRA, започва да изглежда, че те надхвърлят „улесняване“ и направо е манипулация. Може би просто ревнувам, защото никога не получавам обаждания от компютър от бъдещето. Разбира се, някои предварително записани телефонни обаждания, които звучат някак високотехнологично ...

Но преди да разгледам тези подробности, ще разгледам Промяната на образите на самия Човек . Защо тези момчета смятат, че имаме нужда от ТЯХ, за да НИ кажат в какво да вярваме? И как точно предлагат да ни накарат да купуваме(да им се „вържем“)? Според книгата времето изтича… но тези момчета ВИНАГИ казват, че времето изтича. Техните прогнози за обреченост, също като тези на извънземните и всякакъв вид мистици от New Age, все още не са се реализирали. Но може би наистина идва времето. Въпросът е  тези ли са момчетата, на които имате доверие, че ще ни преведат безопасно на „другия бряг“?

(Край на първата част;намирането на другите не е сигурно.Но от O.W.Markley има какво да си избере човек за превод.И от Уилис Харман,например от книгата му "Global Mind Change".)
*****


13
Краят на мечтата (или на съня) -  това е името на блога

10 000 герои - SRI и произвеждането на New Age: първа част
19 март 2007 г. в 19:32 ч.

Източник:
http://web.archive.org/web/20070324152205/http://dreamsend.wordpress.com/2007/03/19/10000-heroes-sri-and-the-manufacturing-of-the-new-age-part-one/#more-90

(Моя бележка: ако отворите страницата източник,някои от линковете не са валидни,а аз разцъках от линк на линк,да видя какво ще стане...на два пъти получих аларма от антивирусната.Има още части,но засега не ги намирам)
Текст на редактирания автоматичен превод:

През 1968 г. Министерството на образованието на САЩ възложи на Изследователския институт на Станфорд (по-късно наречен SRI), да разгледат бъдещето и да докладват какво са намерили там. SRI  направи една стъпка по-нататък и посочи какви „промени в концептуалните предпоставки, залегнали в западното общество, биха довели до желаното бъдеще“. (Промяна на образите на Човека, xvii)

Резултатите са превърнати в книга, наречена „Промяна на образите на човека“, редактирана от O.W. Markley и Willis W. Harman. Можете да изтеглите копие от преизданието от 1982 г. тук с любезното съдействие на Skilluminati Research. Тази книга е мократа мечта на теоретика на конспирацията. Това е нищо по-малко от план на голям проект за социално инженерство, предприет от най-високите нива на военно-индустриалния комплекс. Проектът, както ще видим, вече е бил в ход по време на започването на това проучване, но в края на шейсетте и началото на седемдесетте години, благодарение отчасти на този проект, SRI беше в центъра на почти всяка голяма разработка в развиващата се общност „New Age“.

Теоретиците на конспирацията в рамките на християнските десни, виждат тази книга, вече почти митична по статут, като доказателство за дългогодишен проект, състоящ се от сатанински сюжет за управление на света. Но ние, особено онези от политическата левица, които напълно ще пренебрегнат подобни теории, ще трябва да се научим да излезем от собствените си кули от слонова кост, от които презрително гледаме тези „невежи фундита“1 и да преразгледаме как функционират елитите в нашето общество. Например,този документ със сигурност представлява опит за подкопаване на християнството. Ако не друго, ясно е, че християнството не е „полезно“ за създаването на „желаното бъдеще“, споменато в увода на книгата. Това не означава, че християнството не е било манипулирано в нашето общество; това със сигурност го има и е необходимо да се погледне по-далеч от призива на Пат Робъртсън за убийството на Уго Чавес, за да се види тази цинична манипулация в действие. Но в крайна сметка християнството трябва да премине или да се трансформира в нещо съвсем различно. Както ще видим, тази трансформация също е в ход.


1. „fundie“ - разговорно съкращение за „фундаменталист“;в случая - християнски.


