Автор Тема: Масовото отравяне на човечеството!  (Прочетена 91225 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 932
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #195 -: Май 30, 2011, 00:28:14 am »
А тази бактерия дали може да се неутрализира с ядене на чесън? Уж чесъна е голям боец с подобни гадинки.
Това да не е филм с вампири, чесана е лют за да защитава се бе си, не за да убива бактерии.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 944
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #196 -: Май 30, 2011, 00:37:10 am »
Има един такъв мит, доколко е верен....
Цитат
Луковицата на чесъна има разностранно действие. Противоглистното и бактерицидното и действие се използва при инфекциозни заболявания на стомашно-чревния канал. Етеричното масло унищожава болестотворната и подпомага развитието на нормалната чревна флора. Също така понижава артериалното налягане при хипертония, разширява коронарните и периферните съдове, увеличава амплитудата на сърдечните съкращения и забавя сърдечния ритъм. Добро профилактично средство е и при атеросклероза.

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 892
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #197 -: Май 30, 2011, 01:38:02 am »
Това за чесън не е мит, а истина. Лично аз използвам чесън особено при грипни заболявания. Почти само с него се лекувам. Например- аз и брат ми се разболяваме в един ден. Той отива на лекар и си купува лекарства за 100 лв. Пък аз реших да се надумкам с чесън. Ядях и ревах. Той се оправи за месец и половина, а аз на 4  ден бях кукуряк.

Неактивен ivi2010

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #198 -: Май 30, 2011, 17:48:54 pm »
Чесънът е пробиотик.
Случвало ми се е ,когато съм поизморена вечер и хапна чесън,да ми свали кръвното ,което иначе е нормално,само с една скилидка.Четох някъде,че е най-доброто почистващо кръвоносните съдове средство.

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 469
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #199 -: Май 30, 2011, 18:57:19 pm »
Чесънът повишава тестостерона! 8)
Бъди Слънце!

Неактивен cooljzgxx

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #200 -: Юни 03, 2011, 15:48:36 pm »
Чудя се кога ли ще го забранят, че да ни отровят по набързо  :-X

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 944
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #201 -: Юни 03, 2011, 16:48:23 pm »
Могат да ни принудят да се откажем от него. Ако му вкарат някаква подобна бактерия а ла ешерихия ли каквото е там...

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 831
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #202 -: Ноември 25, 2011, 09:02:58 am »
                                    Тровят ни законно

             

Българите все по-често търсят лекарска помощ заради заболявания, получени от мръсния въздух, който дишат. Серният диоксид, въглеродния двуокис, както и ежедневно надвишените норми на прах в цялата страна, докарват сърдечно-съдови, белодробни и очни болести, обясниха доктори. В същото време правителството тихомълком прокарва наредби за по-високи допустими нива на замърсителите, установи наша проверка.
Докато през 2000 г. е било нормално да дишаме въздух с до 30 микрограма прах средногодишно, според тогавашната Наредба 9, то през 2010 г. е обнародвана нова наредба, която разрешава те да са до 40 микрограма. Нещо повече - старият документ предвиждал през 2010 г. същите допустими нива да паднат на 20.
Грешката
"В първата наредба има неточност. Това е техническа грешка и не е сериозно", убеждава ни Валери Серафимов, началник в отдел "Мониторинг на въздуха" към Изпълнителната агенция по околна среда. "Звъннете в министерството да ви успокоят", допълва той.
"Това не е грешка, просто такива са новите изисквания на ЕС. Всичко е съобразено с Брюксел" , категорична пък бе Евдокия Манева, зам.-министър в Министерството на околната среда и водите, която по време на приемането на старата наредба е министър в същото ведомство. Тя отказва да коментира дали хората са развили способност да поемат повече замърсен въздух без да боледуват и предлага да се съгласим с разпоредбите, защото са обосновани научно.
Факти
Внимателен прочит на документа обаче показва, че това не е единствената "сгрешена" цифра.
Фините прахови частици не могат да минават 50 микрограма на кубичен метър за денонощие, казват и двете постановления, но докато по-старото декларира, че това не трябва да се случва повече от 25 пъти на годината, и впоследствие да падне до 7, новата приема, че прахът може да превишава границите 35 пъти в годината. Дори и тази норма обаче се превишава.
Според наредбата от 2000 г. аларменият праг на серен диоксид пък е 350 микрограма на кубичен метър, измерен през три последователни часа, докато през 2010 г. вече се вдига до 500 микрограма на кубичен метър.
Позиция
"Истина е, че вдигат нормите на допустимите нива на замърсяване на въздуха. Лишено е от всякаква логика, защитаваща околната среда и човека, но така го налагат потребностите, бизнеса и големите компании", обяснява експертът Славка Петрова, доскорошен служител на РИОСВ. Според нея човек не е развил защитни механизми да се справя с химикалите, а тези с парите казвали своята дума.
Медицината
"В моята практика наблюдавам, че помощ търсят все повече пациенти, страдащи от заболявания, причинени от замърсения въздух", категорична е д-р София Ангелова от Белодробна болница "Св. София". За нея едно от възловите места в столицата е Орлов мост, където шумът и вредните частици са в нива, излизащи от всякакви разпоредби. "Обществото ни е болно - човек е кълбо от нерви, живее в задръстени улици и диша замърсен въздух", завършва тя.

