Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Исторически конспирации / Re: Как гръмна Чернобил
« Последна публикация от hakama - Май 18, 2019, 12:54:05 pm »
Може би някои са гледали сериала по HBO, който е доста добре направен, но ми се ще да гледам (или прочета) нещо за самата причина за аварията и то да е достоверно.
Пападнах, на това, но не съм го гледал все още.

Chernobyl Disaster: BBC Drama - Documentary
2
Българската Цивилизация / Re: Гробницата на Бастет в Странджа
« Последна публикация от BAYO - Май 07, 2019, 21:20:35 pm »
Ето нещо съвсем ново от последния час: Намерили са града, в който е била най-много на почит. Съжалявам, че линка е на английски, може скоро да се появи и в българския National Geographic.

https://www.nationalgeographic.com/archaeology-and-history/magazine/2019/05-06/bubastis-egyptian-sacred-city-of-cats/?cmpid=org=ngp::mc=social::src=facebook::cmp=editorial::add=fb20190507hist-egyptcityofcats::rid=&sf212280597=1&fbclid=IwAR3BR4FcXQIAXcBT5NODCph3y0STiHr4sATA9s3j4YeV9R4vDMJx0LlrJ2I
3
Извънземен разум / Извънземен текст
« Последна публикация от fabio - Април 10, 2019, 22:15:50 pm »
Здравейте приятели, преди много години във форума бях чел някаква строфа, нещо като стих на извънземен език, предадено на колега от форума. Някой знае ли къде и как да го открия, ако го има ще се радвам да го публикува пак. Благодаря предварително : ) :drinks:
4
Книги / Идит Стар Милър и Неста Хелън Уебстър
« Последна публикация от Scorpion1 - Април 03, 2019, 22:38:29 pm »
Здравейте! Първо искам да благодаря, че регистрацията ми беше одобрена. Искам да попитам какво смятате за трудовете на тези две авторки. Заслужава ли си да бъдат прочетени. Конкретно искам да попитам за книгата на Идит Стар Милър - "Окултна Теокрация" и на Неста Уебстър - "Тайни общества и подривни движения". Могат ли да се намерят двете книги в интернет, преведени на български език. "Окултна теокрация" я има на pdf. но е на английски. Но ако си заслужава да се прочете ще се справя някак с английския. Също така искам да ви попитам, какво смятате за самите авторки като личности. Доколкото съм чел Неста Уебстър е  била историк и произхожда от заможно семейство на интелектуалци. Уж е приета като утвърден историк, но естествено с опрделени резерви поради темите които е засегнала в своите трудове. В английската Уикипедия дори е представена като крайнодесен теоретик на конспирацията. Според нея всички тайни общества, са свързни малко или много едно с друго. В това число - илюминати, масони и йезуити. Тяхната главна цел е световна комуниситческа доминация, в основите на чието постигане лежи еврейската Кабала. Тя също така смята, че тайните общества, особено евреите са изиграли главната роля в ключови исторически събития - Френската революция, Пролетта на народите, Първата световна война и  Октомврийската революция. В един своите трудове "Френската революция: урок по демокрация" от 1919 г.,  тя пише, че фриймасоните и илюминатите са оркестрирали масовите анархистки прояви и екзекуции по време на Големия терор (якобинската диктатура). В същия труд тя споменава и за голяма среща на фриймасоните във Франкфурт на Майн, състояла се три години преди Френската революция, на която са обсъдени екзекуциите на Луи XVI и шведския крал Густав III. Самата тя определя Протоколите на ционските мъдреци, като "отворен въпрос". Тоест дори и обявени за фалшификат, протоколите описвали детайлно поведението на евреите. Дори самият Чърчил, отправя похвали неведнъж към нейните трудове. За известно време тя е привлечена към британските фашисти (смята се че е повлияна от съпруга си). Tя определя голяма част от записките и свидетелствата за преследванията на евреите, като преувеличена пропаганда. Това са и причините да бъде определена като антисемит. Въпреки това Неста Уебстър и до днес е посочвана като крупна фигура сред историците-ревизионисти. За биографията на Идит Стар Милър не съм намирал почти нищо. Знам само че в известна степен тя също е повлияна от съпруга си Алмерик Паджет, и привлечена към британските фашисти. Въпреки това "Окултна теокрация" на лейди Куинбъро както още е известна Идит Милър, е определена като по-всеобхватна и актуална в своя предмет, отколкото всяка друга подобна работа, налична на английски език по това време.  Може би малко се отклоних от темата но въпросите ми в началото остават същите.
5
Български конспирации / Re: Тунели, бункери и подземия в Пловдив
« Последна публикация от Мартин - Март 13, 2019, 14:24:26 pm »
Благодаря ти за информацията! Мисля, че на много хора ще им е интересно да посетят обектите. Нека всеки, който знае нещо да го каже, защото всички искаме да знаем, но много малко хора казваме :) .
6
Български конспирации / Re: Тунели, бункери и подземия в Пловдив
« Последна публикация от dalagg - Март 13, 2019, 10:06:42 am »
Зад гърба на паметника има едни езерца - били са пълни с вода навремето.Вляво от тях, като си с груб към паметника има стълби. Слизаш по тях към терасата и вляво е входа.
7
Български конспирации / Re: Тунели, бункери и подземия в Пловдив
« Последна публикация от Мартин - Март 12, 2019, 22:03:24 pm »
Страшно много ти благодаря приятелъо, вече си мислех, че никой не иска да сподели това, което знае, но ето, че съм грешал! А ще може ли да обясниш къде по-точно се намира секретния тунел и как се влиза (ако може изобщо). И пак ти казвам, че много ти благодаря за отделеното време и информация!
8
НЛО / Re: Свидетели на НЛО в България
« Последна публикация от Drugar 75 - Март 11, 2019, 19:38:42 pm »
Преди два дена малко след полунощ отново видях моя "приятел" или нещо подобно. Времето в Пловдив последните две седмици е чудесно , небето е ясно и доста често използвам биноклите си.Точно минута преди да се появи "нещото" проследих с БПЦ 15х50 един мъничък самолет. Той не се забелязва с просто око, но през бинокъла двете червени и една зелена светлина са ясно разделени и издават кръстовидната форма на самолета. Обекта който събуди моето любопитство се движи по-бавно от самолетите. Лети по-ниско от тях. Светлините му са сляти, не толкова ярки и премигва много по-интензивно от тях. Давам си сметка, че не мога да бъда сигурен нито за размера му, нито за растоянието от което го наблюдавам, нито на каква височина лети. Предишното лято вечерта наблюдавах китайски фенер във въпросната посока на километър и нещо - виждаше се с невъоръжено око. Погледнах го с 8х40 и нямаше съмнение какво е.На базата на подобни ориентири съм посочил стойностите му в предишния пост.
Както и да е! Никога не съм твърдял че това е НЛО. Повече няма да занимавам никого с него. Живеем във време, когато хвърчи и лети какво ли не. Както казах в първия си пост тези странни неща нямат никаква полза и смисъл за нас, което не значи че не трябва да се коментират.За сега това е от мен, обещавам ако видя нещо по интересно да го споделя с Вас. Успех!
9
Български конспирации / Re: Тунели, бункери и подземия в Пловдив
« Последна публикация от dalagg - Март 11, 2019, 12:40:52 pm »