Но ако мислите, че ще трябва да прибегнем до съмнителни тълкувания на древните библейски пророчества, за да направим така, че проучването на SRI да представлява текущ проект за манипулиране на основните  ценности на нашето общество, помислете отново. Едно предимство, което имаме в усилията да се противопоставим на тази програма ... и е наложително да полагаме такива усилия ... е очевидната арогантност на предприемачите. Виждате ли, те не си направиха труда да скрият следите си. Кои са те и какво представляват,е на открито, пред очите на всички, понякога по начини, които мога да интерпретирам само като подигравка, вътрешна шега. Всъщност програмата на „Промяна на изображенията“ е толкова очевидна, че за мен е доста смайващо, че толкова малко вляво(от политическата „левица“) са писали за това преди.

В крайна сметка не става въпрос за някакво мъничко тайно кабалче2, което дърпа струните. Става въпрос за това как функционира нашата национална сигурност и как нашите корпоративни и военни управници намират някаква разновидност на фашизма за много по-удобна за техните цели. Това нещо с демокрацията всъщност не работи за тях и способността на нашата капиталистическа система да задържи мнозинството от гражданите на индустриализираните страни, настанени в редиците на „средната класа“, приключва. И така, колко по-добре е да преминем към някакъв неофеодален посткапитализъм, отколкото да искаме самата средна класа да приеме предстоящата рецесия като начало на нов златен век. О, сигурно е, че преходът вероятно ще бъде малко… неравен… казват Променителите на образи. Но те имат план и за ТОВА.


2.В английския думата „cabal“ означава  „клика,заговор“.

SRI е основана като изследователска институция в Станфордския университет през 1946 г., въпреки че идеята е била в етап на планиране от близо две десетилетия. Можете да разгледате прясно изтърканите и санирани срокове на SRI тук . Тъй като никоя добра теория на конспирацията не би била пълна без нея, трябва да отбележим, че първоначалните планове са направени на среща, проведена в Bohemian Grove, гористо свърталище с много съмнителна история.
Скоро след създаването си институтът губи пари. Както всички знаят, истинските пари във висшите академични среди са в правителството и особено във военните изследвания. Вкаран е нов директор,Джеси Е. Хобсън, който агресивно преследва подобни договори. До 1965 г. по-голямата част от проектите му са с военните.

„За да обърне нещата, SRI въведе нов агресивен директор, чиято стратегия беше да се придържа към изгодните военни договори за научноизследователска и развойна дейност. При новото управление изследователите на SRI взеха договори за електронна миниатюризация на ВМС, проектиране на електронни навигационни и антенни системи за ВВС, комуникационни изследвания за армията и тестване и оценка на ядреното оръжие за АИК.(англ. абревиатура е AEC не знам какво означава)
Само за няколко години SRI удвои приходите си от договор от 2 до 10 милиона долара и превърна загуба от 60 000 долара на година в излишък от 325 000 долара. До 1955 г. SRI печелеше половината от приходите си от договори за отбрана, много от тях бяха класифицирани и поставиха модел за следващото десетилетие. До 1965 г. правителствените договори представляват 82 процента от приходите на SRI, като военните договори представляват 78 процента от правителствения дял. Тези договори включват някои противоречиви проучвания на земната реформа във Виетнам, надзора срещу въстанието в Тайланд и химическото оръжие. До 1968 г. изследователската програма на SRI се равнява на университета по брой, ако не и по репутация, с 1500 служители на професионален персонал (в сравнение с 1000 членове на университетския преподавател) и годишни приходи от договор от 64 милиона долара (в сравнение със 76 милиона долара за университета). Военните усилия на SRI омаломощaват университета. През 1969 г. SRI държи военни договори за 28,7 милиона долара, което го нарежда на трето място сред „мозъчни тръстове“ и нестопански изследователски корпорации, точно зад MITRE и малко преди Rand. За разлика от тях ,Stanford държат 16,4 милиона долара военни договори през тази година, четвърти в списъка на университетите.“
(от „Студената война и американската наука“ )


