Видях, че темата за моргелозата е засегната бегло в 1-2 други теми (например, тук:
http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=1996.20;wap2) , но след всичко, което прочетох за нея в наши и чужди сайтове си мисля, че си заслужава специална тема. Не съм лекар или микробиолог, но пак на базата на прочетеното инфо, не ми прилича особено на психично заболяване. Как може 2-годишно дете да бъде параноик? Болестта вече е и в България („паразитоложката д-р Ина Бучкова...вече е регистрирала десетки подобни случаи у нас”,
http://www.razkritia.com/106407/%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B0/).
Но ако отидете при личния си лекар с обриви и влакна като тези на снимките, най-вероятно ще ви насочат към някой психиатър и ще ви натъпчат с антидепресанти. Официалната медицина (дерматолозите) у нас няма да ви предложи адекватно лечение. А и в гугъл няма да откриете нищо на български за това как да се лекувате. В Америка засегнатите имат същите затруднения да убедят лекарите, че не са психичноболни, затова група съчувстващи, интелигентни и препатили заинтересовани без медицинско образование предлагат метод за облекчаване на страданията от болестта, който са изложили на сайта си и за който твърдят, че върши работа:
http://www.lymephotos.com/.
По-долу ще постна мой превод на откъси от публикации в англоезичния интернет, с гледни точки и предположения, които не открих в българския. А в рускоезичните сайтове попаднах на съобщения, че хората в Украина се заразявали чрез закупени дрехи втора употреба, пристигнали от Западна Европа...гадните паразити били доста устойчиви на термична обработка и перилни препарати...
http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/archive.cgi/noframes/read/90052„Това е инфото, което събрах относно Моргелоновите червеи...те могат да бъдат убити с таблетки чиста сол (не готварска сол) и витамин С...
Съобщава се, че Лаймската болест е често срещана при хора, развили Моргелоновата.
Внимание: памукът разпространява Моргелонови червеи!
Мнозина са запознати с така наречената „болест на фибрите” или Моргелонова болест. Вярвам обаче, че тя е нещо специално, нещо по-голямо от сбора на съставните си части. В търсене на отговори, изследвайки и наблюдавайки, бях воден неотклонно в посока, за която в началото на проучването си дори и не бях подозирал.
Самият аз в продължение на 3 години бавно губех битката срещу пораженията от болестта. Междувременно интензивно я изучавах. Преди няколко месеца поех в нова и тревожна посока.
Ако цялата истина излезе наяве, резултатът ще бъде значителна политическа, социална и икономическа дестабилизация. И така да е. Произходът на тази чума остава загадка. Причинителите се очертават като повече от един. Но както е при всички подобни случаи, веднъж отворена, вратата води до стая с много други врати, за които нямаме ключ.
Заключенията ми са подкрепени от множество медицински примери и доказателства. Това са наблюдения, които лесно може да извърши и читателят на тези редове.
Допускам, че съм открил само един от векторите на създанието. Този вектор сам по себе си обаче е способен да инфектира почти всяко човешко същество на планетата в рамките само на едно десетилетие.
Изглежда, съществуват и много други вектори.
Надявам се, че някой ден моето откритие ще помогне за откриването на „защо”-то на това проклятие, засега отваряме само вратата с надпис „КАК”.
Едно зло е на свобода. То е творение на най-мрачния ред и е паметник на човешката глупост. Сега то е тук, сред нас. Докато пиша тези думи и докато вие ги четете, това черно зло шества. Неканено, невидимо и вездесъщо. И в този момент то ни ограбва. Краде жизнените сили и флуиди от нашите тела, като ни дава в замяна единствено отчаяние, депресия, хронична умора и разбита имунна система.
Добре дошли в света на Фибърната Болест.
Някои я знаят като Моргелонова, но тя не е класическата Моргелонова болест от други времена и пространства. Това е ново, по-ужасно проклятие. Не бъдете така лековерни, че да си мислите, че това не ви касае. Вие и близките ви сте в опасност дори в този момент. Защото...Това е прословутият червей в ябълката, но в случая – още по-коварен.
Представям ви червея в памука.
Сега идва гадната част.
Памукът е наш спътник от люлката до гроба. Той е вездесъщ в живота на почти всеки човек на планетата. Няма къде да се скриеш от памука. Инфектирането на световните запаси от памук с паразитен симбиотичен червей/патоген би осигурило векторна матрица с невиждана ефикасност и невидимост.
Плътоядният червей се разпространява навсякъде – от клечките за уши (б. Пр.: авторът споменава известната в САЩ марка клечки за уши Q-tips) до фланелките. Той е сложен организъм, който често работи в съюз с различни патогени като Лаймската болест. Той е опортюнистичен и често използва защитните механизми на тялото срещу самото него.
