Автор Тема: Смъртната опасност от млякото и млечните продукти (интервю)  (Прочетена 125221 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Цитат
Да споделя източник за кое че е така?

Абе донякъде вече ми отговори косвено :)

Цитат
Идеи "просто изведнъж" аз в тази тема не виждам, човекът е излседвал нещата половин живот и ти говори доказателства ...

Явно не си го прочел внимателно защото го цитирах дословно. След като бил правил изследвания над година. Но и цел живот да беше дистилирал и тествал ще му вържеш ли?

Цитат
Много ми е интересна думата "човешки", което ме навежда на мисълта, че смяташ тази книга за нечовешко творение. Вярно е че астрални същности доста са си играли там, ама е преписвана от хора - ко да направим - факт Smiley То не е крадено от Книга на Мъртвите, от Енума Елиш и т.н...

Какво по-добро доказателство имаш за това освен че си повярвал на някой или собствените ти мисли са го компилирали? :)

Както и да го сучем въпреки, че т. нар свещени писания са изопачени неимоверно в тях има много истински неща къде прикрити, къде по-буквални. Докато измислици и хрумки от хора от сорта за който ни е думата се появяват и изчезва с куп на ден. Утре на тоя ще му хрумне обратното и ще каже - леле сгреших, разбрах нещо ново - млякото е елексир.

В крайна сметка всичко опира до интуиция и това е което ни различава хората - кой на какво ще се хване. Явно този е твоя избор. Не и за мен обаче.

Първо за твое сведение да кажа че ям млечни продукти и нямам намерение да ги спирам :) Което не значи че смятам статията за грешна. Лично съм чувствал слузта която се образува от млякото, както е описано в интервюто.
Започнах тази дискусия с теб по друга причина :) Просто е нелепо за мен да се хващаш за едно изречние в библията и да го даваш като аргумент, въпреки че аз самия съм се хващал и за по-малко някога :)

Както и да е, всеки вярва в каквото избере така или иначе :) Хубаво е не само да вярваш сляпо обаче, но и да го чувстваш вътрешно. Така или иначе щом работи за теб - това е и правилния избор :)

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
Ако някой все още се колебае дали млякото е добро за храна ето цитат от думите на Исус (евангелие на мира):

И така, винаги приемайте храна от софрата на Бога: пло­дове от дърветата, злакове и треви от полята, мляко от жи­вотните и мед от пчелите...

Абе той и Щайнер казва, че трябва да ядем мляко, щото иначе много ще се възвисим..Що да "трябва", казва ли ти някой. laugh Сигурно се е опасявал да не олекнем твърде много и да не ни издуха вятъра. ;D

цел живот да беше дистилирал и тествал ще му вържеш ли?
Времето няма значение. Не заради това му е "вързал", убедена съм.

В крайна сметка всичко опира до интуиция и това е което ни различава хората - кой на какво ще се хване. Явно този е твоя избор. Не и за мен обаче.

Само така си мислиш и се самозаблуждаваш.А ти не си ли се хванал за библейския текст. ;)

Какво по-добро доказателство имаш за това освен че си повярвал на някой или собствените ти мисли са го компилирали? :)

Просто е като бял ден. Млякото е храна за бебето на кравата. Къде си видял теле да суче от жена? Да не говорим пък за какво насилие става дума над животното. ако не се доеше кравата, млякото и отдавна щеше да спре, когато теленцето започне да пасе. Така функционира природният механизъм. Безпогрешно!
Това ми казва моята интуиция. Е, какво ще правим сега? :)

« Последна редакция: Март 28, 2009, 03:44:08 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен dexver

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
...
Просто е като бял ден. Млякото е храна за бебето на кравата. Къде си видял теле да суче от жена? Да не говорим пък за какво насилие става дума над животното. ако не се доеше кравата, млякото и отдавна щеше да спре, когато теленцето започне да пасе. Така функционира природният механизъм. Безпогрешно!

охх.. чакай че се напуках от смях.. :) Но дори и да се свестя не бих отвърнал на мислите ти в този пост.

