Автор Тема: Еврейска идеология ли е комунизма?  (Прочетена 36693 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Cargo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
 • ЩеРД - РиГ
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #45 -: Март 08, 2010, 04:49:12 am »
Цитат
Или класическата механика на лорд Исаак, която се основава на една падаща ябълка - пада ама не към земята, а към Луната и според Нютоновската математика за да пада към земята, та да фрасне "лорда" (по съвместителство и лорд-канцлер на Съкровището) по кратуната, трябва пред използваното уравнение да се постави минус (някой да е виждал минус една ябълка - да се обади да му купим билетче за 4-ти километър).

Относно т.нар ябълка на Нютон,напълно погрешно си интерпретирал фактите. Ябълката не се движи към луната, а възоснова на неиното движение към земята Нютон прави извод за движението на Луната към Земята.Не съм физик, но очевидно ако някъде има минус, той не се отнася към ябълката като предмет а към една от силите в уравнението (което може би ще разреши парадокса с отрицателната ябълка пред които сме изправени с по-горното тълкуване)


Драги ми Тод,

Не аз!
Не аз интерпретирах фактите!

А един мой приятел.

Не съм и очаквал да проумея една такава интерпретация, но моя приятел не на шега се ядоса, амбицира се и май успя, да ми обясни разбираемо, какви фокуси е направил уважаемия юдаист, масон, учен и лорд-пазвантин на съкровището на Нейно Величество Кралицата на Великобритания - Исааааааак Нютон-овски.

Това което е направил неуважаемия от мен лорд Нютон (за колко ли са се продавали тогава титлите - наскоро хванаха един юдеин, който ги продаваше по за 5 000 лири в брой) е било да опише математически падането на една ябълка върху кратуната му.
Но познанията му по математиката, която е изповядал по онова време, се оказали достатъчни за да проемее, че така получената формула ще кара ябълката да пада към небесата, вместо към кратуната му и той се огледал надясно, после наляво (в Англия движението е обратно), видял, че никой не го гледа и турил пред цялото уравнение един минус за да се изпълни условието за коректност (все пак ябълката го била фраснала, нали?!)

Та, моя приятел, хвърли неимоверни усилия да се справи с математическия авторитет на лорд Нютон и едва тогава успя да ме кандърдиса, че да се тури минус на майка ми е не математически некоректно, а просто нереално. Същото е да туриш минус на една ябълка.
Ти си си позволил да напишеш, че туряш минус на една сила, което също е невъзможно - една сила винаги е нещо реално насочено на някъде, но никога не е отрицателна. Това е невъзможно.

Остава да поясня за моя приятел-математик.
Той не претендира да е най-великия математик на нашето съвремие.
Това е било казано от друг математик, на погребението му (за жалост не можах да присъствам)
А световната математическа общност го е избирала за Президент на световната математическа асоциация и после за пожизнен вице президент.

Не си и чувал за него, нали?!
Няма как!
Той не е обрязван на осмия ден от раждането си, защото е руснак.
Името му е Понтрягин.
Академик Понтрягин.

Не си го чувал, нали.

Той е създал математическата наука  т о п о л о г и я

Той е създателя на математическия алгоритъм "стреляй и забрави" за ракетите на руснаците от клас Въздух-въздух.

Вероятно е създал и още много работи, за да го изберат за Главен математик на планетата ...Щом ходи като патка, звучи като патка, изглежда като патка - значи е патка! (Департамент за анализи,

Неактивен Zarathustra

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #46 -: Март 08, 2010, 12:12:39 pm »
Cargo, минусът в закона на Нютон за универсалното привличане отразява посоката на силата при дадени установени начални условия. Иначе, разбира се, че една сила не може да бъде отрицателна по големина, но може да бъде отрицателна спрямо някаква посока, която ние сме приели(т.е. да върви в противоположната на приетата посока). В математиката и физиката са въведени множество абстракции като тази.

Например, ако разглеждаш само големината на една сила, то боравиш с една числена стойност, която се нарича "скалар"(буквално идва от scale - измервам). Ако знаеш посоката на действие на тази сила, работиш с вектор(от латинското vehere - нося нанякъде, т.е. включена посока).
Ако случайно работиш със сила, която е различна в различни направления, то боравиш с т.нар. тензор (може да си го представяш като съвкупност от вектори с различни големини и посоки, но излизащи от една начална точка) и ако имаш сила, различна в различните направления, които зависят от самата сила, боравиш с по-сложен тензор(от по-висок ранг) и тнт.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #47 -: Март 08, 2010, 12:14:13 pm »
Моля придържайте се към темата.

