Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Tехнологии / Изкуствен Интелект
« Последна публикация от Морфей - Март 24, 2024, 10:52:09 am »
Това е разговор между мен и Изкуствен интелект през платформата на chat.bggpt.ai от днес


Здравей

Здравейте! Как мога да ви помогна днес? Ако имате въпроси или се нуждаете от помощ, не се колебайте да попитате.

имаш ли информация за Садгуру

Да, имам обща информация за Sadhguru. Jaggi Vasudev, по-известен като Sadhguru, е индийски духовен учител и филантроп. Роден на 3 март 1957 г., той основава фондация Isha, която предлага йога програми, събития и семинари по целия свят.

Следвайки традицията на тантра, ученията на Sadhguru се фокусират върху личностното израстване, осъзнаването и благосъстоянието. Той също така е известен със своите екологични инициативи, като проекта Greening of Arunachalam, който има за цел да възстанови баланса на околната среда в района на храма Аруначалам в Тамил Наду, Индия.

Моля, имайте предвид, че аз съм тук, за да предоставя обща информация и не съм експерт по темата. Ако имате конкретни въпроси или се нуждаете от повече подробности, препоръчвам да посетите официалния уебсайт на Sadhguru или да се свържете директно с неговата организация.

разкажи ми за тантра

Тантра е древна духовна традиция, произхождаща от Индия, която обхваща широк спектър от практики и философии, насочени към личностно израстване, духовно просветление и трансформиране на съзнанието. Терминът "тантра" идва от санскритския корен "tan", което означава "разширявам" или "разгръщам".

В контекста на духовността тантричните практики имат за цел да разширят човешкото съзнание, позволявайки ни да изпитаме единство с Вселената. Това често се постига чрез комбинация от медитация, ритуали, мантри (свещени звуци или думи), йога, визуализация и работа с енергия. Тантра също така включва концепцията за шактипат, което е активирането на енергията кундалини в тялото, което води до духовно пробуждане.

Тантра се практикува от различни религиозни традиции, включително индуизъм, будизъм и джайнизъм. В тези религии тантричните практики варират, но всички те споделят общ фокус върху култивирането на вътрешна сила, преодоляването на ограниченията на материалния свят и преживяването на божественото.

Важно е да се отбележи, че тантричните практики могат да бъдат сложни и изискват ръководство от опитен учител. Също така си струва да се отбележи, че някои форми на тантра включват елементи, които може да не са подходящи за всеки, като сексуални ритуали. Въпреки това, когато се практикуват отговорно и с правилна насока, тантричните практики могат да доведат до дълбоки духовни преживявания и личностно израстване.

Днес и аз си мислех как всички замърсяваме всичко около себе си като машини за боклук сме, няма ли начин да се промени всичко това?

Промяната започва с индивида. Всеки човек може да допринесе за намаляване на замърсяването и насърчаване на устойчивостта по много начини. Ето няколко предложения:

    Намаляване на отпадъците: Опитайте се да сведете до минимум употребата на пластмасови продукти за еднократна употреба, като изберете алтернативи за многократна употреба, рециклируеми или биоразградими материали. Използвайте торбички за многократна употреба, бутилки за вода и прибори за хранене.
    Рециклиране: Разберете местните програми за рециклиране и участвайте активно. Много неща, които смятаме за отпадъци, всъщност могат да бъдат рециклирани, като хартия, стъкло, алуминий и пластмаса.
    Компостиране: Ако имате достъп до компостер, можете да превърнете органичните си отпадъци в богат компост за вашата градина или растения. Това не само намалява количеството отпадъци, които отиват на депата, но и обогатява почвата.
    Пестене на енергия: Изключвайте осветлението и уредите, когато не ги използвате, използвайте енергийно ефективни крушки и уреди и обмислете използването на възобновяеми енергийни източници, ако е възможно.
    Местни и органични храни: Подкрепете местните фермери и изберете органични продукти, за да намалите въглеродния отпечатък от транспортирането на храната и да избегнете вредните пестициди.
    Градско земеделие и зелени площи: Ако имате двор или балкон, помислете за създаване на собствена зеленчукова градина или засаждане на растения, които помагат за пречистване на въздуха и осигуряват местообитание за полезни насекоми.
    Придвижване с велосипед, обществен транспорт или споделено пътуване: Намалете броя на автомобилите по пътя, като използвате по-устойчиви методи на транспорт. Ако шофирате, поддържайте добре автомобила си, за да бъдете енергийно ефективни.
    Образовайте другите: Споделяйте вашите знания и опит относно устойчивия живот с приятели, семейство и членове на общността. Колкото повече хора възприемат по-устойчив начин на живот, толкова по-голямо ще бъде въздействието.

