Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290574 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
Re: Исус Христос
« Отговор #210 -: Май 29, 2010, 15:02:21 pm »
Цитат
Отпаднал е от райската градина, хванал е някакъв път по който се отдалечава все повече

Aми , ако не бяха ''отпаднали'' от райската градина , нали нямаше да има човечество ??? Или ти визираш друго под отпадането
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #211 -: Май 29, 2010, 15:13:05 pm »
Blue_Star, действително нещата не са от сега  :). Но са забравени от хората. Човекът просто е забравил кой е. Загубил е връзката с това безмълвно познание.
Отпаднал е от райската градина, хванал е някакъв път по който се отдалечава все повече. Питаш защо им е на просветените да казват това и онова?
Ако пламене някъде опасна епидемия защо им е на лекарите, които знаят как да се предпазват да лекуват тоя и оня?
Вероятно човекът, забравил себе си и връзката си с цялото е ОПАСЕН. Опасен НЕ САМО за себе си и за тоя оня около него, а опасен за ЦЯЛОТО. А просветените също са част от цялото, така, че вероятно се НАЛАГА да опитват да върнат човека към някакво съществуване, което не подлага на риск ЦЯЛОТО. Цялата плането (а може би и Вселена)
алибаба,ти май бъркаш.Човек сам е напуснал Райската градина,за да получи по-знание.Там,в Райската градина,колкото и готино да е било-човекът е нямал право на избор,а просто само хубаво,птички,и херувимчета,а за друго е бил създаден,доколкото аз знам.Човек,изгубил връзката със себе си е най-вече опасен сам за себе си.Просветлените или там,каквито са-те нямат право да се месят директно,или ти предлагаш да влязат доброволно в кръгчето живот-смърт,за да спасяват хора,които сами отказват да се спасят.Който търси намира,който отказва да търси-той си намира оправдания.Айде сега,има прекалено много дори подсказки кое и как е,друг е въпросът,че всеки гледа себе си,и рядко вижда повече от носа си.Сигурно и затова ще обвиниш тези,които знаят?!Е,може би те знаят нещо,което и аз не знаем,и затова си траят.
За унищожението на планетата и подлагането на риск може би на цялата Вселена,извинявай,алибаба,но ти наистина ли мислиш,и си въобразяваш,че ние разполагаме чак с такава свобода,хах?!Ние правим точно това,което се очаква да правим или поне 90-95% от хората са така,тъй че,споко всички филми,и тем подобни за 2012,и прочие са с някаква цел,но чак да унищожим всичко-егати Егото трябва да имаме ние,хората,че да повярваме,че някой ще ни го позволи.Кофтито е,че който откаже да се променя-рано или късно е принуден,и е доста болезнено.Тъй че и с планетата най-вероятно така ще стане-отказваме да променим начина си на живот,и да почнем да се съобразяваме с другите същества,и природата-е,тогава вулканите,земетресенията,цунамитата,глобалното затопляне/застудяване са винаги вариант,нали така?!Просто откажем ли,ще бъдем принудени!А според мен тези просветлени са се опитвали и се опитват да ни помогнат да избегнем най-лошото давайки ни по мъничко,лъжичка по лъжичка това,от което имаме нужда(едно бебе как се учи да говори-дума по дума,дали няма да се побърка,ако го накараш да научи цяла страница за един ден,а какво остава за няколко книги?!).Но изборът си е наш.
