Има едно нещо, което не отчитате, когато четете чуждоезични сайтове и форуми, особено пък когато става дума за храни - те разсъждават за себе си и за своите продукти за консумация!
Пчелният мед от Виетнам няма нищо общо със същия от България; чесънът от Аржентина няма нищо общо със същия, произведен в някое село в България. Посочвам тези две страни, защото съм опитвал и двата продукта и го твърдя от личен опит. Всеки един народ трябва да консумира това, което се ражда в собствената му страна най-вече поради факта, че е близко(същото) от енергийна гледна точка, а нали именно това е целта на консумацията на различни продукти - да си заредим телата с енергия.
Сега се сещам за вкуса на един пчелен мед от район в планина, където растат около десет вида билки - е няма друга такава вкуснотия, това е еликсир достоен за богове и ... за българи разбира се. Няма да се очудя, ако същия този мед "изгори" гърлото на някой скандинавец например или на някой виетнамец, но не и моето.

Да споменавам ли виното, приготвено от знаещ и можещ българин някъде на село по древна наша рецепта от 22 билки, необмислено наречено от търговците "Пелин"? Еликсир, който в никакъв случай не може да ми съкрати живота ми, а напротив!
Масово отравяне на човечеството и на нас, българите в частност, е възможно само ако консумираме продукти, които не са ни присъщи, а това е всичко, което не е произведено в България.