Автор Тема: Коя политическа сила ще оправи положението в България?  (Прочетена 46711 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен teni

• Пишещ
  • Публикации: 717
Re:Коя политическа сила ще оправи положението в България?
« Отговор #60 -: Декември 25, 2010, 20:31:40 pm »
ОТНЕСЕН, извинявай, но общи приказки: за кучета, вярност, преданост, професионализъм и бля,бля. Виж нещата по-навътре, както писах, зад кулисите. Виж КУКЛОВОДА. Определено имаш опит, но сякаш не искаш да прогледнеш. Кажи какво се е променило? Статуквото запазва ли се? СС си запази имотите. Доган е невинен. Доказано от съда. Сергей го съдят по "престъпление", за което може да бъде наказан административно или глоба от 5 000 лв.????За крадливия "цар" изобщо не се говори. Бившите крадливи кметове от ДПС и прочие бяха оправдани. СЪЩОТО ГИ ОЧАКВА И БИВШИТЕ МИНИСТРИ-2011 Г..За ОКТОПОДИТЕ И ДРУГИТЕ МОРСКИ ЧУДОВИЩА СЪЩОТО.СВАЛИ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА.Е всеки има право на мнение. Ако можеш да ме обориш ще се съглася с теб. :negative:

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
« Отговор #61 -: Декември 25, 2010, 21:44:51 pm »
Най-вероятно ще мога да те оборя, но за някои неща ще трябва да се повтарям по три, пет или десет пъти.

На първо място - неосъдените. Това е работа на съдебната система, която е назначена от тройната коалиция. Това не е никаква тайна. Тик не става въпрос за оправдание с предишните - в судебната система те в момента се явяват "сегашни". В случай, че ГЕРБ спечелят президентските избори, сегашните магистрати и съдии ще станат "бивши", цялата съдебна система ще е нова.

От конституцията: (http://www.parliament.bg/bg/const)
Цитат
Чл. 129.
(1) Съдиите, прокурорите и следователите се назначават, повишават, понижават, преместват и освобождават от длъжност от Висшия съдебен съвет.
(2) Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение.
...

Чл. 130.
(1) Висшият съдебен съвет се състои от 25 членове. Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор са по право негови членове.
(2) За членове на Висшия съдебен съвет, които не са негови членове по право, се избират юристи с високи професионални и нравствени качества, които имат най-малко петнадесетгодишен юридически стаж.
(3) Единадесет от членовете на Висшия съдебен съвет се избират от Народното събрание и единадесет - от органите на съдебната власт.
(4) Мандатът на изборните членове на Висшия съдебен съвет е пет години. Те не могат да бъдат преизбирани веднага след изтичане на този срок.

Тоест, цялата съдебна система се ръководи от 25 души, от които:

11 се назначават от органите на съдебната власт, които са назначени по рано от същия този ВСС. Тоест 11 се кадруват сами себе си.

3 се назанчават пряко от президента

11 се назначават от Народното събрание.

И понеже всички решения се вземат с мнозинство - работата я ясна, 14 срещу 11 в полза на тройната коалиция.

Напомням, че критиките на европейските наблюдатели са съсредоточени именно върху съдебната система, а за останалите области имаме "Браво" и "Отлично". В случая, може да възникнат съмнения за съучастничество на европейските висши политици с нашите корумпета, но това трябва да се доказва само с много добро познаване на европейската политика, а не с литература от ранга на "Не пипай тази книга".

На практика в средите на ЕС също има противоборство. Може да се смята, че то е част от театъра, но на практика простолюдието не разполага със знанието да различи кое е театър и кое истинска битка. В случай, че е театър едва ли има значение, но в случай, че не е, тогава внушението , че "всичко е театър" вдига простолюдието на борба срещу една от противоборстващите страни, ако тя е заела ключовите позиции в момента. Предполагам ви е направило впечатление, че особено силни и агресивни протести има напоследък в Италия, Испания, Великобритания, Русия. И това става в момент, в който се гласуват мерки, повишаващи финансовата и икономическа стабилност на ЕС, тоест върви се в посока обратна на кризата, разрухата, хаоса (това са най съществените характеристики на т.нар Нов Световен Ред).

