Темата е стара, но това няма никакво значение (поне за мен

)
Преди години когато баща ми беше жив в нас идваше един негов познат руснак или украинец нямам идея.Та идваше и предимно си говореха за хобито им (докато пиеха ракия де) а именно едни самолетчета които се въртят в кръг и се управляват с корда.
Та те двамата са се запознали преди много години и са си станали дружки.
Този руснак знам че е живял в България, после се е прибрал и след години маи пак е дошъл тук.
Това са спомени от преди 35+ години.
В края на краищата от баща ми знам че онзи е живял в поделение около Самоков около 7 години (някъде края на 70-те и началото на 80-те) Общо взето са били само руснаци там, само охраната им е била от някакви наши войничета.
Баща ми (също военен) е ходил там в онова поделение, но не е казвал нищо.
Всичкото това ми говори, че там е имало какво да крият. Някъде трябва да имам снимки тяхни правени в поделението...
В последните си години баща ми стана по-разговорлив на тема поделения и разказваше по-свободни какво що.
Иначе в самоковското поделение е имало червен телефон (червен на цвят) без шаиба и копчета!! Ако го вдигнеш от другата страна ти проговарят на руски, превели са се проби през 6 часа.
Баща ми ми е говорил за много поделения какво що, но за други само е казвал "еи зад тоя хълм има поделение" и толкова.