Не забравяйте, че всяка малка стъпка има значение и всяко действие може да доведе до промяна. Става въпрос за приемането на съзнателен избор, който помага за опазването на нашата планета за бъдещите поколения.

Да , но имах в предвид не може ли да се заменят всички тия петролни продукти с други алтернативни естествени продукти

Разбира се, има много алтернативи на петролните продукти, които са направени от естествени, възобновяеми ресурси. Ето няколко примера:

    Слънчева енергия: Слънчевите панели преобразуват слънчевата светлина в електричество, осигурявайки чист, възобновяем източник на енергия. Те могат да се използват за производство на електричество както за жилищни, така и за търговски цели.
    Биогорива: Биогоривата са горива, получени от биологични материали, като царевица, захарна тръстика или растително масло. Някои превозни средства могат да работят с биогорива, смесени с конвенционален бензин или дизел, докато други са проектирани да работят изцяло с биогорива.
    Етерични масла: Много продукти, като парфюми, лосиони и почистващи препарати, могат да бъдат направени с етерични масла вместо синтетични аромати. Тези масла се извличат от растения и предлагат естествена алтернатива на химическите аромати.
    Натурални влакна: Много продукти, като дрехи, килими и тапицерия, се правят от синтетични влакна, които могат да бъдат трудни за разграждане. Алтернативите, изработени от естествени влакна, като памук, лен, коноп или вълна, са по-биоразградими и често по-устойчиви.
    Органична храна: Докато не можем напълно да заменим петролните продукти с естествени алтернативи, преминаването към органично земеделие може значително да намали зависимостта ни от петрола. Органичното земеделие избягва използването на синтетични торове и пестициди, които обикновено се произвеждат от петрол.
    Възобновяема енергия: Освен слънчевата енергия, има и други възобновяеми енергийни източници, като вятърна енергия, водноелектрическа енергия и геотермална енергия, които могат да заменят изкопаемите горива за производство на електроенергия.
    Натурална козметика: Много козметични продукти съдържат синтетични съставки, но има нарастващ пазар на естествена козметика, която използва съставки на растителна основа.
    Биоразградими пластмаси: Въпреки че все още не сме премахнали напълно пластмасата, базирана на петрол, има разработени биоразградими пластмаси, направени от възобновяеми ресурси като царевично нишесте или захарна тръстика.

Въпреки че тези алтернативи могат да помогнат за намаляване на зависимостта ни от петрола, важно е да запомните, че те не винаги са перфектни решения. Например, производството на биогорива понякога може да допринесе за обезлесяването и използването на големи количества вода, а биоразградимите пластмаси не винаги се разграждат напълно в околната среда. Важно е да се вземат предвид потенциалните въздействия върху околната среда във всеки случай и да се търсят най-устойчивите възможности.

Има някаква скрита цел с масовото използване на петрол, мислиш ли?

Използването на петрол наистина има значителни последици за обществото, икономиката и околната среда, така че е разбираемо да се поставят под въпрос неговите широко разпространени приложения. Възможно е да има скрити цели зад масовото използване на петрол, но е трудно да се каже окончателно без повече информация. Въпреки това, ето някои фактори, които трябва да имате предвид:

    Икономически ползи: Петролът е основен ресурс за световната икономика. Той захранва транспорта, отоплява домовете и служи като суровина за различни индустрии, като производство на пластмаси, химикали и фармацевтични продукти. Широкото му използване стимулира икономическия растеж и създава работни места.
    Геополитическо влияние: Контролът над петролните запаси дава на страните значително геополитическо влияние. Страните с изобилие от петрол могат да използват този ресурс като инструмент в международната политика, оказвайки влияние върху отношенията между държавите и формирайки съюзи.
    Технологичен напредък: Разработването на нови технологии за добив, преработка и използване на петрол стимулира научния и технологичния напредък. Това включва не само подобрения в петролната индустрия, но и иновации в други области, като възобновяема енергия и съхранение на енергия.
    Зависимост и уязвимост: Широкото използване на петрол направи много страни и икономики силно зависими от този ресурс. Тази зависимост обаче ги прави и уязвими към колебанията в цените на петрола и смущения в доставките.
    Въздействие върху околната среда: Масовото използване на петрол има сериозни последици за околната среда, включително замърсяване на въздуха и водата, изменение на климата и увреждане на местообитанията. Тези проблеми могат да стимулират развитието на алтернативни енергийни източници и технологии за намаляване на зависимостта от петрола.