Неактивен gm67

• Четящ
  • *
  • Публикации: 91
Re:Коя политическа сила ще оправи положение&#
« Отговор #62 -: Декември 25, 2010, 23:19:49 pm »
А ти можеш ли да ми посочиш петте най-съществени прилики и разлики между предишните и сегашните?
За съжаление между предишните и сегашните няма нито една съществена разлика :nea:
Цитат
Мислиш, че общественото информационно пространство страда от липса на компромати ли? Коя телевизия според теб е настроена приятелски към Бойко? А кой вестник? А кой ги създава тези компромати и защо? Не виждаш медиен натиск ли? Ами значи не гледаш телевизия изобщо. Постоянно стачки за щяло и нещяло. А за физическата разправа обясних по-горе.
А това се нарича "контролирано изпускане на парата".Висша форма на манипулация:
Уж се критикува сегашният управник,създава се уж медиен натиск,правят се стачки...
Но резултата предварително е ясен-никакъв.Понякога дори може да "падне" властта-идва опозицията-(Костов,Царя,Сините,Червените,Демократите,Консерваторите..)И резултата за народа пак е никакъв.
Защото Кукловодите са същите.СИСТЕМАТА не се променя.Тя пресъздава същите икономически и политически отношения между отделните субекти,и резултатът пак е същия.Дори и ако наистина там попаднат добронамерени и съвестни хора-те бързо се променят,или системата ги изхвърля.
Истинските властници(голямата финансова олигархия)никога няма да допусне истински медиен и обществен натиск срещу принципите на сегашната обществено-политическа система.Свобода ли?Колко пъти по централните медии се е водила сериозна дискусия за или против партийната система?За или против пазарната икономика?За или против "демокрацията" от англосаксонски тип?Кой попита народа дали иска да влиза в НАТО и ЕС и каква да е външополитическата ориентация на България?
Това са "табута" за които е прието да не се обсъждат.Основите на СИСТЕМАТА.
А Бойко дори не ми е интересен.Поредната марионетка от колониалната ни администрация,която историята бързо ще забрави.
« Последна редакция: Декември 25, 2010, 23:54:54 pm от gm67 »

Неактивен Black Adder

• Администратор и Собственик на XNETBG.NET
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 783
  • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
« Отговор #63 -: Декември 26, 2010, 00:27:53 am »
otnesen, не знам кой ти плаща, нито колко нито защо.
Аз знам едно. Пълководеца ББ пазеше Бай Тошо, после почна да пази Царя.
После, кога царя стана голяма работа, той се оказа на измислената длъжност 'секретар' на МВР, с ранг по-голем от министъро. И почнаа да го показват по сичкото ТВ и вестници и да го фалат. А той измисли великата реплика 'Ние ги хващаме, те ги пускат'.
Ми ша ги пускат, като не сте чели закона, и не знаете как се събират доказателства.
После въпросният ББ реши да се кротне малко и зема почивка.
Почивката я използва бая рационално - вербува де що има медии да му пишат и да го снимат.
По-подир, кога доде време за следващите избори, Царят го турна водач на листа в Пловдив.
Е избраха го, ама ББ да не е щур - схемата беше по-друга - направи прецедент и са отказа от депутатското място преди да се е заклел като депутат - зер, да не фигурира в царската листа.
През цялото това време, телевизия, радио и вестници не спираха да ни информират за всеки негов  ход, независимо че беше г-н НИКОЙ. Ама нали ПР кампанията трябва да върви... идеха кметски избори.
И очакваното стана,  нито БСП нито СДС издигнаха кандидат способен да се пребори с медийната звезда ББ. /нещо подобно се случи по-късно с САЩ, дето набутаха на идиотите Обамата/

И кога народонаселението реши че ББ си е намерил мястото /а аз споделих още тогава, че това е само подготовка/ медийните кампании започнаха едва ли да да показват само и единствено мутрата на ББ.
Естествено, стадото наречено ЕЛЕКТОРАТ не се и замисли на парламентарните избори след 2 години - гласува за бащицата ББ /който ловко се отказа от кметската длъжност, нали вече беше превел пари на който трябва да го  рекламира/
И така драги зрители, сега седим и гледаме пак от година и половина как ТОЙ ги хваща, а ТЕ ги пускат.
Ми то какво се е променило за 10 годни? ААа, да промени се това, че ЦЦ вече има право да подслушва всеки за всичко и да раздава присъди, като почнеш от родилките и стигнеш до космическите спътници.
И с никаква мафия не са се преборили,  пребориха се с конкуренцията.
А наивниците като otnesen ручат ли ручат жабетата.

