Автор Тема: Koсмическата йерархия  (Прочетена 28506 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен stamen

 • Космически Гладиатор
 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Koсмическата йерархия
« -: Януари 15, 2008, 17:08:42 pm »
Рубрика: Кой управлява Земята?

Това е рубрика за глобални проблеми и предизвикателства към човечеството от 5-та /Арийска / раса и неговата цивилизация на Земята. Мистерии, тайни и загадки. Задкулисни проекти и програми за управление и контрол на съзнанието. Високи технологии и супер- оръжия.

Рубриката ще включва още:

- Екзополитика
- Новият световен ред и глобалният „Х-команден” фактор на Земята
- Маджестик-12 и Тайното световно правителство
- Извънземните цивилизации, контактите и тайните договори с тях
- Пространство-времеви континуум, телепортации и хронопортации
- Хипервселена и Мултиуниверсум
- Кои са Междугалактическата федерация на свободните светове и Галактическата Конфедерация?
- Кои са пазителите на човечеството и Земята? Коя е Команда Ащар и
нейните структури в Космоса?
- Духовната Йерархия на Светлите сили. Послания и предупреждения към човечеството и неговото управление
- Мафиотизацията на цивилизацията и духовната деградация на човечеството
- Пророчества, прогнози и перспективи на развитието.

Тема първа:  Космическата йерархия на Извъземните цивилизации

Преди да започнем с изложението по тази тема трябва да се знае, че по този изключително важен за човечеството въпрос се пази гробно мълчание от управленческия фактор на планетата, а повечето от представителите на официалната – манипулационна наука, чинопоклонно слушат това, на което ги учат и това, което им се нарежда, затова според тази широкотиражирана и популяризирана „наука” извъземни цивилизации не съществуват! Ако някъде в Космоса има такива, те си съществуват като нас – затворени в тяхното си пространство, защото като нас не биха могли да преодоляват огромните пространства във Вселената.

Второ: Този въпрос представлява глобален проблем с „космически ранг”за земната цивилизация.

Трето: Каквото и да бъде написано по този въпрос, все ще бъде непълно и неточно, защото поради прекалено оскъдната информация, с която разполагаме ние хората от Земята и която е предавана предимно  по телепатичен начин от отделни представители на ИЗЦ, успяващи да осъществяват телепатичен контакт с отделни хора  и да дават потресаваща информация за себе си и цивилизациите, от чийто представители са .

Четвърто: Според информацията, с която разполагаме излиза, че планетата Земя винаги е представлявала интерес за немалко цивилизации във Вселената, както и за представителите на другите измерения и вселени на Мултиуниверсума от милиони и милиарди земни години. Техни преставители многократно са посещавали Земята в различни периоди, епохи и ери от време, посещават я и сега с различни  цели и задачи, така че каквото и да се пише по този въпрос, то все ще бъде оскъдно, непълно и неточно.
Основната цел  този предизвикателен към читателите материал е те да добият само обща представа за многооразието на космическите раси и техните цивилизации, населяващи Космоса, което е наистина впечатляващо  по разнообразие и степен на развитие.В това отношение, само за пример ако вземем нашата галактика Млечния път,  която по данни на официалната наука има около 200 милиарда звезди, а според „извънземна информация”, тя се населява от над 220 000 вида хуманоидни и нехуманоидни видове, групирани в десетки милиони цивилизации и сдружения от цивилизации.

Какво преставлява космическата структура – Йерархия, според информацията, с която разполагаме до сега, предадена от отделни представители на  ИЗЦ?

Тази информация е излъчена и проектирана в информационното поле на Земята от екипажите на Команда Ащар, и публикувана за първи път в американската поредицата „Ченелинг” още през 90-те години на миналия век.
Ето какво се казва в едно от техите послания до човечеството:

.....”Всички ние сме членове на Мултиуниверсума – Мирозданието. В нашите светове никому не е позволено да се намесва в живота и работата на другите, всички ние взаимно си помагаме и сме обединени в духовен и материален план – комуникации и транспортни системи, нямащи единен стандарт в Космоса и Федерацията.....”

По-нататък в това обръщение се казва, че обединението на космическите цивилизации е осъществено въз основа на два принципа, т.е става дума за два вида йерархии:

Едната е свързана с обединение на няколко милиона цивилизации, нещо като Евросъюза, например или ООН на Земята.

