Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290569 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
Re: Исус Христос
« Отговор #195 -: Май 28, 2010, 12:20:23 pm »
Никога няма да спра да се връщам на историята за Исус отново и отново, защото усещам, че много е казано, но е останало неразбрано, а може би са положени съзнателни усилия то да бъде неразбрано....
Що се отнася до "предателството" на Юда....
След като се разгорещиха страстите по темата за Исус, след като я заключиха, след един период на размисли по възникналите въпроси и изказаните мнения....за мен се оформи една идея за случилото се като за един добре режесиран театър (постановка), която има за цел да доведе до съзнанието на хората определени идеи.
Идеи, които са били нужни за стимулиране на човешкото развитие.
Ако решиш да предадеш на някого една истина или идея, за която той още не е готов и просто му я кажеш няма да има почти никакъв ефект, защото човекът просто ще я отхвърли. Ако тя надхвърля неговото ниво на разбиране какво друго може да се случи. Но във вид на спектакъл историята може да затрогне човека и да живее в неговото съзнание въпреки, че той не е готов да разбере идеите.
Имам чувството, че историята с Исус ТОГАВА не е била предназначена толкова за хората ТОГАВА, а за хората ДНЕС.
Имам чувството, че когато става въпрос за ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ и че Исус втория път няма да дойде в плът се има точно това предвид, че ще дойде време (и според мен времето е сега), когато съзнанието на хората ще е дорасло да възприеме идеите, посланията на Исус.
Когато човек прозре посланията на Исус за него Исус отново ще е тук.
Притчите, с които е говорел, спектакъла с разпъването, предаването и пр., всяка една изречена дума....са били предназначени за хората, които ще се пробудят.
Защото когато се пробудят на тях ще им е нужна подкрепа...
Ако един човек е бил в кома с десетилетия и изведнъж се пробуди....той ще попадне в един напълно непознат свят, в който няма ни един ориентир, ни едно познато нещо и е възможно да изпадне в паника, в объркване....
Посланията на Исус са именно тази подадена ръка към човекът, който се пробужда или тъкмо се е пробудил. За тези, които не са те не означават нищо. За тези, които са означават много.

Неактивен loige

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
« Отговор #196 -: Май 28, 2010, 14:17:19 pm »
Прекрасни думи :) , алибаба!
Добротата е нужна за душата, както здравето за тялото! /Толстой/

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #197 -: Май 28, 2010, 22:10:53 pm »
алибаба, просто нямам думи , мога само това  :hi: !
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #198 -: Май 28, 2010, 22:18:58 pm »
    Защо  тогава  е  било  нужно  да  се  ражда  във  време  когато  няма  да  бъде  разбран?
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #199 -: Май 28, 2010, 22:21:11 pm »
    Защо  тогава  е  било  нужно  да  се  ражда  във  време  когато  няма  да  бъде  разбран?
И аз често съм мислила за това. :D

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #200 -: Май 28, 2010, 22:27:18 pm »
Защото по това време са могли да му повярват  ;),ако сега "слезе" при нас , ние ще му се изсмеем и ще му кажем , ади бегай бе самозванец .
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #201 -: Май 28, 2010, 22:41:33 pm »
      Един   Бог  може  винаги  да  се  наложи,  независимо  от  обстоятелствата!   А  Христос  е  бил  човек  който  не  се  е  плашел  от  трудностите! 
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #202 -: Май 28, 2010, 22:47:11 pm »
Ами,ако въпреки това,че тогава не сме могли да го разберем ние,хората-това,което ни е казал ни е повлияло по някакъв начин и ускорило еволюцията и стигането дотум?!
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #203 -: Май 29, 2010, 00:58:45 am »
Какво ви кара да мислите, че едно време хората не били еволюирали, и не можели да разбират Христос, а вие можете.
Сори, ама това са глупости.  :blush:

