Темата започна да се измества според мен. Въпросът не е какво има в опаковките, предлагащи мляко и млечни произведения на пазара, а в качествата на натуралното мляко и дали е вредно за хората.
Иска ми се да ви припомня някои неща:
1. Човекът в трето измерение е бозайник, т.е. в определен момент от живота му млякото е незаменим доставчик на енергия и необходими съставки за изграждане на организма – витамини, аминокиселини, ензими и т. н.
2. Не само в Библията, но и в другите религии се споменава, че млякото на други бозайници служи за храна. Не напразно Зевс е отгледан от козата Амалтея, респ. хранен с козе мляко. Това ако не е доказателство , чехората са считали млякото за божествена храна – здраве му кажи.
3. Във всяка област от света при всички раси и народи млякото от други бозайници / крави, биволи,овце, кози, лами, камили, кобили, елени…/е хранителен продукт, влизащ в състава на националните специалитети и използван хилядолетия. Считате ли, че навсякъде по света, толкова време може да оцелее нещо, ако няма стойност и хората са толкова тъпи да не забележат вредните последствия, а да продължават да го използват. Да има хора, които имат невъзприемчивост към този продукт и за тях то е вредно, но така е с всички хранителни продукти, не може заради 1% от населението на останалите 99% да се внушават неверни или изкривени факти.
4. По отношение на кравата и теленцето, ако хората не отбиват теленцето от бозаене за да ползват млякото, то би си бозало докато кравата има мляко, а при добро хранене на кравата и добри майчини инстинкти, този период е доста дълъг, даже има технология за производство на телешко месо от само бозаещи телета – бейби биф и това е най- качественото и скъпо месо, богато с незаменими аминокиселини
Мога да изтъквам още много аргументи в полза на млякото, но в крайна сметка направо ми става смешно как някои отричат хилядолетна практика за сметка на някакви си лобистки изцепици, и то написани с голяма доза злоба / имам предвид статията на въпросния „учен” Р.Коен/.