Нека не звучи иронично по-лошия начин може би и ти спиш вече :)

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
...

охх.. чакай че се напуках от смях.. :) Но дори и да се свестя не бих отвърнал на мислите ти в този пост.

Нека не звучи иронично по-лошия начин може би и ти спиш вече :)
Мне, не спя. Чакам да се свестиш. :)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
20 000 кисели млека по 15 ст. продадени за ден

30 март 2009 / News.dir.bg
Само за ден от киселото мляко, което се превърна в най-търсен артикул в Бургас заради цената си от 15 стотинки, са били продадени 20 000 кофички в най-новия хипермаркет в града.
Млякото е произведено за фирма „ГАВРА" ЕООД, е записано на етикета на кофичката, която се продава като „Селско кисело мляко" от 400 грама, съобщи globusnews.net.
В рамките на три седмици в морския град бяха открити магазини на две от най-големите компании - "Кауфланд" и "Карфур", за продажба на дребно в световен мащаб. Преди това в града врати отвориха и други хипермаркети, които държаха високи цени. С новите играчи на пазара обаче, ситуацията се промени коренно. В момента всеки се опитва да привлече клиенти с цени като тези за мляко от 15 стотинки. В някои от магазините то може да се открие и за 14 стотинки за кофичка.
Вече трети ден бургазлии хапват банани за 99 стотинки килото и портокали за 89 стотинки. За да се доберат до желаните артикули гражданите дори се блъскат и обиждат от ужас, че евтината стока може да свърши.
http://dnes.dir.bg/2009/03/30/news4219419.html#sepultura

Това мляко от 15ст. сигурно трябва първо да му баете 3 часа по метода на оня японец след което да се прекръстите против уроки и пак няма гаранция че няма да посетите "офиса"  ;D Името на фирмата производител кърти мивки и извозва! :P

Неактивен Magnolia

• Доста Писал

Ето една чудесна алтернатива на животинското мляко, но още не съм се наканила, да го направя:

Бадемово мляко

Това е една класическа рецепта за мляко от ядки.

1 чаша бадеми, предварително накиснати във вода за 1 ден
3 с.л. мед
3 чаши вода (изворна или филтрирана)

Бадемите е добре да обелим, но може и така да ползваме. Слагаме всичко в блендера и бъркаме за 2-3 минути. Ако блендера е мощен би трябвало да се получи доста фино и гладко мляко. Ако не е толкова мощен може да прецедим млякото през тензух. Това е класическата рецепта. Може да експериментираме по най-различни начини. Може да си правим мляко от кашу, орехи, да овкусяваме с мед, канела, ванилия, да добавяме плодове и т.н.
« Последна редакция: Април 14, 2009, 23:04:32 pm от Magnolia »

Неактивен l_estate

• Четящ
  • *
  • Публикации: 20
Темата започна да се измества според мен. Въпросът не е какво има в опаковките, предлагащи мляко и млечни произведения  на пазара, а в качествата на натуралното мляко и дали е вредно за хората.
Иска ми се да ви припомня някои неща:
1.   Човекът в трето измерение е бозайник, т.е. в определен момент от живота му млякото е незаменим доставчик на енергия и необходими съставки за изграждане на организма – витамини, аминокиселини, ензими и т. н.
2.   Не само в Библията, но и в другите религии се споменава, че млякото на други бозайници служи за храна. Не напразно Зевс е отгледан от козата Амалтея, респ. хранен с козе мляко. Това ако не е доказателство , чехората са считали млякото за божествена храна – здраве му кажи.
3.   Във всяка област от света при всички раси и народи млякото от други бозайници / крави, биволи,овце, кози, лами, камили, кобили, елени…/е  хранителен продукт, влизащ в състава на националните специалитети и  използван хилядолетия. Считате ли, че навсякъде  по света, толкова време може да оцелее нещо, ако няма стойност и  хората са толкова тъпи да не забележат вредните последствия, а да продължават да го използват. Да има хора, които имат невъзприемчивост към този продукт и за тях то е вредно, но така е с всички хранителни продукти,  не може заради 1% от населението на останалите 99% да се внушават неверни или изкривени факти.
4.   По отношение на кравата и теленцето, ако хората не отбиват теленцето от бозаене за да ползват млякото, то би си бозало докато кравата има мляко, а при добро хранене на кравата и добри майчини инстинкти, този период е доста дълъг, даже има технология за производство на телешко месо от само бозаещи телета – бейби биф и това е най- качественото и скъпо месо, богато с незаменими аминокиселини
   Мога да изтъквам още много аргументи в полза на млякото, но в крайна сметка направо ми става смешно как някои отричат  хилядолетна практика за сметка на някакви си лобистки изцепици, и то написани с голяма доза злоба / имам предвид статията на въпросния „учен” Р.Коен/.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
l_estate , това, че и го има в Библията и в митологията най- малко прави нещо правилно. И дори и да е така пак има разлика между тогава и сега, но за това - по- късно.