Другата форма на обединение е в чист духовен план и се нарича Духовна Йерархия.

Първият тип обединение включва:

Междупланетна Конфедерация / Галактическата Конфедерация/ - предсталява обединение на няколко милиона цивилизации в рамките на нашата Галактика.

Това е велик Форум на космическите сили, който решава широкомащабни операции в целия Космос, както и проблеми от всякакъв вид. Разполага с невъобразима технико-технологична и духовна мощ, с които могат да бъдат създавани и съответно разрушавани  цели светове.Принципите и законите на живот и общуване в това изключително обединение са хармонирани със законите на Първосъздателя – Баща/Майка – БОГ, въпреки че между отделните цивилизации в продължение на  еони време са се водели жестоки войни.Взаимодействието между отделните раси и цивилизации от различните съзвездия в Галактиката почива на принципите на зачитане и уважаване интересите на другите.Сигурно е трябвало да измине много време, докато изпреварилите ни във всяко отношение събратя по разум достигнат до такива висши форми на общуване помежду си. В това отношение на нас земното човечество не ни остава нищо друго, освен  да си пожелаем в един недалечен ден да бъдем приети за редовен член на това изключително космическо съдружие, но това  сигурно ще може да стане при следващата – шеста раса, която сега се заражда на планетата.

Междупространствена федерация на Свободните светове, накратко Федерацията
Представлява организаация на междугалактическо,  междумеждувселенско и междупро-странствено ниво, в която влизат 33 сегмента – сектори от пространство-времевия континуум.Тази организация периодично изпраща със специални мисии на Земята своите планетарни директори, които са нещо като междугалактически дипломати. Всеки от тях изпълнява своите задължения, както правят и посланиците на Земята.Те твърде често връчват писменни послания и предупреждения до земното човечество, кога за такова нещо настане извънредна нужда.

Във Федерацията информацията за състоянието на Земята, получавана  от различните видове мониторнинг се дава от осъществявящите различните видове контролни и наблюдателни операции на Земята– това са корабите и екипажите на Команда Аштар, а така също и чрез източници на равнще Галактическа Конфедерация.

Друга особеност характерна за тази организация е това, че на нейно разположение е и така наречения Междугалактически съд, инстанция, която има изключителни пълномощия в Космоса.

Освен това на ниво Междугалактическа федерация се осъществяват и редица програми, свързани   с реализацията на Божествения план, за съблюдаване законите на Единния и т.н.

-----
                                                                     
Скъпи приятели, ще се постаря да дам отговор на вашите коментари съвсем скоро, както в тази, така и в първата ми публикация. Благодаря за коментарите на всички ви.
« Последна редакция: Януари 15, 2008, 17:21:41 pm от Admin »

Неактивен Radostin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Koсмическата йерархия
« Отговор #1 -: Януари 15, 2008, 18:55:58 pm »
Koсмическата йерархия погледната чрез психотронното око на Слава Севрюкова

Лично на мен ми допадна информацията от Слава Севрюкова – човека с психотронно око, близка приятелка с Петър Дънов..Ето какво казва тя за Духовната йерархия и за извънземните:
   
   БОГ е на върха-Висш космически разум.Огромна единосъщна Сила.Несъспоставима с човешката представа за еволюция.Изпълва Вселената,Земята.Навсякъде е..Но е извън нашите сетива.Душите ни интуитивно чувстват Великото Присъствие.Това ги въздига да поемат напред чрез смирение, вяра и любов.Трънлив е пътят на развитие.
Плътно до БОГ е Христос.Отломък е от Христа.Затова двамата са наравно.Синът Божий е създаден на най-извисено ниво.Кришна и Мохамед са пророци със земни родители.Дават в определен период духовни насоки на народите.
Христос е божествена съставка, отломка от Абсолюта, получила плът.Затова е много над тях в духовен план.Изпълва цялата Вселена.
Божият дух – изпълващ всяко живо същество.

Малко научна „хипотеза” според Слава Севрюкова Божия дух във всеки човек
 е частица „Атом” който е съставен от 200 милиона псиона.

