Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Новини и общи дискусии / Re: САТ
« Последна публикация от HomerCat - Ноември 07, 2019, 10:06:20 am »
Норис,Паци1,

Поради разсейване и отплесване се позабавих с отговора си,така че малко да се поизвиня,че може да изглежда игнориране на коментарите ви.Понеже очаквам спиране на нета,само набързо по коментарите ви.Относно този на Норис за меандрите,поне такава е моята асоциация,сетих се за Фън Шуй и ето един пример.Не мога да знам доколко си кореспондира с това,което Норис има предвид,разбира се.

"Реките се извиват естествено, а пътищата завиват. Така една къща може да бъде разположена от вътрешната или външната страна на завой на път или река."
(...)
"Ако имате възможност да закупите имот, разположен в близост до река, изберете този, който е от вътрешната страна на завой или този, който е обърнат към меандър на река. Когато река се меандрира, тя се забавя и доброто ци се натрупва."

Източник:
http://fengshuiunzip.com/inside-and-outside-of-a-bend/

*****
"Терминът буквално се превежда „вятър-вода“, което произлиза от израза:
"Ци се носи по вятъра и се разпилява, но се запазва, когато срещне вода."

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%8A%D0%BD_%D1%88%D1%83%D0%B9

*****
Паци1,

Относно този вариант за влизане от енергийното в тяло по избор,чел съм откъслечни информации,значи,неизвестно колко достоверни,че някои даоски школи(или секти) са се интересували от подобен подход,най-общо казано.Но дори по принцип да го приемем за възможен вариант,самия стремеж за влизане в тяло си е пак резултат от кармична "гравитация",която "дърпа" към въплъщаване.Това ми е интересно,но сега нямам възможност за разпростиране по темата.
*****
Най-подир може би ще дойде време да представя своя работен езотеричен модел,така да се каже,под формата на тема с картинки.Ще използвам спирането на нета за това,че иначе се разсейвам по разни информации.А сега ще представя една картинка,която направих като пробен вариант.
22
Мултимедия / Re: Мария Арабаджиева - Лекции
« Последна публикация от HomerCat - Ноември 05, 2019, 14:08:06 pm »
Реших да използвам този подход,понеже клиповете са дълги,а вместо списък с линкове тук,ще го видите на педеефа.А тук,ако някой иска,би могъл да коментира нещо от гледаното.На мен ми харесва подходът на г-жа Арабаджиева,вие преценете за себе си.

Линк за сваляне:

https://dox.abv.bg/download?id=5cf2cb168e


(И като бях в докс.бг,един рекламен прозорец вдясно ми показваше книги по психология и езотерика на руски,от сайтовете,които съм посещавал.Рекламни ботове дебнат отвред,но пък понякога от тях научавам за интересни адреси.)
23
Мултимедия / Мария Арабаджиева - Лекции
« Последна публикация от HomerCat - Ноември 05, 2019, 13:49:33 pm »
Здравейте.

Реших да предложа нещо,което според мен е стойностно и подходящо за въвеждане в темата за окултизма на читатели,които са начинаещи или поне не са много задръстени с ню-ейджърски булшит,съвременни деривати на не много древни Мирови Учители и прочее талаш.Цитатът по-долу е препоръката на авторката как е най-подходящо да се гледат лекциите.Нямам никакви възражения против това,но аз имам склонност да кликам разбъркано, по определени теми,които са ми интересни.Това може да не е най-удачния подход за всеки,но за тези,които го споделят,представям моята подборка-предложение(след първия ред звездички).Избирайте си откъде да започнете,но предлагам за тези лекции,които са в две или три части да започнете от първата и да напредвате по реда на номерацията.Но не е задължително.

Горното е от пдф с подбран списък линкове към видеа,който ще е в следващия ми пост.А ако няма такъв,значи мобилният оператор ми е спрял нета.По финансови причини може да изкарам един месец без нет,но има положителна страна - ще мога да продължа с някои преводи,че инак се разсейвам.Като гледах видеото "Окултна анатомия",бе споменат Менли Палмър Хол и в резултат имам засега нередактиран превод на книгата му "Човекът - великият символ на Мистериите",издадена на руски под заглавието "Окультная анатомия".

https://www.youtube.com/user/Abagaria1/videos

Това е страницата с всички видеа за общ преглед,а педеефът с моята подборка идва след малко,надявам се.
24
Контрол над Съзнанието / Re: Фриц Спрингмайер & Сиско Уилър
« Последна публикация от HomerCat - Ноември 03, 2019, 22:10:25 pm »
Това е само нещо като представяне на изходния материал, „заготовка“,от която да си подбирам части за редактиране,а евентуално (което не обещавам) да бъдат събрани в компактен вариант.Целият текст не ми е по възможностите.Оказа се,че някои абзаци се  повтарят по 2-3 пъти,а на няколко места има непреведени части.Някои изрази може да са странни заради автоматичния превод на разговорни изрази и идиоми от американски английски.За мен са интересни нещата относно психологическите механизми и връзката ум-тяло,в което има потенциал за самоопознаване,което ако е честно(което не е лесно),може да доведе до облекчаване на някои проблеми в определени междуличностни отношения,поради това,че човек би могъл да подобри своето отношение към самия себе си.Мога само да се опитам да посоча положителния потенциал в тези страници,в които някои неща могат да бъдат потискащи и разстройващи за някои читатели,но това според мен би показало,че сте хора,а не ботове или психопати.

