Автор Тема: Смъртната опасност от млякото и млечните продукти (интервю)  (Прочетена 125147 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен l_estate

• Четящ
  • *
  • Публикации: 20
Млякото е хранителната връзка на новороденото животно – бозайник с майчиния организъм.Ролята, изпълнявана  от плацентата като доставчик на хранителни вещества през вътреутробното развитие на ембриона се поема  от млечната жлеза чрез секрета и т.е. млякото. Непосредствено след раждането новороденият организъм има нужда от енергия, която не може да бъде доставена от други източници, така че бозайния период се явява като преход към преминаване на организма към външно хранене.
Човекът също е бозайник и млякото е жизнено необходимо в първоначалния период  след раждането. В по-късен период човечеството, познало полезните му съставки и качества е намерило начин да го включи в храната си чрез различни обработки като произвеждало различни млечни продукти, запазени в националните кухни и до днес в течение на хиляди години. Ако беше вредно не щеше да ги има толкова време и да се селекционират в течение на векове породи животни даващи повече мляко... 
Вярно е , че някои хора проявяват алергични реакции, дължащи се на недостатъчно количество ензими, разграждащи млякото, но така е с всички храни. Познавам хора с алергии към ядки, но това незначи, че ядките са отровни. Така също яйцата, някои плодове и т.н.
В посочената статия съзирам лобиране за заместителите на млякото – т.нар. натурални сокове в които няма нищо натурално, млекоподобни напитки и храни от синтетичен или растителен произход.
Все пак ако млякото беше вредно еволюционния процес на видовете отдавна щеше да отхвърли и замени с нещо по-добро.
Като си помисля, какво нещо пък е пчелния мед представям си подобна лобистка статия срещу него... :o

Неактивен Shin-On

• Четящ
  • *
  • Публикации: 22
Подкрепям l_estate. Сегашното мляко е несравнимо с истинското, но истинското мляко няма пагубно влияние върху нас. Млякото е хранителен продукт и лесно се усвоява от организма. В древността, когато е нямало Фризолак, а майката няма кърма, са давали прясно мляко на бебета. Има изключително полезни съставки, а козето мляко има бактерицидно свойство, което помага на новородени, болни и възстановяващи се хора. 1 чаша мляко може да ви нахрани и даде сили, но само истинско и пълноценно мляко. Що се отнася до кожните проблеми, че дъщерите на автора имали пъпки и т.н.  - прясното мляко е козметичен продукт и още в древността са го използвали и за тази цел - примерно Клеопатра.

Цитат
Като си помисля, какво нещо пък е пчелния мед представям си подобна лобистка статия срещу него...

Едва ли ще го пропуснат и него при условие, че има и отравяния с мед ("пиян мед").

Съчетанието на мед и мляко е истинското съвършенство. За съжаление истински продукти вече почти няма. Дори зеленчуци, плодове и т.н. не са това, което трябва, заляти сме от ГМ храни и си вярваме, че се храним здравословно. 

topteglo

• Гост
Сега нещо ми светна- нали това е форум за здравни конспирации ;D
Ами ето една- не яжте мляко ;D
Всеки разумен човек може да прецени кое е полезно и кое вреди- защото мисли!
Добре че се обсъждат такива теми щото вярмам е помогнало на много хора да си налеят акъл.
Гледах едни скечове на Крис Рок. Та човека казва че имаме прекалено много храна- толкова много че дори вече сме алергични към нея.
Червеното месо било вредно- не е!
Виж зеленото месо е вредно- ако ти дадат зелено месо- не го яж!  ;D
и т.нт.
надявам се да се развеселихте.
Ама има истини в тея думи.
За всяко нещо си има време и място.
Все още има истински продукти в магазина- може да не е мляко или вафли ;D

Ама понякога конспирациите тръгват от хора дето искат да са интересни и да ги покажат в шоуто на Слави(Джей Лено) на всяка цена!

