Автор Тема: Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби  (Прочетена 54049 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен broken_dream

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Това е първата тема, която започвам и искам да поздравя всички тук  :)
Някой може ли да сподели мнения за необикновени способности, които притежава, за човек който познава с някаква различна дарба или усещане. Тази тема доста ме вълнува напоследък, има предавания на Discovery за свръхчовеците и какви способности имат те. Искам да науча повече за това, защото съм сигурна, че всеки човек сам по себе си е уникален и ако има желание може да развие по специални способности, да отключи истинската си същност.
Еленко Ангелов в "На кафе" разказа за Ричард Грийн и как се е излекувак сам, само със силата на мисълта си. Това е уникален феномен, който показва колко силна е човешката енергия. Има примери по цял свят за телекинеза, ясновидство и лечение чрез магнетичната сила на ръцете. Има примери за хора, които контролират телесната си температура, хора, които издържат на подводното налягане и много други. Аз вярвам, че ако човек се освободи от догмите създадени от обществото и ако повярва, че може да промени собствения си свят е способен да постигне немислими резултати ! Надявам се да разбера какво е вашето мнение по тази тема :)
Somebody find me ... i`m lost

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 210
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителн
« Отговор #1 -: Декември 31, 2011, 12:08:53 pm »
Хубава темичка!
Моето мнение е, че всеки човек притежава тези "свръх" способности, просто са закърнели.
Отключват се: когато човек стигне степен на самоконтрол и мъдрост, за да осъзнае как и кога да използва тези "свръх способности".
Това което мога да кажа от личен опит е, че преди време до някаква степен бях развила телепатията: усещах кога и кой си мисли за мен и какво точно си мисли. Като си помислех, че ми трябва някой и след секунди ме търсеше...
Имам позната, която умее да "поглежда" няколко часа напред в проекцията... Доста интересно изживяване е.
Има и други интересни моменти, но за тях друг път.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #2 -: Декември 31, 2011, 13:34:48 pm »
Привет broken_dream, наистина темата е интересна. За мое съжаление, нито имам някакви свръх способности, нито пък познавам такива хора. Ооообаче се замислих, ако мога по някакъв начин да развия някаква свръх способност, каква да бъде :-X. Ми не можах да си избера нищо, и за това явно не ми е дадено да имам нещо по така......Може би, ако знаем какво искаме, ще го постигнем :unknown:.....А ние явно не знаем. Ето това клипче за епифизата е много интересно. Ако някой има идея как да си ''отворим'' третото око, да казва :)......

ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен broken_dream

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #3 -: Декември 31, 2011, 15:44:31 pm »
Passiflora, това което казваш е много интересно. До сега не се бях замисляла особено за телепатичните особености. Сигурна съм, че има много хора, които по някакъв начин усещат какво ще се случи, нещо като силно развито 6-то чувство. Аз самата също съм преживяла подобни случки и даже съм плашила хората около мен. Това се случва само когато мисълта ти е чиста, когато не се опитваш да мислиш какво ще стане, а просто го казваш и си го помисляш. Познавам професор в София, който е достигнал до много високо ниво на развитие на тези способности. За да открием истинското си аз трябва да се посветим на търсенето на собствената си истина, да се освободим от оковите на света, който ни заобикаля. Благодаря ти за отговора, който отключи в мен спомени, които преди съм смятала за даденост, сега ме карат да се замисля сериозно :)

ARRI, по думите ти съдя, че може би си гледал 4400, който ми е любим сериал, дори да не си ти го препоръчвам, според мен, за да отключиш способностите си трябва първо да го искаш силно, да вярваш, че си способен на това . Всичко започва с лека медитация, докато не се освободиш напълно от натежалото будно съзнание и оставиш подсъзнанието си да говори. Имам позната, която е един уникален човек, тя ми е разказвала как с медитация е успяла да види астралното си тяло, как е разбрала от къде е дошла, за повечето хора, това което ми каза може да звучи налудничево, но освен, че е напълно нормална е достигнала до много висока степен в земното си развитие. Всички тези примери ме карат да разбера, че сме способни на удивителни неща. Аз лично искам да развия тези спосбности и започвам от връзката между лявото и дясното полукълбо на мозъка. Именно във филма 4400 беше споменато, че Изабел( момиче с многобройни способности) има удивителна връзка между двете си полукълба. Ако оставим едната половина да закърнява, ние не използваме изобщо дори малкия си потенциал, които носим още с раждането си. Понеже аз имам силно развито дясно полукълбо, започвам да да развивам чертите на лявото. Има много статии на тази тема, ако се интересуваш може и да започнеш с нещо такова :) Желая ви весел празник и една прекрасна 2012 година :)
Somebody find me ... i`m lost