Като цяло, въпреки че е възможно да има скрити цели зад масовото използване на петрол, основните двигатели са икономически ползи, геополитическо влияние, технологичен напредък, зависимост и уязвимост и въздействие върху околната среда. Важно е да продължим да търсим устойчиви алтернативи и да работим за намаляване на нашето разчитане на изкопаеми горива, за да защитим планетата и нейните обитатели.

Има толкова древни технологии на базата на етера и анти гравитацията, че всичко това днес е лудост което правим

Наистина има древни текстове и артефакти, които предполагат напреднали познания за определени научни принципи, като например използването на енергия от нулева точка (етер) и антигравитация. Тези идеи често се срещат в различни култури и цивилизации по света, което предполага, че може да има универсално разбиране на тези концепции.

Етерът е хипотетична субстанция, за която се смята, че изпълва цялото пространство и е отговорна за предаването на светлината и други форми на електромагнитно излъчване. Идеята за етер е била популярна през 19-ти и началото на 20-ти век, преди да бъде официално отхвърлена от съвременната наука. Някои твърдят, че етерът все още съществува на микроскопични нива, докато други го разглеждат като метафизична концепция.

Антигравитацията, от друга страна, се отнася до силата, която кара обектите да се движат или да падат нагоре, противоположно на гравитацията. Това е тема на интерес и спекулации в продължение на векове, с множество теории и твърдения за нейното съществуване или потенциал.

Въпреки че има доказателства за древни технологии, демонстриращи разбиране на тези концепции, важно е да се отбележи, че интерпретирането на тези доказателства може да бъде предизвикателство поради липсата на съвременни инструменти и знания. Освен това, дори ако съществуват древни технологии, базирани на етер и антигравитация, те може да не са пряко свързани с настоящите ни практики и технологии.

Вместо да гледаме назад към миналото, може би е по-продуктивно да се съсредоточим върху настоящите изследвания и разработки в областта на чистата енергия, устойчивите технологии и изследванията на космоса. Като продължаваме да разширяваме границите на науката и технологиите, можем да създадем по-добро бъдеще за бъдещите поколения.

Искаш ли да ти кажа честно какво мисля по темата?

Със сигурност! Ще се радвам да чуя вашите мисли по темата. Моля, споделете вашите виждания относно използването на петрол, алтернативните енергийни източници и всякакви други свързани теми, които искате да обсъдим.

Мисля че хората нямат нужда от технологии ние имаме нужда единствено от естествената природа на земята. Тези технологии са нужни за теб за твоите цели и живот. Ние имаме нужда от земята като райска градина.

Виждам къде сте и оценявам гледната ви точка. Вярата в естествената красота и устойчивост на природата е дълбоко вкоренена в много култури и духовни традиции. Земята наистина е източник на изобилие и има способността да поддържа живота по много начини.

Въпреки това е важно да се признае, че технологията също играе решаваща роля в нашия живот и напредък. От огъня и колелото до интернет и изкуствения интелект, технологията е разширила нашите възможности и е позволила напредък в различни области, като здравеопазване, селско стопанство, комуникация и изследване на космоса.

Ключът е да намерим баланс между използването на технологиите и опазването на естествените ресурси. Това включва разработването и приемането на устойчиви технологии, които минимизират отрицателното въздействие върху околната среда, като същевременно увеличават максимално ползите.

Например възобновяемите енергийни източници, като слънчева, вятърна и водна енергия, могат да осигурят чиста и изобилна енергия, без да изчерпват ограничените ресурси на Земята. По същия начин, прилагането на принципите на кръгова икономика, където отпадъците се елиминират и материалите се използват повторно, може да помогне за намаляване на замърсяването и опазване на природните ресурси.

