Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290239 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Re: Исус Христос
« Отговор #420 -: Юли 17, 2010, 20:36:49 pm »
ARRI, трябва да разделяш католиците и првославните, макар че се пишат все християни ;)един милион деноминации , немогат да разделят Иисус  ;D.
Православните се бият  гърдите че са наййййй по по най, но трябва да се застоиш малко при тях и да видиш за какво иде реч.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #421 -: Юли 17, 2010, 20:50:09 pm »
ARRI, трябва да разделяш католиците и првославните, макар че се пишат все християни ;)един милион деноминации , немогат да разделят Иисус  ;D.
Православните се бият  гърдите че са наййййй по по най, но трябва да се застоиш малко при тях и да видиш за какво иде реч.

Аз говоря за наще от БПЦ :-X.Само в семинарията,какви неща съм чувал,че се вършат,чак не е за пред аудитория :diablo:.Колегите им сатанисти от Ватикана не ги коментирам.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен xnet_user

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 315
« Отговор #422 -: Юли 17, 2010, 21:34:16 pm »
Тук темата е за Христос, ако искаш отвори нова тема за дявола и сатаната ако вече няма такава

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #423 -: Юли 17, 2010, 21:40:35 pm »
Хах,хората,които отказват да съдят себе си-съдят другите. ;) Кой какво прави-негов/нейн избор си е.А щом има този избор,коя съм аз,че да им го отнемам?!Всяко нещо си има последици?Тези,католиците,може би знаят нещо,което ние не знаем.
А и я понеже стана дума за СА-ТА-НА-някой от Вас да ми каже какво означава това?!Че между Дявола и него има огромна разлика.Но кой да се замисли-давай да пишем,и говорим това,което сме чули/прочели,или видели по BTV,хахаха.  ;D :hi:
Звездичке, да не те е охапал овод  ;D , в тази тема става дума за други работи, или ти доскуча ;)?
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #424 -: Юли 17, 2010, 22:33:55 pm »
Цитат
     С  какво  ще  се  намали  СВЕТОСТА  НА   ХРИСТОС,  ако  е  бил  женен,  ако  е  имал  деца!
Не това е била мисията Му тук.
Цитат
 Абе  .......  той  е  бил  човек  на  който  всички  букви  са  главни,  не  можете  ли  да  го  допуснете  това  ЧОВЕК!  

Не е точно човек. Има двойнствена природа.

Цитат
  Христос  е  подвластен  на  закона  за  кармата??
Не, а законът на кармата влиза в пряко противоречие с християнството и е част от друга религиозна доктрина.

Цитат
  Бог  има  ли  душа??
Бог е нетленен дух.
Цитат
  По  какво  си  приличат  и  различават  структурно  божето  и  човешкото  съзнание??
На този въпрос само Творецът може да ти отговори.

Цитат
      Бог  продължава  ли  развитието  си,  или  е  застинала  в  апогея  си  структура??
 Бог е съвършен. А самата идея за "развитие" също е част от друга религиозна доктрина.

Ето, отговорих ти. Реши ли фанатик ли съм? :)
     Не,  не  си  фанатик,  никакъв  фанатик  не  си!!  Фанатик  съм  бил  аз  и   понеже  познавам  това  състояние  съм  сигурен  в  преценката  си!!!  
     За  да  избегнем  последващи  инсинуации,  ще  ти  разкажа  нещо  за  себе  си:  Не  вярвам  в  съществуването  на  Бога,  аз  знам,  че  Бог  съществува!  Не  вярвам,  че  Христос  е  съществувал,  аз  знам,  че  е  имало  такава  личност  виждал  съм  го!!  Не  вярвам  на  библията  и  църквата,  защото  където  е  пипала  човешка  ръка  истината  е  или  скрита  или  така  изопачена,  че  да  обслужва  власт  имащите!  
     Сега  по  първият  въпрос!   Питам  те  тебе  лично,  какво  ще се загуби  за  теб  от  светоста  си  Христос  ако  е  негър;  ако  е  женен  и  една  сурия  деца  щъкат  край  него?  Мен  лично  не  ме  смущава!  Един  човек  който  създава  учение  основата  на  което  е  "Не  прави  това  което  не  искаш  да  ти  се  случва!!"  заслужава  поклон  на  уважение  и  почит!  
     За  двойствената  природа?  Да  така  е,  но  и  моята  и  твоята  -  НАШАТА  природа  е  двойствена - душа  и  тяло!  За  възкръсването - сега  много  хора  в  клинична смърт  възкръсват,  но  никой  не  ги  нито  анатемосва  нито  ги  обявява  за  богопомазани,   защо?  
     Тези   въпроси  са  тест  дали  можеш  да  мислиш  самостоятелно,  тоест  извън  догмите ???