Земята-изпитателния полигон.Седем милиарда духове, според пси-учителката, в различно време е обикалят.Някои са тук,други в „отвъдната страна на мира”.Въплътени и невплътени-в непрестанен кръговрат.
„Духовното развитие на планетата-твърди тя- е на цикли от около 700 години.След идването на Христос,на финала сме на третия.Ще приключи към 2100 година.Тогава висшите същества,изработили Христовите добродетели ще бъдат 21.
 Седем представители на духовния елит на настоящия етап усърдно подпомагат от Отвъдното еволюцията на търсещия Човек.

Духовната йерархия на човешкия род според посланицата на Висшия Разум?
Света Богородица е 7 и ½ степен.Явила се е един единствен път на Земята.Оттогава не се е прераждала.Това е най-високото ниво, постигнато от човек с идването на Христа.
 На 7 и ¼  степен са шест от седемте висши духовни същества.Там са Махатчухат-водач на седемте, Мория(духовния учител на Слава Севрюкова) , Исус Навин, Иларион (апостол Павел0, Кутхуми и Серапис.Явяват се във вида и с името от онова въплъщение, в което са получили нирвана.
На 7-ма степен художникът Веронезе,един от седемте лъча,стар дух.Последния от седемте,постигнал нирвана.Участвал е в строежа на египетските пирамиди-тук е мястото за коментари.
Айщайн за сведения е от пета до средата на шеста.

Извънземните цивилизации са два основни типа-технически и духовни.
Техническите чрез висшите технологии създават съвършенни апарати.Така кръстосват космическите глъбини.На различни стадии са на развитие.
Духовните не се нуждаят от технически съоръжения за придвижване във Вселената.Осъществяват го по духовен път.
До Земята достигат представители на двата типа цивилизации.
По-извисени са духовните цивилизации в космическата еволюция.
Проектират в съзнанието ни летящи чинийки, облекла,различни хуманоидни фигурки.Ние ги „виждаме” , „чуваме” и се убеждаваме в „автентичността им”.


НЕ Е ЛИ ЗЕМЯТА „ХОМОПАРК” контролиран от съществата на Всемира?

На настоящият етап превес имат силите, тласкащи ни към технически цивилизационен избор.Поели сме по дирята на не толкова напредничави разумни форми на живот.
След глобални сътресения и катаклизми ще получим мощен тласък към извисените теритроии на освободента духовност.Със силата на мисълта ще проникне в неизвестното и ще го опознава.

Извън земните са част от съществата на Всемира и са на една стъпка равнище под Христа.За представителите на високоразвития Разум има само една забрана и ограничение:” Не помагайте,да не объркате.”
Извънземните не воюват помежду си,ако похищават земни жители е на цивилизации от техническия тип.
Космосът е стабилност и хармония, а не разруха и хаос.
Гъстотата на РАЗУМА в галактиките е неравномерно разпределен.Светлината в центъра им е най-мощна.Там е неговата свръхконцентрация.Високоеволюиралите същества проникват през звездите и съществуват в тях и извън тях.Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #2 -: Януари 18, 2008, 03:27:58 am »
   Koсмическата йерархия в предните постове е осветена според наличното инфо. Опита за опис стига до ниво Бог. А после?
   Йерархията предполага някаква космическа структура на чиято основа е изградена. Въпроса ми е има ли описание на тази структура?
   Къде в цялата работа са петте основни вибрации на които се гради психофизичното? (наричат ги татви в някои учения)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2008, 12:20:06 pm »
Ако след Бог има "после", значи онова, което сте нарекли "Бог", не е Бог, а нещо друго, нещо частично...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2008, 02:26:47 am »
Защо пък да е частично, аз наистина си представям един безкрай. Опитай някаква представа да имаш за Господ, колкото и да е далече от ИСТИНАТА, както го виждаш, представи си, че то е сътворило Вселената и е Вселената и т.н. Сега си представи тази Вселена като графитен атом, част от решетката на молив за чертане на някой петокласник. Защо да не е възможно, просто един вариант. Аз така си представям безкрая намикро и макро ниво.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #5 -: Април 13, 2008, 20:09:38 pm »
    В първа и втора част на "Книга Урантии" се представя Вселенска, Свръхвселенска, после на Централната Вселена Хавона и накрая на Вечния остров Рай йерархиите, т. е. в обратен ред са посочени, започват от остров Рай. А в предговора на книгата, където дават някои ипостаси на Бога и Троицата, се намеква и за Троица на Троиците. На 16 стр. от книгата, след обяснението за Пределната и Абсолютната Троици, пише7