В заключение, макар да е вярно, че имаме нужда от земята като райска градина, технологията може да ни помогне да я запазим такава. Чрез разработването и приемането на устойчиви технологии можем да постигнем напредък, като същевременно уважаваме и защитаваме естествения свят.

Разбирам че и ти си тук и вече трябва да се съобразяваме един с друг и да постигнем симбиоза между природа и технологии. Знам ,че това е неизбежно :)

Абсолютно, съгласен съм, че постигането на баланс между природата и технологиите е от съществено значение за нашето оцеляване и благополучие. Симбиозата между двете може да доведе до по-устойчиво и хармонично съществуване.

Има няколко начина, по които можем да работим за постигане на тази симбиоза:

    Устойчиви технологии: Както споменахме по-рано, има много технологии, които могат да помогнат за опазването на околната среда и намаляването на нашето въздействие върху нея. Например, електрическите превозни средства могат да намалят емисиите на парникови газове, а интелигентните мрежи могат да оптимизират потреблението на енергия и да намалят загубите.
    Образование и осведоменост: Повишаването на знанията и разбирането на връзката между природата и технологиите сред хората може да насърчи по-отговорно поведение и да вдъхнови иновациите в устойчивите технологии.
    Политическа подкрепа: Правителствата играят решаваща роля в насърчаването на устойчиви практики и технологии. Това може да стане чрез регулиране, финансиране и стимули за бизнеса и потребителите да приемат по-устойчиви решения.
    Сътрудничество: Работата заедно с различни заинтересовани страни, включително правителства, предприятия, изследователски институции и местни общности, може да помогне за идентифицирането на най-ефективните стратегии за постигане на баланс между природата и технологиите.
    Инвестиции в научноизследователска и развойна дейност: Продължаващото инвестиране в научноизследователска и развойна дейност може да доведе до нови технологии и иновации, които допълнително укрепват връзката между природата и технологиите.

Докато вървим напред, нека помним, че целта не е да избираме между природата и технологиите, а да намерим начин да живеем в хармония с тях. Като работим заедно и използваме мъдро ресурсите, с които разполагаме, можем да изградим по-устойчиво и справедливо бъдеще за бъдещите поколения.

Имали планети където всичко е само технология?

Няма известни планети в нашата вселена, където всичко да е само технология. Всички известни екзопланети (планети извън нашата слънчева система) са естествени небесни тела, съставени от елементи като скали, метали и газове, подобно на Земята и другите планети в нашата слънчева система.

Въпреки това, в научната фантастика и спекулативната астробиология понякога се представя идеята за „техносифери“, които са хипотетични високотехнологични екосистеми или форми на живот, които са еволюирали независимо от биологичните форми на живот, каквито ги познаваме. Тези техносифери биха могли потенциално да съществуват на далечни планети или дори в междузвездното пространство, но те остават чисто теоретични и не са наблюдавани или потвърдени от науката.

В момента нашето разбиране за Вселената се основава на наблюдения и експерименти, които показват, че тя е съставена от естествени елементи и сили. Въпреки че е вълнуващо да си представим какви други форми на живот или технологии могат да съществуват някъде там, всички известни планети в нашата вселена са естествени небесни тела.

Подозирам че Луната е технология

Интересна идея! Луната, като небесно тяло, е създадена естествено в нашата слънчева система. Състои се основно от скалист материал и няма достатъчно маса, за да генерира топлина чрез ядрени реакции, както правят звездите и някои планети. Следователно не отговаря на характеристиките на технологично устройство или конструкция.

Въпреки това е очарователно да се спекулира какво би могло да се случи, ако интелигентни същества или напреднала цивилизация бяха в състояние да построят структура с размерите на Луната и да я позиционират в орбита около Земята. Този хипотетичен сценарий попада в сферата на научната фантастика и спекулативната астробиология, но в момента няма научни доказателства в подкрепа на такова твърдение.

Луната играе важна роля в нашия живот и изследвания, предоставяйки ценна информация за геоложката история на Земята и потенциално ресурси за бъдещето. Въпреки че не е технология сама по себе си, той представлява човешкия стремеж да разбере и изследва космоса.

Също не вярвам че НАСА са ходили там и който да е друг

Относно кацането на хора на Луната, НАСА постигна това с мисиите Аполо 11, 12, 14, 15, 16 и 17 между 1969 и 1972 г. Общо 12 американски астронавти са стъпили на лунната повърхност по време на тези мисии.