Как влияе върху нас замърсяването на въздуха

В световен мащаб замърсяването на въздуха се счита за основна причина за големия брой смъртни случаи от респираторни заболявания, категорични са медиците.
- Азотен диоксид (NO2), Серен диоксид (SO2) - Дразнят белите дробове, водят до задушаване и хронични заболявания.
- Озон (O3) - Вреди на гърлото и белите дробове и дразни очите.
- Фини прахови частици (PM10, PM2.5) - Възпаление и влошаване на белодробни и сърдечни заболявания.
- Въглероден оксид (CO) - Блокира нормалния трансфер на кислород в кръвта.
- Олово (Pb) - Може да се абсорбират от белите дробове, от там оловото да попадне в кръвта и да повлияе на нервната система и способността на организма да произвежда кръв.
- Летливи органични съединения - Водят до изменение на клетките в тялото.


Химически вещества

Наредба № 3, която е обнародвана в Държавен вестник на 28 февруари 1984 година, определя допустимите концентрации на химични вещества, отделяни от полимерни строителни материали в жилищни и обществени сгради. В наредба № 14 от 23 септември 1997 г се разглеждат нормите за пределно допустимите концентрации на вредни вещества в атмосферния въздух. Наша проверка показа, че според втората наредба редица вещества вече могат да са в по-големи концентрации във въздуха. Някои от веществата съвсем не се считат за безопасни. Така например циановодородът се съдържа в газа "Циклон Б", с който са убивани концлагеристи в нацистка германия, пиридин се съдържа в никотина, етилацетат предизвиква сухота и напукване на кожата и при излагане на по-големи дози трябва да се търси лекар, произвежданият от каменовъглен катран и нефт нафталин е канцерогенен, фталов анхидрид се използва за производство на пластификатори.

Последни замервания

Изпълнителната агенция по околна среда публикува редовно бюлетин за качеството на атмосферния въздух в страната, измерван от структурите на РИОСВ. Изнасяме данни от изминалите почивни дни.
Цели 4 пъти е било завишено нивото на фините прахови частици в Перник, над 3 и половина пъти - във Видин. Валери Серафимов казва, че на заводите се издавали стриктни разрешителни, а общините имали програми за намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух. Ситуацията била под контрол, въпреки стряскащите цифри и тенденции. При превишаване на алармените прагове се представяла информация на населението, до която се стига в интернет със сериозно търсене и преглед на дълги чиновнически документи.

http://klisurov.blogspot.com/2011/11/blog-post_15.html
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 09:06:43 am от Гален »

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 167
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #203 -: Ноември 25, 2011, 15:30:16 pm »
Галене, важното е, че сме отличници по намаляване емисиите на въглероден диоксид. ;)
Препоръчвам ти да хвърлиш едно око на статията, а и който се итересува разбира се.

Харчим милиарди, за да отровим Родината
Държавата ще получи 1 млрд. евро, защото сме отличници по намаляване на емисиите на въглероден диоксид, въпреки това ще го складираме в земята

http://republika.bg/index.php?id=38964

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #204 -: Ноември 25, 2011, 18:01:56 pm »
А за замърсяването от химическите следи пускани от самолетите изобщо не става дума, нали. Нищо чудно и по-високите нива на прахови частици да се дължат именно на боклуците, с които ни ръсят и тровят денонощно, вероятно съвсем законно и тайно разбира се.

Неактивен T.Totev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Re:Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #205 -: Ноември 25, 2011, 19:34:02 pm »
Според мои приятел в Германия ,към момента в болниците там има почти два пати повече болни спрямо същия период на миналата година, изводите му са от там че познава и контактува с поне шестима лекари и хирурзи там ,които са българи  :unknown:

Неактивен Ичи

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Re: Масовото отравяне на човечеството!
« Отговор #206 -: Април 30, 2013, 13:42:32 pm »
Плана за депопулацията на света върви с пълни обороти http://vbox7.com/play:b0e111f926
Днес всички (или хайде 90%) живеем в една изкуствена среда, която ни съсипва от където и да го погледнеш:

химически следи - алуминий, барий, стронций, гъби(плесен), биологични нишки, модифицирани сухи кръвни клетки...

ваксини - живак, вируси, химикали...

медикаменти - химикали..

козметика - химикали...

ГМО (растения и животни)

пестициди - химикали...

ГСМ антени и гсм апарати - радиация, микровълни...

вода с химикали.....

Може да продължавам така докато не повърна... Няма измъкване от благата за нашето здраве и благополучие.


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27