Боже, боже какво самочувствие.  ???
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #204 -: Май 29, 2010, 08:32:19 am »
Колкото и да звучи невероятно, точно научните знания на днешния човек днес могат да му помогнат да започне да разбира Христос.
Някога хората, които са му повярвали са го приели в сърцето си, директно, и те не толкова са го разбирали, колкото са МУ ВЯРВАЛИ безрезервно.
Силно впечатление ми направи когато Исус докато им проповядва и ги учи непрестанно ги пита "Любите ли ме?". Пита ги по три пъти. И дори един от учениците се подразва и казва "Господи, защо питаш, нали знаеш, че те обичаме".
Защо ли Исус пита по три пъти това?
А защо някой като иска да подчертае важността на нещо го написва с черно или с червено? Повтарянето по три пъти е било начин да подчертае важността.
И после, когато им дава насоки какво да правят когато той вече няма да е сред тях в плът той пак дебело подчертана, че най-важното е да се обичат помеду си.
И сега - защо когато го питат "Господи, защо ни питаш, нима не знаеш, че те обичаме?" Исус просто не е отговорил...примерно..нещо от сорта "Защото това е важно" ?
Защото това подчертаване три пъти е предназначено не за ТЯХ, тези, които са били до него и които са го приемали със сърцето си директно, а за тези, които няма да имат директния контакт с него и които ще трабва да го открият по друг начин...
Исус е знаел какви времена се задават....подготвил ги е - казал им е "ще дойде време когато вас ще ви гонят заради мене..." и пр. и пр. Исус е ПРОВИЖДАЛ бъдещето и всяко негово слово е предназначено и съобразено с него...
И да се върна пак на въпроса, защо сега можем да го разберем - а защо много велики учени, сещам се за Айнщайн, но не е само той, в края на краищата стигат до идеята за Бог?
Защото науката, знанията, като например това, че няма линейно време, че подобно нещо има само в ума ни, знанията за законите, които управляват вселената, знанията за природата на човека, именно НАУЧНИТЕ знания ще накарат човекът да преразгледа писанията. Защото ще разбере, че много от нещата, които науката днес открива са се знаели преди хиляди години, когато не е имало никаква техника и никаква наука, и много от нещата които науката сега разкрива са били казани вече от езотериците...
Само, че това няма да стане ако учените се държат като коне с капаци де и упорито отхвърлят духовните идеи.....
Вместо да докаже, че няма Бог и че това са врели-некипели, точно науката трябва в един момент да си признае точно обратното.
Исус ни чака в точката, където наука и религия се събират.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #205 -: Май 29, 2010, 10:39:31 am »
Между другото искам да споделя с вас нещо интересно - откакто взех да се интересувам по-интензивно от историята на Исус...започнаха просто на всяка крачка да ми изкачат разни неща. Без да ги търся целенасочено.
Ей на, отивам на гости у един приятел и виждам на масата му разгърната книга със заглавие "между пустинята и живота" с автор..!! българин - Николай Райнов.
Моят приятел ми казва "Знаеш ли, че имаме евенгелие, написано от българин?"
Едва скрих вълнението си защото той не знаеше за моите тайни интереси, в живота тези неща са тайна. Грабнах книгата и я прочетох на един дъх. Писана е по ОНЕЗИ времена, когато беше проява на смелост да пишеш каквото мислиш. Смела. Много смела версия, човекът си е имал сериозни проблеми после. Дълбок психологизъм. ОБАЧЕ...по едни въпрос, който мен доста ме вълнува, знаете  :), въпросът за Мария Магдалена и Исус...този човек направо се ...улива (не знам коя дума да използвам).
Просто тук няма как да не кажа, че се сблъсках точно с МЪЖКОТО его. При цялото ми уважение за останалото в книгата и другите му дейности на тоя човек,тук...всичко се пропуква. Разсъждавайки за това, изведнъж изчезва изследователят, търсачът на истината, писателят...изчезва и се появява просто МЪЖЪТ.
Какво имам предвид - той излага една версия според която не Юда, а Мария Магдалена го е предала. Защо ли? Ами защото е жена, а една жена не може да обича по друг начин освен плътски. И тя била запленена от харизмата на Исус, обаче по нейния си женски начин и веднъж докато той спял изтощен тя започнала да го целува, а той се пробудил и я блъснал. Жената не могла да понесе, че е отблъсната и подела акция срещу него, насъскала важни персони, които преди това са били нейни клиенти и така станало всичко....Щях да повърна. До тука беше с Николай Райнов, ако ще и цял свят да дойде да ми каже, чебил велик човек.
Преди броени дни пък съвсем случайно ми попадна също версия написана от Дийпак Чопра! Пак разказ за Исус. Абе, викам си какво става тука? Взех книгата и там, в книжарницата разгърнах направо там, къде мислите, за Мария Магдалена....да видя този пък сега какво ще ме светне по въпроса. Там на две на три прочетох няколко изречения, които са обнадеждаващи ...но книгата струваше 18 лв и не можах да си я купя. Като един мизерен научен работник не мога да си го позволя, ще чакам сгоден случай.....

