Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290419 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Re: Исус Христос
« Отговор #240 -: Юни 01, 2010, 16:08:19 pm »
„И ето, един момък се доближи и Му рече: Учителю благи, какво добро да сторя, за да имам живот вечен? А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ,освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите.” (Матея 19:13-17)

Ако говориш че не се е правил на Бог , бих се съгласил донякъде , но че е искал да Го смятат за обикновен човек ..... вече писах в предния си пост !
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #241 -: Юни 01, 2010, 16:20:52 pm »
      С  какво  ще  се  намали  СВЕТОСТА  НА   ХРИСТОС,  ако  е  бил  женен,  ако  е  имал  деца!   Абе  .......  той  е  бил  човек  на  който  всички  букви  са  главни,  не  можете  ли  да  го  допуснете  това  ЧОВЕК!  

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #242 -: Юни 01, 2010, 16:49:11 pm »

Защо да не можем, Той е бил ИСТИНСКИ ЧОВЕК !
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 19:33:51 pm от Mirotvorec »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #243 -: Юни 01, 2010, 16:49:55 pm »
Цитат
ARRI,аз пък мисля,че самия Исус Христос е искал да го приемаме като нормален човек.Хах,колко готино някой,който е можел това,което Той да се има за обикновен?!Или може би,както Буда казва-"всички са Буди,но не го знаят".А масовката и това,че се опитват да изкарат Исус Христос за нещо недостижимо за нас,простосмъртните(е,в повечето случай си е така,но все пак има надежда)-е още едно доказателство,че някои "хора" нямат нужда хората да знаят истината за себе си,така им е по-изгодно-да сме роби,и овци.

Звездичке , напълно съм съгласен с теб.И аз си мисля , че ни е по-лесно да сме офффце в стадо с овчар , и сме свикнали да ни стрижат и мачкат . И по тази причина си избираме някой , на кайто приписваме всевъзможни свръхчовешки качества за да му се кланяме . Не можем да си прдставим живота без водач , пастир или нещо от сорта . А не бива да е така , не трябва да имаме идоли . Мисля , че имаше такава Божа заповед . А ние си ги правим сами . А Исус е просто Човек с главно ''Ч''  , а ние сме едни малки и невзрачни човеченца в сравнение с него   ;).
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #244 -: Юни 01, 2010, 18:14:00 pm »
„И ето, един момък се доближи и Му рече: Учителю благи, какво добро да сторя, за да имам живот вечен? А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ,освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите.” (Матея 19:13-17)

Ако говориш че не се е правил на Бог , бих се съгласил донякъде , но че е искал да Го смятат за обикновен човек ..... вече писах в предния си пост !
Виж,old4 ние с теб очевидно имаме различни представи за "обикновен човек".За мен всеки един човек е уникален и способен да постигне съвършенство,стига да го иска,затова смятам,че Исус Христос е бил като мен,теб,и всеки един друг човек,и в същото време нещо коренно различно(А сега де,кажи,че си противореча,хах).Че е бил ЧОВЕК с главни букви и много извисен духовно-бил е.Може би точно това,че се е стремял да живее нормално,без да се възгордява доказва на какво ниво е бил Той.А и как може някой,който е на по-ниско ниво да определя какво трябва/нормално е/бива да прави един човек,който е достигнал това,което Исус Христос.Малко странно ми идва някой,който е на по-ниско ниво да казва на този от по-високото кое трябва или може.Дали е бил женен,дали е живял различно/еднакво с другите-по никакъв начин не умаловажава това,което Той е бил. ;)
ARRI кое е свръхестествено и защо?!Откъде знаем кое какво е?!И сорри,но аз отказвам да се приема като малко човеченце.Като многоизмерно човешко същество-знам,че човекът е далеч нещо по-различно от кокали,и плът.Може и да сме малки,и невзрачни човеченца сега,и в сравнение с Исус Христос,но се чудя защо ли Той е обичал толкова много хората?!А и защо Буда казва,че всеки един от нас е Буда,но не го знае...
« Последна редакция: Юни 01, 2010, 21:21:48 pm от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #245 -: Юни 01, 2010, 18:43:51 pm »
Звездичке , в сравнение с него всички сме малки и дребни . Имаме още много път да извървим хората , та да се доближим поне мъничко до него. :yes:
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #246 -: Юни 01, 2010, 19:55:20 pm »
Виж,old4 ние с теб очевидно имаме различни представи за "обикновен човек".................

Да и винаги ще е са различни , аз знам кой съм !

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #247 -: Юни 01, 2010, 21:25:47 pm »
Звездичке , в сравнение с него всички сме малки и дребни . Имаме още много път да извървим хората , та да се доближим поне мъничко до него. :yes:
ARRI,няма откъде аз да знам на кое ниво си или ти за мен.Всеки знае себе си.Но това да приемеш,че си малки и дребни-все пак може би е крачка към това,което сме,понеже доста хора се имат за велики,и всемогъщи.И все пак отказвам да приема това,което пишеш-аз вярвам в уникалността на всеки един от нас. :)
old4,радвам се,че знаеш кой си и че с теб имаме различни представи за някои неща.Щеше да е доста скучно,ако бяхме на еднакво мнение. ;) "Не съм съгласен с Вашето мнение, но съм готов да умра  за правото Ви да го изказвате." Волтер ;)
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #248 -: Юни 01, 2010, 21:38:58 pm »
Проблема не е кой за какъв се мисли, а че СЕ МИСЛИ за някакъв, от тук започва измамата....и тоя дето се мисли за малък и дребен и тоя дето се мисли за велик и всемогъщ еднакво се лъжат  ;D  ;D  ;D