Неактивен vaskudvdd

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
        Аз от 2 години съм вегетарианец, а от скоро и веган (т.е. стремя се да не консумирам нищо от животински произход, вкл. мляко). Чувствам се добре, нямам здравословни проблеми и не ми липсват храните от животински произход. Единственото неприятно е отношението на хората, особено в БГ. В нашата мила родина е по-приемливо и нормално да си алкохолик, пушач , тревоман и наркоман накуп, отколкото вегетарианец. 
   Добре е  всеки, който се реши на такава промяна в хранененто да го прави постепенно и по вътрешно убеждение. Също така задължително трябва да се поинтересува какво и по колко трябва да яде при такъв режим на хранене. 

Ето някои интересни  материали:
- Филм -Vegan Gal Change Your Food Change Your Life (2007.DVDRip.XviD)- има го в isohunt.com
- филм - Earthlings / Земляни (2003) - има го в Zamunda.net  и на много други места. Доста е тежък и не е много подходящ за деца.
- Филм -  Vegan Fitness Built Naturally (2005.DVDRip.XviD)- има го в isohunt.com
- сайт - http://vegetarianstvoto.hit.bg/
- сайт - http://www.viva.org.uk./
- сайт - http://www.vegetarian.org.uk/
- сайт - http://www.thebestofrawfood.com./
- сайт - http://runningraw.com/
- има и една камара книги по въпроса в PDF формат из нета

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236

Няма нужда да ти внушавам "това може да бъде изключително вредно". Аз също мога да преживея 2-3 месеца само на шоколад и кока кола/това като заместител на 90 % от водата, която бих пил/ само "защото искам и мога".Обаче след това какво ще стане с организма ми ? Ако поемаш голямо количество отрова с някоя храна, колкото и да си мислиш,че ти помага,колкото да и се радваш и вярваш,че е чиста и те пази от еди какво си,отровата ще ти повлияе...
Е, ти пък. Изказа се направо!  :D Ще оставя млякото и ще мина на шоколади и кока- кола. ;D ;D От трън та на глог! Естествено, че се старая да се храня балансирано.Опакованите  и изкуствените"храни" нямат място там.

Колкото до яденето,явно си ограничила приема само до растителни продукти.Всичко хубаво,ама и те не са по-добри от останалите.Оня ден си взех 2 банана от магазина,излязоха 1 кг - по 26 см дължина единия.На вкус малко на парфюм биеше,ама то сигурно е от човека, който се е катерил да ги бере  laugh . Грозде с което мога да си направя закуска,обяд и вечеря/само с 1 плод/ и пак да ми остане,все едно пия вода.В повечето заведения,краставици,моркови,домати,зеле - вкус на шперплат.Освен ако не те снабдяват с домашни продукти/и те не са много "чисти" / отново поемаш отрова в подобно количество,ако ядеш и другите неща....

То е ясно, че няма нищо "чисто" вече, но поне да не е толкова зле. Наблягаш на сезонни плодове и зеленчуци, по възможност родни. Ако са и проверени/ неторени, непръскани/, още по- добре, нерафинирани храни, студенопресовани масла, зърнени храни, кълнове, ядки, домашен хляб./ Ако няма кой да го меси, не ядеш. :D/
Други въпроси?

Добре, някой подложи ли се на тази диета, защото аз от както прочетох този материал от 1 месец не съм употребявал мляко и млечни продукти ( с много леки пропуски), но дори и 1 кило не свалих от въпросната "слуз", а иначе имам какво да свалям 90кг/173см.

WhiteKnight, просто забрави да изхвърлиш слуз след неядене на млечни за 1 месец. Пък дори и години наред да не ядеш, все тая. Това става само чрез основно прочистване на организма.

« Последна редакция: Март 21, 2009, 01:59:34 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
  • Публикации: 228
Re:Относно: Смъртната опасност от млякото и м
« Отговор #50 -: Март 21, 2009, 16:55:09 pm »
То е ясно, че няма нищо "чисто" вече, но поне да не е толкова зле. Наблягаш на сезонни плодове и зеленчуци, по възможност родни. Ако са и проверени/ неторени, непръскани/, още по- добре, нерафинирани храни, студенопресовани масла, зърнени храни, кълнове, ядки, домашен хляб./ Ако няма кой да го меси, не ядеш. :D/
Други въпроси?