Студентите в Станфорд направиха това, което трябва да правят студентите, когато през шестдесетте години започнаха да изтичат съобщения за обширните военни и разузнавателни договори на института: изгониха задника на SRI от Станфорд. В много отношения това беше само символична победа, тъй като SRI беше просто „продадена на себе си“ и преименувана на SRI, но това навежда на мисълта, че тези Image Changers (Променители на образи) не са всесилни.
Отделете малко време, за да разгледате различните некласифицирани иновации, описани на уебсайта на SRI . Това е впечатляващ списък. Освен това е непълен, тъй като повечето от изследванията бяха класифицирани. Все пак е очевидно, че SRI е център на технологични иновации. Всъщност самият интернет, който ви позволява да прочетете това излагане на SRI, е създаден чрез технология, разработена в SRI. Харесва ми.

За нашите цели ще се огранича до този пост, за да разгледам проектите и взаимоотношенията в SRI в края на шейсетте и началото на седемдесетте, които са пряко свързани с проекта за промяна на образите. В по-късните публикации ще видим точно какви са новите „концептуални предпоставки“,които те се надяваха да насаждат(втълпяват) в западното общество, защо казаха,че тези предпоставки се нуждаят от промяна и по какви начини се предлага правителството да ги промени.
Ето тук са някои от хората и програмите,възникнали от кръга на SRI, който ще разгледаме подробно. Много, много благодаря на читателката WondererintheWilderness, която продължава да наводнява входящата ми поща с всички видове подходящи връзки и статии. Прекалено мързелив съм, за да кредитирам всяка част от информацията, която получих директно от нея, но много я оценявам.

Дистанционно гледане (Remote Viewing)

Официалната история на програмата за дистанционно гледане на SRI предполага, че първоначалните изследвания са започнали през 1972 г. вследствие предложение на Хал Путоф. Твърди се, че програмата за дистанционно гледане е опит за обучение на „психични шпиони“, които могат да гледат места на всяко разстояние чрез психически способности. Путоф предполага, че тази идея е възникнала поради среща с медиума Инго Суон, който бил прочел някакво предложение на Путоф за квантовите процеси в биологията. Това, като толкова много от нещата, забъркани със SRI, е пълн измислица. Всъщност Путоф и Суон бяха членове на високо ниво на Църквата на сциентологията, а техниките за дистанционно гледане се основаваха на сциентологичните процедури.

Путоф ще представлява особен интерес, тъй като непосредствено преди да дойде в Станфорд,той казва, че е бил офицер от военноморското разузнаване и след това „цивилен“ служител на Агенцията за национална сигурност. Първоначалните изследвания за дистанционно гледане в SRI бяха спонсорирани от ЦРУ чрез MKULTRA .
Програмите за RV бяха поети директно от военните и от ЦРУ. Много от основните играчи в крайна сметка са създали частни компании за отдалечено гледане, а също,станали гурута на New Age. Когато стигнем до по-подробно разглеждане на тези мъже, ще открием, че те споделят две общи неща, участие в работата на разузнаването и склонност да лъжат като кучета за своя собствен произход. Друга особеност, която трябва да се отбележи, е, че „далечните гледачи“ наистина не ги бива. Не само че не са точни, но и че продължават да популяризират чужди идеи, ясно проектирани за целите на „Промяна на образите“. Често  ще видим,че този център се фокусира върху ролята на планетата Марс, макар че бъдете предупредени, Инго Суон успя да види голи извънземни на Луната!

Интересно е също така да се отбележи, че самият човек, който е редактирал Промяна на изображенията, O.W. Markley, сега казва, че са използвали техники за визуализиране на бъдещето, които звучат подозрително като дистанционно гледане. Това е доста смешно, защото програмата за дистанционно гледане не стартира, казва Путоф, до 1972 г., но според тази връзка, предоставена от добрите хора в Skilluminati , те използват тези техники през 1968 година.
Всъщност цялото RV предприятие, независимо дали някога е генерирало някакви резултати, беше предимно прикритие за по-тревожни изследвания, свързани с контрола върху ума, както и трамплин за пускането на куп военни измамници в New Age.