Линк:

https://dox.abv.bg/download?id=def75bbd31

25
Контрол над Съзнанието / Фриц Спрингмайер & Сиско Уилър
« Последна публикация от HomerCat - Ноември 01, 2019, 20:16:46 pm »
Досега не съм попадал на пълен превод на двете им книги или поне на едната,а понеже там има неща,които са ми интересни,дощя ми се това да се промени.Затова реших да последвам един слоган още от времето на социализма - "Направи си сам",като в случая е "Преведи си сам".
Разбира се,в конкретния случай вариантът е "Редактирай си сам" (след автоматичния превод).

Няколко дена се занимавах с автоматичния превод и съпътстващи го забивки на превеждащата функция на браузъра.Като малък трейлър на резултата досега,представям тази картинка.Просто един скрийншот,но аз си знам колко изнервяне има зад него.
Но без прекомерен оптимизъм.Аз ще си редактирам сам тези части,които ми трябват за други теми, а за читателя остава да се задоволи с автоматичния превод,който не е перфектен,но за сметка на това е дълъг като текст.Който вече е запознат с темата,та да не се чуди за какво става въпрос при някои граматически неправилности,може би ще намери текста за достатъчно задоволителен.

Имам нужда от почивка,преди да го направя на пдф,но понеже обмислям една тема - "Множествен ум",ще цитирам  малко от "Deeper Insights...",където е споменат един изследовател,от който също си преведох материали.

Из Глава 7: Науката за структурирането:

"Най-добрите изследователи на мозъка (поне много от тях) са разбрали, че мозъкът е съставен от много независими части, които понякога работят една срещу друга. За нормалния човек някои от тези части могат да се нарекат его състояния, а някои малки процеси се наричат ​​от Мински „агенти“ на ума. За множествената личност те се наричат ​​алтери, разцепления и фрагменти.Нормалната личност има общество от агенти и его състояния, които са същества или части от ума, които се комбинират, за да създадат целия мислещ ум. Множествената личност няма общество, а по-скоро система от части. Независимо дали един човек има общество от агенти или система от алтери, всеки изживява своя ум като комбинация от процеси, противоречащи мотиви и вътрешни напрежения."

"Пример за един от най-добрите експерти, който осъзнава как умът естествено се състои от части, е Марвин Мински, съосновател на лабораторията за изкуствен интелект в MIT, автор на „Обществото на ума“ и който е бил съветник на НАСА и L- 5 Society.Изследванията на Мински са финансирани от правителството (Службата на Агенцията за напреднали проучвания). И той, и други изследователи в неговата област получиха своите договори от Службата за военноморски изследвания."

"Обществото на ума" и още една книга на Мински -  "The Emotion Machine" ,намерих на руски и английски.
Частичен опознавателен фрагмент е онлайн и може да се преведе от руски.Има схеми със стрелки,каквито обичам.
Това са две картинки -  от книгата на Спрингмайер и Сиско и от руското издание на "Обществото на ума".
Вдясно горе пише "Карательное обучение" - обучение чрез наказание,а отдолу - "обучение чрез привързаност".
26
Езотерика / Re: Хомо Сапиенс Етикус - Живот,смърт,превъплъщение и възнесение
« Последна публикация от HomerCat - Октомври 28, 2019, 16:19:36 pm »


Това е последната картинка,която направих.Черната спирала е снимка на вид свредел за дупки за оградни колове и стълбове;изрязах краищата му,за да го използвам за илюстрация на спиралното "стълбище".
Може да си представите,че това е напречен разрез на "сградата със шахтата и стълбището" описана по-горе.Представянето на Шен и стрелките вляво не е част от "сградата",защото шен е "вътре" в човечетата отдясно.Стига с моите предпологаемо полезни обяснения,за да не се получи обратен ефект.