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #4 -: Декември 31, 2011, 17:09:55 pm »
Не съм го гледал този филм. Гледах сериала ''Герои'' преди години. Бях много впечатлен от дарбите на героите, но така и не си избрах коя да притежавам. Искам ги всички :(. Но ще изгледам ''4400''. А твоята приятелка казали ти от къде е дошла? Ако не е конфеденциялна информацията ще споделиш ли с нас?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен broken_dream

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #5 -: Декември 31, 2011, 18:01:23 pm »
Първо гледай го, няма да съжаляваш :) той е спрян защото казва прекалено много истини, а хората трябва да са "овце" за да не разберат. Така относто моята приятелка казвала ми е доста неща, защото ми се довери и имаше някаква връзка между нас, само за 2 месеца. Та тя с медитация е стигнала до това ниво, тя е имала и има много труден земен живот. Това, което най-много ме впечатли беше, че каза че хората не са и познати, тя е била лечител от Венера, каза, че не е имала физическо тяло, само енергийно. Това естествено ми прозвуча много странно, та нали на Венера няма живот. Но вчера четох какво е казала Ванга за извънземния разум. Интересно е,че е казала че във всяка планета от слънчевата система има разумен живот, че хората от Земята са 3-та степен на интелектуално развитие, докато най-висшите създания са 26-та степен, с която могат да контактуват с Бог(Вселенския разум) доста интересно ми се стори :) и други неща ми е казвала, само до колкото може, понеже аз мислех да се подложа на хипноза "ребърдинг", което в България не е изобщо развито, тя ми каза, че сама трябва да разбера каква съм и че ангелите няма да ми позволят да разбера информация, която са ме накарали да забравя и още много неща. Важното е, че човек сам трябва да достигне до свещения си граал, не трябва да разчита на някой друг, защото няма да изпълни мисията си :) звучи правдоподобно
Somebody find me ... i`m lost

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #6 -: Януари 05, 2012, 09:44:51 am »
За да се "събудят" "свръх"способностите, които всеки, малко или много притежава, ВСЕКИ, трябва да се подготви физическото тяло, за да може то да възприема и обработва това, което искаме. Със съвременните храни, начин на живот, електронният смог, социумните програми това не е много лесна задача. Дори дрехите, които носим оказват влияние. Абе всичко... Малцина са тези, които /благодарение на предишни инкарнации/ постигат това без много труд. Ами че то цял един живот тези способности са били умишлено заглушавани у всички нас.

А наясно ли сте какво ще правите с тези способности, когато ги развиете /защото ако това е ваше ИСТИНСКО, а не натрапено отвън, желание не се и съмнявам, че рано или късно ще постигнете резултати/?
6285174923344176257

Неактивен broken_dream

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #7 -: Януари 05, 2012, 15:32:30 pm »
Напълно съм съгласна с мнението ти, че всичко около нас е така създадено,че да не разберем какво всъщност представляваме. Даже бих добавила към списака ти лекарства за измислени болести, измислена наука , затормозяването в училище, та дори и магнитното поле на Земята. Според мен всеки сам за себе си трябва да реши към какво да се стреми. Дали наистина е готов да се събуди, ако това е така, всичко ще стане напълно естествено. Прав си за въпроса, дали тези способности не са натрапени отвън. (филми, форуми и т.н) За себе си бих казала, щом се върна към ранното си детсво, си спомням много неща и желания, които са ме карали да вярвам, че не съм на тази Земя, просто за да живея според рамникте някакви ограничения и след това просто да умра. От гледна точка на развитието на детето, е напълно нормално до 8 годишна възраст, то да се страхува от смъртта. Но защо е така? Може би точно детската интуиция насочва детето към мисълта, че ако не успее да изпълни мисията си, ще трябва да го прави отново и отново, а това е ужасно мъчително. Може би точно за това най-правилно е да погледнем дълбоко в себе си и да оставим инстинкта да ни води към пътя на събуждането. Познавам много хора, за които знам, че няма как да се събудят за това нямам желание да го натрапвам на когото и да е. Всеки сам решава какъв иска да бъде.  ;)
Somebody find me ... i`m lost

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #8 -: Януари 06, 2012, 11:55:26 am »
Тук са описани нелошо според мен.  :)
6285174923344176257

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 210
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #9 -: Януари 08, 2012, 19:53:56 pm »
А наясно ли сте какво ще правите с тези способности, когато ги развиете /защото ако това е ваше ИСТИНСКО, а не натрапено отвън, желание не се и съмнявам, че рано или късно ще постигнете резултати/?
Не е необходимо човек да се замисля какво ще прави с тези способности, защото за да се развият, първо се развива интуицията и връзката с по-висши (и аз не знам как да го нарека)..., но се усеща напътствие... Човек чувства връзката с почти всичко във Вселената, поддържа се по-високо вибрационно ниво, но понякога е изключително трудно (а и доста изтощително за физически неподготвен човек) да се поддържа по-дълго време. Наблюдавала съм и хора, които се пристрастяват към тези високи вибрационни честоти и дори когато не са подготвени се стремят към постигането им, а това е изключително опасно. Ако се заиграва неподготвен човек с висшите енергии може да му донесе доста неприятни изживявания и на него и на близките му хората.
Ако някой иска да си отвори тези способности първо му трябва доста физическа подготовка и духовно образование, но като се има в предвид колко е затрупан пазара с всякакви книги от сорта "духовно развитие" до къде ще стигне си е доста съмнително начинание...