Лицето на Марс

Основният човек зад цялата мания „Лицето на Марс“ се казва Ричард Хогланд, който твърди, че е работил през 1983 г. в SRI по проект, включващ „пръстените на Сатурн“ (вероятно лъжа, но значима), когато научил за аномалните характеристики на Марс. Hoagland и сбор от други, пряко наети от или в орбитата на SRI, не само искаха да разпространят  думата за тези интересни геоложки характеристики, но и да убедят света, че те са свързани с Египет. Египет. Марс. Задръжте се на тези мисли, въпреки че ако сте прочели моята поредица за Whitley Strieber , ще забележите значението. Стрибер се забърква с тези хора в средата на осемдесетте години, по времето, когато преживяванията за отвличане в „Причастие“ започват. Нямаше позоваване на Марс в „Причастие“, но до 1995 г. в „Тайното училище“,Марс беше централен в неговата история.

Ури Гелер

Известният медиум Ури Гелер е доведен в SRI от Андрия Пухарич през 1973 г. Тестовете, ръководени от астронавта и гуруто на Ню Ейдж ,Едгар Мичъл, показват, че Гелер притежава невероятни сили в ясновидството, телепатията и телекинезата. Хм. Можете да гледате тези тестове във филм, наличен в няколко части в Youtube. Ето част първа.А ето и видео на Гелер,който мами за да направи огъване на лъжица. Така че, ако Гелер мами и учените казваха, че е легитимен .... Не мислите ...
Ако приемем, че Гелър е просто добър сценичен маг и менталист, който е замесен в сложна измама (може би неволно), тогава ни остава много обезпокояващо значение: водеща научна изследователска институция нарочно подправя значителни научни тестове, за да популяризира Гелер и цялата тема за психичните способности. Защо биха направили това? Ще трябва да прочетете книгата или да изчакате бъдещите публикации, за да получите повече информация.

Андрия Пухарич и „Деветката“

Пухарич не работи за SRI, въпреки че беше в центъра на тестовете на Гелер. Но благодарение на това тестване, Пухарич, който има опит в разузнаването, както и в хипнотизма и други техники за контрол на ума, не само успя да популяризира Гелер, но по този начин пропагандира идеята за „Деветката“, за която се твърди, че е  група  безплътни интелигентни същества, които тайно управляват Слънчевата система и които се оказаха сбор от египетски богове, наречени „Енеада“. Девет. Много деветки в тази история. Естествено, Деветката обсъждаше връзката Египет / Марс. Тези същности бяха канализирани не само от Гелер, но и от множество други хора,които всички, разбира се, първо трябваше да бъдат хипнотизирани от Пухарич.

Пухарич също така получи пари от MKULTRA, за да отиде да намери наистина мощни халюциногени на места като Мексико.
И най-тревожното за мен, така или иначе, след като толкова силно промотира Гелер, Пухарич успя да убеди куп родители да изпратят децата си в къщата му в Осининг, Ню Йорк, за да бъдат обучени как да използват психическите си способности. Очевидно това обучение включваше много безконтролни сесии за хипноза от Пухарич и евентуалното откриване, че всяко от тези деца всъщност е извънземно, което идва на земята с някаква цел.
Мама не позволява на вашите бебета да бъдат хипнотизирани от шпионски момчета ...

Сциентологията

Тази връзка вече беше изяснена в раздела за далечното виждане. Трябва обаче да се отбележи, че макар и да не се споменава по име, сциентологията изглежда ужасно близка до бюлетина за новата религия, предложен от SRI. И тъй като знаем, че те са правили „гледане от разстояние“ на бъдещето, за да го определят, това не трябва да е изненада. Междувременно, по-малко известният окултен произход на основателя на сциентологията Л. Рон Хъбард се състои от вярвания, които са в голяма степен в съответствие с масонската и гурджиевската системи на вярвания, считани за желателни(привлекателни) от SRI.
Самата саентология изглежда не насърчава никаква връзка между Марс и Египет, нито всъщност някаква специфика, която предлагат „Деветте“. Все пак, връзката със SRI и като цяло, ЦРУ, заедно с експертността на Хъбард в контрола на ума (дори да напише удобен „наръчник“, приписван на злите комунисти) ги прави важна част от тази история.
О, и Л. Рон смяташе, че е наследник на Алистър Кроули и ролята му на „Звярът”. Ето,казах го.

