Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
НЛО / Re: Свидетели на НЛО в България
« Последна публикация от Drugar 75 - Ноември 14, 2018, 02:35:57 am »
Здравейте! Скоро случайно попаднах на този сайт, и на тази тема и забелязах, че доста коментари и свидетели има на странни или необясними обекти или явления в небето. За мен тези неща нямат никаква стойнос освен като факт, тъй-като по никакъв начин не влиаят на живота ни. Поне за сега.
Реших да се регистрирам в този сайт за да споделя с вас нещо което ми се случи вчера по това време между 1 и 1.30 през ноща и има отношение по темата. Живея в Пловдив, в Кичука в район,който за нещастие на едни и щастие за други астрофенове като мен е неосветен и почти няма светлинно замърсяване. От терасата си имам добра видимост и доста често наблюдавам небето,луната, звезди, съзвездия и самолети. Та след като догледах един късен филм, реших да се полюбувам на Орион и Плеядите и излезнах на терасата с два бинокъла бпс 7х50 и 15х50. Докато случайно шарех по небето с по-малкия забелязах едва забелижима оранжево-червеникава точица, която имаше размер на слаба звезда, само че тази точица премигваше с много висока честота и се движеже зигзагообразно и хаотично. Създаваше се усещането сякаш скача като бълха.Без бинокъл не се забелязваше. За това когато я открих трудно отново, не посмях да посегна към по-мощния,който е с малко зрително поле. Тази трептяща точица прекоси небето от запад на изток успоредно на бул. Н.Вапцаров  някъде над Южен или полето пред близките села Белащица и Марково. Височината на която летеше не мога да преценя, но не беше високо в небето а по контура на отсрешната планина.Наблюдавах го около 30 секунди. Летище Крумово е наблизо и съм наблюдавал всичко възможно дето лети,също така китайски фенери и дронове и това нещо не приличаше на нищо подобно. Докато го наблюдавах изпитах някакво неприятно чувство.
2
Български конспирации / Re: Нещо малко историческо
« Последна публикация от akatan - Ноември 11, 2018, 23:18:50 pm »
Имаше доста допуснати грешки и пропуски, реших по-добре да ги оправя, ако някой още се интересува :), качено е тук: https://files.fm/u/we7ws4jj
3
Мултимедия / Re: Философски филми
« Последна публикация от Fiery - Ноември 11, 2018, 20:38:01 pm »


Хайде, отиваме на кино (буквално и преносно).
     
       MOEBIUS, Ким Ки Дук
I am the father, the mother is I.
And the mother is the father.


Мнозинството смята, че това е най-слабата му творба, но Moebius едва ли би бил изместен от първото място, което заема в моята прежекционна зала.


ИЗМАМА(та) от де идва? Из Мама, то е видно.ELECTRIC DREAMS, P. Dick

Епизод 6 - любима храна за мизантропската ми природа.
Освен на кино, ви каня и на изискан ресторант.

4
Езотерика / Re: Aнтропософите в България
« Последна публикация от bg2 - Ноември 06, 2018, 23:16:52 pm »
Noris, на мен И.С. Стопанина и като цяло хората в otizvora.com ми правят впечатление на хора, чийто смисъл на живота изглежда е да налагат някаква система за контрол наречена "Духовна наука", основана на авторитетите на Щайнер и Дънов. Ако всеки аспект от съществуването им се контролира и определя от въпросната "Духовна наука", нищо чудно, че са чувствителни на определени теми. Като се замисли човек, нито могат да имат собствена преценка, нито могат да имат собствено мнение и единственото, което им остава в такъв случай е да проецират собствените си съмнения в другите.
5
Езотерика / Re: Aнтропософите в България
« Последна публикация от Noris - Ноември 03, 2018, 01:47:18 am »
bg 2, пуснах тази тема точно за това, и на място в този форум за да се ориентират читателите, които го четат.

