Автор Тема: Войната - Майка  (Прочетена 1966 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HomerCat

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 392
  • Vертикална Zеница и злобна душица...
Войната - Майка
« -: Май 22, 2025, 18:36:35 pm »

Здравейте.

Днес,когато заразата на пацифизма  пълзи из медийното пространство като пушилка в небето,разпръсквана от самолети ( и двете отрови произлизат от едни и същи гадове,смятам аз като неексперт) ,тази песен ми се струва много актуална и подходяща за начало на темата:

Ах, мирът -- благодатният, днешният.
Мир -- със кървави мъки роден.
Мир -- за който едва ли се сещаме.
С колко много войни е платен...

Войната е Майка на Мира по два начина:

1.Мир след победа над агресора.
или
2. Мир след победа на агресора,

Една буква прави разликата...

И в двата случая мирът се плаща с единствената легитимна цена.
Във втория случай е платено недостатъчно.

Опълченците на Шипка са знаели това.
І Україна знає.

Родилното ложе е полето на Историята.Историята - като съвкупност от процеси,изучавани от науката история.
Тук има място и за т. нар. геополитика,където пъплят разните...експерторасти.

Днес за раждането на човешки същества има обезболяващи/упойки.
За раждането на държавите - няма.Държавите се раждат по стария начин.
Като хората,защото са човешко творение.
С болка и кръв.

И Украина се ражда сега...под знамето с цветовете на Небесното Море(*) и неговата Звезда(*).

(*). Това си го измислих,понече обичам образните описания)

* * *

А сега да погледнем към необятното пространство,непобиращо се в менталните кутийки на  геополитическите експертаджии.
Митологията.

Да вземем например Инана и нейната наследница по длъжност - Ищар.
И двете са богини както на плодородието,на любовта (която също плодове ражда),така и на войната.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B0

Тук се сещам за класиката - „Съвпадение?Не мисля.“

* * *
Ще  завърша този пост с един клип, от който е началната картинка и който бих описал така:
Динамична и въздействаща комбинация от съвременно звучене и архетипно-митологична образност.

Рало-рало-Ралица,а после е сърп.
Жътва е сега...

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Noris

• Пишещ
  • Публикации: 694
Re: Войната - Майка
« Отговор #1 -: Май 23, 2025, 07:19:24 am »
А, знаеш ли нещо за Сара и Анна?!

От богините.,дето  България и Бузлуджа.... контролират?!
Платото им на Енина било?!...Казанлък...
Портала тоест.....
Павел Баня ... Бузлуджа ...8)
« Последна редакция: Май 23, 2025, 07:23:57 am от Noris »

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #2 -: Май 24, 2025, 19:15:04 pm »
Хомър, здравей! 
Не ми отговори на въпроса за Сара и Анна, но какво общо имат с Инана и Ищар?

Платото и блатото им е там в долината....на розите!...

Цитат
Да вземем например Инана и нейната наследница по длъжност - Ищар.
И двете са богини както на плодородието,на любовта (която също плодове ражда),така и на войната.

Имат ли  плодовете  и на раждане нещо с общо  с - плодородието на мангалите и циганите в България...или е нещо друго. .?;

Неактивен HomerCat

• Малко Писал
  • **
« Отговор #3 -: Май 25, 2025, 20:41:37 pm »
Здравей,Норис,

Извинявай за забавянето.Не знаех кои са тия дами,за които ме питаш,така че не знам какво общо имат с Инана и Ищар...но ако си поиграем малко с думите - тази Анна,която аз имам предвид те гледа от картинката на клипа по-горе(конспиративно смигване).
"Anna" на санскрит може да означава храна,земя,вода.А вчера научих,че на хетски означава майка.
Така че с тази дума като име можем да наречем и Майката Земя,която ни осигурява храна и вода.

И когато умираме тя образно казано изяжда телата ни и така се издължаваме,че ни е хранила.
А по време на война тя пие и кръв.Получава възлияние,така да се каже.В Уикипедията пише,че възлиянието е вид безкръвно жертвоприношение,но войната си е баш кръвно възлияние-приношение.

...

Тази тема,както и другите ми се състои от отделни сегменти,които могат да се поместят смислово и в други теми,така че се опитвам да ги подбера докато се джуркат в не много подредената ми глава.Имам доста тематични картинки и реших да пускам някои от тях из темите.Тази ми се струва подходяща.Добавих един израз,в момента не се сещам кой е автора му.