Айде, че са много разписах, то матрял има за 3 тома по 1000 листа, ама който иска да види го вижда, другите и в окото да им го навреш, пак ще отричат.
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 00:28:57 am от Black Adder »
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен otnesen

• Пишещ
« Отговор #64 -: Декември 26, 2010, 10:51:13 am »
А това се нарича "контролирано изпускане на парата".Висша форма на манипулация:
Уж се критикува сегашният управник,създава се уж медиен натиск,правят се стачки...
Струва ти се, че това е висша форма на манипулация ли? А какво ще кажеш за това:

В медиите, това, което вие наричате "контролирано изпускане на парата", съдържа един много интересен компонент - внушава на хората, че всичко е непроменимо и че кукловодите трайно са се настанили някъде в бакграунд. Да, това не е ваш извод - това се говори ежедневно по телевизията и вестниците, надявам се, че го отчитате като факт. Защо точно това внушение им е нужно на кукловодите? Работата е там, че има някаква вероятност към властта да се промъкне човек, който не може да бъде подкупен или убит или още по-малко вероятно - лансирания внезапно да се очовечи, да му дойде някакъв пристъп на съвест. В сулачй че такова развитие на нещата все пак се случи, кукловодите ще имат най-силното оръжие в ръцете си, което да използват срещу непослушния политик - гнева на народа. С помощта на телевизията лесно ще могат да провокират бунтове и безредици срещу властта, които простолюдието ще прави съвсем охотно, твърдо убедено, че "всички са еднакви" и се контролират от същата олигархия. Когато тяхното управление падне, непослушните ще са опрали пешкира, а кукловодите, които по правило са въобще неизвестни, ще лансират нови лица в политиката, които да обяздят надеждите на хората за по-добър живот, не без помощта на медиите.

Това се е случвало доста пъти, включително и в най-новото време. Случиха се редица цветни революции в средата на отминалото десетилетие. Украйна, Грузия, Киргизстан, Сърбия.

Това как ви се струва като манипулация? Интересно ми е как сте застанали срещу мен и ме убеждавате в нещата, които ми внушава телевизията всеки ден и даже ми се присмивате като на "промит мозък". Аз съм длъжен да подхождам с подозрение. Уверявам ви, аз се забавлявам не по-малко с вас, като чета вашите мнения, претендиращи за изчерпателна логичност.

Black Adder, не се тревожи за това, доказателствата са годни - факт е, че четири поредни инстанции са ги признали, а петата, най-висшата ги е отхвърлила. Това би ли могло да се случи при негодни доказателства? Просто тези съдии най-отгоре, които са най-близки до кукловодите, явно имат по-особен начин на тълкуване на закона и не може да се търси причината в това, че ББ не е чел законите.

А това, че медиите са го показвали да го "фалат" -не може ли да е поради други причини. Например човека не е вършил никакви престъпления, стреми се да вземе властта и с тази цел се "бута" пред камерите и фотоапаратите. Журналистите са прости същества - правят каквото работодателя им нареди (тест, това е нормално за всички видове работа). Проблема, според мен се състои в това - по едно време стана ясно, че ББ ще прави ГЕРБ и странно как, телевизиите престанаха да го хвалят (главен индикатор - Слави Трифонов). При все това обаче, няма никакъв начин да забранят на обществена личност да се хвали сама по телевизията и вестниците. Медиите са били в тъпата позиция да не могат да забранят да се снима ББ как се хвали сам, защото после е трябвало да обясняват защо го дискриминират - въпрос, който ББ е в състояние да повдигне в обществото само с половин дума. :) Всички зна главните медии бяха наложили ембарго на Волен Сидеров, което както се досещате, само му повиши популярността, тъй като той непрестанно осветяваше този факт пред обществото по една не особено комерсиална, но все пак национална и достъпна за всички телевизия. Тоест, твърдя, че в 21-ви век медийната блокада е лесно пробиваема, без значение колко е лоша олигархията, която я контролира.

