А това се нарича "контролирано изпускане на парата".Висша форма на манипулация:
Уж се критикува сегашният управник,създава се уж медиен натиск,правят се стачки...
Струва ти се, че това е висша форма на манипулация ли? А какво ще кажеш за това:
В медиите, това, което вие наричате "контролирано изпускане на парата", съдържа един много интересен компонент - внушава на хората, че всичко е непроменимо и че кукловодите трайно са се настанили някъде в бакграунд. Да, това не е ваш извод - това се говори ежедневно по телевизията и вестниците, надявам се, че го отчитате като факт. Защо точно това внушение им е нужно на кукловодите? Работата е там, че има някаква вероятност към властта да се промъкне човек, който не може да бъде подкупен или убит или още по-малко вероятно - лансирания внезапно да се очовечи, да му дойде някакъв пристъп на съвест. В сулачй че такова развитие на нещата все пак се случи, кукловодите ще имат най-силното оръжие в ръцете си, което да използват срещу непослушния политик - гнева на народа. С помощта на телевизията лесно ще могат да провокират бунтове и безредици срещу властта, които простолюдието ще прави съвсем охотно, твърдо убедено, че "всички са еднакви" и се контролират от същата олигархия. Когато тяхното управление падне, непослушните ще са опрали пешкира, а кукловодите, които по правило са въобще неизвестни, ще лансират нови лица в политиката, които да обяздят надеждите на хората за по-добър живот, не без помощта на медиите.
Това се е случвало доста пъти, включително и в най-новото време. Случиха се редица цветни революции в средата на отминалото десетилетие. Украйна, Грузия, Киргизстан, Сърбия.
Това как ви се струва като манипулация? Интересно ми е как сте застанали срещу мен и ме убеждавате в нещата, които ми внушава телевизията всеки ден и даже ми се присмивате като на "промит мозък". Аз съм длъжен да подхождам с подозрение. Уверявам ви, аз се забавлявам не по-малко с вас, като чета вашите мнения, претендиращи за изчерпателна логичност.
Black Adder, не се тревожи за това, доказателствата са годни - факт е, че четири поредни инстанции са ги признали, а петата, най-висшата ги е отхвърлила. Това би ли могло да се случи при негодни доказателства? Просто тези съдии най-отгоре, които са най-близки до кукловодите, явно имат по-особен начин на тълкуване на закона и не може да се търси причината в това, че ББ не е чел законите.
А това, че медиите са го показвали да го "фалат" -не може ли да е поради други причини. Например човека не е вършил никакви престъпления, стреми се да вземе властта и с тази цел се "бута" пред камерите и фотоапаратите. Журналистите са прости същества - правят каквото работодателя им нареди (тест, това е нормално за всички видове работа). Проблема, според мен се състои в това - по едно време стана ясно, че ББ ще прави ГЕРБ и странно как, телевизиите престанаха да го хвалят (главен индикатор - Слави Трифонов). При все това обаче, няма никакъв начин да забранят на обществена личност да се хвали сама по телевизията и вестниците. Медиите са били в тъпата позиция да не могат да забранят да се снима ББ как се хвали сам, защото после е трябвало да обясняват защо го дискриминират - въпрос, който ББ е в състояние да повдигне в обществото само с половин дума.

Всички зна главните медии бяха наложили ембарго на Волен Сидеров, което както се досещате, само му повиши популярността, тъй като той непрестанно осветяваше този факт пред обществото по една не особено комерсиална, но все пак национална и достъпна за всички телевизия. Тоест, твърдя, че в 21-ви век медийната блокада е лесно пробиваема, без значение колко е лоша олигархията, която я контролира.