     "Философы вселенных постулируют ТРОИЦУ ТРОИЦ - экзистенциально-эмпирическую Бесконечную Троицу, однако они неспособны представить себе ее персонализацию; возможно, она была бы эквивалентна личности Всеобщего Отца на концептуальном уровне Я ЕСТЬ. Однако, вне зависимости от всего этого, изначальная Райская Троица потенциально бесконечна, ибо Всеобщий Отец действительно бесконечен."

    В този предговор има и за Высшее существо, Бог-Семичастный, Бог-Предельный, Бог-Абсолютный, Три Абсолюта - Божественный, Безусловный и Всеобщий.   

   А в края на трета част, в документ 115 се говори по-нашироко за Высшее существо, в документ 116 за Всемогущий-Высший, В документ 117 за Бог-Высший, в документ 118 за Высший и Предельный-время и пространство.
     Има и други източници, където повече или по-малко се говори за Йерархиите.  Една книга за тях се сещам в момента :"Посвещение - човешко и слънчево" от Алис Бейли.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #6 -: Април 21, 2008, 10:54:28 am »
Ако след Бог има "после", значи онова, което сте нарекли "Бог", не е Бог, а нещо друго, нещо частично...
Защо пък да е частично, аз наистина си представям един безкрай. Опитай някаква представа да имаш за Господ, колкото и да е далече от ИСТИНАТА, както го виждаш, представи си, че то е сътворило Вселената и е Вселената и т.н. Сега си представи тази Вселена като графитен атом, част от решетката на молив за чертане на някой петокласник. Защо да не е възможно, просто един вариант. Аз така си представям безкрая намикро и макро ниво.
Интересно. Първото, логически е вярно. Но от друго страна ако се опитаме да дефинираме Бог след който няма "после", поставяме граници на безкрайността.
За втория цитат, май всичко което познаваме около нас, сочи нещо подобно. Но ако допуснем съществуването на безкраен брой "богове", все трябва да има нещо общо по между им което да ги свързва, да регламентира отношенията по между им, иначе ще излезе, че те съществуват в условията на хаос, а това е най-лошото възможно нещо.
Ако говорим за Абсолятен Бог, то тогава и позицията му в Космическата Йерархия и самото начало на Вселената, би трябвало да са недостижими и да се "губят" в Безкрайността. В смисъл, че ако се опитаме да го позиционираме по някакъв начин, ние поставяме ограничение, което в действителност няма как да съществува.

И нещо за техниката. Ако проследим техническия прогрес ще забележим, че развитието на технологиите е свързано с овладяването на нови, по-висши енергии които да ги захранват. Под по-висши енергии разбирайте по-духовни. Техническия прогрес без съответното духовно развитие е краен. За да се премине на ново стъпало е необходимо да се използват нови енергии, които никой не може да опознае и контролира без да е развил съответната духовност. С това искам да кажа, че всяка цивилизация която обръща внимание единствено на техническия прогрес, рано или късно ще бъде принудена да навакса и в духовен план.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #7 -: Април 21, 2008, 19:34:43 pm »
Ако след Бог има "после", значи онова, което сте нарекли "Бог", не е Бог, а нещо друго, нещо частично...
Интересно. Първото, логически е вярно. Но от друго страна ако се опитаме да дефинираме Бог след който няма "после", поставяме граници на безкрайността.

Не става въпрос за ограничаване на безкрайността, а за означаване на цялостността - в смисъла на не-частичност ( не-частност )...


И нещо за техниката. Ако проследим техническия прогрес ще забележим, че развитието на технологиите е свързано с овладяването на нови, по-висши енергии които да ги захранват. Под по-висши енергии разбирайте по-духовни. Техническия прогрес без съответното духовно развитие е краен. За да се премине на ново стъпало е необходимо да се използват нови енергии, които никой не може да опознае и контролира без да е развил съответната духовност. С това искам да кажа, че всяка цивилизация която обръща внимание единствено на техническия прогрес, рано или късно ще бъде принудена да навакса и в духовен план.