Той е шейп-шифтър, променя формата си и имитира телесните секреции и кожата. Може да маскира подписа си по начини, объркващи и най-умелите лаборанти. Функционира на различни нива, както и в различни посредници. И идва онзи стадий, на който въпросният организъм (веднъж укрепил се надеждно в своята жертва) става просто нагъл в своята арогантност.
Плътоядният организъм използва слузната защитна система на самото тяло, за да се капсулира и да спечели контролиращ карт бланш.Тази негова функция преследва редица допълнителни цели, включително вторично външно векторизиране. На повече от един стадий от метаморфозата му, той присъства не само в обонятелната, слуховата и храносмилателната системи, но и в кръвта.
Няколко от стадиите му се манифестират чрез произвеждането на „фибри”. Споменатите съществуват в един куп разновидности. Големите, подобни на „косъм” фибри (предимно черни или тъмнокафяви на цвят) са продукт, произведен от нещо по-малко, което „избива” и нанася поражения от позиция вътре в човешкото тяло. Тези големи фибри често нападат нормалния космен фоликул и понякога могат да бъдат забелязани редом с обикновените косми. Могат да изникнат на мястото на нормалния косъм, след като са го унищожили.
Невероятната скорост, с която израстват тези „космоподобни” фибри е истинско чудо. Оказва се обаче, че ако сме бдителни и ги забележим и отстраним, в крайна сметка можем да постигнем зарастване на лезията или раната. В противен случай възстановителният процес ще бъде блокиран и раната ще остане отворена с месеци.
По-малките червени, сини, зелени и лилави фибри също се срещат навсякъде. Освен в телесните секреции, съм ги отлепвал и изкарвал навън като вълма или паяжини. Лесно се забелязват със силна бижутерска лупа.
Миниатюрната „космоподобна” „змия”, „памучният червей” се среща по-рядко. Среща се както в тялото, така и в своя вектор, памука.
Невероятната скорост, с която израстват тези „космоподобни” фибри е истинско чудо. Оказва се обаче, че ако сме бдителни и ги забележим и отстраним, в крайна сметка можем да постигнем зарастване на лезията или раната. В противен случай възстановителният процес ще бъде блокиран и раната ще остане отворена с месеци.
По-малките червени, сини, зелени и лилави фибри също се срещат навсякъде. Освен в телесните секреции, съм ги отлепвал и изкарвал навън като вълма или паяжини. Лесно се забелязват със силна бижутерска лупа.
Миниатюрната „космоподобна” „змия”, „памучният червей” се среща по-рядко. Среща се както в тялото, така и в своя вектор, памука.
Ако ви притесняват движенията им във въздуха, захлупете ги с буркан.
Не всеки памук е инфектиран, но голяма част е. Измежду последните 5 купени от мен кутии клечки за уши Q-tips 4 бяха пълни с тези паразити. На някои клечки открих по 3 или 4 паразита.
Смятам, че още един от векторите на паразитите са памучните чорапи и бельо, които не са били достатъчно качествено стерилизирани при производствения процес.
А какво можем да наречем „достатъчна стерилизация”? Тези организми са достатъчно устойчиви както на високи, така и на ниски температури. Малко са домакинските препарати, които им въздействат. Виждал съм ги да плуват в алкохол. Обикновено ги ликвидирам или с лакочистител, или с амоняк. Дори тогава те продължават да функционират за кратко след потапянето им в ацетона. Хич не са лесни!
Което е интересно, те могат да плуват в петрол, но явно реагират бурно и негативно на силни солни концентрати. Потта е постоянен стимул за активизацията им. Всяка физическа активност изкарва много от тях, както и твърдите черни „шушулки”, на повърхността на кожата. Не си падат и по амоняка.
Последно. Първият сигнал за инфекция обикновено е обрив, който сърби интензивно. Този обрив кърви при разчесване. Обривът се задържа от няколко дни до няколко седмици. Не се лекува с нищо. Често го взимат за краста. Не е известно лекарство, което да облекчава сърбежа. След известно време обривът изчезва толкова бързо, колкото се е появил. Може евентуално да се завърне за кратко за период, по-кратък от първоначалния. Това може да се случи по всяко време в разстояние на година от момента на първоначалната поява.
След обрива настъпва период на инкубация, който продължава от 3 месеца до 3 години. Тогва червеят излиза на повърхността и започва производството на фибри.
Червеят живее от телесните секрети. Хронична умора, отворени рани и депресия, срив на имунната система, водещ до други усложнения (СПИН по същия начин спомага за разни усложнения) са някои от видимите прояви в този стадий на болестта.
Някои хора, приложили метода на лечение, посочен на сайта
http://www.lymephotos.com/, имат положителни резултати в борбата с болестта, други се оплакват от повишено кръвно налягане и диария.
По време на лечението се пие и повечко вода”.
Ако някой има „силна бижутерска лупа”, може да изследва родните памуци...