Неактивен конфуций

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #65 -: Декември 26, 2010, 10:58:35 am »
До като сме зависими от банки и други финансови задължения, и вярваме на TV. преса и други измамници-НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ :--- И в одгожор на-Коя политическа сила ще оправи положението в България? Ще кажа, ще оправи този или тази политическа партия, която каже (обещае):1.БЕЗПЛАТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН.2.НЯМА ДА ИМА НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ПАРИ ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЙ. 3.БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. ЕТО ТАКА СИ ПРЕДСТАВЯМ ПАРТИЯТА,КОЯТО ЩЕ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ :yes:

Неактивен otnesen

• Пишещ
« Отговор #66 -: Декември 26, 2010, 12:29:45 pm »
И в одгожор на-Коя политическа сила ще оправи положението в България? Ще кажа, ще оправи този или тази политическа партия, която каже (обещае):1.БЕЗПЛАТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН.2.НЯМА ДА ИМА НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ПАРИ ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЙ. 3.БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. ЕТО ТАКА СИ ПРЕДСТАВЯМ ПАРТИЯТА,КОЯТО ЩЕ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ yes
0
Ти си бил много лесен - трябва само да ти обещаят, че ще ти свалят звезди от небето и си готов. Недей така. :)

Неактивен teni

• Пишещ
« Отговор #67 -: Декември 26, 2010, 14:06:49 pm »
ОТНЕСЕН, на кривата ракета на ББ, космоса й пречи. Затова нямаш аргументи, поне един и отбиваш номера с общи приказки. Или си тотално зомбиран или някои ти плаща, както е посочено по-горе. От хилядите думи, които си написал не може да се извлече грам информация. За мен тази тема приключи. Мисли каквото си искаш и си го хвали медийния герой, но ще видиш оценката на народа на следващите избори.Сега приказката е, ние си ги хващаме, ние си ги пускаме. А защо ги пускат ти го оставям за домашно. Трябва с ББ да смените народа, с "по-правилен". Честита Коледа.

Неактивен deznam

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 286
« Отговор #68 -: Декември 26, 2010, 14:11:55 pm »
До като сме зависими от банки и други финансови задължения, и вярваме на TV. преса и други измамници-НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ :--- И в одгожор на-Коя политическа сила ще оправи положението в България? Ще кажа, ще оправи този или тази политическа партия, която каже (обещае):1.БЕЗПЛАТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН.2.НЯМА ДА ИМА НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ПАРИ ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЙ. 3.БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. ЕТО ТАКА СИ ПРЕДСТАВЯМ ПАРТИЯТА,КОЯТО ЩЕ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ :yes:

Грешка, равенство между хората е почти невъзможно да има понеже всеки се стреми към контрол, като дойдоха комунистите или демократите какво стана разпродадоха всичко именно за да разполагат с КОНТРОЛ. Неможем да искаме равенство и ще ви дам пример: когато сте част от екип винаги има някой който иска да държи положението в свой ръце. Не ни трябва нито демокрация нито комунизъм те няма да оправят нещата, винаги ще има противопоставяне между черни ,бели и жълти ,същото важи с пълна сила и за религийте.

Трябва система която почива на "ЗАКОНИ" а това е най голямото постижение на човека, но закони които се спазват. Анонимни съдии които се теглят с компютър, без възможност за корупция и т.н до момента в който не видите това няма да има промяна към добро.
Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.

Неактивен otnesen

• Пишещ
« Отговор #69 -: Декември 26, 2010, 14:49:04 pm »
Сега приказката е, ние си ги хващаме, ние си ги пускаме. А защо ги пускат ти го оставям за домашно.
Не се ли опитваш да ме измамиш нещо? Сега живеем в демокрация, където уж има три независими власти - законодателна, изпълнителна и съдебна. В момента ГЕРБ контролират две от трите. А познай коя единствена и никоя друга има право да пуска престъпниците на свобода? Айде сега виж по документи кой и кога я назначава тази власт. Айде сега предположи дали тройната коалиция се е възползвала от правото си по тези документи да назначи съдебната система и ако той е "да" - предположи къде е ролята на ББ в цялата схема.