[/quote]

 После решихме да търсим бункери на Альоша, обиколихме го от всичките му страни, минахме през сумати пътечки, но не ги намерихме, затова нека, ако някой знае нещо, дори някаква насока, нека каже. Виждал съм и в друг форум снимки на един голям бункер там, но не пише къде точно се намира. Знам, че тепетата били, като швейцарско сирене.
 
Входа на бункера на Альоша се намира зад паметника на Левски. Тръгвате вляво от паметника и след около 15-20 метра вдясно има обрасла с храсти просека. След 20-тина метра по нея е входа.
Има и един тунел за служебни помещения зад гърба на Альоша.
10
Езотерика / Re: Символите - значение и правилна употреба
« Последна публикация от Fiery - Март 04, 2019, 20:44:25 pm »
8 + ∞  = †

ТОЯ КРЪСТ като го забият на нечий гроб, изглежда като равнораменен!

В горната част на осмицата (влакчето на ужасите) стои Водолей, който излива ли излива идеи, които се хранят с познай какво...
 В долната част, на тъмно, се спотайва Скорпиона, като глупостта, която прави, е, да трансформира, създавайки илюзията за промяна в света


Light = Life = FOOD = Life = Light


На това му викам аз mind control! Да внушиш на един Скорпион, че най-мощният му инструмент - да жили смъртоносно, бил за лечение на неизлечимо болни... Нали сте чували, че Скорпионът е свръх опасен престъпник!

Е, да, великодушно спасих всички бедстващи котки по света, каза Водолея, но пък избих толкова птици и риби за да ги храня ежедневно по три пъти на ден, рече Скорпиона. Къде е "спасението"?!

Питагор открил, че 1+2+3+4=10 (числото на бога)
Аз пък открих, че е просто сърце в сложна конфигурация, чиито елементи са 4 и сборът им прави потагорейската 10ка. Гледай графиката в по-горния пост.
 
Излизането ви от лудницата се извършва на 4та предавка. Просто Скорпиона трябва да хване Водолея за косата  и да го хрърли с главата надолу от ролеркостъра.

Scorpio = Death = LOVE = Death =ScorpioСтраници: [1] 2 3 ... 10