Сега ще предложа извадки от материал,който засега е "на пауза" като автоматичен превод.
Авторът е европеец и пише в контекста на китайската медицина,съпоставяйки с психологията.
[В квадратните скоби] са моите вметки,от които не мога да се удържа.
*****
Източник:
https://giovanni-maciocia.com/shen-and-hun-psyche-in-chinese-medicine/

„Думата „Шен“ може да се преведе по много различни начини, като „ум“, „дух“, „съзнание“, „жизненост“, „израз“, „душа“, „енергия“,„Бог“, „Психичен“.
От граматична гледна точка това може да бъде съществително, прилагателно или глагол.
Има няколко изрази, включващи shen 身, които показват, че този термин се отнася до „аз“, а не „тяло“.“

„Има три термина за "тяло":
SHEN 身 (тяло, живот, себе си, лично,морален характер и поведение.)[Подчертаването е от мен.]
XING form (форма, форма, тяло, образувание)
TI 体 (тяло, част от тялото, вещество).“

„Азът в древен Китай
Има три думи за изразяване на "аз" на китайски:
SHEN 身
WO 我
JI 己
От тези три, Шен [身] е не само тялото, но и „аз”, единството на тялото и ума.“

„Греъм също е съгласен, че думата „шен“ понякога се използва като „демонска сила“.
*****
[ Да уточня,че в случая това не е негативното значение,което християнството придава на думата.В по-широк(некитайски) контекст думата „демон“ и „съвест“ са смислово свързани (или поне аз направих такава връзка).Но ако свържем смислово шен и съвест - животните (включително и тези в човешки тела) нямат шен.Освен това литературният старокитайски е труден и за съвременните образовани китайци,ако не са го изучавали специално.А западните преводачи са изправени пред проблема неволно да „филтрират“ превода през „западния“ начин на мислене.Има смислови нюанси според контекста,в който се използва думата,например конфуцианство,даоизъм,цигун,китайска медицина.Но като цяло,намирам използването на думата шен като достатъчно адекватно в материала на Даниел.За да не звуча като някой всичколог,отново да уточня,че това е мнението ми на любител,интересуващ се от темата за „изграждането“ на мост между китайската философия и „вътрешна алхимия“ и западната философия и психо(физио)логия.
Бе ми предложена идеята,че шен съответства на лууш.Аз не се бях сетил за такава директна връзка,но ако отново погледнем в по-широка рамка,бих приел тази гледна точка като заслужаваща обсъждане.]
27
Езотерика / Re: Хомо Сапиенс Етикус - Живот,смърт,превъплъщение и възнесение
« Последна публикация от HomerCat - Октомври 28, 2019, 12:43:37 pm »
Вместо да поствам изрезки от големите схеми и (вероятно) да обърквам читателите,реших да направя нови картинки,произлизащи от по-горната схема с пирамидата.И ще се опитам да обяснявам,но не забравяйте,че не казвам какво е искал да каже Даниел,а се опитвам да представя начина,по който се развива мисълта ми,докато си мисля какво съм разбрал от неговия материал.ХС - Хомо Сапиенс; ХСЕ - Хомо Сапиенс Етикус

Това са двете същински нива.Средното ниво отпреди отпада,защото то е двупосочен процес на преход.
След като е циркулирал поредица животи,ХС е набрал достатъчно Шен,за да направи първия си преход към по високо ниво - ХСЕ.Това е синята стрелка или стрелката от блокчето ХС към ХСЕ над която пише "Шен" на по-горната схема.След като и по-високо напредналите от ХСЕ могат да "паднат" поради кармични причини,мисля си,че на новакът в "света" на ХСЕ няма да му е трудно да се подхлъзне "надолу" в някой от животите си.Но вече шансът му за продължаване нараства и така,понякога бивайки "понижен",отново възкачвайки се,той все по-често ще се задържа на нивото на ХСЕ,докато стабилно се установи на него.

Примерна схема:
...ХС > ХС > ХС...докато дойде момент на еволюционен преход: ...ХС > ХСЕ

След което има известно "осцилиране" между двете нива,съвсем примерно:
ХСЕ - ХС - ХСЕ - ХСЕ - ХС - ХСЕ - ХСЕ - ХСЕ...стабилно установяване на нивото на ХСЕ
(И все пак са възможни някои изключения за епизодични "спускания надолу")

Пирамидалния модел мога да представя и като кръгова диаграма:На тази двуизмерна картинка виждате черната стрлка,която е маршрут за "понижаване" да сочи нагоре.
Сега включете виртуалната си програма за ментална анимация.
И тогава ще "видите,че "гледате" отгоре нещо като шахта,отвор в сграда.Големият и малкият кръг в него са "етажите" или нивата,на които се "въртят" реинкарнационните цикли.
А синята и черната стрелки са преходни "стълбища" меду нивата ("етажите").
"Гледката" е нещо подобно на следващата картинка,с уточнението,че на снимките има една спирала-стълбище.
(Сещам се за видението на Яков,ако не греша,който видял стълба,по която се спускали и качвали ангели.)Пауза за осмисляне,след което ще продължа с последната диаграма,обобщаваща нещата,която може да се нарече и спирала на еволюцията.