Не се опитвайте да ме убеждавате, че съм промит мозък или платен писач, защото аз противостоя на "телевизионната теория" за нещата, която вие браните.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #70 -: Декември 26, 2010, 18:00:18 pm »

За трите власти, (2-1) otnesen е доста прав.Освен това все още, там, някъде, горе, парите определят съдбата на доста хора.
Е, кво сега, остава да обвините ББ и за световната финансова криза.За това, че преди него се "вземаше" от хазната, на корем.
Ай стига ве, един истински пич ББ имаме в БГ и всички му се нахвърлят.Особено привържениците на тройната коалиция.  ;)
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 18:51:30 pm от Mirotvorec »

Неактивен teni

• Пишещ
« Отговор #71 -: Декември 26, 2010, 18:18:31 pm »
МАРШ, не виждам тройната коалиция с какво е по-добра от ББ или който и да било. Всички са един дол дренки. Ако прочетеш по-горните ми постове ще разбереш какво съм имал предвид. РБ няма нужда от "пичове" за управляващи,а патриоти, които не се кланят на изток и на запад, на ляво и надясно. Колкото до кризата, точно такива като "мачото", но от много по-голям мащаб я планираха и докараха. Просто се повтаря историята от 20-те години на миналия век.Новото е добре забравено старо.Останалото е въпрос на манипулации,медийни игри, лошото и доброто ченге и т.н. Има наука по този въпрос-обработка на общественото мнение.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #72 -: Декември 26, 2010, 18:49:15 pm »
МАРШ, не виждам тройната коалиция с какво е по-добра от ББ или който и да било. Всички са един дол дренки. Ако прочетеш по-горните ми постове ще разбереш какво съм имал предвид. РБ няма нужда от "пичове" за управляващи,а патриоти, които не се кланят на изток и на запад, на ляво и надясно. Колкото до кризата, точно такива като "мачото", но от много по-голям мащаб я планираха и докараха. Просто се повтаря историята от 20-те години на миналия век.Новото е добре забравено старо.Останалото е въпрос на манипулации,медийни игри, лошото и доброто ченге и т.н. Има наука по този въпрос-обработка на общественото мнение.

Не съм казвал, че тройната коалиция е по-добра от ББ, а точно обратното.
Под пич, имах мисълта за по-близък до народа човек, който наистина прави нещо ново.И не е толкова абстрактен в общуването си с хората.Сега пък му тъсят махната, че обичал да открива нови обекти.Ами ще открива, като прави нещо, ще го открива.Ами те като не правеха нещо, не откриваха.И преди се откриваше, но колко?.Е не говоря за откриването на хилядите частни хотелчета по море и планина.А народа се бореше за точки, за пенсиониране.Бореше се за и оцеляване.
И сега е така, но заради кризата.А и ББ се опитва да отстранява по малко идеала на преуспяващия мошеник-далавераджия.

ПС. Между другото, в анкетата горе ,се колебаех между ГЕРБ и Друг подход.Но тъй като не се вижда друг подход, а и политическа сила, която да го предложи, гласувах за ГЕРБ.
Атака има бъдеще, но като малка сила и неминуемо ще последва съдбата на Волен-да се коалира с друга партия, да я слуша и да не може да прокара идеите си.А и не е сигурно, като влезе във властта (кат хване кокала), дали ще следва всичките си принципи на практика.
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 19:00:09 pm от marhs »

Неактивен teni

• Пишещ
« Отговор #73 -: Декември 26, 2010, 20:28:21 pm »
И аз искам ББ да е дългоочаквания Спасител, но няма как да стане, т.к. сценария с предишните правителства се повтаря, е с различни нюанси.Съжалявам. ИКОНОМИКА ни трябва, а не ПР акции и полицейски истории с очакван край. Слаби министри. А ловджията се познава по кучетата му. Дано съм сбъркал, но това не е само мое мнение. То се вижда и от рейтингите, колкото и да са напудрени и надути.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #74 -: Декември 26, 2010, 20:37:53 pm »

Добре teni, кое конкретно от сценария с предишните правителства се повтаря при ББ ?.
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 23:31:11 pm от Mirotvorec »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27