Неактивен Thoth

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 20
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #48 -: Март 08, 2010, 14:35:14 pm »
Цитат
Драги ми Тод,

Моля да ме извиниш, но аз не мога да видя връзката между написаното от мен,
което ти цитираш
и написаното от теб.

Няма логическа връзка.

Опитай пак - може и да се получи?!


Би трябвало да е очевидно как написаното от мен е свързано с  твоето твърдение :


Цитат
И това е така не само защото е всеобхватна и детайлно подробна.

Тази религия стига дори до там да регламентира колко трябва да изчака един четящ молитва, който е пръднал и не може да се трае.
(това го казвам съвсем сериозно!)


Изводът който може да се направи от подчертания текст е че юдаизмът оказва влияние на всичко поради ред причини както тази, че е всеобхватен и подробен. Тъй като тези причини не бяха посочени,  единствената причина която може да бъде анализирана е именно тази дадена от теб-всеобхаватността и подробността на юдаизма. Написаното от мен беше насочено към несъстоятелността на това че ако нещо е всеобхватно и подробно то задължително е влиятелно. Ето един възможно най-прост пример за липсата на връзка между всеобхватност/подробност и влияние: Една готварска книга е всеобхватна и подробна, но тя не би оказала влияние върху някой който смята че знае как да готви или не се интересува от рецептите на някой друг. И най подробната готварска книга от десет хиляди старници не би повлияла някой който се храни в ресторанти или яде готова храна. Същото се отнася и за всяка подробна и всеобхватна религия която не би повлияла никой който не се интересува от нея. Следвайки тази логика юдаизма не би повлиял някой който не се интересува от него само защото е "всеобхватна и подробна религия" пък бил той и евреин. Мисля че трябва да ясна и връзката с примера с християните. Много хора празнуват християнски празници без да знаят какво пише в светото писание или да ходят на църва и такива хора има във всяка религия по света юдаизма включително. Тоест те не се интересуват от подробността и всеобхватността на религията си и остават неповлияни от този факт. След като самите християни или които и да е хора изповядващи която и да е религия биват неповлияни от подробността и всеобхватността на религията си то следва и извода че една религия би повлияла още по-малко някой който не знае нищо за нея или не е религиозен.Цитат
Уважаеми Тод,

Явно не разбирате за какво иде реч. Съжалявам. Ще се опитам да обясня по-подрабно.

Установения научен факт (без кавички) се отнася за манипулиране на предпочитанията в частност и поведението на популацията въобще,
с помоща на контрол върху само 10% част от популацията.

Спекулациите кой какво на футболен мач са безпредметни, ако подведем
реално съществувал контекст в други случаи.

Така например:

В един индонезийски провинциален градец избухва непровокиран конфликт - за само, само! само! 30 минути
(времето за което протича този социален конфликт)
са изклани, изклани, изклани 40 000 китайски иммигранти,
дълги години до тогава, мирно съжителствували редом с местните индонезийци.

Началото и края са твърдо установени и заковани в рамките на точно 30 минути.
Това също е научно установен социален факт!!!
В същото време реакцията на финландци или мароканци в същия град по същото време би била неизвестна. Това което описваш е чисто и просто mob mentality. При определени обстоятелства 10% могат да контролират тълпата а при други не могат, в зависимост от нейната еднородност.В днешно време юдаизма е причина и за раделение между различните движения в него,тоест това дали той е изцяло фактор обуславящ еднородността на евреите е съмнително. Това че 10%(статистиката е за Щатите,за Израел сам сигурен, че са повече)от евреите са ортодоксални не значи че всячески се опитват да налагат възгледите си на останалите евреи или че искат да гo направят. Това със сигурност не би било възможно,не и с цялата тази секретност на юдаизма, за която според теб не знаят самите евреи и равини,които явно изповядват някакъв неистински юдаизъм, защото едва ли всички те са от коляното на Аарон. Т.е. ако те самите изповядват юдаизъм различен от "истинския юдаизъм" как се предполага че биха научили за онези страшни и представляващи заплаха за човечеството елементи от тази религия с което да станат част от плана за унищожаването му??(изтъквам последното, като пропуск в собствената ти теория, а не нещо което има връзка с действителността) Същевременно факта че юдаизма далеч не е таен(както ще видим по-долу) също не означава, че някои от групите в него се опитват да налагат възглдеите си върху останалите. Те са се отделили именно защото не искат да имат нищо общо с вярванията на другите групи.          Цитат
Драги ми Тод,

Как още освен тотален кризис на съвременната физика да наречем състоянието
в което се намира тази наука?!
Физиката и днес, днес, днес,

няма и   х а б е р   какво е ::::
материя;
светлина;
топлина;
гравитация.