Неактивен Elemat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 25
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #10 -: Януари 09, 2012, 01:30:01 am »
И какви трябва да са физическите и духовни подготовки?
Човек САМ кове съдбата си! IYI

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #11 -: Януари 09, 2012, 08:39:05 am »
... Не е необходимо човек да се замисля какво ще прави с тези способности, защото за да се развият, първо се развива интуицията и връзката с по-висши (и аз не знам как да го нарека)..., но се усеща напътствие...

Надявам се споделяш, съдейки от личния си опит. Защото, ако е само преразказ на прочетено от

...всякакви книги от сорта "духовно развитие"...
]

не би било особено достоверно. Според мен.


...но се усеща напътствие...

И как по-точно се усеща?  :)

...поддържа се по-високо вибрационно ниво, но понякога е изключително трудно (а и доста изтощително за физически неподготвен човек) да се поддържа по-дълго време...

Именно поради тази причина се прилага и принизяване.

...Наблюдавала съм и хора, които се пристрастяват към тези високи вибрационни честоти и дори когато не са подготвени се стремят към постигането им, а това е изключително опасно. Ако се заиграва неподготвен човек с висшите енергии може да му донесе доста неприятни изживявания и на него и на близките му хората.

Аз се заигравам.  :) Как и откога - не ми се споделя. Но засега виждам движение напред. И смятам да продължа. Да, неприятните изживявания ги потвърждавам. Свързани са с откъсването от социумните окови.  :)


...като се има в предвид колко е затрупан пазара с всякакви книги от сорта "духовно развитие" до къде ще стигне си е доста съмнително начинание...

алтернативно предложение?
6285174923344176257

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 210
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителн
« Отговор #12 -: Януари 09, 2012, 09:49:50 am »
bofara, разбира се, че е от личен опит, иначе какъв е смисълът да пиша!

Доста от книгите, които заливат пазара не са достатъчно всеобхватни (то няма как да са), но и са предимно субективни... Ако желаеш да ти препоръчам някоя, ами... ще се въздържа за в момента, защото мога да ти дам само насока, коя за какво би ти помогнала евентоално.

За заиграването с висшите енергии - не е шега работа и не го препоръчвам на никого. Човек може да си докара нещо като инсулт (заявявам го съвсем отговорно) и последствията не са много приятни - загуба на памет, концентрация, работоспособност... Възстановяването трае с години и пак се получава благодарение на упорита работа и напътствия от висшите енергийни слоеве. За това не си играйте! А първо яка подготовка и пак много внимателно!

Относно напътствието: не мога да кажа точно от къде е, но е нещо като телепатия... Сякаш някой ти казва, ако искаш да постигнеш еди какво си - иди там или направи това... Странно е усещането, но до сега не съм била подвеждана и си е мой изборът дали да се вслушам или не. Обяснявам си, че на моменти са духовните ми учители, на моменти е Висшият ми Аз.
Когато съм в това състояние (по-високо вибрационно ниво) и ме вълнува някой въпрос - по един или друг начин ми се дава и отговора, но само на въпроси, които мен ме интересуват, а не някой друг. Опитвала съм се да изкопча отговор, за да отговоря на въпросите на друг човек - не става!

Може ли да ми обясниш за "принизяването", не съм запозната!
« Последна редакция: Януари 09, 2012, 09:52:35 am от Passiflora »

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителн
« Отговор #13 -: Януари 09, 2012, 10:08:38 am »
...Може ли да ми обясниш за "принизяването", не съм запозната!

Цитат
...ами... ще се въздържа за в момента, защото мога да ти дам само насока, коя за какво би ти помогнала евентоално.

 :rofl2:

Иначе сериозно - например какво се има предвид под израза: "няма да слизам на твоето ниво?", т.е. считаме, че съществото срещу нас е принизено /може и само временно/. За какви хора се употребява този израз?

разбира се, че е от личен опит, иначе какъв е смисълът да пиша!

аха, мерси.
« Последна редакция: Януари 09, 2012, 10:11:06 am от bofara »
6285174923344176257

Неактивен broken_dream

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re:Свръхчовекът.Способности и изключителни дарби
« Отговор #14 -: Януари 10, 2012, 02:38:25 am »
Знам, че ако трябваше щяхте да кажете, но все пак ме интересува, от всичко казано до сега какво представляват вибрациите,как човек може да ги улови, може би това е най-важно да се разбере...
Somebody find me ... i`m lost

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27