Автор Тема: Еврейска идеология ли е комунизма?  (Прочетена 36760 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ken1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
Еврейска идеология ли е комунизма?
« -: Ноември 05, 2009, 17:39:13 pm »
Пиша темата, защото намерих в нета тези неща, има и др. подобни, истина ли са или... ?

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=150
http://forum.clubpolitika.com/index.php?showtopic=11456

Вярно ли е това за болшевиките и ако наистина комунизма е създаден от евреи защо тогава възниква студената война и защо Америка се мъчи да разруши СССР, след като и двете са управлявани от евреи. Възможно ли е Сталин да е успял да отстрани евреите от властта. Или това в линковете е измислица.

П.П. Ако има вече подобна тема се извинявам, аз търсих, но не можах да намеря.
« Последна редакция: Ноември 05, 2009, 19:49:18 pm от Mirotvorec »

Неактивен goldeneagle

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
 • no world order
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #1 -: Ноември 05, 2009, 18:51:33 pm »
Прочети предговора на книгата : "Властта на тайните общества през 20 век"  на Ян Ван Хелсинг и ще получиш отговор на въпросите си.
« Последна редакция: Ноември 05, 2009, 19:50:19 pm от Mirotvorec »

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2009, 21:13:38 pm »
Пиша темата, защото намерих в нета тези неща, има и др. подобни, истина ли са или... ?

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=150
http://forum.clubpolitika.com/index.php?showtopic=11456

Вярно ли е това за болшевиките и ако наистина комунизма е създаден от евреи защо тогава възниква студената война и защо Америка се мъчи да разруши СССР, след като и двете са управлявани от евреи. Възможно ли е Сталин да е успял да отстрани евреите от властта. Или това в линковете е измислица.

П.П. Ако има вече подобна тема се извинявам, аз търсих, но не можах да намеря.


Относно първият линк имам някои забележки в тезата.

Болшевишката революция през 1917 г. заварва Русия в икономически прогрес, който развива до голяма степен средната класа

Не знам дали е така, но болшевишката революция определено заварва Русия в разгара на Първата Световна Война и това вероятно до голяма степен предопределя нейната капитулация.

Вторият линк също е интересен. Предлагам обаче да се провери и една друга статистика. Кои от тези хора са били ликвидирани по време на сталиновата "голяма чистка".

Неактивен Nightwish

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 191
  • Мистерика - блог за непознатото
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2009, 12:13:03 pm »
Моят отговор е кратък и ясен:

1.Комунизмът не е еврейска идеология, макар че много от мислителите на тази доктрина са евреи по произход. Развитието на идеята започва много преди Маркс от така наречените утопични социалисти и от религиозните християн-комунисти живеещи в комуни.

2. Болшевизмът и почти всички други (да не кажа направо всички) реализирани на практика диктатури не са били комунизъм.

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2009, 10:03:01 am »
Няма смисъл да отговарям на комуноида пред мен,да влизаш в такъв форум да четеш хиляди доказателства по въпроса и накрая да твърдиш ,че комунизма не е еврейска идеология е все едно да си Хомосексуалист и да си за Смъртно наказание на педерастите !
Не само ,че комунизма е ЕВРЕЙСКА идеология,но и демокрацията е еврейска измишльотина !
"Wir sind wieder da!"

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2009, 13:30:40 pm »
Зигфрид, форумът е място, където така наречените доказателства биват подлагани на изпитание за съответствие с действителността. Прави ми впечатление, че заобикаляш много важни аргументи и си знаеш твоята.

Структурата на обществото е била изградена съгласно така наречения тълпо-елитарен модел. Има аристокрация, буржоазия, олигархия, които разполагат с почти всичката собственост върху индустриалната и финансовата инфраструктура, а също са заели ключови властови позиции. Случайно или не - много голяма част от тях са евреи или техни сътрудници, което е факт. Останалите хора са обикновена управляема от тях тълпа, чиято функция е да обслужва притежаваната и управляваната от олигархията инфраструктура. Тоест имаме налице така наречения "тълпо-елитарен" модел на управлението.

Главната постановка на комунистическата идеология се състои в идеята, че срещу тези хора трябва да се води борба, техния достъп до управленските структури трябва да бъде решително и необратимо отрязан и в обществото трябва да се реализира справедлив икономически модел, който да разпределя равномерно благата между всички членове на обществото.