Няма как да е установил преражданията на Дънов и Щайнер с размишления, след като мен ме е забъркал с хора, които не познавам. Имам предвид въпросните лица Наталия и Мартин Атанасов, описани от мен в предните постове....
Това говори за неговата несигурност и духовно зомбиране и контрол, което  му се  налага от определени нисши астрални същества .Не  му се предоставя истинска, пълноценна  и вярна информация.В случая визирам( себе си) - случайно лице регистрирано във форума му и ми прави измислен сценарий за същността. След, което вади претенции за напреднало духовно същество, което разсъждава върху преражданията на Дънов и Щайнер.
Е , ми правете си изводите  :)

цитат:(Стопанина)
Цитат
Анализ на сведения, оставени от самия Беинса Дуно, както и от Рудолф Щайнер и Нешка Робева, препредаваща предполагаеми думи на Ванга 


Цитат
Докато обсъждахме различни теми с Теодор Николов от Истина.БГ, от дума на дума се отвори въпросът за предполагаемата нова инкарнация на Петър Дънов. И двамата стигнахме до един и същ извод, до който би могъл да стигне всеки, ако се запознае с аргументацията в настоящата статия. Че Дънов вече е прероден, предполагаемо го е казала Ванга в края на миналия век, като това разкритие е разпространявано от Нешка Робева. Чест и почитания към г-жа Робева, но се доверявам, макар и не безрезервно, само на пророчествата и светогледа на Ванга, записвани от племенницата ѝ Красимира Стоянова.

В конкретния случай ме смущава твърде бързото прераждане на Петър-Дъновата душа броени десетилетия след последния ѝ земен живот. Една такава реинкарнация принципно е възможна,1 но е малко вероятна, ако познаваме Учението, изнесено с посредничеството на Петър Дънов, както и според указания, оставени от Рудолф Щайнер, когото — както е известно — също припознавам за авторитет. Въпреки малката вероятност тя все пак съществува и си струва да поразмишляваме заедно за това,

какво бихме могли да очакваме или да не очакваме,
ако сведението на Нешка Робева се окаже правдиво.

Е, очакваме ли нова среща с Учителя през 21 век? Положителен отговор може да се даде не само заради предполагаемите думи на Ванга, но и поради сведението на Щайнер, че едно напреднало същество (бодисатва), което е живяло на земята като предхристиянския посветен Йешуа бен Пандира, ще учителства през вече изминалия 20 век. Както и че това същество се инкарнира веднъж на всяко столетие. С други думи — би трябвало да се върне за земен живот и през текущия 21 век.

Но нека набързо изброим причините, даващи ни основание да предполагаме или да вярваме, че този бодисатва,2 за когото е говорел Щайнер, е Учителя Беинса Дуно, наричан (погрешно, както ще се изясни след малко) и Учителя Петър Дънов. Синтезирано,

антропософските знаци, по които можем да разпознаем този Учител,
са следните:

• В живота на човека, в когото се въплъщава бодисатва, настъпва рязка промяна след навършването на 30 години. Тази промяна е толкова значителна, че нищо преди тази възраст не обяснява живота на човека след нейното навършване. По данни на самия Петър Дънов, когато е бил на 33 години, в Арбанаси се извършва вселяването на напредналия дух. Две десетилетия по-късно, вече като Учител, той казва:

„Вие мислите, че аз съм господин Петър Дънов. Не, отдавна, преди 20 години, Петър Дънов напусна физическото тяло и сега аз, който ви говоря, съм Духът на Истината.“3

п.п. това е част от размишленията му .


Ето има и сметка с дарения - за развлекателни разсъждения с духовна насоченост  ;)

Цитат
За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.6
Езотерика / Re: Aнтропософите в България
« Последна публикация от bg2 - Октомври 30, 2018, 20:06:19 pm »
Изглежда, че безкритичното приемане на всичко от Щайнер и Дънов води дотам, че хората да вярват в някакви неща като обсебвания/въплъщения и ритуални убийства/жертвоприношения.