Всъщност, от начина на боравене с Енергията зависи изцяло съдбата на всяка една цивилизация, и в този смисъл всеки успех е краен ( тоест повърхностен )...
За да се премине на ново стъпало е нужно цялостно преформулиране на законите, правилата и принципите, по които се ръководи света.

 :)
« Последна редакция: Април 21, 2008, 19:54:01 pm от H. »
musica universalis

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #8 -: Април 21, 2008, 22:48:01 pm »
   Ние самите живеем в съзнанието на това, което  наричаме Бог и чрез нас самият той/тя  се учи и израства. Може би и това същество обитава вселената или ума на друго по-голямо същество и така да продължава в безкрайността. Това се изразява и чрез кръга или спиралата, един безкраен кръговрат.
« Последна редакция: Април 21, 2008, 22:51:26 pm от delfin »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #9 -: Април 22, 2008, 00:28:04 am »
А дали тази зависимост не съществува и в обратна посока?

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #10 -: Април 22, 2008, 02:03:34 am »
      Наистина е възможно. Добра насока за размисъл.
      Сега ми идва на ум не е ли възможно и със завършването на кръга /при затворен кръг/ крайната точка от безкрая, доколкото може да я има тази безкрайна точка, да означава и начало на нещо ново. Просто за това ме наведе мисълта това, което в момента превеждам в "Езотерика", темата е "Вселената...." и последното, което съм пуснала е начало на главата за  "Окончателния космос и вечния дух". Края ще го преведа в близките дни.
    Изобщо мен най- ми е близо до сърцето точно темите за космогенезиса - произхода на вселената /вселените/, йерархиите - земна, слънчева, вселенска, свръхвселенска и т. н., както и тъмната, така и светлата - нива, поднива, историята /историите/ на всякакви планети, съзвездия, галактики и пак ще се повторя - вселени и свръхвселени. Какво е понятието Бог /Абсолют, Висш разум, Космически разум, Творец, Баща/Майка и под каквито други имена се среща творящото начало/, как и чрез какво се проявява и всякакви други въпроси по тези теми. От каквито и да е източници - научни, ченълинг, философия, научно-популярни, фантастика, фентъзи, романи от художествената литература, народните приказки, митологиите, религиите, притчи, стихове, пиеси, размисли на отделни хора...

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #11 -: Април 22, 2008, 17:51:52 pm »
   Ние самите живеем в съзнанието на това, което  наричаме Бог и чрез нас самият той/тя  се учи и израства. Може би и това същество обитава вселената или ума на друго по-голямо същество и така да продължава в безкрайността. Това се изразява и чрез кръга или спиралата, един безкраен кръговрат.
Точно! Безкрайността се изразява чрез спиралата на всички нива на съществуване, даже и в онова, което наричаме гравитация /което в същността си е движение в измеренията на материалните тела по спирала/.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #12 -: Април 22, 2008, 18:49:39 pm »
материалните тела

Няма такова нещо като материя или материално тяло, всичко е вид енергия.

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #13 -: Април 22, 2008, 19:09:39 pm »
Еон, прав си. Всичко е енергия, а още по-надълбоко е само информация, но... Гравитацията е формата на движението /а то е вечно и покой никога няма/ на сгъстената енергия по спирала в измеренията - имам впредвид, че ако планетите се движат в нашето измерение, както го виждаме, по кръгова или елиптична орбита, в следващото по ред измерение, четвъртото, те вече се движат по спирала.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Относно: Koсмическата йерархия
« Отговор #14 -: Април 22, 2008, 19:16:38 pm »
в следващото по ред измерение, четвъртото, те вече се движат по спирала.
тука вече не знам как е...

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
44 Отговора
29995 Прегледи
Последна публикация Юли 19, 2011, 16:24:10 pm
от Hacko
56 Отговора
30746 Прегледи
Последна публикация Юни 07, 2010, 21:44:01 pm
от insomnia1304
23 Отговора
14077 Прегледи
Последна публикация Април 24, 2008, 02:54:07 am
от asdfghjkl
10 Отговора
7184 Прегледи
Последна публикация Април 30, 2008, 14:28:25 pm
от extazo
0 Отговора
4297 Прегледи
Последна публикация Май 08, 2008, 10:57:49 am
от Спорт-Здраве3

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27