Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от dhdido - Днес в 16:42:00 »
Ето изказване на един истински лекар. Най-накрая истината:
https://www.actualno.com/healthy/doc-mangyrov-socialna-izolacija-e-neobhodima-no-segashnata-e-prekalena-news_1450343.html

Колективният имунитет не е идея, това е просто необходимост, за да преодолеем тази епидемия – поне 70% от населението на земното кълбо да преболедува. Ако 80% от българите се заразят, по-малко от един процент ще починат, а това се случва всяка година при епидемия с грип, заяви пред Канал 3 членът на Медицинския съвет доцент Атанас Мангъров.

"Социална изолация е необходима, но тази, която ние я играем, е малко прекалено. Социалната изолация дава възможност на заразените да проявят симптомите на заболяване, евентуално тези с най-близък контакт с тях да се заразят, и ако стоят достатъчно дълго вкъщи, там да се разболеят и случаите да се ограничат в тези малки общности със заразени“, обясни той механизма на изолацията. Доц. Мангъров смята, че със социалната изолация само се отлагат събитията във времето, но не се постига колективен имунитет. "Хората така или иначе ще го преболедуват – абсолютно. Ако храните илюзия, че няма да се случи, много се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи. Това, което се цели с това дистанционно изолиране, е нещата да се отложат. И така ще намалим броя на случаите, но когато се отворим, ще се върнем в първоначално положение“, смята доц. Мангъров, като добави: "Ако питат мен, аз изобщо няма да затворя ресторантите“.

Доц. Мангъров обясни, че коронавирус може да се прихване и от въздуха, при това от повече от 2 м разстояние. "Симптомите може да се проявят към 7-8 ден от контакта, но може да е по-кратко или по-дълго", разясни той. "Моментът на заразяването е като момента на забременяването - никой не знае кога е станало".

Дали ще слушате министър председателя (бивш охранител) или член на медицинския щаб си е за вас. И това забавяне на колективния имунитет може да направи извънредното положение постоянно. И съответно орязването на права и свободи.

И в кучи гъз да се скриете, ще минете вируса! А може и вече да сте го изкарали!
Това е за коронавируса. Ако не е наличен друг патоген, което да се прикрива.

А на хората, които ще ме попитат "Ами виж какво става в Италия и Испания".
Днес имаше изказвания на друг български лекар, който е установил връзката между селена и развитието на вируса. Почвите в Италия и Испания възпрепятстват растенията да натрупват селен. Това го чух днес около 4 и половина по радио Хоризонт. И тази новина я няма вече.
2
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от paci1 - Днес в 09:35:53 »
 :D
Както ги слушах да приказват за някакви пикове, нещо ми дойде на акъла. Хрумна ми, че пикът няма да е "пандемичен", а Слънчев. Бах мааму, затуй ли викат стей хоум, щото Слънчица да не им вкара основния състав под Земята? Хубу, ма те хем си стоят по кубовете, хем пукат. Що тъй бе миме? Чедо? :writer:

п.п. Бе що ми се струва, че ни налазиха чат - ботове?  :unknown:
Проф. костов му се разчекнаха устата да фали испанския архитект галди, дето си е направил къща с обли стени. Явно оня е бил наясно. Пък за "простолюдието" е правил кубове. Що?
Айде да си имаме уважението!
 :negative:
3
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от dhdido - Днес в 06:51:57 »
Институциите са си човешки,
Аз обаче 16 години съм бил част от една такава институция и знам как полека лека лишиха хората от свободата им. Докато накрая останаха да работят в нея само хора, които се страхуват да изгубят работата си, некадърници,  и тези, които са напълно обсебени от тази институция, защитавайки я все едно е живо същество, управлявайки чрез страх. А хората които напуснаха - успяха да уредят сами живота си.

Наистина ли мислиш че мнението на човек, който кисне във ваната с бира в ръка (в което няма нищо лошо) може да промени 16 годишен жизнен опит.

И да не мислиш че след създалата се ситуация положението ще се подобри? Искате или не - всички ще се променят. В каква посока - зависи си от вас и на мен въобще не ми пука каква ще е тя. Вие ще си носите последствията от вашите решения.