Цитат
По отношение на кравата и теленцето, ако хората не отбиват теленцето от бозаене за да ползват млякото, то би си бозало докато кравата има мляко, а при добро хранене на кравата и добри майчини инстинкти, този период е доста дълъг,

Именно. То би си бозало, защото ТО/ теленцето, не ние/ има нужда от тези вещества. Обаче бива лишавано от тях, защото то така или иначе ще отиде под ножа, а пък ние крадем млякото на кравата, а от благодарност убиваме детето и и накрая и нея.

Неактивен l_estate

• Четящ
  • *
Още първият месец след раждането стомахът на теленцето претърпява промяна физиологично - същинският стомах,в който при раждането се храносмила млякото е развит най-добре. Впоследствие се развива търбухът, който храносмила растителната храна. Това е биологията на преживните животни и природата се е погрижила за изхранване на телето,респ.младото преживно животно. Така, че изводът, че човекът ощетява животното, като му иззема храната просто е несъстоятелен.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
Още първият месец след раждането стомахът на теленцето претърпява промяна физиологично - същинският стомах,в който при раждането се храносмила млякото е развит най-добре. Впоследствие се развива търбухът, който храносмила растителната храна. Това е биологията на преживните животни и природата се е погрижила за изхранване на телето,респ.младото преживно животно. Така, че изводът, че човекът ощетява животното, като му иззема храната просто е несъстоятелен.
Честно казано се затруднявам да ти следвам логиката.Пускаш факти, но ги тълкуваш както ти падне.

Още първият месец след раждането стомахът на теленцето претърпява промяна физиологично - същинският стомах,в който при раждането се храносмила млякото е развит най-добре. Впоследствие се развива търбухът, който храносмила растителната храна. Това е биологията на преживните животни и природата се е погрижила за изхранване на телето,респ.младото преживно животно.

Това може да означава на езика на природата само ЕДНО: Теленцето е напълно готово да се справи с другата храна и вече няма нужда от мляко. В този момент трябва да спре и млякото. Законът на "търсене- предлагането" го повелява.
Но не! Тогава се почва доенето/ с цел предизвикване на още по- голяма продукция от мляко/ на кравата с всички произтичащи от това последствия.

Така, че изводът, че човекът ощетява животното, като му иззема храната просто е несъстоятелен
Повече от състоятелен е. Нали видя, защо. ;)

Неактивен l_estate

• Четящ
  • *
В биологията понятие като "трябва" не се връзва.
Да се опиташ да спреш млекоубразуването в млечната жлеза на 3-ия месец след отелването при крава, даваща 30 и повече литра мляко дневно, означава да я разболееш, непоправимо се уврежда жлезата и кравата може да умре.
Разбира се става въпрос за съвременни крави защото диви не съществуват.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
Разбира се става въпрос за съвременни крави защото диви не съществуват.
Ако говориш за крави, на които са им бърникали гените, за да дават по 30 литра мляко, няма какво да си говорим наистина. Това е само част от БИЗНЕСА и НАСИЛИЕТО!
Аз говорех за естественото положение на нещата.