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #212 -: Май 29, 2010, 15:20:29 pm »
Грешка,бебето започва да произнася първо звуци.  :-*
А и междодругото,алибаба,недей се опитва да тръснеш нашата вина за състоянието на планетата,и всичко,дори собствения ни живот на Просветлените.Всеки си носи лична отговорност за всяко действие и мисъл.Никой не ни е длъжен.Че някой е по-развит никъде не е казано,че трябва да се занимава само с нас,понеже той може да си има и по-важна работа.Брех,че Его.Значи тея знаещите само с нас трябва да се занимават.А ние хората защо отказваме да се занимаваме с термитите,да речем и ги изтребваме?!Значи искаме от другите това,което ние отказваме да направиме,че дори им се сърдиме и обвиняваме.Да,ама аз съм виждала как реагира човек,на който му е било помогнато,а той самия е отказвал помощ.Този,дето му е помогнал-горко му.Тъй че стига тези комунистически и лицемерни думи-макар всички да сме от ЦЯЛОТО никъде не съм прочела,че всяка една част от цялото е отговорна за друга/другите части.Всеки сам си носи отговорността за самия себе си и прави собствения си избор!!!
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #213 -: Май 29, 2010, 15:36:06 pm »
АЗ не се опитвам да тръсвам НАШАТА (или ВАШАТА) вина на никого. Задаваш въпрос и аз изказвам някакъв предполагаем отговор, една възможност, една хипотеза....мама му стара всеки има право на това, без да бъде обвинен, че ТРЪСВА нещо на някого! Питаш защо им е на Просветените или Посветените да разкриват знания, да помагат и пр. и аз ти казвам каква БИ МОГЛА да е причината. Звучи ми на мен поне правдиво. Винаги Е ИМАЛО такива хора, ВИНАГИ е имало учители и водачи, които са помагали. Лично в моя нищожен индивидуален живот точно такъв учител ме спаси...визирам Дънов. ТОЙ ме откри, а не аз него. И какво сега, да кажа, че е ЕГО-центрик та е тръгнал да излага учението си ли?
И на мен не ми се вярва човека да има такава сила да повлияе на цялата планета или вселена, но откъде пък мога да съм сигурна!?
В едно съм сигурна, обаче, човекът има пълната власт да уншжожи собствения си биологичен вид и бая още покрай него. Някои видове вече са на изчезване благодарение на него. А на планетата всеки вид има своя си работа. Като заличиш няколко и всичко ще се обърне наопаки. Всичко е тотално свързано с всяко друго нещо. Едно леко изместване на равновесието (при изчезването на някой вид) и равновесието е нарушено.
И не е верно, че хората отказваме да се занимаваме с термитите, гледай National Geographic и ще видиш, че колко много хората се заниват вече с животните и ги наблюдават в естествената им среда.
« Последна редакция: Май 30, 2010, 08:56:32 am от Mirotvorec »

