Да, знам за какво говориш

Ти го каза по-добре от мен - защо хората удължават изплащането на кредита? Може би именно защото ВСЕ още не са разбрали, че случката с Исус, процесът, свидетелстването и изобщо цялата тази история не останала ТАМ НЯКОГА, изолирана от времето от нас тук сега. И интересното е как не се досещат за това след като най-новите научни отркрития свидетелстват именно за това - че времето в неговият линее вид е просто умствена ..проекция, илюзия...или айде да го кажем направо измишльотина. Примерно около мен е пълно с хора, които а съм съм споменала Исус и нещо свързано с него ми наскачат, направо са готови да ме линчуват. Как? ти се занимаваш с наука, а говориш за Исус? Такъв човек НЕ Е ИМАЛО!!! ТОВА Е ЛЪЖА за глупаци!!! Дори..ми счупиха лаптопа в земята, защото твърде много съм се била...както казват занимавала с ОТВЪДНОТО. Наложи се да използвам думите на Исус "Господи прости им те не знаят какво вършат" за да мога да продължа напред без да се хванем гуша за гуша.
Какво ОТВЪДНО бе?! Никога не ме е интересувало никакво отвъдно. Исус не е отвъдно.
Няма нещо което да е по-сегашно от историята на Исус!! Само думите са остаряли и всичко звучи някак все едно не се отнася до нас днес.
Така ми се искаше някой, някога да разкаже историята с днешните понятия и знания.
И ето, че сега май точно това правим.
Някой тука каза защо "ЗАЕДНО" да го правим.
Защото всеки допълва по нещо от себе си. Всеки помага да не се изпусне нещо и всеки допринася за този нов поглед.
Ако можем да позаприщим его-тата си имаме реален шанс да стигнем до невероятни неща!
Вчера се ровичках от Библията и непрестанно изскачат закодирани неща. Чудя се как не съм им обръщала внимание.Това е закодирано послание! По-интересно и вълнуващо от всичко друго.
И ето, че след като тръгнах и по двете тези :1. Исус посветен (евентуално йога от Индия и тантрист) и 2. Исус - обикновен човек когато СА пожертвали (просто са убили) разбирам, че истината е ....И ДВЕТЕ СА ВЕРНИ.
Ако един учител стои пред ученици и ги обучава то значи ли,че учителят е свръхестествен, едва ли нечовек, а Бог, а те са обикновени и прости? Но пък значи ли, че няма разлика между него и тях, т.е. каквито те такъв и тях?
Очевидно е че и двете са вярни. А именно -
Учителят е човек като тях. Само, че знае неща, които те все още не знаят.
Как ги е разбрал едва ли е най-важното. Когато стоиш в университет и слушаш лекцията на професора не се занимаваш с въпроса КАК е получил знанията си.
Когато самият ти завършиш образованието и евентуално станеш професор вече ще знаеш как.Съответно когато вървиш по стъпките, които Исус е показал (дори и да не знаеш, че го правиш защото по това време си атеист) но се вслушваш в Духа на истината, рано или късно започваш да разбираш...
Какво отрких вчера? Когато Исус им казва, че един от тях ще го предаде и те го питат "кой"...Исус казва " За когото затопя залъка и му го подам - той ще е" след което подава залъка на Юда. И ..пише в Библята...ТОГАВА (!) Сатана влезе в Юда и Юда стана и тръгна макар , че беше нощ, да свърши делото си.
Това ме изуми! Защо като са го питали кой? не им го е посочил или не е казал името му или пък може и си замълчи...
Той подава залъка и тогава сатаната влиза!!!! Това едва ли е случайно!
Нещо иска да ни подскаже, да ни се намекне. Сатаната влиза със залъка?
Давайте идеи. Аз имам вече, но искам да ги налагам.