Неактивен l_estate

• Четящ
  • *
Съвременните породи домашни животни са създавани в продължение на стотици, а някои и хиляди години чрез методите на селекцията по ценни признаци и съзнателен отбор, а "бърникането на гените" започва да се прилага втората половина на миналия век.
Но темата съвсем се измести и от основната "опасна ли е консумацията на мляко и млечни произведения ?" се превърна в тема "трябва ли човекът да въздейства съзнателно на живите организми, за да подобри битието и съществуването си?"...Ако се задълбочим във втората тема ще стигнем и до отричане на земеделието и растениевъдството, защото и там човекът съзнателно се е намесвал...

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Цитат
Ако се задълбочим във втората тема ще стигнем и до отричане на земеделието и растениевъдството, защото и там човекът съзнателно се е намесвал...

Принципно си прав но всичко опира и до мярката нали ? Ако доматите стават все по- пластмасови на вкус и всички ядливи растения се изродят дотолкова че да се разминават до голяма степен с първоначалния замисъл дали следва да се придържаме към този модел ? При млякото например дори ако след неговото добиване не му се слага абсолютно нищо което да му навреди пак остава проблема със захранването на самите животни които се хранят с всякакви боклуци и им се инжектират хормони. И това беше идеята на статията. От болно животно каквото и да вземем  ще има сериозни минуси - а те всичките са изкуствено доведени да са хронично болни в името на високия добив. Сега ако някой например е козар и си пасе козете някъде нависоко в планината и не ги захранва със "специално направени фуражи" нещата са по-различни. И пак се стига до така наречените корпорации - едно е съзнателно да се намесиш за да направиш определено подобрение и съвсем друго да се намесиш за да направиш така че да спечелиш повече пари за сметка на качеството, огромния процент от тази продукция минава точно през такива "фирми".

Неактивен l_estate

• Четящ
  • *
Цитат
Ако се задълбочим във втората тема ще стигнем и до отричане на земеделието и растениевъдството, защото и там човекът съзнателно се е намесвал...

Принципно си прав но всичко опира и до мярката нали ? Ако доматите стават все по- пластмасови на вкус и всички ядливи растения се изродят дотолкова че да се разминават до голяма степен с първоначалния замисъл дали следва да се придържаме към този модел ? При млякото например дори ако след неговото добиване не му се слага абсолютно нищо което да му навреди пак остава проблема със захранването на самите животни които се хранят с всякакви боклуци и им се инжектират хормони. И това беше идеята на статията. От болно животно каквото и да вземем  ще има сериозни минуси - а те всичките са изкуствено доведени да са хронично болни в името на високия добив. Сега ако някой например е козар и си пасе козете някъде нависоко в планината и не ги захранва със "специално направени фуражи" нещата са по-различни. И пак се стига до така наречените корпорации - едно е съзнателно да се намесиш за да направиш определено подобрение и съвсем друго да се намесиш за да направиш така че да спечелиш повече пари за сметка на качеството, огромния процент от тази продукция минава точно през такива "фирми".

И аз мисля, че мярката е най-важното! Защото разбира се в бизнесът с мляко много често се използуват непозволени или свръхдози на хормони,антибиотици  или други стимуланти за високи добиви и от там печалби. Така е с всеки бизнес - навсякъде. И недобросъвестност към потребителя може да се намери във всяко производство.Да не мислите, че например в пчеларството не се ползват лекарства или в растениевъдството - пестициди и хербициди. Ами какъв е почвения състав където се отглеждат растенията, с които се храним? Така, че да ме прощават вегетарианците, но по отношение на опасностите от вредни остатъци от странични вещества растенията не са по-защитени - даже напротив, тъй като при животните като по-висши действат механизми на саморегулация и самоочистване.
Навсякъде при промишлено производство на хранителни суровини се ползват такива неща, но когато са в допустими норми, нещата са под контрол. Затова се въвеждат механизми за контролиране на употребата им.Въпросът не е доколко действат тези механизми,но все пак след като ги има опасността е отчетена.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27