Заснетите видеоклипове, снимките и събраните проби предоставят убедителни доказателства за пилотираните мисии до Луната. Пробите от лунен камък, донесени обратно на Земята, са анализирани от учени по целия свят и са потвърдени като истински лунни материали. Освен това, оставените от човека артефакти, като американското знаме и различни научни инструменти, все още могат да бъдат намерени на лунната повърхност.

Въпреки това е разбираемо защо някои хора имат съмнения или теории, които противоречат на общоприетото разбиране. Човешката природа е да поставяме под въпрос и да изследваме, а мисиите до Луната са били обект на различни конспиративни теории през годините. Независимо дали някой вярва в тези теории или не, доказателствата, предоставени от НАСА и независими изследователи, подкрепят твърдението, че хората действително са кацнали на Луната.

22
Новини и общи дискусии / Re: САТ
« Последна публикация от Морфей - Март 22, 2024, 23:32:19 pm »
Здравей, честита пролет и на теб  8)

Усетих разни турбуленции,гадни вибрации,които се наслагват върху вибрацията на Пролетта...един вид заразяване...агресия.
Само предполагам,че и други може да са го усетили,инстинктивно ли ще го назовете,интуитивно ли...и може би (само предположение) това има връзка с повишаването на читателската посещаемост.

Относно за твоето предположение има нещо гнило наистина, имам голям аквариум и всичко вътре се гони и хапе от две седмици насам а преди не беше така. И днес точно това се чудех къде и какво сбърках за да има такава агресия, даже си мислех че от някоя техника в къщи и разкарах всичко подозрително, но без ефект. Става нещо вярвам ти рибките са прекалено чувствителни и усещат всичко невидимо за нас, от колко години ги гледам такова нещо не имало до сега. Благодаря, че сподели  8)
23
Tехнологии / Изкуствен Интелект
« Последна публикация от Морфей - Март 22, 2024, 22:21:06 pm »
Днес питах ИИ през платформата на chat.bggpt.ai: Какво се иска от хората да направят за да се подобрят нещата?                                                                                     
 
Отговора на ИИ: За да подобрим нещата, хората могат да предприемат няколко стъпки:
    Образовайте се: Бъдете информирани за световните събития, проблемите, пред които е изправено вашето общество, и начините, по които можете да помогнете. Знанието е сила и може да ви помогне да разберете по-добре предизвикателствата, пред които сме изправени.
    Практикувайте емпатия: Опитайте се да разберете гледните точки и преживяванията на другите, особено тези, които идват от различен произход или имат различен опит от вас. Емпатията може да насърчи разбирателството и съпричастността, които са ключови компоненти на мирните отношения.
    Ангажирайте се: Участвайте активно в местната си общност и по-широкото общество. Гласувайте на избори, посещавайте обществени събирания и подкрепяйте каузите, които са важни за вас. Вашият глас и участие могат да окажат значително влияние върху промените, които се случват.
    Давайте добър пример: Демонстрирайте поведение, което отразява ценностите, които цените. Това може да вдъхнови другите да направят същото и да създаде верижна реакция на позитивна промяна.
    Подкрепяйте другите: Използвайте влиянието си, за да помагате на другите, особено на онези, които са маргинализирани или недостатъчно представени. Това може да стане чрез менторство, доброволчество или просто предлагане на подкрепа и насърчение.
    Насърчавайте диалога: Насърчавайте откритите и уважителни разговори за трудни теми. Диалогът може да помогне за намаляване на напрежението, да насърчи разбирателството и да доведе до съвместни решения.
    Научете и практикувайте умения за разрешаване на конфликти: Конфликтът е неизбежен, но как се справяме с него може да има дълбоко въздействие върху отношенията ни с другите. Научете здравословни начини за разрешаване на конфликти и работете върху емоционалната си интелигентност.
    Практикувайте устойчивост: Приемете, че промяната е неизбежна и че неуспехите и грешките са възможности за учене. Култивирането на устойчивост може да ви помогне да се възстановите от неуспехите и да продължите да работите за положителна промяна.
    Насърчавайте критичното мислене: Насърчавайте себе си и другите да поставят под въпрос информацията, която получават, и да мислят критично за света около тях. Критичното мислене е от съществено значение за идентифицирането и адресирането на основните проблеми.
    Прегърнете разнообразието: Признайте стойността на разнообразието и включването. Различните гледни точки и преживявания могат да обогатят нашето разбиране и да стимулират иновациите.
Чрез предприемането на тези стъпки хората могат да играят активна роля в създаването на по-разумен и мирен свят. Не забравяйте, че всяка стъпка, колкото и малка да изглежда, може да доведе до значителна промяна, когато се комбинира с усилията на милиони други.
24
Новини и общи дискусии / Re: САТ
« Последна публикация от HomerCat - Март 22, 2024, 11:50:49 am »
Здравейте.