Няма да е лесно да разберем защо тези хора си вкарват такъв мощен автогол с измислянето на подобна идеология. Ще се опитаме да предположим.

Ръководения от тях капиталистически модел имал някои много силни недостатъци. Първо - създавали се условия случайни хора с находчиви умове да проникват в по-висшите слоеве на обществото и от там да реализират идеи и да провеждат политика несъгласувана с основното аристократично ядро (Хенри Форд, Махатма Ганди и др.). Второ - в условията на неконтролируемо потребление и нарастване броя на населението, изчерпването на наличните ресурси в обозримо бъдеще щяло да доведе до непредвидими последици (силни социални катаклизми), от които в крайна сметка ще произлезе това, че ще "изтърват" кормилото на историята. На помощ им дошла комунистическата идеология. В идеята за справедливо разпределение на благата те видели възможност да въведат в обществото режим на дозирано, много ниско ниво на потребление на ресурси, като при това си запазят монополното право на тълкувание на социалните учения, с други думи, планирали да създадат специален идеологически корпус, предназначен да ръководи от тяхно име процеса на трансформация.

Като първа зона подлежаща на поразяване с новоизлюпената система те избрали Русия. Доминиращата идеология там по него време била религиозната догма, което било добра почва за развитие на по-силно аргументирания комунизъм. Изоставането от руска страна в областта на индустриалния напредък също било фактор, подсилващ техните планове. Перспективата на тази операция, както се досещате, била "перманентната световна революция".

Речено сторено. В разгара на Първата Световна Война в Русия пристига с влак специално подготвения идеологически корпус начело с Ленин и започва да изпълнява своите задачи. След няколко опита, в крайна сметка царската власт е съборена. Идеологическият корпус бил разделен на две, което разделило и обществото. На тази основа започнала кървава гражданска война, благодарение на която систематично били разрушавани почти всички аспекти на социалната и техническата инфраструктура(църква, образование). Производството било концентрирано върху военната техника, което в условията на гражданска война е обратно на градивно.

Така или иначе, Ленин и неговата компания объркали плановете. Те не могли достатъчно бързо да спечелят гражданската война и с това да вземат цялата власт, което било ключова стъпка към реализирането на перманентната революция. Те трябвало да организират контранастъпление с последващо превземане на изтощената от войната Германия, но вместо това подписали Брест-Литовския мирен договор. Ленин толкова много "се объркал", че подлежал на отравяне с така наречените "лекарски методи" - поставяне на грешна диагноза и лечение, което не се проявява веднага, но в крайна сметка довежда до инфаркт (Ленин, Сталин, Милошевич и др.).

Така се получило обаче, че на негово място застава грузинеца Сталин. Лека полека той задвижва нещата в посока "модернизация", "индустриализация". Колкото и да е нелепо, той възстановява църквата и въвежда общоообразователната система. Общо взето - противно на първоначалните планове, той систематично изгражда социална и техническа инфраструктура. Освен това с действията си по време на "голямата чистка", Сталин практически ликвидира петата колона в своята страна, която по правило служи за шпионски и подривни действия.

И олигарсите, поставени в такава ситуация, не желаят да насърчават световната революция в другите страни, поради простата причина, че ръководен маяк, пример за подражание ако щете или стратегически тил, ще бъде не-контролирания от тях СССР. Ето защо те "спешно" култивирали национал-социализма, чиято идеологическа постановка се състои също в борбата с еврейската олигархия, но за целите на решението на този проблем се прокламирала подмяната на единия елит с друг(еврейски с арийски). Това, осъществено под влиянието на олигархична Швейцария, трябвало да бъде план "Б", чиято цел е да върне света в състояние на разрушена инфраструктура, ниски нива на потребление на стоки и знания и да въведе отново концлагерния модел, за предпочитане в глобален мащаб.

Както знаем, и тази операция претърпяла неуспех, а след създаването на ядрените оръжия, основно предназначени за сдържане на противника, света се втурнал в луда надпревара в развитието на практически всички инфраструктури (социална, производствена, научна, военна, информационна), от която е резултат днешния свят. Продължават да възникват случайни елементи, които да реализират политически линии несъгласувани с оригиналното олигархично ядро (Иран, Ирак, Мартин Лутър Кинг, Кенеди и др.).

Има всевъзможни теории в които се превъзнася степента на контрол, който въпросното олигархично ядро има върху протичащите в света процеси. Вярно, те съществуват и периодично правят някакви опити да изменят глобалната ситуация, но предимно без успех.