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #425 -: Юли 18, 2010, 08:02:30 am »
Звездичке,съдника си ти, прочети си постовете!
Интересно че егото ти напълно е замъглило съзнанието ти, това е констатация а не осъждане, да те светна по въпроса ;).

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #426 -: Юли 18, 2010, 08:48:44 am »
Цитат на: mitko
      С  какво  ще  се  намали  СВЕТОСТА  НА   ХРИСТОС,  ако  е  бил  женен,  ако  е  имал  деца!   Абе  .......  той  е  бил  човек  на  който  всички  букви  са  главни,  не  можете  ли  да  го  допуснете  това  ЧОВЕК!
С нищо, но това по отношение на Христос би било нецелесъобразно. Всеки човек може да се ожени и да си има деца. Христос е имал за цел да прокара нещо ново, издигащо съзнанието на хората. Защо да прави нещо с което хората вече са запознати?

Христос  е  подвластен  на  закона  за  кармата??
Да. Но не на земната. Няма нищо,което да привързва Христос към Земята. Въплъщаването му тук е изцяло следствие от свободния му избор, а не кармически предопределено.

Бог  има  ли  душа??
   По  какво  си  приличат  и  различават  структурно  божето  и  човешкото  съзнание??
       Бог  продължава  ли  развитието  си,  или  е  застинала  в  апогея  си  структура??
Бог може да се разглежда от две гледни точки.

Като абсолют – съвършен, неограничен и неизменен принцип, съставящ най-съкровената, вечно скрита същност на всяко живо същество. Сам по себе си такъв Бог не притежава самосъзнание. Идеята за Парабрахман от Ведите най-точно изразява абсолюта. Такъв Бог не се развива и не притежава самосъзнание. Тези неща съществуват само в проявения свят, когато след диференцирането на единният първоелемент на дух и материя, духът се облече във форма. Съзнанието е резултат от взаимодействието на духа и материята, т.е. в единното им недефиренцирано състояние, то не може да се прояви. За съзнанието е необходимо „Аз“, което да осъзнава, т.е. индивидуалност.

Ако разгледаме Бог като обуславя нашата еволюция в настоящия космически цикъл (манвантара) в границите на слънчевата система (т.е. като това, което някъде се нарича Слънчев Логос), то Бог принципно по-нищо не се различава от човека, освен по достигнатото еволюционно ниво на съзнанието. Такъв Бог се развива, въпреки че характера на това развитие е твърде далечно от нас за да можем да си имаме дори и бегла представа, има свое съзнание и душа.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #427 -: Юли 18, 2010, 09:10:53 am »
Звездичке,съдника си ти, прочети си постовете!
Интересно че егото ти напълно е замъглило съзнанието ти, това е констатация а не осъждане, да те светна по въпроса ;).
Старият,щом така приемаш постовете ми-ок.Тъй да е.  :hi: Всеки с неговите/нейните си мисли и виждания.Ти с едни,другите с други,както и аз с мойте. ;) Но този ти пост говори повече от всичко друго,но уви-ти така и няма да го видиш,но поне подсъзнанието ти го вижда.Мир и усмивки,old4.Животът е твърде прекрасен,за да избере човек да го прекара в пререкания. :) :hi: А,наздраве!Аз приемам твойто мислене/идеи и всичко,опитай се,и ти да приемеш мен,и останалите хора.  :drinks:
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен negative

• Четящ
  • *
  • Публикации: 78
« Отговор #428 -: Юли 18, 2010, 12:23:58 pm »
Не, бе, йогата не било религия. Ама изобщо.  :bad:

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #429 -: Юли 18, 2010, 12:33:50 pm »
negative,йога не е религия,а е термин, отнасящ се за наука, която цели ускоряването на човешката еволюция. Йога включва различни методи и средства водещи до постигане целта на  живота.Заниманията с йога целят разширяване на съзнанието и когато осъзнаването стане непрекъснато тогава и целта на йога е постигната. Йога престава да бъде практика, а е изживяване.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #430 -: Юли 18, 2010, 12:41:12 pm »
negative,йога не е религия,а е термин, отнасящ се за наука, която цели ускоряването на човешката еволюция. Йога включва различни методи и средства водещи до постигане целта на  живота.Заниманията с йога целят разширяване на съзнанието и когато осъзнаването стане непрекъснато тогава и целта на йога е постигната. Йога престава да бъде практика, а е изживяване.

Цитат
Религията (от лат. religio — свещено задължение, благоговение) е форма на обществено съзнание, съвкупност и система от възгледи, нагласи и обичаи, основани на вярата в свръхестествени сили, както и съвкупност от моралните норми, практики, ценности, институции и ритуали, съпровождащи тази система. Въпросът за същността на религиозните системи е сложен и многопластов и е обект на множество дисциплини, сред които теологията, социологията, антропологията и други области на хуманитарното знание. В процеса на развитието си повечето релиии са преминали през множество етапи на развитие в рамките на отделни култури и дори в рамките на мирогледа на отделни личности.

Често думата религия е използвана преди всичко със значението на „организирана религия“ — организация от хора, подкрепящи практиките и изповядването на определен вид религия, често под формата на юридическа личност (вж. Религиозни организации).

Има множество определения за понятието религия и повечето от тях се стремят да избегнат както крайната конкретика от една страна, така и безполезните обобщения от друга. Някои прилагат формалистични, доктринални дефиниции, други се облягат на емпирически, емоционални, интуитивни, оценъчни и етични фактори.

Социолозите и антрополозите гледат на религията като на абстрактен набор от идеи, ценности или преживявания, развили се като част от културната матрица. Някои архаични форми на религиите са неотличими от социокултурните практики, където обичаите и ритуалите определят емоционалната реалност.

Мисля, че тук се вписва напълно, следователно е религия.

ПП: Да не съм голословен:

Енергия.
Чакра.
Аура.
Повтаряне на мантри, с идеята, че води до "изчистване" на ума и самовглъбяане.
Палене на тамян пред портрета на ламата, ръководещ упражненията.
Вяра в прераждания.
Вяра, че няма абсолютна истина.
Вяра в "духовното" развитие / еволюция на човека.
Въздейства на останалите аспекти на живота на практикуващия.

Забележи, ако е по силите ти, и че аз си имам едно мнение, а ти имаш няколко:
Цитат
термин, отнасящ се за наука
Цитат
средства водещи до постигане целта на  живота
за сефте чувам някоя наука да предлага такова нещо, ама нейсе...

Цитат
Заниманията с йога целят разширяване на съзнанието и когато осъзнаването стане непрекъснато тогава и целта на йога е постигната.
Също като химията, физиката, математиката, информатиката и биологията?
Цитат
Цитат
Цитат
Йога престава да бъде практика, а е изживяване.
Отново: Също като химията, физиката, математиката, информатиката и биологията?

ИЛИ

Цитат
Йога престава да бъде практика, а е изживяване.
Като изпадането в религиозен транс?
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 13:01:05 pm от negative »

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #431 -: Юли 18, 2010, 13:05:29 pm »
 :nea: :nea: :nea: :nea: :nea: :nea:

Йога е по-скоро наука за личният опит и философия,а не религия :yes:.Тя е процес на нормализиране.Йога е отвъд всякаква религия, защото тя е дар на човечеството.Макар в Индия йога да се практикува от много време,тя не е религиозна практика.Няма някакви религиозни изисквания,а има насоки как всеки да прогресира по неговия си духовен път.

