Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290202 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
Re: Исус Христос
« Отговор #405 -: Юли 17, 2010, 15:47:25 pm »
     Негативе,  как  ще  опознаеш  себе  си  следвайки  някого ??? 
     В  случая  следвайки  църковните  канони!   
     На  този  въпрос  не  можеш  да  отговориш  нали?  Както  и  на  по-горното  ми  питане!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен negative

• Четящ
  • *
  • Публикации: 78
« Отговор #406 -: Юли 17, 2010, 15:53:22 pm »
Първо, чете се "Негатийв".
Второ, глава на св. Църка е Господ Иисус Христос, а Той ни познава по-добре от самите нас. Той е определил и въпросните канони.
Кое е по-горното ти питане, за да бъда така добър да отговоря и на него. :)
А след това ти ще бъдеш ли така добър да отговориш на моите въпроси?

Неактивен xnet_user

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 315
« Отговор #407 -: Юли 17, 2010, 16:26:00 pm »
Исус не е създал никаква църква, нито се е провъзгласил за неин глава. Други след него създават религия, църкви и йерархии и се обявяват за проповедници на неговото учение...
Евангелие на Тома и евангелие от Юда са писани от хора които са живяли по времето на Исус, докато тези одобрени от църквата са писани 100-200г. по-късно.

Ти определено не разбираш и не правиш разлика между религия, догма и учение.
Спорът с теб може да продължи след като проумееш тези неща.
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 16:27:12 pm от xnet_user »

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #408 -: Юли 17, 2010, 16:32:53 pm »
Исус не е създал никаква църква, нито се е провъзгласил за неин глава. Други след него създават религия, църкви и йерархии и се обявяват за проповедници на неговото учение...
Евангелие на Тома и евангелие от Юда са писани от хора които са живяли по времето на Исус, докато тези одобрени от църквата са писани 100-200г. по-късно.
ТОВА СА ЛЪЖИ!!!

Цитат
Свети Лука е написал третото евангелие (според реда в Новия завет), а именно Евангелието от Лука, и Деяния на апостолите. Предполага се, че Светото евангелие от Лука е написано около 60  година.
Цитат
Осем години след Възнесението по молба на йерусалимските християни Матей написал своето евангелие, в което разказва за живота и делото на Исус Христос.
Цитат
В канона на Новия завет са включени пет книги, чието авторство се приписва на Йоан - Евангелие от Йоан, три послания и апокалипсис. Съществуват различни датировки - например евангелието бива датирано между 63 и 98 г. сл. Хр. и според някои изследователи представлява т. нар. евангелие Q (quelle), на което се базират останалите. Според други апокалипсисът е не само най-ранната книга на Йоан, но и първата автентична книга на христианството (Шелинг, Енгелс, по-късните материалисти). Авторството на посланията не е оспорвано от никого, т. е. към тях почти не е прилаган критическият метод на модерната наука.
Цитат
Марко още като юноша той взима участие в проповедническите мисии на Свети апостол Павел и Варнава (на последния му се явява племенник), а впоследствие става неразделен спътник и участник в мисиите на Свети апостол Петър, който го нарича "свой син" (I Петър, V, 13). Както с апостол Петър, така и с апостол Павел, Марк бил в Рим  (2 Тим., IV, 11); по-късно отишъл в Александрия, където основава църква, неин пръв епископ е, и почива от мъченическа смърт на 25 април 68 година.

Цитат
Ти определено не разбираш и не правиш разлика между религия, догма и учение.
Ами обясни ми ги тези неща, след като си толкова начетен.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #409 -: Юли 17, 2010, 16:35:05 pm »
Второ, глава на св. Църка е Господ Иисус Христос, а Той ни познава по-добре от
На коя църква, протестанска, православна, евангелска, католическа .... на коя?
Нестана ли Иисус доста многоглав?

Темата е за интересен факт за Христос, не за цитати от Библията!Но както съм писал вече, откъде ще се изсмучат интересни факти като данни за Иисус има и то оскъдни за такава личност само в трудовете на Йосиф Флавий, който пък не е бил роден когато е живял Иисус.
Сигурно има и други данни но затрити тенденциозно или заключени в трезорите на ватикана.
Негативен, ти като като разбиращ учението Христово, дали Иисус е искал това което направи църквата, само това ми отговори, и ще разбера, найстина ли си (Аз съм просто един непредубеден читател, попаднал тук) или поредния фанатик.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен xnet_user

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 315
« Отговор #410 -: Юли 17, 2010, 16:43:38 pm »
Условията да продължа дискусията с теб бяха изложени по-горе.
Между другото името което си си избрал се чете ['негътив].