и още много друго основополагащо.
Намирам това за силно преувеличено.Това че се откриват нови методи за изследването им и че има още какво да се научи за тях не значи че физиката си "няма хабер".Интересна е позицията на Тесла защото и той като всеки човек има прaво на мнение. Не твърдя че Айнщайн и Нютон са светая светих, но те са част от това което имаме и с което успешно работим. Ако те са мерилото за некaдърност то може би за човечеството все пак има бъдещеЦитат
Драги ми Тод,

Не аз!
Не аз интерпретирах фактите!

А един мой приятел.

Не съм и очаквал да проумея една такава интерпретация, но моя приятел не на шега се ядоса, амбицира се и май успя, да ми обясни разбираемо, какви фокуси е направил уважаемия юдаист, масон, учен и лорд-пазвантин на съкровището на Нейно Величество Кралицата на Великобритания - Исааааааак Нютон-овски.

Това което е направил неуважаемия от мен лорд Нютон (за колко ли са се продавали тогава титлите - наскоро хванаха един юдеин, който ги продаваше по за 5 000 лири в брой) е било да опише математически падането на една ябълка върху кратуната му.
Но познанията му по математиката, която е изповядал по онова време, се оказали достатъчни за да проемее, че така получената формула ще кара ябълката да пада към небесата, вместо към кратуната му и той се огледал надясно, после наляво (в Англия движението е обратно), видял, че никой не го гледа и турил пред цялото уравнение един минус за да се изпълни условието за коректност (все пак ябълката го била фраснала, нали?!)

Та, моя приятел, хвърли неимоверни усилия да се справи с математическия авторитет на лорд Нютон и едва тогава успя да ме кандърдиса, че да се тури минус на майка ми е не математически некоректно, а просто нереално. Същото е да туриш минус на една ябълка.
Ти си си позволил да напишеш, че туряш минус на една сила, което също е невъзможно - една сила винаги е нещо реално насочено на някъде, но никога не е отрицателна. Това е невъзможно.


Възможно е твоя приятел да ти го е обяснил много добре, но това не значи, че ти  самият си го разбрал за което свидетелства невъзможността ти да го пресъздадеш и обясниш на нас. Да "слагаш" минус на една ябълка не e същото като да "слагаш" минус на една сила защото ябълката не е вектор(условно) за разлика от силата който може да е отрицателен по отношение на начална точка от която излизат други вектори.Т.е в зависимост от посоката в която той отива в една координатна система-минуса пред силата е там именно защото тя е насочена на някъде.


Цитат
Уважаеми Тод,

Може би си прав!
Сигурно си прав!

Наистина аз лично си нямам и  Х А Б Е Р  от религиозния контент в
религиозните писания на основополагащите юдейски книги.

Те са секретни и информацията за контента се наказва със смърт. (и днес, както и вчера!)
За тази религия мога да съдя опосредствано, например четейки Шалхун тарух с коментарите на преподобния Маймунид, която може да се намери в мрежата преведена и на руски.

Каквото и да се говори в хилядите книги за юдюизма бълвани от юдейски издателства (юдеейска собственост)или милионите резултати бълвани от юдейския гугъл или хилядите статии публикувани в юдейската уикипедия,
това не променя факта, че основните религиозни трудове са секретни и
неизвестни на неюдейската общност в света.

Юдейстата религия е затворена религия - тя може да се изпълнява само от
потомци от коляното на Аарон - първия Първосвещенник на юдаизма. Някои ги наричат левити - един Бог знае точно как се казват...


В този смисъл бих оценил твоето твърдение в случая като безхабирие, ако не е апология.

Цитат
Наистина аз лично си нямам и  Х А Б Е Р  от религиозния контент в
религиозните писания на основополагащите юдейски книги.

Тук не бих могъл да бъда по-сългасен с теб. Юдаизма,кaто цяло, не е нещо за което ти знаеш каквото и да било. Известна част от т.нар "секретни" трудове на юдаизма просто не са преведени на английски или други езици но са напълно достъпни. Да не говорим за голямата част от ерейския мистицизъм, който по презумпция също би трябвало да бъде още по- "таен" но голяма част от чиито трудове също са преведени на английски и немски.Истината за юдаизма е че той не се опитва активно да разпространява себе си като религия(нещо което не може да се каже за миналото на повечето религии по света) но приветства всеки който е решил да го приеме. Не мисля че имам какво повече да добавя. Последната дума е твоя.
« Последна редакция: Март 08, 2010, 19:46:27 pm от Thoth »
Art thou ignorant, Asklepius,that Egypt is the image of Heaven, or what is more true, a translation

Неактивен Cargo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
 • ЩеРД - РиГ
Re:Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #49 -: Март 11, 2010, 20:51:07 pm »


Уважаеми Тот,
Ти си изписал:
""" Юдаизма,кaто цяло, не е нещо за което ти знаеш каквото и да било. """

Вярно е, прав си, за юдаизъмът, най вече като цяло, не знам каквото и да било.