(От мен: Ще напомня,а ако има незапознати със споменатата гурджиевска система - Гурджиев разглежда човека като машина...
...която може да се само[пре]настройва,при определени условия.Инженерите по "промяна на образа на човека" за самия себе си, искат да ни накарат да се самонастройваме по техен план-скица,по който ни водят така,че уж ние сами да открием,че това е добро за нас.Това е субективното ми мнение;не знам дали го изразих разбираемо.)
[Имам нужда от почивка,преди да продължа.]

14
Учени „на киселина“: Историята зад "Промяна на образите на човека" (или „Променящи се образи...“)

Източник:
http://www.brainsturbator.com/posts/187/scientists-on-acid-the-story-behind-changing-images-of-man

(Уточнение от мен: „на киселина“ е разговорен израз,означаващ „на LSD“,така както казваме „на водка съм“ или „на бира съм“.Така че може да се разбира като „учени,надрусани с LSD“.Този текст го намерих и на друг адрес:

https://redice.tv/news/scientists-on-acid-the-story-behind-changing-images-of-man
където е посочен оригиналният адрес на публикацията: skilluminati.com (невалиден адрес).
Използваният израз „някъде там“(„out there“) означава:
1.като прилагателно- луд,смахнат,сбъркан
2.толкова изключително индивидуалистичен, че да изглежда психически нестабилен.
3.несъответстващ на нравите, приетите норми или стандарти.
От тук: https://www.urbandictionary.com/define.php?term=out+there

Самият текст:

Понякога може да отнеме месеци, докато се потопиш наистина в смисъла на едно изречение. Минаха месеци, откакто получихме PDF копие на легендарния документ „Промяна на образите на човека“ от Изследователския институт в Станфорд и след като го прочетох няколко пъти, се чувствам сигурен да кажа,че книгата надхвърли очакванията ми.Обаче, разопаковането на цялата информация, особено по отношение на връзките ѝ със съвременните събития, тогава и сега, се оказа много по-дълга задача. Помислете за „алтернативната методология“ зад самия проект:

„Първо, ние се опитахме да идентифицираме и оценим правдоподобността на наистина огромен брой бъдещи възможности за обществото. След това следвахме метод на анализ, който определя кои последователности от възможни бъдещета (тоест кои "редуващи се бъдещи истории") изглеждат най-правдоподобни в светлината на човешката история и най-полезно обслужват нуждите на политическото изследване и развитие. И накрая, получихме различни политически последици, някои от които се занимават с това как най-добре да продължат този тип проучвания.“

Без контекста, без да познаваме тези хора и как работят и за какво са говорили, е трудно наистина да дешифрираме един абзац, който изглежда ясен като този. Какъв беше „методът за анализ“ във втората стъпка? Те никога не казват, но вземете под внимание термина, който използват в кавички: „редуващи се бъдещи истории“.

Позволете ми да цитирам от отличната книга на Джим Кийт „Mind Control, World Control“, от глава 12, която обсъжда разпространението на LSD и ролята на агента на OSS / CIA, Al Hubbard (Ал Хъбард):

„Един от сътрудниците на Хъбард беше теоретикът на Новия световен ред, Уилис Харман от Изследователския институт в Станфорд. SRI получи по-рано субсидии от американската армия за изследване на chemical incapacitants.Когато е посетен в SRI от представител на ъндърграунд пресата , Харман казал на човека: "Между вашата страна и моята се води война.И моята страна1 няма да загуби."