Сега е актуално да се говори за т.нар преход. Падането на комунизма не е нещо друго, а въвеждането в определени зони на специален идеологически корпус, въоръжен с "политически плурализъм", "правата на човека", "демократични ценности" и прочие кухи понятия. Съвсем очевидно е, че целите на тази операция са същите като тези в началото на 20-ти век. Производствената инфраструктура запустява(руши се), образованието гние, църквата не е никаква сила - напълзяли са всевъзможни секти и сектички, армията е разбита без война.

Много мощно средство в подкрепа на разрушаването на производствената инфраструктура е т.нар. "глобално затопляне". Това не е само някакъв абстрактен проблем,за който да се тревожат учените и природозащитниците, знаем че си има и напълно истинско политическо изражение - подписват се договори за "ограничаване на парниковите емисии", де факто, блокират се възможности за индустриално развитие. Естествено, самите замърсители са вредни за природата, но основното направление за противодействие на този ефект трябва да се насочва към алтернативните възможности и новите технологии, с други думи - модернизиране на инфраструктурата в такъв вид, че да не представлява опасност.


Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2009, 18:08:27 pm »
Зигфрид,съгласен съм с всичко писано от Никола Николов.

Сегашната перестройка всъщност е преход от вижданията на Сталин и неговите поддръжници, за държавна собственост на средствата за производство,към преход осъществяващ вижданията на Троцки. Те всъщност са били че обществото не може да се развива, ако няма частна собственост върху средствата за производство или тогавашната ръководила революцията група от избрани хора да заеме икономическите лостове. Евреина,борейки се за Свобода,Братство и Равенство има предвид че това се отнася само за богоизбраните. Другите са гои. Те се заблуждават и увличат от лозунгите, мислейки че се отнасят и за тях,но за тях е робството. Това е било и през френската революция, след която властта преминава от феодалите в ръцете на буржоазията където са повечето евреи.

Много отдавна ми е направило сериозно впечатление твърдението, че в края на 19 и началото на 20 век Русия е била най-бързо развиващата се държава. Това е периода след отмяна на робовладелството. През този период, английското ръководство, бидейки постоянно в конкуренция с Германия,установява че Германия се развива по-бързо от Англия. На английското разузнаване е поставена задачата да установи какви са причините за бързото развитие на Германия.След обстойно проучване
разузнаването  констатира и докладва на ръководството че фактически Германия следва модела за развитие на Русия. Независимо че Англия е изоставала от Русия,винаги Русия се представя като най-изостаналата държава.

Една от причините за революцията е и факта,че в Русия е имало царски указ или закон, който се е следял строго. Във висшите училища, от отделните етноси, са се допускали за обучение процентно толкова хора,какъвто е бил процента на дадения етнос в държавата. На средни и висши постове в държавната администрация и армията са се допускали като процент участие в управлението и командването също съответстващия процент лица от отделните етноси, което страшно е тормозило евреите

Неактивен Cargo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
 • ЩеРД - РиГ
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2010, 04:55:46 am »

Комунизъм е широко понятие.

Някой да е пропуснал факта, че комунизъм идва от комуна.

Как се превежда на българские език тази чуждеца - община, общност.

Тогава швейцарците, които са поставили в основата на своята държавност комуните - комунисти ли са?

Ако ги попитате - ще ви се изсмеят.
Въпросът е на кой език ще ги попитате и как?


Първите последователи на Христос са живеели в кибуц или комуна или община.

Те комунисти ли са?

Да, така са ги наричали.
Защо?
Ами там са отивали люде раздали (не разпродали) имота си и отишли да живеят в комуна, община, кибуц.


Комунизма е стар колкото света.

Една от версиите на комунизма, като идеология, е Марксизма.
Марксизма е дело на един хиперсексуален евреин, от рода на левитите, който освен да прави деца на слугините на жена си се е занимавал и с още това или онова.

Марксизма е едно еврейско течение в комунизма, като идеология, нанесло сериозен урон на развитието на тази идеология.

Кой днес смесва тези две неща - комунизъм --- марксизъм.