Исках да разгледам войната като една от динамиките на Матрицата/Играта ,в смисъла който аз влагам в това,но неизбежно се получава припокриване и с други перспективи,които и аз като много от Вас съм чел.
Каква е истината не мога да знам със сигурност,но ми е много интересно и вместо само да ми бръмчат в главата,ще извадя разните си мисли и асоциации,нали смисълът на Форума е да се пише и коментира.

> Войната може да бъде и Майка на самопознанието,връхлитащо по начин,за който мнозина може да се окаже,че не са готови.
Това е една от основните нишки в тази тема.

Някъде в ПР Н. беше написал,че не плагиатства,а компилира.Напълно съм съгласен.И аз така,но на съвсем любителско ниво.
И нескромно ще отбележа,че съм чел и Юнг и митологии и т.н. преди да имам интернет.
Даа,на (по)читателите на ПР ще изглежда,че плагиатствам - не - заимствам,разбира се,но после си правя мои компилации.
Грех ми на душицата,но ще съм още по-нескромен и ще кажа,че концепцията за Играта върху света ми е известна още отпреди да се инкарнират повечето пишещи по темата,воглаве с Н.Подписът ми е цитат от "Алиса".Совпадение?Не думаю.

Не съм неуважителен и не омаловажавам работата на Н.
Мисля,че достатъчно ясно показах в друга тема колко важно за мен се оказа в един момент писаното от Н.
Но някои пишещи по темата на други места ме подсещат ,че съм и малко нещо хейтър(ченце).

...

Войната в Украина ме ангажира доста ,така че ще присъства и тук ,с един по-широк поглед,включващ и предполагаемия екзополитически елемент.Който също е подчинен на архетипно-митологичните динамики,които можем да наречем и "Боговете".
Така че постепенно дойде време да се престраша да понапиша и аз нещо по темата за Орионско-Сирианските "Игри на тронове" и фокусната им в момента точка - Украина.

Затова завършекът на този пост е началото на моят (ще видим доколко успешен) опит да се впиша и аз сред другите пишещи.
Това е картинка,която ме кефи (може би се дължи на ДНК команди?),чиито промпт не е от кратките.Ревниво съм скрил сиййда(номера) ,моля да ме извините.

Но ще направя дължимото признаване на заслуги.
Тази картинка е моя интерпретация на илюстрацията на корицата на "Произход и история на Империите Орион и Сириус".

Там е оригиналът,без който моите интерпретации,включително и текстовите нямаше да се появят.

Благодаря на всички,участвали в този проект.Благодаря за вдъхновението.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #4 -: Май 30, 2025, 13:12:18 pm »
Хомер, благодаря. Много хубава информация.
А познаваш ли тази богиня на циганите?!
Дето ги разпръсква с плодове и плодородие на места, където преди години не са съществували!

https://gabrovo.bg/bg/page/16

Неактивен HomerCat

• Малко Писал
  • **
« Отговор #5 -: Юни 04, 2025, 18:53:03 pm »
Здравейте.
И отново извинявай за забавения отговор,Норис.

Подготвил съм си пакет руски и украински клипове и коментари,но като се наканя да пиша получавам някакви блокажи...като ходене във вода...

Отскоро  съм на работа,където няма интернет,така че ще продължа утре...надявам се.

Но на твоя въпрос - въпросната дама не ми беше известна,но поразгледах за нея.
Изглежда ми,че е от конкретните подизпълнители,прокарващи швабоидно-соросоидни тенденции.
Земен работник на пълзяща извънземна окупация (според Насобин),чиито директиви се спускат отгоре (буквално) по пирамидата (йерархията) на подизпълнителните нива,докато се стигне до конкретни персонажи,като въпросната дама.Тя, смятам аз,едва ли би повярвала,че е работник на античовешки фактори,които не мислят доброто на нейните внуци и правнуци.

Обобщено,мнението ми в една картинка:

. . .

Засега ще завърша  с моя полуавторска (другият полуавтор е ИИ-то) интерпретация на Богинята с много ипостаси.

* * *

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #6 -: Юни 05, 2025, 11:06:20 am »
Билборда с Урсулата и Дамата "Т." си го бива. Може да го поразкрасиш с (м......те)... дето от горе са и наредили да засели в града.
Може на карнавала до година да се пусне  :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27