За протокола, този "представител на подземната преса" беше Майкъл Росман от Движението за свободна реч в Бъркли.
Както и да е, според Кийт, Уилис Харман наема Ал Хъбард през 1968 г. като "специален агент за разследване". Струва си да се отбележи, че според класическата статия на Тод Брендън Фахей( Todd Brendan Fahey)за Хъбард, „Оригиналните капитански пътувания“(The Original Captain Trips) , Хъбард е (поне официално) нает като охранител. Именно статията на Fahey внезапно се върна при мен днес, особено  следните редове:

„Хъбард беше специално определен за проекта за алтернативни бъдещета, който изпълняваше ориентирано към бъдещето стратегическо планиране за корпорации и правителствени агенции. Харман и Хъбард споделиха целта „да предоставят [LSD] преживяването на политически и интелектуални лидери по целия свят“. Харман признава, че „задачата на Ал беше да провежда специалните сесии за нас“.

Е,МОМЧЕ,ЗДРАСТИ2. Разбира се, това е преди десетилетия и съпоставените цитати не са доказателство за нищо. Но отново го има този странен термин,този път малко по-различен: „Проектът за алтернативни бъдещета“. Когато търсите официална програма с това име, ще бъдете насочени не към Станфордския изследователски институт, а към Университета в Илинойс, където Чарлз Осгуд и Стюарт Умплиби написаха доклад, озаглавен „Компютърно-базирано проучване на алтернативни бъдещета за човечеството 2000". Докладът беше включен в книгата „Човечество 2000“, която е пълна с доста смущаващи цитати,като този:

"В организацията на една цивилизация на бъдещето,предвиждаме, че ориентираният към индивидуализма човек ще се превърне в анахронизъм. Всъщност той ще се разглежда като заплаха за груповата организация, както и за неговия съгражданин. Следователно, както беше посочено, той по всяка вероятност ще има малко индивидуални очаквания. Макар че подобна картина може да не е приятна за обмисляне, когато се гледа с настоящата ни ориентация и ценностна преценка, не е уместно да се справим с нереалистични образи(представи), които биха ни заслепили за бъдещата реалност."

Този вид неща почти биха могли да бъдат комични. В крайна сметка,една компютърна програма за бъдещето имаше много време и пари, инвестирани в нея, а когато те пуснаха програмата, тя каза, че бъдещето ще прилича много на компютърна програма. Ако не сте запознати с израза „боклук влиза,боклук излиза“ [GI-GO] , сега е подходящ момент да се запознаете. Това, което предпазва този материал да бъде  забавен, е редът, който идва веднага след цитата по-горе, който звучи повече или по-малко,точно като заключението на „Промяна на образите на човека“ :

„Новият свят на затворената автоматична система ще наложи радикална промяна в политическото, технологичното и социалното мислене. Твърде често обаче оставаме обвързани от конвенционалните принципи и мъдрост на миналите поколения. Киберкултурната революция променя всичко това.“

Проектът за алтернативни бъдещета в Университета на Илинойс е финансиран от същите хора, които са платили за работата на SRI: Фондация Чарлз Ф. Кетъринг . През 60-те и 70-те години Кетъринг беше голяма работа във "визията" - търсеха навсякъде, за да получат предимство във футуризма, влагайки много пари на много "някъде там" места.
Странна Наука... и за това,което си струва, хората в SRI бяха много „там“ . Съавторът на „Промяна на образите“ ,O.W. Markley остави след себе си много любопитна книга,озаглавена „Visionary Futures“, която очертава някои други „алтернативни методологии“ на SRI - включително „канализиран материал в книгата „Seth Speaks“, от Jane Roberts (1972)“. Това е същата SRI, която нае топ сциентолозите Hal Puthoff и Ingo Swann, за да разработят своята програма за Remote Viewing. Това не означава, че са jackasses или нещо подобно - това означава, че SRI  плаща, много добре, за това, да бъдеш много „out there“ . Това е, от което хората зависят от тях тогава и сега.(It's what people depend on them for, then and now.)

В края на краищата, канализираният материал е мейнстрийм. (Свидетели сте на успеха на бестселъра от поредицата "Разговори с Бога" .) Всички стават странни - по дяволите, утре ще разгледаме хипи младостта на Збигнев Бжежински , само за да го докажем.
Не мислете нито за секунда, че само защото тези хора поглъщат LSD,означава, че те са за каузата - или дори отдалеч ѝ симпатизират. Всеки, който изследва „Променящите се образи на човека“, трябва да има предвид думите на Уилис Харман:
"Между вашата страна и моята се води война. И моята страна няма да загуби."