Манипулираните и мислещи с телевизорите си люде ...Щом ходи като патка, звучи като патка, изглежда като патка - значи е патка! (Департамент за анализи,

Неактивен pukkod

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #8 -: Февруари 21, 2010, 14:31:08 pm »
Tо на теория комунизът не е толкова лош строй. Ама Ленин, Сталин, Мао и компания си харесаха воения комунизъм и му изградиха такова лице

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #9 -: Февруари 21, 2010, 18:53:57 pm »

Комунизъм е широко понятие.
Някой да е пропуснал факта, че комунизъм идва от комуна.
Как се превежда на българские език тази чуждица - община, общност.
Тогава швейцарците, които са поставили в основата на своята държавност комуните - комунисти ли са?
Ако ги попитате - ще ви се изсмеят.
Въпросът е на кой език ще ги попитате и как?
Първите последователи на Христос са живеели в комуна или община.
Те комунисти ли са?
Да, така са ги наричали.
Защо?
Ами там са отивали люде раздали (не разпродали) имота си и отишли да живеят в комуна, община.
Комунизма е стар колкото света.

Недейте забравя и богомилството.Богомилството е комунално общество и организация. То даже е било и държавна организация на балканите.  Лошото е че изглежда в резултат на развитие на богомилството в България, турците я превземат много лесно.


Неактивен Cargo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
 • ЩеРД - РиГ
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #10 -: Февруари 22, 2010, 23:26:33 pm »
Няма как, Даскале, да забравя за Богомилството.

Нека да сме на ясно, обаче.

Борис-Михаил разрушава хилядолетната държавност на българите. Това е факт!
В какво се изразява това?

Главното не е т.н. покръстване, както се опитват да ни набият в главите.

Главното е извземането на Суверенитета от Народа и самопровъзгласяването на
новоизлюпилия се монарх за Суверен и Самодържец.
Появява се феодалната  С О Б С Т В Е Н О С Т !
От  с в о б о д н и   л ю д е ,  българите стават  и м о т !

Всенародния Събор е ликвидиран като институция.
Запратен е в небитието, заедно с традиционната държавност, съществувалия хилядолетия
О б щ е с т в е н   д о г о в о р !
В основота на устойчивата държавност и социален просперитет (хилядолетия!)
стои деликатния баланс между духовното и рационалното.

Имам сериозни основания да твърдя, че при нас българите, людете търсещи и
съхраняващи знания са били тясно интегрирани с развиващите духовните въпроси
и религията. Нарушаването на това деликатно равновесие е било пагубно за
Българската държавност.

Аз лично смятам, че богомилите и Богомилството имат много повече общо именно със
съхраняването на знанията (рационалното), отколкото с религията.


Опитите да се противодейства на новите отношения, установени силово,
( 52 + 1 рода до седмо коляно ) са по-скоро палеатив и опит за смекчаване
на удара по социалния живот и бита, отколкото опит за структурирано
държавно устройство.
(( Всички ръкотворни идеологии не издържат проверката на времето! ))


Да не забравяме, че хилядолетия Българите сме пренасяли и съхранявали
Закона и Истината дадени ни от Бог.« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 10:52:05 am от Mirotvorec »
Щом ходи като патка, звучи като патка, изглежда като патка - значи е патка! (Департамент за анализи,

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #11 -: Февруари 24, 2010, 11:53:32 am »
Евреите и болшевишката революция в русия

Състав на Съвета на народните комисариати - първото комунистическо
правителство в Русия през 1917-1921 г.:

1. Председател - Улянов (Ленин) - руснак (с четвърт еврейска кръв по майка)
2. Комисар по външните работи - Чичерин - руснак
3. Комисар по националните въпроси - Джугашвили (Сталин) - грузинец
4. Председател на Висшия икономически съвет - Лурие (Ларин) - евреин
5. Комисар по възстановяването - Шлихтер - евреин
6. Комисар по земеделието - Протиян - арменец
7. Комисар по държавния контрол - Ландер - евреин
8. Комисар на армията и флота - Бронщайн (Троцки) -евреин
9. Комисар на държавните земи - Кауфман - евреин
10. Комисар по обществените работи - Шмит - евреин
11. Комисар по общественото снабдяване - Книгисен (Е. Лилина) - еврейка
12. Комисар на народната просвета - Луначарски - руснак
13. Комисар по вероизповеданията - Шпицберг - евреин
14. Народен комисар - Апфелбаум (Зиновиев) - евреин
15. Комисар по обществената хигиена - Анвелт - евреин
16. Комисар по финансите - Гуковски - евреин
17. Комисар по печата - Коен (Володарски) - евреин
18. Комисар по изборните въпроси - Радомилски (Урицки) - евреин
19. Комисар по правото - Шайнберг - евреин
Заславски – евреи