28
FUN / Re: Когато бях Паралелна Инкарнация...
« Последна публикация от HomerCat - Октомври 26, 2019, 21:47:01 pm »


Линк за сваляне на записаните страници като пдф.

https://dox.abv.bg/download?id=4694c9c050
29
FUN / Когато бях Паралелна Инкарнация...
« Последна публикация от HomerCat - Октомври 26, 2019, 20:21:46 pm »
Здравейте.
Формално погледнато е неправилно изписването с главни букви на думи,които не са имена,но някак ми изглежда по-езотерично(самоирония,баце).
Сега ще се самоцитирам от темата си за М5 от бившия форум.
„Обичам този Inglorious моумънт,когато Величията започват да стават бивши(е,не и за правоверните си beLIEvers).
На този сайт Авторът разпръцкваше своето ЕГО,но май невротикът е омръзнал на сътрудниците си.“

И като стана реч за бивши неща,миналото дебне в килера на в настоящето,а и времето (може би) е енергия;един от аспектите на това,което аз наричам с думата „карма“ [което понятие в друга тема ще (се опитам да) обясня,използвайки диаграми със стрелкички и пр.]
Тук,под формата на по-лежерно изложение с някои картинки,отлежаващи ми отпреди и леко ъпдейтнати,ще представя некои съображения не само за М5,но и за самата концепция за „Висш“ Аз,която концепция,въпреки,че Авторът и религията му бяха донякъде „детронирани“,продължава да вършее (или жъне) в доста глави.

Прилагам това,което можах да запиша от сайта със славно начало и кармичен,бих казал,завършек.
Но точно заради начина,по който се развиха нещата,смятам че тези материали заслужават да бъдат припомнени,защото винаги ще има „нова реколта“ читатели.
Не се получи автоматичния превод,но  ползващите английски могат да видят дали няма да намерят нещо интересно в тези страници,записани благодарение на „Опера“ браузъра като pdf.За тези,които не знаят английски ще предложа текстовете в  docx формат (ама поо-нататък ще е),така че ако не ги мързи,да могат да си ги пуснат на гугълския онлайн преводач (този неуморен изкуствен полуинтелект).
Сега само един сегмент,публикуван от един от поддържащите сайта (тогава).Не си е написал името.
Но преди това да не пропусна следващата картинка.Линиите със стрелкичките са леко назъбени,защото намалих размера.
Думата "Ти" е за Теб,читателю,който и където и да си,ако се чувстваш паралелен,така да се каже.А София е само примерна локация.
Ей това му харесвам на тоя град,че не ми се налага да живея в него.*****

Жътвата

11 февруари 2016 г.

„Следният текст беше получен чрез нашата форма за контакт от имейл адрес, който никога не съм виждал досега. Бях силно развълнуван от него и почувствах, че трябва да споделя това с всички тук.“

„Много отдавна, в една далечна галактика...

...имаше една ферма за души, планета-затвор сред много (такива) ... и някои Архонти се нуждаеха от нови техники, за да пожънат някои непокорни души ...
Архонтите знаеха как да експлоатират мизерията и наивността, затова избраха едно същество и го подмамиха в астралните царства; те прожектираха илюзии за неговите пътувания и заблуди в сънищата му, докато накрая вече притежаваха ума му.

И така тази несигурна и лековерна душа отново беше под тежка манипулация и измама от тези Архонти / фермери на души / галактически паразити. Архонтите го използваха, за да създадат друга система от вярвания; изтънчен капан за души,сложно устройство за „пожънване“, необходимо за примамване на тези непокорни души.

Дойде Времето на реколтата (жътвата) ... Сред илюзиите и заблудите и усещайки интензивно блаженство и любов, избраникът и неговите последователи славно плуваха към челюстите на Архонтите.В своите умове избраникът и последователите му завършваха („дипломираха се от“) живота, но по този начин те бяха изядени и консумирани.

Защото в тази галактика всичко беше за консумиране ... или Архонтите мислеха така ...

Но другаде, в далечината, някои предпазливи същества наблюдаваха, далеч от блестящите светлини, далеч от златни шнурове,
засмукващи тунели, блестящи портали и величествени кораби над реки от тъга; и те все още са наясно с всички видове физически и астрални конструкции и жънещи устройства,създадени от тези Архонти.“

Източник:
http://m5gold.com/segments/the-harvest/


30
Книги / Re: Спас Мавров - Пътят на пробудената душа. Астрология на Tраките
« Последна публикация от vanko57 - Октомври 26, 2019, 13:42:20 pm »
Има голям смисъл за всеки да прочете всички книги на Спас Мавров. Лично гарантирам за това.

Абсолютно.
В неговите материали може да намерите много.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10