Къде ги намираш тия плодове и зеленчуци ненаторени и непръскани?

Всъщност нямам други въпроси,даже и това не е въпрос.Не ми се чака отговор през 2010-та  :D

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #51 -: Март 21, 2009, 17:06:11 pm »
Други въпроси?

Всъщност нямам други въпроси,даже и това не е въпрос.Не ми се чака отговор през 2010-та  :D
2010 e твърде рано. Мислех на 21. 12. 2012 да ти отговоря, ама нейсе ;D.
Не винаги намирам, но и не съм чак "здравословна фанатичка", както може би си мислиш. ;) Причините ми да откажа това- онова бяха по- скоро етични.

Ако имаш желание, ще намериш начин. Дори и с една разходка на пазара. Като ти се "набие" окото, отдалеч ще ги различаваш. Ако имаш и някое малко местенце, можеш и сам да си посееш това- онова.

По същество: Ако интересът ти е искрен, да ти кажа: В България има пазар на био- храни. Пусни търсачката.
« Последна редакция: Март 21, 2009, 17:07:30 pm от Magnolia »

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
  • Публикации: 228
« Отговор #52 -: Март 21, 2009, 17:48:54 pm »
Други въпроси?

2010 e твърде рано. Мислех на 21. 12. 2012 да ти отговоря, ама нейсе ;D.
Не винаги намирам, но и не съм чак "здравословна фанатичка", както може би си мислиш. ;) Причините ми да откажа това- онова бяха по- скоро етични.

Ако имаш желание, ще намериш начин. Дори и с една разходка на пазара. Като ти се "набие" окото, отдалеч ще ги различаваш. Ако имаш и някое малко местенце, можеш и сам да си посееш това- онова.

По същество: Ако интересът ти е искрен, да ти кажа: В България има пазар на био- храни. Пусни търсачката.

Имам наблюдения по селата, където хората си отглеждат всичко възможно най-чисто/поне повечето от тях/ и дори дилър в лицето на възрастен роднина който ме снабдява редовно с плодове и зеленчуци....определено неможеш да ги сравниш с тези от пазара/а за домашните знам че са третирани с препарати,вярно не в голямо количество, но пак го има/.

Иначе аз ям според това кое ми е вкусно и кое не.Не съм на път да преоткрия храненето от луминисцентна лампа,за да се тормозя кое е вредно и кое още по-вредно.  :D
« Последна редакция: Март 21, 2009, 17:51:55 pm от UpsideDown »

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #53 -: Март 21, 2009, 19:46:28 pm »
...а за домашните знам че са третирани с препарати,вярно не в голямо количество, но пак го има/.
Еее, ако сам си си производител или производителят ти е близък, няма тор и т.н.

Иначе аз ям според това кое ми е вкусно и кое не.
И аз така. :) ;)
Друг е въпросът, че вкусът на човека се променя с времето. Може би промяната на конституцията има значение.

Усещам, че много се отдалечихме , така че набързо една новина да кажа:

При интернет - анкета за най- нагла рекламна лъжа на годината продуктът на Данон" пробиотичното мляко "Актимел"/ "Актимел активира съпротивителните сили." ;D/ е заел първо място./ * по данни на организацията на потребителите foodwatch в Берлин.
Както се казва: "На печелившите честито!!" :D

цялата статияТУК
« Последна редакция: Март 21, 2009, 19:49:00 pm от Magnolia »

Неактивен Здравец

• Четящ
  • *
  • Публикации: 156
« Отговор #54 -: Март 24, 2009, 03:33:46 am »

Усещам, че много се отдалечихме , така че набързо една новина да кажа:

При интернет - анкета за най- нагла рекламна лъжа на годината продуктът на Данон" пробиотичното мляко "Актимел"/ "Актимел активира съпротивителните сили." ;D/ е заел първо място./ * по данни на организацията на потребителите foodwatch в Берлин.
Както се казва: "На печелившите честито!!" :D

Нормално, като се има в предвид, че повечето от млечните продукти на Данон са си чиста химия. За незнаещите, фамилията Данон е еврейска и при това положение е в реда на нещата да лъжат и мамят... Така, че всичко си идва на място... за първото място! :D
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен dexver

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
Ако някой все още се колебае дали млякото е добро за храна ето цитат от думите на Исус (евангелие на мира):

Цитат
И така, винаги приемайте храна от софрата на Бога: пло­дове от дърветата, злакове и треви от полята, мляко от жи­вотните и мед от пчелите...

също:

Цитат
А тревите, които никнат след дъжд, използвайте за храна през месец Тебет (декември-януари), за да може кръвта ви да се очисти от всичките ви грехове. От този месец започнете да пиете млякото на вашите животни, тъй като Господ е насадил тревата на полето за всички животни, които дават мляко, за да могат те да хранят и човека с млякото си...

Хората може да философстваме ама за предпочитане е да слушаме зрящите които знаят какво говорят :)

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Мда. Най-редактираният и изкривен "исторически" източник, наистина служи за един добър довод да пиете мляко. Успех.

Неактивен dexver

• Четящ
  • *
Би ли споделил достоверен източник, че това е така? С благодарност бих си променил мнението ако го направиш (и се касае за часта за млякото рабира се).
Но ако са пак човешки разсъждения и мнения бих предпочел да се доверя временно на него и собствената си интуиция вместо на идеите "дошли просто изведнъж" на някой си.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Би ли споделил достоверен източник, че това е така? С благодарност бих си променил мнението ако го направиш (и се касае за часта за млякото рабира се).

Да споделя източник за кое че е така?

Но ако са пак човешки разсъждения и мнения бих предпочел да се доверя временно на него и собствената си интуиция вместо на идеите "дошли просто изведнъж" на някой си.

Много ми е интересна думата "човешки", което ме навежда на мисълта, че смяташ тази книга за нечовешко творение. Вярно е че астрални същности доста са си играли там, ама е преписвана от хора - ко да направим - факт :) То не е крадено от Книга на Мъртвите, от Енума Елиш и т.н...

Идеи "просто изведнъж" аз в тази тема не виждам, човекът е излседвал нещата половин живот и ти говори доказателства :) Ти ми праскаш цитат от "Коринтяни" or something и ми говориш за интуиция :)

Неактивен dexver

• Четящ
  • *
Цитат
Да споделя източник за кое че е така?

Абе донякъде вече ми отговори косвено :)

Цитат
Идеи "просто изведнъж" аз в тази тема не виждам, човекът е излседвал нещата половин живот и ти говори доказателства ...

Явно не си го прочел внимателно защото го цитирах дословно. След като бил правил изследвания над година. Но и цел живот да беше дистилирал и тествал ще му вържеш ли?

Цитат
Много ми е интересна думата "човешки", което ме навежда на мисълта, че смяташ тази книга за нечовешко творение. Вярно е че астрални същности доста са си играли там, ама е преписвана от хора - ко да направим - факт Smiley То не е крадено от Книга на Мъртвите, от Енума Елиш и т.н...

Какво по-добро доказателство имаш за това освен че си повярвал на някой или собствените ти мисли са го компилирали? :)

Както и да го сучем въпреки, че т. нар свещени писания са изопачени неимоверно в тях има много истински неща къде прикрити, къде по-буквални. Докато измислици и хрумки от хора от сорта за който ни е думата се появяват и изчезва с куп на ден. Утре на тоя ще му хрумне обратното и ще каже - леле сгреших, разбрах нещо ново - млякото е елексир.

В крайна сметка всичко опира до интуиция и това е което ни различава хората - кой на какво ще се хване. Явно този е твоя избор. Не и за мен обаче.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27