От всички 22-ма членове на правителството, руснаци са само двама, арменци -
1, грузинци - 1, евреи – 18

Комисариат по вътрешните работи
1. Народен комисар - Апфелбаум (Зиновиев) - евреин
2. Негов заместник, началник на Извънредната комисия -Радомилски (Урицки) -
евреин
3. Началник на пропагандата - Голденрудин - евреин
4. Председател на икономическата комисия на Петроградската комуна - Ендер -
евреин
5. Вицепредседател на комисията по хигиената - Рудин -евреин
6. Комисар по евакуацията на бежанците - Фенигщайн -евреин
7. Негов заместник - Авраам Крахмал - евреин
8. Комисар на петроградския печат - Володарски (Коен) -евреин
9. Комисар на московския печат - Красиков - евреин
10. Комисар на петроградската полиция - Файерман - евреин
11. Началник на бюро „Печат" - Мартинсон - евреин
12. Московски комисар на обществената безопасност - Розентал – евреин
Членове на Петроградската извънредна комисия
13. Майнкман - евреин
14. Гилер - евреин
15. Козловски - поляк
16. Модел - евреин
17. Розмирович - еврейка
18. Диасперов - арменец
19. Иселевич - евреин
20. Красиков - евреин
21. Бухан - арменец
22. Мербис - латвиец
23. Пайкис - латвиец
24. Анвелт – немец
Членове на Съвета на Петроградската комуна
25. Зорке - евреин
26. Радомилски – евреин
Членове на Московската извънредна комисия
27. Председател - Дзержински – полски евреин
28. Вицепредседател - Петерс - латвиец
29. Шкловски - евреин
30. Кнейфис - евреин
31. Цейстин - евреин
32. Размирович - евреин
33. Кронберг - евреин
34. Хайкина - еврейка
35. Карлсон - латвиец
36. Шауман - латвиец
37. Лентович - евреин
38. Ривкин - евреин
39. Антонов - руснак
40. Делафабр - евреин
41. Циткин - евреин
42. Розмирович - евреин
43. Г. Свердлов - евреин
44. Бизенски - евреин
45. Блюмкин - евреин
46. Александрович - руснак
47. Райтенберг - евреин
48. финес - евреин
49. Закс - евреин
50. Яков Голдин - евреин
51. Галперщайн - евреин
52. Книгисен - еврейка
53. Лацис - латвиец
54. Дейбол - латвиец
55. Сейзан - арменец
56. Дейбкин - латвиец
57. Началник на Таганрогския затвор - Либерт - евреин
58. Фогел - немец
59. Закис - латвиец
60. Шиленкус - евреин
61. Янсон - латвиец
62. Председател на Комисията на Трубецковия бастион и Петропавловската крепост
– евреин
Всичко - 62-ма души, от които руснаци са 2, поляци - 2, арменци - 3, латвийци -
10, евреи - 43.
Военен комисариат
1. Комисар на армията и флота - Бронщайн (Троцки) -евреин
2. Председател на революционния щаб на Северната армия - Фишман - евреин
3. Военносъдебен комисар на 12. армия - Ром - евреин
4. Политически комисар на 12. армия - Мейчик - евреин
5. Политически комисар на щаба на 4. армия - Ливенсон -евреин
6. Председател на Съвета на армиите на Западния фронт -Позерн - евреин
7. Политически комисар на Московския военен окръг - Губелман - евреин
8. Политически комисар на Витебския военен окръг - Дейб
- латвиец
9. Комисар на военните реквизиции на град Слуцк - Калманович - евреин
Ю. Политически комисар на Самарската дивизия - Бекман - евреин
11. Военен комисар на Самарската дивизия - Глузман -евреин
12. Комисар на реквизиционния отряд на Московския окръг
- Зузманович - евреин
13. Председател на Главния Московски военен съвет - Бронщайн (Троцки) - евреин
14. Негов заместник - Хиршфелд - евреин
15. Негов заместник - Склянски - евреин
16. Членове на същия съвет - Шородак - евреин
17. И. Печ - евреин
18. Военен комисар на Московската губерния - Щайнхард