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #206 -: Май 29, 2010, 10:57:31 am »

Колкото и да звучи невероятно, точно научните знания на днешния човек днес могат да му помогнат да започне да разбира Христос.

Кои научни знания ни помагат днес да разбираме по-лесно Христос?Предполагам не става въпрос са автомобили,плазми,телефони,които преди са нямали,а за друго?

ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #207 -: Май 29, 2010, 11:09:08 am »
Например знанията за енергията и материята и тяхвата взаимна връзка и как в зависимост от наблюдателя даден обект може да се проявява И като вълна и като частица, т.е. и като енергия и като материя (ако сбъркам нещо, все пак съм биолог, не физик).  Знанията за това, че линейното време не съществува, за наличието на просторнаствено-времева матрица, която може да се гъне и при определено положение (огъване)се образува "тунел", който директно свързва минало с бъдеще, т.е. простронствено-времеви "моменти ", които ако разглеждаме времето и простронството линейно биха били отдалечени на необозрими разстояния. Демек физиците ачик-ачик откриха, че скока от минало в бедеще и пр. си е нещо съвсем възможно от научна гл. точка. Знанията за торсионните полета.Нещата, които днес разкрива най-вече физиката, но и биологията също (знаете, че днес вече може да се създават клонинги от една клетка само)...граничат с това, което за някогашния човек е било немислимо, ЧУДО! Човекът на науката (но не фанатичния учен, а истинския експериментатор и търсач) пъпли лека полека към откриването на неща, които ТОГАВА някои са ЗНАЕЛИ чрез директно познание. Това познание, което Кастанеда нарича БЕЗМЪЛВНО ПОЗНАНИЕ.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #208 -: Май 29, 2010, 14:07:15 pm »
Добре де,но защо решихте,че енергията и електроните са от сега?   :unknown: Ако приемем теорията,че е имало Атлантида и атланти-сегашното ни развитие е като на някои диваци.И още повече се чудя защо нещо,което го има да е чудо?!Чудесата са си най-обикновените неща на света,но това,че нашия ограничен разум ги отхвърля като вероятни и възможни,и след време някой профан ги открие,или направи-автоматично ги обявяваме за чудо.И как така миналото и настоящето/бъдещето ще се свързват-та те са си свързани,това,че ние ги делим си е наш личен проблем,а не на другите.Просто тези,които знаят и използват някои познания,понеже има,и колективно съзнание си траят почти винаги,с много редки изключения,понеже им се живее,а и за какво им е да се разправят с хора,които надали ще приемат думите им,камо ли да ги разберат?!Защо трябва да имаме ебаси Егото и да мислим всички други за някакви първобитни,и недоразвитняци?!Ами,ако се окаже,че ние сме първобитните и диваците,които си мислят само,че са развити като цивилизация,а им липсва основното,да не споменаваме липсата на култура при мнозинството хора,та?!
« Последна редакция: Май 30, 2010, 08:55:34 am от Mirotvorec »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #209 -: Май 29, 2010, 14:41:33 pm »
Blue_Star, действително нещата не са от сега  :). Но са забравени от хората. Човекът просто е забравил кой е. Загубил е връзката с това безмълвно познание.
Отпаднал е от райската градина, хванал е някакъв път по който се отдалечава все повече. Питаш защо им е на просветените да казват това и онова?
Ако пламене някъде опасна епидемия защо им е на лекарите, които знаят как да се предпазват да лекуват тоя и оня?
Вероятно човекът, забравил себе си и връзката си с цялото е ОПАСЕН. Опасен НЕ САМО за себе си и за тоя оня около него, а опасен за ЦЯЛОТО. А просветените също са част от цялото, така, че вероятно се НАЛАГА да опитват да върнат човека към някакво съществуване, което не подлага на риск ЦЯЛОТО. Цялата плането (а може би и Вселена)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27