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #214 -: Май 29, 2010, 16:36:59 pm »
Еми значи и някой може би ни наблюдава нас.Алибаба,ок-просветените и посветените можели да кажат,а ти откъде си сигурна,че те си седят?Ако всичките там такива Учители,Просветители,Просветени и прочие ни говорят,и пращат непрекъснато знаци,а ние отказваме да ги видим?!Нали знаеш,че Учителят се появява,когато ученикът е готов.Ти си намерила Дънов,но кога?Преди 2000 години повярваха ли на Исус Христос?Какво те кара да мислиш,че сега би било по-различно?(Може би само ще го затворят в лудница,а няма да го разпнат,но каква разлика.)Защо мислиш,че тези знания,които са накарали обикновен човек да стане Просветен не са достъпни за всички хора?Но колко хора се интересуват от това?Колко хора имат желание да станат това,което са наистина?По-лесно е да обвиняваш някой,който е Просветен и може да промени нещата,отколкото да се запиташ дали този някой не е бил като теб,и дали ти сам не трябва да се промениш,а другия само да те води,и помага?Да,Учителите помагат,но те няма как да свършат нашата работа.Защо дон Хуан не каза директно някои неща на Карлос Кастанеда,а години наред го мъчи?Защото му е много кеф ли?Но накрая Кастанеда разбра някои неща без някои да му обяснява,нали?Може би чак,когато един човек почне да върви по един път-почва да вижда нещата и да ги осъзнава?Ти опитвала ли си се на един "слепец" да обясниш цветовете?А на човек,който никога не е обичал какво е любовта?Да,може и да те разбере,но дали ще усети нещата?!
А причината някои неща да се премълчават е според мен това,че попаднат ли в грешните ръце-кофти.Няма как да оцениш нещо,до което не си стигнала сама.Замисли се колко от нещата в живота човек едва след като сам ги преживее ги разбира?!Сама написа,че това знание се нарича БЕЗМЪЛВНО ПОЗНАНИЕ-дали е случайно според теб?Просто някои неща няма как да се обяснят,те просто се преживяват/изживяват,а след като и 2-ма души са го преживяли,те нямат нужда от обяснение и говорене,те просто знаят и сега пишейки това осъзнавам колко ли ще да им е трудно на тези,които знаят,а трябва да си траят,и в същото време кой ли не ги обвинява.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #215 -: Май 30, 2010, 08:29:46 am »
Между другото искам да споделя с вас нещо интересно - откакто взех да се интересувам по-интензивно от историята на Исус...започнаха просто на всяка крачка да ми изкачат разни неща. Без да ги търся целенасочено.
Ей на, отивам на гости у един приятел и виждам на масата му разгърната книга със заглавие "между пустинята и живота" с автор..!! българин - Николай Райнов.
Моят приятел ми казва "Знаеш ли, че имаме евенгелие, написано от българин?"
Едва скрих вълнението си защото той не знаеше за моите тайни интереси, в живота тези неща са тайна. Грабнах книгата и я прочетох на един дъх. Писана е по ОНЕЗИ времена, когато беше проява на смелост да пишеш каквото мислиш. Смела. Много смела версия, човекът си е имал сериозни проблеми после. Дълбок психологизъм. ОБАЧЕ...по едни въпрос, който мен доста ме вълнува, знаете  :), въпросът за Мария Магдалена и Исус...този човек направо се ...улива (не знам коя дума да използвам).
Просто тук няма как да не кажа, че се сблъсках точно с МЪЖКОТО его. При цялото ми уважение за останалото в книгата и другите му дейности на тоя човек,тук...всичко се пропуква. Разсъждавайки за това, изведнъж изчезва изследователят, търсачът на истината, писателят...изчезва и се появява просто МЪЖЪТ.
Какво имам предвид - той излага една версия според която не Юда, а Мария Магдалена го е предала. Защо ли? Ами защото е жена, а една жена не може да обича по друг начин освен плътски. И тя била запленена от харизмата на Исус, обаче по нейния си женски начин и веднъж докато той спял изтощен тя започнала да го целува, а той се пробудил и я блъснал. Жената не могла да понесе, че е отблъсната и подела акция срещу него, насъскала важни персони, които преди това са били нейни клиенти и така станало всичко....Щях да повърна. До тука беше с Николай Райнов, ако ще и цял свят да дойде да ми каже, чебил велик човек.
Преди броени дни пък съвсем случайно ми попадна също версия написана от Дийпак Чопра! Пак разказ за Исус. Абе, викам си какво става тука? Взех книгата и там, в книжарницата разгърнах направо там, къде мислите, за Мария Магдалена....да видя този пък сега какво ще ме светне по въпроса. Там на две на три прочетох няколко изречения, които са обнадеждаващи ...но книгата струваше 18 лв и не можах да си я купя. Като един мизерен научен работник не мога да си го позволя, ще чакам сгоден случай.....

