Точно така, но филмът отрича Христос ИЗЦЯЛО!
Отрича и религиите изцяло...
Знаете ли колко хора са ми викали, като тръгна да им говоря за езотерика: "Абе ти Зейтгейст не си ли гледал, тва са глупости"
Точно това е целята на The New Secular Order... да произвеждат АТЕИСТИ!
Като цяло този филм е ПЪЛНА ПОМИЯ, не за ИНДИВИДА, а за СТАДОТО. Шепа хора може да са си извадили 10те процента истина от там, останалите кво? Поели са единствено ЛЪЖИТЕ за религиите които буквално ПОДИГРАВАТ културното наследство на десетки народи, което е на хилядолетия...
Религията дава информация която неможе да се намери НИКЪДЕ ДРУГАДЕ! Пак повтарям НИКЪДЕ ДРУГАДЕ!
Не оспорвам факта, че в момента хората са с промити мозъци и всичко е изопачено, да така е, но проблема НЕ е религиите... проблема е в ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ НА ХОРАТА!!!
"Ислямът, християнството,
юдаизма, хиндуизма и всички други съществуват като бариери
за личното и социално развитие.Всяка от тези групи поддържа
един затворен мироглед.И това крайно познание,
което те проповядват
просто не е възможно
в една развиваща се вселена.Но религията е успяла
да потисне осъзнаването на това развитие чрез внушаването
на психологическата заблуда на вярата у своите последователи.Където логиката и новата
информация се отхвърля,в полза на традиционализирани,
остарели вярвания."
- Zeitgeist.
Апък и човек не може постояна да живе с злобата коята тъи към други религии.
Ако си кажеш аз съм Християнин вярвам ,че Исус е син божий .
А Мюсюлманина ще ти каже ,че не е син божи ,ще ти каже ,че той е пророк и остава да се сбием ДА СЕ плюем и постоянно да се мразим.
кАТО при чалгата; мразиш ги защото слушат различна музика и не им разбираш нравите .
Плюете са и се обиждате .Като един да иска да учи, а друг пък отхвърля това .
Проповядват религии, а искат толерантност и цивилизованост.
Проповядват какво е добро и какво не ;проповядват как да живем и към какво да си насочен.
"проблема е в ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ НА ХОРАТА!!!"
-
"културното наследство "
Културно на юдеите и на арабите .
Преди юдаизмът и исляма е имало и други религии, просто ние сме ги забравили .Наще народи са приели наследството на арабите и юдеите .
ПС:
И да , аз съм Атеист към религите ,но не към енергията наречена Бог .
Вярваш или не вярваш ,Бог е един за всички !
Peace!!!