Неактивен xnet_user

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 315
« Отговор #432 -: Юли 18, 2010, 13:18:15 pm »
Цитат
Думата "йога" означава единение – единението между индивидуалното и
космическото съзнание.
Патанджали

Религията както добре си цитирал се основава на вяра, докато йогата и медитацията на знанието придобито от личен опит.
Разликата е огромна!!!
Явно нищо не си разбрал от думите на Исус
Цитат
Ако вашите водачи заявяват че царството е на небесата, птиците на небето ще са там преди вас.
Ако кажат, че то е в морето, рибите на морето ще са там преди вас.
Царството е във вас и без вас. Когато познаете себе си, ще знаете.
Тогава ще знаете, че сте Синове на Живия Отец.
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 13:44:48 pm от xnet_user »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #433 -: Юли 18, 2010, 14:16:01 pm »
Цитат на: Iris

С  какво  ще  се  намали  СВЕТОСТА  НА   ХРИСТОС,  ако  е  бил  женен,  ако  е  имал  деца!   Абе  .......  той  е  бил  човек  на  който  всички  букви  са  главни,  не  можете  ли  да  го  допуснете  това  ЧОВЕК!
С нищо, но това по отношение на Христос би било нецелесъобразно. Всеки човек може да се ожени и да си има деца. Христос е имал за цел да прокара нещо ново, издигащо съзнанието на хората. Защо да прави нещо с което хората вече са запознати?
    Така  е!

Христос  е  подвластен  на  закона  за  кармата??
Да. Но не на земната. Няма нищо,което да привързва Христос към Земята. Въплъщаването му тук е изцяло следствие от свободния му избор, а не кармически предопределено.

Да  така  е!  Духовното  развитие  на  Христос  е  такова,  че  да  му  позволявя  прераждане  по  желание,  но  това  значи,  че  той  е  извървял  земният  си  път  на  развитие!
   Бог  има  ли  душа??
   По  какво  си  приличат  и  различават  структурно  божето  и  човешкото  съзнание??
       Бог  продължава  ли  развитието  си,  или  е  застинала  в  апогея  си  структура??
Бог може да се разглежда от две гледни точки.

Като абсолют – съвършен, неограничен и неизменен принцип, съставящ най-съкровената, вечно скрита същност на всяко живо същество. Сам по себе си такъв Бог не притежава самосъзнание. Идеята за Парабрахман от Ведите най-точно изразява абсолюта. Такъв Бог не се развива и не притежава самосъзнание. Тези неща съществуват само в проявения свят, когато след диференцирането на единният първоелемент на дух и материя, духът се облече във форма. Съзнанието е резултат от взаимодействието на духа и материята, т.е. в единното им недефиренцирано състояние, то не може да се прояви. За съзнанието е необходимо „Аз“, което да осъзнава, т.е. индивидуалност.

Ако разгледаме Бог като обуславя нашата еволюция в настоящия космически цикъл (манвантара) в границите на слънчевата система (т.е. като това, което някъде се нарича Слънчев Логос), то Бог принципно по-нищо не се различава от човека, освен по достигнатото еволюционно ниво на съзнанието. Такъв Бог се развива, въпреки че характера на това развитие е твърде далечно от нас за да можем да си имаме дори и бегла представа, има свое съзнание и душа.

Аз  смятам,  че  едно  нещо  от  колкото  и  страни  да  го  гледаш,  не  може  да  получаваш  взаимно  изключващи  се  констатации!  
       Ще  цитирам  Паалла - Хоол:   "Бог  е  информация  обърната  навътра,  тоест  самоосъзнаваща  се  такава!  Самоосъзнаването  неминуемо  преминава  през  въпроса:  "Кой  съм  аз"  следователно  налице  е  индивидуалността!  Носителя  на   информацията  е  енергия  наречена  Дух,  сомоопознаващата  се  иформация  наречена  Съзнание  и  осъзната  индивидуалност  наречена  Аз - това  е  Бог  или  Душа  няма  разлика!  Параметрите  и  възможностите  на  тези  същности  са  непознаваеми  за  нас!!!   Разликата  между   божественото  съзнание  и  човешкото  такова  е:  освен  в  капацитета  при  нас  хората  имаме  подсъзнание  и  активно  съзнание  двете  са  свързани  посредством  информационен  мост  наречен  интелект "
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #434 -: Юли 18, 2010, 20:56:32 pm »
Това, за което говорите, няма дори най-бегла връзка с Христовото учение.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27