- немец
19. Военен комисар на Московската губерния - Дулис -латвиец
20. Комисар на Школата на граничната охрана - Глайзер -латвиец
21. Политически комисар на 15. дивизия - Дзенис - латвиец
22. Политически комисар на 15. дивизия - Полонски - евреин
23. Комисар на Военния съвет на Кавказките армии - Лехтингер - евреин
24. Извънреден комисар на Източния фронт - Бруно - евреин
25. Извънреден комисар на Източния фронт - Шулман -евреин
26. Член на Казанския военен съвет - Розенхолц - евреин
27. Член на Казанския военен съвет - Мейхофи - евреин
28. Член на Казанския военен съвет - Назенхолц - евреин
29. Командващ Червената армия в Ярославл - Хекер - евреин
30. Началник на Петроградския военен комисариат - Цайгер - евреин
31. Политически комисар на Петроградския военен окръг
- Гитис - евреин
32. Командващ Западния фронт срещу Чехословакия - Вацетис - латвиец
33. Член на Съвета на военната комуна - Лазимер - евреин
34. Началник на военната комуна - Колман - евреин
35. Началник на Московския военен окръг - Бицис - латвиец
36. Военен комисар на Московския военен окръг - Метказ
- евреин
37. Началник на отбраната на Крим - Зак - евреин
38. Командващ Курския фронт - Слузин - евреин
39. Негов помощник - Зилберман - евреин
40. Политически комисар на румънския фронт - Спиро евреин
41. Пълномощник за мирните преговори с Германия - Давидович - евреин
Всичко - 41 души. От тях руснаци - 0, немци - 1, латвийци - 6, евреи - 34
Комисариат по външните работи
1. Народен комисар - Чичерин - руснак
2. Заместник на народния комисар - Карахан - евреин
3. Заместник на народния комисар - Фритче - латвиец
4. Директор на паспортната експедиция - Марголин - евреин
5. Посланик в Берлин - Йоффе - евреин
6. Сътрудник към посолството в Берлин и народен комисар на Баварската съветска
република през 1919 г. - Левин
- евреин
7. Началник на бюрото за печат и информация в Берлин -Акселрод - евреин
8. Посланик във Виена и Лондон - Розенфелд (Каменев) -евреин
9. Извънреден и пълномощен посланик в Париж и Лондон
- Бек - евреин
10. Посланик в Християния (Дания) - Бейтлер - евреин
11. Консул в Глазгоу - Малкин - евреин
12. Председател на мирната делегация в Киев - Каин Раковский - евреин
13. Юрисконсулт - Астщуб (Илсен) - евреин
14. Генерален консул в Киев - Грюнбауми (Кшевински) -евреин
15. Генерален консул в Одеса - А. Бек - евреин
16. Неофициален представител в САЩ - Мартенс - немец
От всичко 16 души: руснаци - 1, латвийци - 1, немци - 1,евреи – 13
Комисариат на финансите
1. Народен комисар - Мержвински - поляк
2. Заместник на народния комисар - Дон-Соловей - евреин
3. Комисар - Исидор Гуковски - евреин
4. Заместник-комисар - И. Акселрод - евреин
5. Директор на канцеларията - Закс (Гладньов) - евреин
6. Директор на канцеларията - Боголепов - руснак
7. Главен секретар - Хаскин - евреин
8. Заместничка на главния секретар - Берта Хиневич - еврейка
9. Председател на финансовия конгрес на Съветите - Лацис - латвиец
Ш. Негов заместник - Вайсман - евреин
Н. Комисар по ликвидация на руско-германските сметки -
Фюрстенберг (Ганецки) - евреин
12. Негов главен секретар - Коган - евреин
13. Администрация на народните банки - Михелсон – евреин
14. Администрация на народните банки - Закс - евреин
15. Администрация на народните банки - Акселрод - евреин
16. Администрация на народните банки - Садников - руснак
финансови агенти:
17. В Берлин - Ландау - евреин