Юдаизма се е загърнал в такава невероятна пушилка от дезинформация, че когато германского правосъдие, доста преди нацизма, се е опитало да се добере до каквато и да било информация (отхвърляща или потвърждаваща) за един практикуван (фактически и юридически установен) ритуал, се сблъскало с няколкогодишни обструкции от страна на юдейството и не достигнало до целта.


Ако нещо такова не е по силите на едно национално правосъдие в продължение на години, то какво остава за мен - частно лице, макар и с неограничен финансов ресурс, да се добера до нещо.


Това което знам за юдаизма обаче ми е повече от достатъчно за да съм сигурен, че инфото до което съм се докопал аз лично и един мой предшествал ме роднина е надеждно и вярно.


Ето част от това инфо:

И другите народи ще съградят стените на градовете и домовете ви и ще ви донасят благата си и царете си.(цитирам по смисъл)

Как и от къде тези строфи са се появили в Стария завет на Светото писание е
твърдо установено и е нещо което днес се отхвърля като дезинформация и в същото време се потвърждава. Много е важно, как този контент трансфер е бил осъществен и   к о г а ?

Що се отнася до оценката на смисъла в горното обещание, а то е еднозначно - фашизъм!

Доколкото фашизма не е идеология, а просто потъпкване на закона, тази оценка е вярна.

Второто инфо се отнася до следното:

В Шулхан тарух, който е тълкувание на свещенните текстове от преподобния Маймунид изрично се забранява от Бог правенето на пари от нищото (лихвата),
но тази забрана не се отнася до даването на заеми на гоите срещу лихва.

Реалния живот днес ни сблъсква с практиката да се дават пари в заем срещу лихва
от страна на юдейската общност, докато
ВСИЧКИ РЕЛИГИИ ЗАБРАНЯВАТ ЛИХВАТА БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ!
ЮДАИЗъМЪТ СЪЩО ЗАБРАНЯВА ЛИХВАТА НО СЪС ИЗКЛЮЧЕНИЕ - олихвяване заемите на гоите.

Има и още много друго, което знам но то също е конкретно и фрагментарно.


И това не е последната ми дума, уважаеми.Щом ходи като патка, звучи като патка, изглежда като патка - значи е патка! (Департамент за анализи,

Неактивен Schicksal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 95
 • "Летящата чиния" на тевтонския орден :) .
Re: Еврейска идеология ли е комунизма?
« Отговор #50 -: Май 26, 2013, 15:44:41 pm »
Отговарям на началния въпрос:
Не, но комунизмът, който е видял светът, обслужва само тях. Истинският комунизъм е приложим само когато всички са на едно и също духовно ниво (много ниско или много високо) и не отрича напълно частната собственост, Бог и връзките с другите страни. Евреите ни дават една идеология, за която не сме дорасли, и така ни забавят по пътя към Целта - Съвършенството. Трябва да минем и през царски режим, и демокрация, за да натрупаме опит, да се развием и т. н. по естествен път, без чужда намеса, просто защото тази намеса няма да бъде изобщо безкористна. И така, когато ние сами сформираме такава държава, трябва да сме елиминирали глупаците и користолюбивите моше-ници (обясних защо). Но първо трябва да придобием такива способности, с които да проникнем зад маската на лицемера, да си имаме доверие и да работим заедно, да се научим да носим отговорност и да съзнаваме ясно какво правим и защо. Иначе аз (вж. снимката ;) )
ще се появявам много пъти с надеждата да ви поизбавя от тоя-оня и тъй като няма да мога да разчитам на повечето хора, ще се обърна знаете към кого... (М. Вартбург и сие)
Im Namen unserer gemeinsamen Taten!

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
44 Отговора
29969 Прегледи
Последна публикация Юли 19, 2011, 16:24:10 pm
от Hacko
56 Отговора
30680 Прегледи
Последна публикация Юни 07, 2010, 21:44:01 pm
от insomnia1304
3 Отговора
5220 Прегледи
Последна публикация Юни 26, 2010, 09:37:55 am
от insomnia1304
14 Отговора
14234 Прегледи
Последна публикация Януари 21, 2011, 20:30:23 pm
от teni
7 Отговора
8452 Прегледи
Последна публикация Януари 15, 2012, 20:27:38 pm
от ети

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27