Здравей,Норис,
Извинявай за забавянето.Не знаех кои са тия дами,за които ме питаш,така че не знам какво общо имат с Инана и Ищар...но ако си поиграем малко с думите - тази Анна,която аз имам предвид те гледа от картинката на клипа по-горе(конспиративно смигване).
"Anna" на санскрит може да означава храна,земя,вода.А вчера научих,че на хетски означава майка.
Така че с тази дума като име можем да наречем и Майката Земя,която ни осигурява храна и вода.
И когато умираме тя образно казано изяжда телата ни и така се издължаваме,че ни е хранила.
А по време на война тя пие и кръв.Получава възлияние,така да се каже.В Уикипедията пише,че възлиянието е вид безкръвно жертвоприношение,но войната си е баш кръвно възлияние-приношение.
...
Тази тема,както и другите ми се състои от отделни сегменти,които могат да се поместят смислово и в други теми,така че се опитвам да ги подбера докато се джуркат в не много подредената ми глава.Имам доста тематични картинки и реших да пускам някои от тях из темите.Тази ми се струва подходяща.Добавих един израз,в момента не се сещам кой е автора му.

Исках да разгледам войната като една от динамиките на Матрицата/Играта ,в смисъла който аз влагам в това,но неизбежно се получава припокриване и с други перспективи,които и аз като много от Вас съм чел.
Каква е истината не мога да знам със сигурност,но ми е много интересно и вместо само да ми бръмчат в главата,ще извадя разните си мисли и асоциации,нали смисълът на Форума е да се пише и коментира.
> Войната може да бъде и Майка на самопознанието,връхлитащо по начин,за който мнозина може да се окаже,че не са готови.
Това е една от основните нишки в тази тема.
Някъде в ПР Н. беше написал,че не плагиатства,а компилира.Напълно съм съгласен.И аз така,но на съвсем любителско ниво.
И нескромно ще отбележа,че съм чел и Юнг и митологии и т.н. преди да имам интернет.
Даа,на (по)читателите на ПР ще изглежда,че плагиатствам - не - заимствам,разбира се,но после си правя мои компилации.
Грех ми на душицата,но ще съм още по-нескромен и ще кажа,че концепцията за Играта върху света ми е известна още отпреди да се инкарнират повечето пишещи по темата,воглаве с Н.Подписът ми е цитат от "Алиса".Совпадение?Не думаю.
Не съм неуважителен и не омаловажавам работата на Н.
Мисля,че достатъчно ясно показах в друга тема колко
важно за мен се оказа в един момент писаното от Н.
Но някои пишещи по темата на други места ме подсещат ,че съм и малко нещо хейтър(ченце).
...
Войната в Украина ме ангажира доста ,така че ще присъства и тук ,с един по-широк поглед,включващ и предполагаемия екзополитически елемент.Който също е подчинен на архетипно-митологичните динамики,които можем да наречем и "Боговете".
Така че постепенно дойде време да се престраша да понапиша и аз нещо по темата за Орионско-Сирианските "Игри на тронове" и фокусната им в момента точка - Украина.
Затова завършекът на този пост е началото на моят (ще видим доколко успешен) опит да се впиша и аз сред другите пишещи.
Това е картинка,която ме кефи (може би се дължи на ДНК команди?),чиито промпт не е от кратките.Ревниво съм скрил сиййда(номера) ,моля да ме извините.
Но ще направя
дължимото признаване на заслуги.
Тази картинка е моя интерпретация на илюстрацията на корицата на
"Произход и история на Империите Орион и Сириус".Там е оригиналът,без който моите интерпретации,включително и текстовите нямаше да се появят.
Благодаря на всички,участвали в този проект.Благодаря за вдъхновението.