18. В Копенхаген - Воровски - евреин
19. В Стокхолм - Абраам Шенкман - евреин
20. Главен ревизор на народните банки - Кан - евреин
21. Негов заместник - Горенщайн - евреин
22. Главен комисар по ликвидация на частните банки - Анрик - евреин
23. Негов заместник - Мойсей Ковш - евреин
Членове на техническата комисия по ликвидация на частните банки:
24. Елиашевич - евреин
25. Г. Глифтар - евреин
26. А. Рогов - евреин
27. Г. Лемерих - евреин
28. А. Розенщайн - евреин
29. А. Плат – латвиец
От всичко 29 души: руснаци - 2, латвийци 1, евреи - 24, поляци -2
Комисариат по правото
1. Народен комисар И. Щайнберг - евреин
2. Комисар на касационния департамент - Шрьодер - евреин
3. Председател на Московския революционен трибунал -И. Берман - евреин
4. Комисар на Сената в Петроград - Бер - евреин
5. Председател на Върховната революционна комисия на републиката - Бронщайн
(Троцки) - евреин
6. Председател на Следствената комисия при Революционният трибунал - Глузман –
евреин
7. Следовател на същия трибунал - Легендорф - евреин
8. Следовател на същия трибунал - Слуцки - евреин
9. Прокурор на трибунала - Фридкин - евреин
10. Старши секретар на Кодификационния отдел - Гойнбарк - евреин
11. Главен секретар на Народната комуна - Ширвин - евреин
12. Комисия по народната защита - Луцкий - евреин
Народни защитници:
13. Г. Антоколски - евреин
14. В. Аранович - евреин
15. И. Байер - евреин
16. Р. Биск - евреин
17. А. Гундар - евреин
18. Г. Давидов - евреин
19. Р. Кастарианц – арменец
От всички 19 души: руснаци - 0, арменци - 1, евреи -18
Комисариат на народната просвета
1. Народен комисар - Луначарски - руснак
2. Комисар на Северните области - Грюнберг - евреин
3. Председател на комисията за Възпитателния институт -Золотницки - евреин
4. Началник на муниципалната секция - Лурие - евреин
5. Началник на пластичните изкуства - Щернберг - евреин
6. Главен секретар на комисариата - М. Айхенхолц - евреин
7. Началник на театралната секция - О. 3. Розенфелд (съпруга на Розенфелд-
Каменев) - еврейка
8. Нейна заместничка - Зац - еврейка
9. Директор на 2-ри департамент - Гройним - евреин
Членове на Социалистическата академия на науките:
10. Райснер - немец
11. Фритче - латвиец
12. Гойхборк - евреин
13. М. Покровски - руснак
14. Велтман - евреин
15. Собелсон (Радек) – евреин
16. Крупская - рускиня
17. Нахамкес (Стеклов) - евреин
18. Стучка - латвиец
19. Немировски - евреин
20. И. Раковски - евреин
21. К. Левин - евреин
22. М. Олшански - евреин
23. Шетенберг - евреин
24. Гурвич - евреин
25. Лудберг - евреин
26. Ерберг - евреин
27. Келтулон - унгарец
28. Гросман - евреин
29. Крачковски - евреин
30. Урсинен - финландец
31. Кусинен - финландец
32. Тоно Сирола - финландец
33. Розин - евреин
34. Данчевскии - евреин
35. Глайцер - евреин
36. Голденрудин - евреин
37. Будин - евреин
38. Ротщайн - евреин
39. Карл Рапопорт - евреин
40. Лурие - евреин
Почетни членове на същата академия:
41. Меринги - немец
42. Гаазе - евреин
43. Роза Люксембург - еврейка
44. Клара Цеткин - еврейка
Литературно бюро на московския пролетариат:
45. Айхенхолц - евреин
46. Полянски (Лебедев) - евреин
47. Херсонска - еврейка
48. Зайцев - евреин
49. Брендер - евреин
50. Ходасевич – евреин
51. Шварц - евреин
52. Познер - евреин
53. Завеждащ деловодството на комисариата - Алтер - евреин
От всичко 53 души: руснаци - 3, латвийци - 2, финландци - 3, унгарци -1, немци - 2, евреи - 42