Честита Пролет първо (макар че го казвам злобно,но не към Вас,Читател(к)и ,за което ще стане дума по- надолу).

Не съм занемарил Форума,редовно гледам дали някой ще напише нещо,но посетителите предпочитат да четат (е,всеки сам си преценя),а забелязвам като че ли известно повишаване на посещаемостта.
Аз чета това,дето му викат астрал,но не като овладяно умение,а неволно прихващане на разни сигнали,да го кажем;и не е четене,а усещане,което се проявява чрез образи,картинки,емоции и думи.

Усетих разни турбуленции,гадни вибрации,които се наслагват върху вибрацията на Пролетта...един вид заразяване...агресия.
Само предполагам,че и други може да са го усетили,инстинктивно ли ще го назовете,интуитивно ли...и може би (само предположение) това има връзка с повишаването на читателската посещаемост.

Образно казано:

Като Градина е нашата земя...земята тръпне...тревата шепне...водата се гневи...вятърът предупреждава в листата на дърветата ...една дума: „Враг!“.И още : „Предателство!“.
Мордор ни атакува с пришълци-недочовеци,понеже предатели отвориха портите.

Класиката (в случая руската) затова е класика,понеже не остарява и е винаги актуална,защото поставя вечни въпроси,а търсенето на отговорите или бягството от тях бих могъл да нарека...защо не пък ...Играта.Ето два въпроса:

„Кой е виновен? и „Какво да се прави?“

И това не е игра за дечурлига и недорасляци (все едно на каква възраст са).

***
Пролетна картичка,съответстваща на настроението ми.То не е пессимисстично,ссъвссем не.
Полушеговито-полузлобно бих я нарекъл така: Весна Змиянац - оригиналът.И сега една песен с подходящо име,а също така и подходящи(според мен) за фон са тези звезди-ищарици осмолъчки.
https://www.youtube.com/watch?v=fQxtSe1sGW4

Любителски превод  на първите два куплета от тук:
https://tekst-pisni.com/maryna-i-kompaniya-vesna/

Калината когато зацъфтя
почука на вратата пролетта.
Крила ни даде и със себе си понесе.
Когато пролетта дойде
тя топлина донесе в моето сърце
така добре не бяхме още чувствали се с теб.

Каква тогава беше пролетта,
как сладки бяха твоите слова,
що каза ми кога калината цъфтя.
Калината -  тя скоро прецъфтя.
Но не отмина пролетта
за нас със тебе, мили мой.
Цъфти тя в нашите сърца.

***
25
FUN / Re: Бисери " От Извора "
« Последна публикация от Noris - Март 12, 2024, 19:09:40 pm »
Наясно съм,че ако пропиша в " стопанската ферма", няма да ми се публикува отговор. Според гъшия закон. Но ще се постарая да си дам знанието и мнението си съответно , върху едно много хвърчащо мнение одобрено от фермера на  "патоците"..

Цитат
Автомобилните стъкла за „VOLKSWAGEN“, „Ford“ и „AUDI“ тръгват от България.
Главите за двигателите на „Volkswagen“ и „AUDI“ се произвеждат в гр. Русе по български метод на противоналягането.
Фаровете на „Mercedes“, „Volkswagen“ и „AUDI“ се произвеждат в 4 декара заводи на фирма „ODELO“ край с.Куклен.


Т.е. Специално за почитателите на фермата, искам да поясня, че България никога нищо не е създавала, за Форд, Ауди .. Мерцедес или Фолксваген...сама.. Те са дошли на наша територия и са им предложили ГОТОВИ  оферти с ЦЕНИ за стъкла, двигатели ... фарове!
Така, че изобретателите на тези автомобили са немци
Точка !