И така, провеждал ли е Ал Хъбард  визионерски сесии на LSD за служителите на SRI, участващи в „Променящите се образи...“ ? Нямам представа, само улики - в края на краищата Хъбард е нает същата година, когато стартира проектът „Промяна на образите...“: 1968. Докато не излезе допълнителна документация - или някой се разприказва - няма начин да знаем.

За допълнително „копаене“ по темата:
Разгледайте страницата „Личности“ на Erowid3- ценна база от имена в историята на психеделията. Предоставяме и PDF фотоскан на "Промяна на образите на човека" за заинтересовани изследователи: (30 mb PDF файл) - невалиден линк.


Бележки:
1. Думата е „side“ (страна);не в смисъл на „родна страна“,примерно,а в смисъла като в израза „На чия страна си?“
2. WELL,BOY HOWDY - Възклицание на възторжено съгласие, което може да се използва както в истински, така и в саркастичен тон. В допълнение, може да се използва за добавяне на акцент към изявление, подобно на думата „ fuck“.
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=boy%20howdy
3.https://www.erowid.org/culture/characters/

 
 
 

15
Много ви благодаря за мненията, защото всичките са верни!  :)

И е Божа работа, а не на политически формации, които формират временно "Изхода" си. ( Политическите формации се ползват до време)

Прочетох тази глупост днес и тъпотия в един форум и реших тук да отговоря !

цитат:
Цитат
Напоследък си мисля, че контролът не е крайната цел, а средство, за да се предотврати тотален хаос в резултат на свръхнаселението и борбата за ограничените ресурси и свръх население.

Няма такова нещо, като ограничени ресурси , а има незнание как да ги извлечеш от Земята!

Няма и свръхнаселение на ЗЕМЯТА !

И точно  това невежество oт страна на човека за Земята и планетата, цели Дигиталното  управление именно  на ресурсите и човека :XXX:


16
Това би довело до още повече цензура .
Може и да доведе и до края на интернет неутралността.
17
Наука / Re: Всичко за ЛУНАТА - снимки, мисии, хипотези, конспирации!
« Последна публикация от Tusken - Юни 16, 2020, 18:29:17 pm »
Според легендите луната е докарана от другаде и преди това е нямало луна.
Да не забравяме и защо НАСА не ходи там.На луната са наблюдавани избледнявания и светлини.
Пространствения ясновидец Инго Суон разказва че е виждал същества на Луната.
И рисунките на астронавтите на стъклени градове и кули и също снимки.
18
Добро предложение.Не че бойкотирам тази опция,но изобщо не ми е ясно как става,не можах да видя бутон за прикачване на файл...не се чувствам много умен,докато пиша това
19
(предлагам ти да прикачваш PDF файловете под поста, а не като линкове, щото тук си остават докато го има форума а линковете изчезват и след време народа ще се чеше по главата от къде да ги види:yes:
20
Уточнение относно предишния ми пост:

Изречението "Ако не стигнеш дотам,не си се занимавал/а с истинско самопознание..."
В края му употребих думата с "ч",която се води "нецензурна" и ако някому се е сторила груба - извинете.
По-"цензурни" са думите онанизъм и мастурбация;образно казано,става въпрос за сурогатно,самозалъгващо преживяване,неавтентичен заместител.

Това изречение не е заяждане с теб,Норис,а го казвам на всеки читател,който би могъл да допусне,че в някаква степен може да е валидно и за него.То е валидно и за мен също.
Точно това открих - вътрешна мастурбация,когато се вгледах навътре,дирейки отговор на въпроса защо,аджеба, така ме привлича(ше) концепцията за "Висш Аз".
И след известен период на "спазми" я "повърнах",като нещо чуждо и натравящо.
.....
Получи се леко "процеждане" от назряващата ми тема "Его,Сатанизъм и Духовност";нещо като малък анонс.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10