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #249 -: Юни 01, 2010, 22:28:49 pm »
ARRI,няма откъде аз да знам на кое ниво си или ти за мен.Всеки знае себе си.Но това да приемеш,че си малки и дребни-все пак може би е крачка към това,което сме,понеже доста хора се имат за велики,и всемогъщи.И все пак отказвам да приема това,което пишеш-аз вярвам в уникалността на всеки един от нас. :)
old4,радвам се,че знаеш кой си и че с теб имаме различни представи за някои неща.Щеше да е доста скучно,ако бяхме на еднакво мнение. ;) "Не съм съгласен с Вашето мнение, но съм готов да умра  за правото Ви да го изказвате." Волтер

Да Звездичке , всеки е това , което иска да бъде . Ти попита  и защо Буда казва,че всеки един от нас е Буда,но не го знае... , защото Звездичке , ние малките човечета , вече сме се отклонили от изначалното , че вече и Бог не може да ни познае . А ние сме ногови творения . Той ни е създал по свой образ и подобия . А къде сме ние сега ? Оклонени от изначалното си . Факт . Ти Звездичке , със колко процента % от мозъкът си ''работиш''  към   момента ?? 4-6% , А ОСТАНАЛИТЕ 96%-100% ??????? Какво правиш с тях ? Къде са ? Ето там е БОГ и ХРИСТОС . Там в тези погубени проценти . Там е разликата м/у нас човеченцата и Човекът с главно ''Ч''  Христос . На нас ни се губи и ни е претъпено изначалното , т.е. Божественото , за което говори Буда . ;)

П.П. Звездичке , ти вероятно ще ме попиташ , АЗ от къде ги знам тези неща , и съм длъжен веднага да ти отговоря :АЗ не съм езотерист , напротив , даже ме е срам , че размазвам суп..ли , под тази женска (и гейсака тема . Защото само такива пишете под нея и затова и дадох такова име)тема . АЗ съм ги видял тези неща . Видял съм деца как огъват вилици с поглед и мн.други неща , които се вършат с мозъкът , което АЗ и ти , уви неможем , понеже още работим на ниски обороти(%) . Когато ''пораснем''   и ние ще можем . До тогава , ще си задаваме само въпроси .  ;) ;) ;)
« Последна редакция: Юни 01, 2010, 23:01:50 pm от ARRI »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #250 -: Юни 01, 2010, 23:36:51 pm »
     Оооо  ARRI,  недей  така  бе  човек!  Какъв  е  този  комплекс  за  малоценност!  "Всеки  е  толкова  голям,  колкото  са  големи  мечтите  му!" 
     Щом  сме  живи  в  този  свят  на  дилемите  ние  сме  избрани,  друг  е  въпроса  дали  ще  оправдаем  доверието!  Ако  ти  се  чустваш  малък,  какво  правиш  за  да  пораснеш!  "Правенето  му  е  майката"  Какво  правиш,  а  не  какво  си  научил  като  си  гледал  и  чел!  "Когато  си  дойдеш  у  дома  ще  донесеш  не  знания  а  опитност!  Паалла - Хоол

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #251 -: Юни 01, 2010, 23:42:22 pm »
Сори , mitko , аз КАЗАХ , че под тази (ГЕЙСКСА)  тема не съм силен . Оставям на вас да размазвате суполи . Аз отговорих на Звездичката . Темата за Христос си е Ваша и не се бъркам . Сори . Аз съм конспиратор , не езотерист .  ;)

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #252 -: Юни 02, 2010, 00:05:08 am »
ARRI,а защо сме се отдалечили от Бог?Ако си отговориш-ще видиш,че сме си бая големички,но въпрос на виждане. :) А Христос наистина е Бог.Но,ако имаш предвид Исус Христос-това вече е друго нещо.И отказвам да деля себе си,и да категоризирам другите хора-за мен всички имаме еднаква същност,а за другото-слабо ме вълнува.Знам какво имаш предвид и понякога ми е кофти,но всичко е такова,каквото трябва да бъде.А и ако бяхме еднакви-щеше да е твърде скучно.
И ти наистина ли мислиш,че останали 95-96% от мозъка си-не използваш?!Наивно е да мислиш,че нещо просто ей така си седи.И забравяш,или пропускаш нещо-ние сме творения,но имаме умението да творим,което си е бая голямо нещо за някой "мъничък"?!Аз отказвам да се нагърбвам с другите хора.Аз отговарям единствено за себе си. :) А и ми е доста интересно как казваш "ние".Аз не знам ти какво можеш или не можеш,но ти доста бързо ме охарактеризира.Интересно ми е,даже забавно. :) И щом темата ти е "гейска" и не знам каква-вместо да обиждаш,просто спри да пишеш в нея-лесно е. ;) :)
« Последна редакция: Юни 02, 2010, 00:20:19 am от Blue|_Star »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #253 -: Юни 02, 2010, 00:11:03 am »
    ARRI,  наистина  си  малък  щом  можеш  да  се  изразяваш  по  този  начин! 

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #254 -: Юни 02, 2010, 02:32:41 am »
ARRI, за тия мозъчни проценти нищо не си разбрал. Това не ти е ферари, че да го напъваш, че да му увеличаваш процентите.

Другите проценти просто си имат друга функция и си се ползват съвсем нормално.

Не знам кой си виждал да огъва вилици, но ми приличаш на въздух под налягане. Просто приказваш глупости, чути недочути и разбрани-недоразбрани, затова така си мисля. А кой е гей и кой не е, не е ни най-малко твоя работа да мериш.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27