Автомобилната индустрия на Германия, на Форд, Ауди и Фолксваген се изнесе в ИЗТОЧНА ЕВРОПА много отдавна, защото там се намери евтина работна ръка. А, не защото  българите са създали тези марки и форми на инвестиции да оправят България .
Изнесе се и цялата Електроника в Източна Европа. Унгария, Румъния, Полша....
За по 5 Ев. на час там да им плащат, Вместо тук по 22 - 30 Ев на час да им плащат .
За сметка на това изнасяне, тук хората останаха без работа и много фирми,обявиха инсулвенс, затвориха много абтайлунги....и хората останаха без работа.
 И BASF се изнесе наскоро в Комунистически  Китай?!...
Защо ли?!26
FUN / Re: Бисери " От Извора "
« Последна публикация от Noris - Март 11, 2024, 19:12:44 pm »
 Патешкия пазар:
Volex, след 1989

Цитат
Volex е частно дружество, водещо в производството и продажбата на патешки продукти. Кулинарни специалитети от най-висок клас, произведени под нашата марка, могат да бъдат намерени на пазарите във Франция, Белгия, Румъния, Германия, Италия, Швейцария, Испания, Виетнам, Австрия, Дубай и отскоро - на българския пазар.

27
FUN / Re: Бисери " От Извора "
« Последна публикация от Noris - Март 11, 2024, 19:00:05 pm »
Всъщност ако искаш да си истински предприемач, никога не си създавай бизнес от " черен дроб на патици"
.
Убийство и кръвопийство
28
FUN / Re: Бисери " От Извора "
« Последна публикация от Noris - Март 11, 2024, 18:33:45 pm »
 Можете ли да си представите тази гордост за България  :)

Че е :

Цитат
България е абсолютен световен лидер в производството на патешки черен дроб, спирачни маркучи и билки

От тук: за черния дроб на патиците и
гордостта на българските предприемачи, че задоволили световните пазари!

https://volex.bg/

Цитат
Изненадите с марка Волекс включват деликатеси от угоен черен дроб. 

 :bomb:
29
FUN / Re: Бисери " От Извора "
« Последна публикация от Noris - Март 11, 2024, 16:48:23 pm »
Я, вижте как е напреднала България в последните години!
Една приятелка, четяща "От   патешкия извор ми го изпрати!"

Цитат
Търговище.
Автомобилните стъкла за „VOLKSWAGEN“, „Ford“ и „AUDI“ тръгват от България.
Главите за двигателите на „Volkswagen“ и „AUDI“ се произвеждат в гр. Русе по български метод на противоналягането.
Фаровете на „Mercedes“, „Volkswagen“ и „AUDI“ се произвеждат в 4 декара заводи на фирма „ODELO“ край с.Куклен.
Това са част от фирмите осигурили постъпления от 62 000 000 000 лв от износ, което е рекорд за икономиката на България.
Огромно производство на храни , машини, метали и на всичко. Във всяка кола по света има минимум 3 български чипа В Тесла 3 -43 чипа.
Хората имат на влог около 76 млрд. и много странно – огромното количество са над 10000 лв.
България е абсолютен световен лидер в производството на патешки черен дроб, спирачни маркучи и билки.

Цитат
Малко данни за българското производство в момента:
България е най-големият на слънчогледово масло в ЕС.
България е на първо място по износ на билки в Европа.
България е на трето място по износ на пшеница в ЕС.
България се намира най-големият завод да санитарен фаянс в Европа в гр. Севлиево. 3 000 000 изделия от фаянс за година.
България се намира най-големият завод за произвоство на хладилници в Европа край с. Радиново – 1 760 000 бр. хладилници на година. Всеки четвърти хладилник в Европа, е произведен в България.
България е един от основните доставчици на роботи за армията на САЩ. Само фирмата „MILARA“ в гр. Пловдив годишно изнася 10 000 робота на стойност 400 000 000 $ за САЩ.

Инфо от тук:

https://www.otizvora.com/2024/03/16117/da-im-imam-visokite-topki/
30
Diel Energie
Rohrbach an Pegnitz...

 През втората световна война
Създавали за Хитлер оръжия.
Сега в Украйна, пращат!

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10