Мистерията на Голгота: Паралели между сведения от Беинса Дуно и Рудолф Щайнер
От Стопанина на 29.10.2018 г. Избрано, Свитъци Антропософия, Словото


http://www.otizvora.com/2018/10/10271

Размисли относно новото въплъщение на Петър Дънов и/или Учителя
От Стопанина на 23.10.2018 г.Избрано, Свитъци Антропософия, Искрено и лично, Пророчества


http://www.otizvora.com/2018/10/10236

Otizvora.com с тези статии и коментарите, дори не си дават сметка, че отстрани изглеждат, като последователи на някакъв луд култ или секта. В тази връзка, мнението ми е, че голямата заслуга за това е на самия Рудолф Щайнер. Всичкото това желание, граничещо с фанатизъм за асимилация и подмяна с налането на мнението/авторитета на Рудолф Щайнер като някаква абсолтна истина се дължи основно на влиянието на Щайнер. Интересното в случая е, че опитите за асимилация и подмяна не са пропуснали и дъновизма. След християнство, източни религии, манихейство, гностицизъм, масонство, розенкройцерство, съвременна психология, философия и т.н. каквото се сетите, към списъка с лепене на етикети "антропософия" и подмяната с налагането на авторитета/мнението на Щайнер като някакъв абсолют за истинност са добавени и последователие на Дънов/Беинса Дуно.

Любопитен е и този цитат за някакво енергийно кредитиране, цитат, който ще оставя без коментар. Всеки сам може да си направи изводи.

Цитат
Енергията, която християнството криеше в себе си, е почти към своя край. Тази енергия е почти изразходвана. Християнството крие в себе си запасна енергия за около 1200 години още, но я държи като неприкосновен, основен капитал. Ако посегне към този основен капитал, то е осъдено на фалиране. Този капитал трябва да остане непокътнат. За да поддържа живота си, християнството трябва да бъде кредитирано. Не му ли се отпусне нов кредит, в света ще настъпи небивал глад и сиромашия.

Новото „кредитиране“ на християнството, наред с други възможни и вероятни указания, в антропософията е етерното ясновиждане, което ще позволи на все повече хора да общуват непосредствено с Христос (в етерна форма) и да разбират по-дълбокото значение на Евангелията. Времето на „запасната енергия“, посочено от Учителя — 1200 години, съвпада с периода, посочен от Щайнер, през който хората по естествен път или чрез обучение ще развиват това етерно ясновиждане.7

http://www.otizvora.com/2018/10/10271


Честно казано, не разбирам кому е нужно това лепене на етикет "антропософско" и налагането на авторитета/мнението на Рудолф Щайнер. Всеки средноинтелигентен читател може да се сети, че при различни версии на едно и също, просто има различни версии, а не една версия - тази на безкритичните последователи на Рудолф Щайнер. В тази връзка, Стопанина на otizvora.com е достатъчно коректен като пише статиите да посочва и позоваване от типа на "според д-р Щайнер" и т.н. Всичко добре, до момента в който се зачетеш в коментарите. :negative:         
7
Философски мисли / Re: Какво се случва с човечеството?
« Последна публикация от meander - Октомври 16, 2018, 07:58:57 am »
 :D
Да ви споделя една новина,за мене добра.Всички патим от едно нещо,всякакви мисли витаят в главите ни и ни морят кат черна станция.
Набарах тая черната станция и приключи в мене съществуването си.Първо една част във вид на газове(що ли така),и останалата получи материално проявление тип рядко лайно.
Отдавна и/му бях обещал че ще го набарам ако не спре да ми се рови в главата и ти да видиш набарах го.
Локацията му беше на равнището на пъпа отляво,малко по надолу беше преди и змията кундалини паразита.
Там смърда и замина.Финалната част на извеждането му стана със ръцете под дупето ми.Т.е. краката леко разтворени и дланите под дупето даже може леко да си го омачкате.И само въртете очи и се кефете.
Даже сега са ме натиснали едни миризливци дето ми се качват на главата и като туря ръце под дупето там кадето са барали по главата ми почва да пари/гори.
Та голям кеф е да ти празна главата ма докато свикна ще падне чесане.
Та отвън сме недосегаеми за тях,вътре в нас чрез "троянските коне" на морят.Почистете си къщичката.
Горе долу дотука са-
Чалма /змия увита на главата.
Дето е третото око -има паразит досущ като този от стар гейт само дето е по дребен.
На всяка чакра под шията -има по един мръсник и антуража му.
Долу вляво на таза-змията лундалини паразита
Малко по нагоре на равнището на пъпа -черната станция.
На сърцето е увита змия демон и го е захапала и е бая дълга чак до дясното бедро.
Остана да набарам още едни дето ми гъчат в устата разни мизерии та ма боли корема от тях.Но и това ще стане.Натрупването на деяния ги прави видими и досегаеми.
Аз съм търпелив.
Живота ни е личен и е наша отговорност.Някой са мераклии живота ни да е обществен(за тяхното общество),от мене имат поздрав за майка им от вас вие си решавате.
Та това се случва с човечесвтото но явно на гурутата не им се приказва по тея теми.
 :hi:
8
Мултимедия / Re: Философски филми
« Последна публикация от Fiery - Октомври 15, 2018, 08:22:53 am »
3% / Три процента (2016 -), Бразилия