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #411 -: Юли 17, 2010, 16:45:40 pm »
Второ, глава на св. Църка е Господ Иисус Христос, а Той ни познава по-добре от
На коя църква, протестанска, православна, евангелска, католическа .... на коя?
Нестана ли Иисус доста многоглав?

Темата е за интересен факт за Христос, не за цитати от Библията!Но както съм писал вече, откъде ще се изсмучат интересни факти като данни за Иисус има и то оскъдни за такава личност само в трудовете на Йосиф Флавий, който пък не е бил роден когато е живял Иисус.
Сигурно има и други данни но затрити тенденциозно или заключени в трезорите на ватикана.
Негативен, ти като като разбиращ учението Христово, дали Иисус е искал това което направи църквата, само това ми отговори, и ще разбера, найстина ли си (Аз съм просто един непредубеден читател, попаднал тук) или поредния фанатик.
Св. Православна Църква е останала вярна на традициите и учението, оставени ни от Господ Иисус Христос. Останалите църкви са ерес. Но това е друга тема.
 Църквата е нещо, подобно на жив организъм. Дълбоко съжалявам, че под "Църква" вие разбирате храмове. Да, храмовете са неизменна част от духовният ни живот, там се събираме и показваме уважението си към Бога, но Църквата - това са всички вярващи.
 Кажи ми какво е направила Църквата, за да ти отговоря. А ако за теб "фанатик" е човек, който е религиозен и се опитва да спазва каноните (а аз далеч не спазвам всички канони поради собственият си мързел и нерешителност), то тогава съм фанатик. Фанатично е да ходиш в неделя на Църква, но не е фанатично да палиш свещи пред портрета на някой индийски шри шри в нашето общество май.

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #412 -: Юли 17, 2010, 16:47:27 pm »
Добре, умнико.
Това за мен значи, че признаваш поражението си и неспособността да обясниш идеологията си.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #413 -: Юли 17, 2010, 17:43:42 pm »
      С  какво  ще  се  намали  СВЕТОСТА  НА   ХРИСТОС,  ако  е  бил  женен,  ако  е  имал  деца!   Абе  .......  той  е  бил  човек  на  който  всички  букви  са  главни,  не  можете  ли  да  го  допуснете  това  ЧОВЕК! 

Христос  е  подвластен  на  закона  за  кармата??
   Бог  има  ли  душа??
   По  какво  си  приличат  и  различават  структурно  божето  и  човешкото  съзнание??
       Бог  продължава  ли  развитието  си,  или  е  застинала  в  апогея  си  структура??

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #414 -: Юли 17, 2010, 17:55:28 pm »
Добре, умнико.
Това за мен значи, че признаваш поражението си и неспособността да обясниш идеологията си.

Хм... нещо много негативна енергия взе да навлиза във форума.

negative, още влязъл не влязъл, по подхода ти се вижда, че си тук за да си търсиш виновници за твои неуспехи и комплекси  >:(. Твойто не нормален спор, а дразнене, засягане и предизвикване. Явно така си научен де, кво да са прай.
За кви поражения и неспособности говориш, кой си ти да съдиш другите.Ако и да имаш много информация-тук не е място за съдене, както ти го казаха вече, а място за културно споделяне на информация.
Още повече, че темата е за нещо свято, създадено и градено с векове.

Мисля си, и това далеч не е само мое мнение-повярвай, че вече си кандидат за баннннн-че.
Нищо лично.

« Последна редакция: Юли 17, 2010, 18:00:32 pm от marhs »

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #415 -: Юли 17, 2010, 18:00:13 pm »
Цитат
     С  какво  ще  се  намали  СВЕТОСТА  НА   ХРИСТОС,  ако  е  бил  женен,  ако  е  имал  деца!
Не това е била мисията Му тук.
Цитат
 Абе  .......  той  е  бил  човек  на  който  всички  букви  са  главни,  не  можете  ли  да  го  допуснете  това  ЧОВЕК!  

Не е точно човек. Има двойнствена природа.

Цитат
  Христос  е  подвластен  на  закона  за  кармата??
Не, а законът на кармата влиза в пряко противоречие с християнството и е част от друга религиозна доктрина.