Хаха, много забавно!
Алибаба се сърди на Николай Райнов.
Ами може и прав да е бил човека. Не казвам със сигурност, че е така, но точно такива истории 1 към 1 ги има много из хорските разкази.

Сега се сещам за китайските загадки. Имаше един случай, дето голям майстор по бойни изкуства (и сериозно развиващ се духовно) се залюбил с някаква жена. Виждали се известно време, той виждал че тя му изсмуква силата и енергиите, решил да я остави и и го казал честно и почтено. Като не я оставя заради друга жена, а единствено и само заради пътя и тренировките. Ама тя нали е отмъстителна, го отровила ...
А съдията Ди реши проблема някак си. Това е, разибра се, само книга, но ...
Принципът съществува.

Та може и да не е така с Мария Магдалена, ама може и да е така.
Дори да не е така, това е принципна схема, която се е случвала може би не веднъж в историята на други хора.

А Николай Райнов ... за него съм чувал от доста сериозни източници, че виждал предишните си прераждания, може би също и миналото като цяло. Затова и много пиел, трудно му понасяло.
А също и че бил масон ...
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #216 -: Май 30, 2010, 08:53:15 am »
Ха ха, как пък си знаех, че Танграта ще се зарадва на историята на Николай Райнов.
Виж сега, при алкохолиците има делириум тремес, т.е. в една фаза на алкохолизма виждат халюцинации ...може именно тогава да си е виждал преражданията.
Те истории с мъже и жени всякакви, но начина по който той интерпретира историята с Исус и Мария Магдалена за мен означава само едно - КОМПЛЕКСАР.
 Вероятно или е имал див страх от жените или е имал някоя нещастна любов и....човекът не е успял да надскочи личната си драма
СОРРИ за него.
Интересно ми е Чопра какво е написал...някой не е ли прочел да ми разкаже?

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #217 -: Май 30, 2010, 10:38:50 am »
Еми значи и някой може би ни наблюдава нас.Алибаба,ок-просветените и посветените можели да кажат,а ти откъде си сигурна,че те си седят?Ако всичките там такива Учители,Просветители,Просветени и прочие ни говорят,и пращат непрекъснато знаци,а ние отказваме да ги видим?!Нали знаеш,че Учителят се появява,когато ученикът е готов.Ти си намерила Дънов,но кога?Преди 2000 години повярваха ли на Исус Христос?Какво те кара да мислиш,че сега би било по-различно?(Може би само ще го затворят в лудница,а няма да го разпнат,но каква разлика.)Защо мислиш,че тези знания,които са накарали обикновен човек да стане Просветен не са достъпни за всички хора?Но колко хора се интересуват от това?Колко хора имат желание да станат това,което са наистина?По-лесно е да обвиняваш някой,който е Просветен и може да промени нещата,отколкото да се запиташ дали този някой не е бил като теб,и дали ти сам не трябва да се промениш,а другия само да те води,и помага?Да,Учителите помагат,но те няма как да свършат нашата работа.Защо дон Хуан не каза директно някои неща на Карлос Кастанеда,а години наред го мъчи?Защото му е много кеф ли?Но накрая Кастанеда разбра някои неща без някои да му обяснява,нали?Може би чак,когато един човек почне да върви по един път-почва да вижда нещата и да ги осъзнава?Ти опитвала ли си се на един "слепец" да обясниш цветовете?А на човек,който никога не е обичал какво е любовта?Да,може и да те разбере,но дали ще усети нещата?!
А причината някои неща да се премълчават е според мен това,че попаднат ли в грешните ръце-кофти.Няма как да оцениш нещо,до което не си стигнала сама.Замисли се колко от нещата в живота човек едва след като сам ги преживее ги разбира?!Сама написа,че това знание се нарича БЕЗМЪЛВНО ПОЗНАНИЕ-дали е случайно според теб?Просто някои неща няма как да се обяснят,те просто се преживяват/изживяват,а след като и 2-ма души са го преживяли,те нямат нужда от обяснение и говорене,те просто знаят и сега пишейки това осъзнавам колко ли ще да им е трудно на тези,които знаят,а трябва да си траят,и в същото време кой ли не ги обвинява.
        Съдържателно  мнение!  Всеки  има  своят  ангел  хранител,  но  не  всеки  иска  да  се  смири  и  да  го  чуе!  Информацията  която  ни  дават  е  винаги  съобразена  с  интелектуалният  ни  потенциал,  тоест  да  бъде  разбрана!  Винаги  съм  си  мислил  какво  ли  може  да  сътвори  един  професор  ако  можеше  да  чува  учителите  си!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #218 -: Май 30, 2010, 18:47:29 pm »
mitko,за ангелите хранители-и аз вярвам в тях.Но дали всеки от нас си няма и неговия/нейния демон?!Но ангелите определено се радват,ако знаят,че човек ги оценява-не че и като не ги чуваш,и отричаш-пак няма да си вършат работата,но просто явно е готино някой да те забележи. :)

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #219 -: Май 30, 2010, 22:11:36 pm »
     Интересно  ми  е  защо  се  уповаваме  на  Бог,  а  пренебрегваме  директните  личности  натоварени  да  следят  и  ни  помагат  в  развитието  ни!  Сигурен  съм,  че  всеки  може  да  се  запознае  с  тях  стига  да  пожелае!  Сега  си  затворете  очи  и  си  представете  как  след  такова  запознанство  сте  егоисти;  крадци;  и  за  каквото  друго  се  сетите  от  палитрата  на  негативното! 
 Защо  отказвате  това  запознанство,  защо?? ???
 Собствени  демони  като  същности  нямаме,  който  ни  хване!   