Има още над 100 страници по темата,но това мисля ,че е достатъчно,за да прецените, каква идеология е комунизма !
« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 12:02:23 pm от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Cargo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
 • ЩеРД - РиГ
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2010, 15:44:11 pm »
Евреите и болшевишката революция в русия

Има още над 100 страници по темата,но това мисля ,че е достатъчно,за да прецените, каква идеология е комунизма !


Драги ми Зигфрид,

Волно или неволно, сте допуснали логическа грешка.

Да!, публикуваното от вас са факти, но вие правите логически погрешен извод.


Фактите публикувани от вас доказват наличието на Марксизъм, който се опитва да мине за комунизъм.


Когато се справите с този логически прескок, когато започнете да правите разлика и започнете да се ориентирате сред многобройните жидовски етикетчета, услужливо закачени навсякъде наоколо ни - може и да ви светне, за какво иде реч...


Комунизъм = Марксизъм е нещо което упорите ни зачукват в кратуните.


Комунизъм иде от "Закона и Истината" незпослани от Бог, като едно устойчиво жизнеустройство и държавност (родовата община)

Марксизма иде от измежду паузите между чукането на  слугините на съпругата ...


Спасителят, Синът Божий казва:
Ако си гладен и минеш покрай чуждо лозе, влез, засити глада си, и продължи пътя си ...

Маркс, от коляното на равините би ни посъветвал:
Ако си гладен и минеш покрай чуждо лозе, влез, засити глада си, направи си колиба, и събери други минаващи, и бранете лозето дордето дава плод ...Щом ходи като патка, звучи като патка, изглежда като патка - значи е патка! (Департамент за анализи,

Неактивен pukkod

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #13 -: Февруари 24, 2010, 20:28:59 pm »
Зигфрид тази статистика е почти вярна, има някои на които им преписан евреиския произход. Това май е първата статистика, която пише че  Сталин си е грузинец (което е вярно, въпреки отчаяните усилия на някои откачени конспиратоти да го изкарат такъв)

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #14 -: Февруари 25, 2010, 17:48:11 pm »
Пускам малко цитатче от руската книга "Заговор на Сатаната" показващо напътствията по, които се ръководят богоборците-юдеи.
Списъка, който предостави по-горе Зигфрит показва, че плана се изпълнява много добре спрямо указанията:

"Създавайте свои колективи и от тях изтласквайте неевреите. Помнете, вие сте високоплатени, влиятелни, на печаливши длъжности – всичко това е наш национален доход. Помнете, че всеки неевреин, дораснал до нашето равнище, може да заеме място, което би могло да принадлежи на някой от нашите. Ние създаваме колективи за това да не могат гоите да ни попречат да живеем по своему. Нека гоите да си създават свои колективи, това едва ли ще им се отдаде, те ще се изпокарат преди да успеят да създадат нещо, а ние ще им помагаме в това."

 
Още:
"Във всеки колектив, вземайте власта в свои ръце и управлявайте в наш интерес. Административната и творческата част от производствения процес сме длъжни да осъществяваме ние. Нека гоите да следят за чистотата на работните помещения и да охраняват плодовете на нашия труд. Нека те не бъдат по-високо от портиери или чистачки."
=======================================
=======================================
Аз, "откачения конспиратор" :greeting:, ще уважа юдейчето над мен и ще му предоставя малък превод на текст от енциклопедния фонд на русия за да се пообразова:

"Джордан, магистър по история от университета в Кембридж, и ред други историци развиват версията за еврейският произход на бащата на Сталин. Името на Сталин - Джугашвили - на грузински означава син на еврей, така "джуга" - значи еврей/израелец-богоборец/, а "швили" - син.
Семейство Джугашвили са християни и произхождат от горските кавказки евреи, приели християнството в 19 век."


Покрили са се... Редовно го правят. Известен френски актьор от юдейски произход, като възстановяваше своето родословно дърво установи, че един от пра-пра-дядовците му се е маскирал, като се е писал турчин в документ за самоличност. Крият си истинските имена, сменят религия, народност и т.н. с една единствена цел...

Оригинала на преведения текст горе е от тук:
http://www.russika.ru/termin.asp?ter=2648
-----------------------
Сина на Йосиф Висарионович Jewson се казва Яков. Съпругата на Яков се казва Jewдиф Исааковна Мелцер.

Пфуууу, пълно с "грузински" и "руски" имена - Йосиф, Яков, ДЖУдит, Иссак .........
;D
« Последна редакция: Февруари 25, 2010, 17:52:01 pm от Гален »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
44 Отговора
29979 Прегледи
Последна публикация Юли 19, 2011, 16:24:10 pm
от Hacko
56 Отговора
30719 Прегледи
Последна публикация Юни 07, 2010, 21:44:01 pm
от insomnia1304
3 Отговора
5223 Прегледи
Последна публикация Юни 26, 2010, 09:37:55 am
от insomnia1304
14 Отговора
14265 Прегледи
Последна публикация Януари 21, 2011, 20:30:23 pm
от teni
7 Отговора
8464 Прегледи
Последна публикация Януари 15, 2012, 20:27:38 pm
от ети

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27