Нещо като финални инкарнации на седмото небе  :) Имаше и интересни номера с вода, плюс красив зелен лабиринт.ЧО - ВЕК
има-няма 100 години ЖИВ - ОТ, и толкова. 
Иначе, свързващото звено навсякъде, по всяко време, е ХРАНАТА.
9
Мултимедия / Re: Философски филми
« Последна публикация от paci1 - Октомври 11, 2018, 10:20:57 am »
Хубаво е, че има филми, показващи какво има навътре. Повечето ни карат да гледаме навън. :flag_of_truce:
Схемата е следната в обратен ред:
Вселена, Галактика, Слънчева система, Земя, Държава, Род/Народ, Дом, Семейство, ЧОВЕК, Органи на Тялото, Клетки, ДНК/Молекули, Атоми, Субатомни частици(неутрони, протони, електрони и пр.), Квантови частици/вълнови структури/квантов свят, и най -отвътре евентуално – Бог/АЗ.
И колкото по - навътре, толкова по - мощно. :-X И онази дума с големите букви по-нагоре в текста(ЧОВЕК) май се явява свързващо звено. Заради това ни таковат мамата, да разрушат веригата на Живота. Или поне така ми се струва.
 :hi:

10
Паранормални Явления / Re: Учителите
« Последна публикация от meander - Октомври 10, 2018, 19:36:45 pm »
 :D
Мммм
Какво да ти кажа.Търсят запасняци ако знаеш какво е.Много им оредяха редиците откъм началство поради причини и ся търсят балами ако може на килограм.Щом слушаш мантри,явно се занимаваш и със техники.Т.е. детската им градина.
Няма учители.Живота е личен и всеки който те учи ти вреди поради различноста си.Тези които са напред създават енергийни условия в района който покриват с аурата си,а там е всичко което сме.И който иска на принципа на неволята си помага и развива някакво умение което му трябва.Но не учи никого.
Насила хубост не става,ученията са насилие.
Начина е общуване,българското знание Да,но на равни начала.Ти даваш и насреща получаваш нещо от същия вид.
Дал съм инфо в темата алтернативна медицина.Ако ти помогне нещо ,ми здраве да е.А ако не оправяй се сам.
Има правило за ненамеса,щото се замърсява приемника и той е до там.Замърсени със чужди енергии не можем да се развиваме.Т.е всичко което приемаш чуждо те замърсява.Единствения правилен начин е да общуваме на база лично постигната истина за нещо,и истината е допирната ни точка но няма замърсяване.Общуване на база прочетено не е нашата истина и рев.
 :hi:
П.п. А щях да забравя.Имат някакъв проблем да ни работят от енергийното както беше досега,и очаквано ще пробват да намерят хора в материалното с които да се свържат/обладаят за да могат да продължат с мизериите си.Но се очаква скоро да им се случи същото и в материалното.Та гледайте с какво се хващате да не патите излишно.Щото стане ли белята може да изгорите и директно към бездънното женско,в астрала това им се случва.
 :drinks:
Страници: [1] 2 3 ... 10