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #220 -: Май 30, 2010, 22:47:13 pm »
Много хубава тема засягаш Митак.
Според мен-защото новата система не предложи достатъчно нови ценности, на мястото на изоставените стари (от соца).
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 19:27:56 pm от Mirotvorec »

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #221 -: Май 31, 2010, 00:27:56 am »
     Интересно  ми  е  защо  се  уповаваме  на  Бог,  а  пренебрегваме  директните  личности  натоварени  да  следят  и  ни  помагат  в  развитието  ни!  Сигурен  съм,  че  всеки  може  да  се  запознае  с  тях  стига  да  пожелае!  Сега  си  затворете  очи  и  си  представете  как  след  такова  запознанство  сте  егоисти;  крадци;  и  за  каквото  друго  се  сетите  от  палитрата  на  негативното! 
 Защо  отказвате  това  запознанство,  защо?? ???
 Собствени  демони  като  същности  нямаме,  който  ни  хване!   
mitko,кражбата и егоизма вредят най-вече на нас самите.И въпреки,че много хора си мислят,че са се измъкнали безнаказано-разно или късно ще си платят за това,което са сторили,и то с лихвите.Друг в въпросът,че надали ще помнят това,което са извършили и ще се вайкат "защо точно на мене,с какво го заслужиш",и прочие оплаквания,и оправдания.Инак за уповаването-дали се уповаваме на Бог или само се правим,че вярваме в Него?Дали,ако хората знаеха,че могат да правят всичко,което искат и Бог няма да ги тресне по главата-дали щеше да се държат по същия начин,както сега?!Но то,дори Бог да откаже да ни тресне по главата,това,което сме си надробили самички-пак ще се наложи да го изсърбаме.Но колко хора вярват в "несъществуващото" и невидимото-и ангелите са в тази категория.А за демоните-защо и тях да ги нямаме в себе си?!Човекът е многоизмерно същество и би следвало да има 50% на 50% от хубаво/лошо,за да поддържа баланса.А и да не забравяме кой също е бил ангел,и после става паднал ангел?!Ние сме уникални същества,което е страхотно(надявам се,че не звучи много надуто).Интересно ми е какво точно запознанство имаш предвид с ангелите и Светлите същности?!И как става едно такова запознанство?! :)

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #222 -: Май 31, 2010, 00:43:21 am »
    Ангелите  и  демоните  са  същности  извън  нас!  Способноста  да  бъдем  добри  или  лоши  в  зависимост  от  нашият  избор  е  в  нас!  В  зависимост  от  състоянието  на  аурата  ни  може  да  бъдем  обсебени  от  демон,  но  въпреки,  че  тогава  демонът  е  вътре  в  нас,  то  той  пак  е  отделна  същност  доминираща  нашата! 

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #223 -: Май 31, 2010, 00:48:25 am »
Извинявам се,забележката ти е правилна,Mitko.Наистина са извън нас,но ние не притежаваме ли и лошото,и хубаво в себе си?И това обсебване-не е ли пак по наш избор?!И с каква цел се получава?!А за състоянието на аурата-чела съм,че има различни видове,но все пак нали от нас зависи?!Всмисъл,че винаги можем да си подобрим състоянието или напротив,съсипем?!И кое ни определя в крайна сметка като това,което сме?!И въпреки,че изборът си е наш-някои се опитват,и понякога ни манипулират доста добре,нали-а ние им се оставяме,което е жалко-но как да се освободим,и да се научим да решаваме сами?!
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 19:28:37 pm от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #224 -: Май 31, 2010, 01:05:02 am »
И кое ни определя в крайна сметка като това,което сме?!И въпреки,че изборът си е наш-някои се опитват,и понякога ни манипулират доста добре,нали-а ние им се оставяме,което е жалко-но как да се освободим,и да се научим да решаваме сами?!

Да  се  научим  да  мислим  като  застанем  извън  събитието! 
    Да  не  се  отклоняваме  от  темата!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27