Цитат
  Бог  има  ли  душа??
Бог е нетленен дух.
Цитат
  По  какво  си  приличат  и  различават  структурно  божето  и  човешкото  съзнание??
На този въпрос само Творецът може да ти отговори.

Цитат
      Бог  продължава  ли  развитието  си,  или  е  застинала  в  апогея  си  структура??
 Бог е съвършен. А самата идея за "развитие" също е част от друга религиозна доктрина.

Ето, отговорих ти. Реши ли фанатик ли съм? :)
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 18:03:31 pm от negative »

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #416 -: Юли 17, 2010, 18:07:48 pm »
Добре, умнико.

Хм... нещо много негативна енергия взе да навлиза във форума.

negative, още влязъл не влязъл, по подхода ти се вижда, че си тук за да си търсиш виновници за твои неуспехи и комплекси  >:(. Твойто не нормален спор, а дразнене, засягане и предизвикване. Явно така си научен де, кво да са прай.
За кви поражения и неспособности говориш, кой си ти да съдиш другите.Ако и да имаш много информация-тук не е място за съдене, както ти го казаха вече, а място за културно споделяне на информация.
Още повече, че темата е за нещо свято, създадено и градено с векове.

Мисля си, и това далеч не е само мое мнение-повярвай, че вече си кандидат за баннннн-че.
Нищо лично.

Ами и аз това правя - общувам и споделям информация, а вие ме нападате. Кой е виновният в случая? Да не говорим, че ме гложди дълбокото съмнение, че въобще не ми четете поустовете...
Виновници за неуспехите си не търся, а и честно казано, до момента съм постигнал нещата, които съм пожелал. Ако мога да бъда обвинен в нещо, това е в губене на свободно време.  :flag_of_truce:
Също така - не аз започнах да обиждам другите, само защото не приемат гледната ми точка и не излагат добри доказателства.
А щом ще ме банвате само заради инакомислието ми - направете го, няма с какво да ви спра. И хлябът, и ножът са в администраторите, дето се казва. Изтрийте мненията ми, ако желаете дори - ваш си е избора. Мисля си, че неудобните въпроси, които изникват от дискусиите с мое участие са ви наистина много неудобни.
Но ако ме баннете, после не пискайте, ако ви нарушават правата. Не мисля, че ще е уместно. А свободата на словото е човешко право, записано и удостоверено за такова в нужните документи...
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 18:13:05 pm от negative »

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #417 -: Юли 17, 2010, 18:29:47 pm »
Ссори за офтопика.....
След като смяташ така бихме те помолили-не си губи ценното време с нас !
Иди в някой друг форум.
Но нека и колегите, имали щастието да общуват с тебе да кажат мнението си по въпроса.

ПС. Никога не сме против неудобните въпроси или инакомислието.Въпросът е в начина, по който се споделят.
А мненията ти се четат детайлно, повярвай.Но ти изкарваш всички други-незнаещи и не можещи  да защитят вижданията се.Е как искаш тогава да се отнасят добре с тебе.
Трупай социален опит.Ще ти е от полза. ;)
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 18:59:15 pm от marhs »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #418 -: Юли 17, 2010, 19:57:50 pm »
Св. Православна Църква е останала вярна на традициите и учението, оставени ни от Господ Иисус Христос. Останалите църкви са ерес. Но това е друга тема.
Църквата е нещо, подобно на жив организъм. Дълбоко съжалявам, че под "Църква" вие разбирате храмове.
След този ти отговор това(Аз съм просто един непредубеден читател, попаднал тук)изобщо не е вярно а ти си тенденциозно тук ;).
Виждаме на какво е способна православната църква, с ланците и скъпите лимузини и реването че малко са били заплатите, а данъците да ги плащат тъпите миряни.
Ще ти кажа кое е така наречената "църква", сърцето човешко, да го знаеш от мен!
А там вашето ООД да си гледа мънкопеенето и да внимава че оня от СЗ гледа как му изпълнявате наредбите.

П.С.Най лесно е да му тряснете бана,но това не е решение,това е моето мнение.
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 20:30:20 pm от old4 »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #419 -: Юли 17, 2010, 20:28:47 pm »
old4,това с ланците е най-малкият проблем на ''църква ООД'' .Остави на страна финансовата част,а обърни внимание на моралната :yes:.Като започнеш от хомосексуалните връзки м/у ''отчетата'' , та стигнеш до педофилските скандали :diablo:.А хората,които ревностно я защитават,тази покварена и извратена организация,просто не заслужават да ги коментираме :yes:.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27