Sinair, тези хора, като ген. Вазов вече ги няма тук. Погледни личната история на управляващите и какво са направили през годините. Те искат да облагодетелстват само себе си...
4
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от arktur - Днес в 02:44:57 »
Попаднах на това интервю с проф.Костов по Дарик и освен, че бяга от директни отговори, има информация, която подава. Споменава, че в България бил по-агресивния щам на вируса, но след това бързо потули нещата и не обясни от къде знае и как може да се определи даден човек с кой щам на вируса е.

Сега изследват 1000 полицаи, което ме навежда на въпроси :nea:

Междувременно премиерът на Великобритания, Борис Джонсън, беше настанен в болница, поради влошаване на симптомите на коронавируса.
5
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от rammstein - Вчера в 23:00:39 »
Тук си съвършено прав - трябва да самозабравим версията, която сме били, за да можем да станем нещо различно.
Аз призовавам да си помагаме, но човек на човек. Без намесата на институции, които не са човешки.

Кой ти каза че искам да ставам нещо различно от себе си? Като някой гуру се изразяваш, какво трябвало да стане, какво трябвало да направим със себе си, за да се издигнем над глупавото стадо гледащо тв и ходещо да яде в макдоналдс...

Институциите са си човешки, мисля че доста си залитнал по книжката за котешки и змийски империи, и книжките на чичко Айки, ако мога така да кажа. Аз примерно харесвам институцията която ми доставя ток, тази която ми доставя вода, и мога след работа да кисна във ваната с една бира......

Примерно просто, това са само базови неща...

Мисля че доста хора не си харесвате живота, и за това ви са виновни институции, които са на милиарди години, основани някъде из безкрайния космос, от една прастара змийска цивилизация....
6
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от Sinair - Вчера в 22:21:32 »
Във връзка с мнението ми по-горе.
Давам пример с Дойранската епопея. Генерал Вазов изгражда пет паралелни позиции, инженерно оборудвани с бетонни и скални укрития, които да приберат всеки боец при артилерийски обстрел. Близо 35 000 войници и офицери се трудят денонощно, понякога на 17 метра под земята, ругаейки командира си. В резултат обаче след 100 000 изстреляни снаряда срещу тях, даваме незначително число убити и минаваме в контраатака.
Идеята ми не е да сравня Генерал Вазов с някой от сегашните подобия на генерали. Идеята е да оправдая непопулярните мерки, които винаги се вземат при подобни събития заплашващи живота на хората. Мога да дам още хиляди примери от историята.Напротив, когато се е мислело за отделния човек, за правата му, за удобството му, жертвите са били неминуемо повече. Който е ходил в казарма, ще ме разбере.
7
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от dhdido - Вчера в 22:05:05 »
Някои хора са се самозабравили нацяло

Тук си съвършено прав - трябва да самозабравим версията, която сме били, за да можем да станем нещо различно.
Аз призовавам да си помагаме, но човек на човек. Без намесата на институции, които не са човешки. Една институция никога не може да бъде хуманна. Както и да речем една маса - тя е нежива. И на мъртви хора не можеш да помогнеш, можеш това само с живите. Но живота е издигнат в такъв култ, че всеки се стреми да оцелее на всяка цена. Дори и за сметка на другите, дори и ако унищожи човешкото в себе си.
И ще стане като в оня виц:

Катастрофирал самолет в планината. Спасителите намират единствения оцелял над голяма купчина от човешки кости
- Ти какво си направил, бе? - питат спасителите.
- Ами, трябваше да оцелея...
- Но самолета се разби само преди два дена?!
8
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от Sinair - Вчера в 21:43:36 »
Да, и аз съм за разискването, и приемам всякакви мнения. Обаче по време на война, винаги са се вземали непопулярни мерки, аз не се сещам за изключение в световната история, някой да ме поправи ако греша. Да, все още тук не е война, и мерки се вземат за да не се стигне дотам. Имаме късмета да видим живия пример при невземане и неспазване на мерки - Италия, Испания. Имаме живия пример какво се случва ако оставиш грипа да се разпространи, с идеята че трябва да се изгради имунитет, да се преболедува и куп други подобни твърдения - Великобритания, САЩ. Да, ще се използва това от определени сили, предполагам, с цел повече власт и влияние. Винаги е можело да те арестуват за публикации във ФБ, всички знаем по кои теми.
А на тези които казват, че така трябва да стане и не трябва да се пазим, защото такава е волята на Твореца. Трябва да се пазим разбира се, както физически, така и духовно. Когато вали сняг и има градушка, излизате ли навън незащитени и леко облечени, тогава защо не го правите? Нали всичко е по неговата воля? Защо не се подлагате на жажда в жегата и на студ зимата? Творецът ни е дал инстинкт за самосъхранение, не го ли използваме, сме глупаци.И да, трябва да се замислим защо се стигна дотук, трябва да променим нещата не само във физически план. Но призиви да не си помагаме, да оставим всичко на самотек, не са сериозни за мен.
9
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от arktur - Вчера в 21:28:46 »
..хора как може да обявите дадено нещо, коронавируса в случая за фейк като цяло...

НЕ твърдя, че пандемията е фейк като цяло, но не може да се отрече явната манипулация.

Така също на фона на случващото се, се прокарват закони, въвеждат се ограничения, уж временни, но сроковете постоянно се удължават, а и не се знае дали ще отпаднат след това. Започнали са арести въз основа на публикации във фейсбук, дава се власт на всеки пъдар, всеки комплексар с униформа сега може да злоупотребява с дадените му правомощия.

Има биологичен агент, на основата на вирус и само този, който го е произвел и пуснал, може да каже какво цели и къде ще свърши. Ние можем само да гадаем, може би някои от вас са наясно, аз лично не съм. Затова и отворих темата в този форум. Благодаря на всички, които пишете по темата. Очевидно е, че mainstream медиите натрапват като под конец едно и също в целия свят.

За чисто медицинската и научна част по отношение на коронавируса, следя и чета публикации тук https://www.thelancet.com/
10
Здравни конспирации / Re: Коронавирус 2019nCoV
« Последна публикация от Sinair - Вчера в 21:07:49 »
Доста често срещам един голям проблем в хората около мен, приемат нещата или бяло или черно, не усещат нюансите, хора как може да обявите дадено нещо, коронавируса в случая за фейк като цяло, базирайки се на факта, че дадена медия е ползвала картина от италианска болница, представяйки  я за американска. Това не значи че коронавируса не съществува в световен мащаб, че не е проблем, може да значи 1000 други неща, искате ли да ги изброявам, причината може да е тривиална, може и да се опитват да манипулират хората в САЩ дори, но това не значи че коронавируса не съществува и е фейк и всички болници са празни, нюансирайте моля ви, мислете, животът е много по-сложен от черно и бяло, от нещо е фейк или не е фейк. И Сталин не е вярвал до последно, че Хитлер го е изпреварил и го е нападнал, и после блицкрига го сварва неподготвен. Наистина има страшно много фалшиви новини и в двете посоки, ама мислете малко, как се постига ефекта да се излъже за несъществуваща пандемия в ЦЕЛИЯ СВЯТ, и да се излъже, че хора наистина умират, че идват линейки,и ти изнасят близките и съседите, ама видиш ли те не са в болницата и не са умрели, а къде са тогава? Напротив, мисля дори че положението е по-зле отколкото ни го представят. Извън официалната статистика има и много други починали, примерно вкъщи, също заразените са доста повече отколкото е по официални данни. Не говоря че трябва да се паникьосваме, но да, трябва да вземем мерки, не можем да си заровим главата в пясъка и да си кажем нас няма да ни засегне и всичко е фейк. Много страни вече минаха през този етап на заравяне на главата и на сценарии за контролирано разпространение и в един момент обърнаха палачинката.Защо ли? Защото е фейк може би? Или щото яйцето опря до дупето.
Страници: [1] 2 3 ... 10