Последно отговарям на въпроса защо призванието е капан след което изчезвам,защото не искам да хлътна в капана да се взема за някой учител... ;D ;D ;D
И да ме разпнат на етерно ниво ;D ;D ;D
Защо призванието да е капан?
И аз харесвам призвани хора и отдадени.
Обече автоматично си помислям, че просто те са се родили с призвание, имали са такъв късмет, имали са някой явен талант, който ги е така да се каже насочил, такава им била съдбата......и пр. и пр. и пр. предположения (мисли), а пък аз очевидно просто не съм от тая категория и за мен не остава друго освен да им се радвам отстрани или да им завиждам и може би да се самосъжалявам, че аз не съм имала тоя късмет или пък съм го пропуснала.
И тук ХЛЪЗ!!!! В КАПАНА.
Слава богу имах възможността да бъда покрай един такъв "призван" и да наблюдавам как става.
Това е РЕШЕНИЕ. ИЗБОР. И Следване на избора си.Път - стъпка по стъпка..
а не съдба, късмет или случайност.
Самата аз имах не един талант (съжалявам за нескромността) но не взех РЕШЕНИЕ да се отдам на нито един. Просто не можех да направя ИЗБОР. Или не исках. Някак когато правиш избор в полза на едно, ти трябва да се откажеш от останалите.
Този избор не е лесен. Мен ме примамват много неща, привличат вниманието ми, струва ми се, че ....ако се откажа от тях ще изпусна нещо...искам...искам ..ако може да не се отказвам от нищо. И това ме отклонява от решението да отдам енергията си само на едно и напълно да се отдам там.
И понеже не искам да си призная, че си е било въпрос на мое решение и избор, който никой не ми е пречил да направя, както са го направили други...аз решавам за изгодно за успокоение на собствената си съвест да вярвам, че просто има хора с призвание и аз просто не съм от тях!!!
Което не е вярно.
Това, което отличава тях от мен е, че те просто са решили да отдадат себе си на нещо, което къде случайно, къде не им е идвало..така да се каже по присърце, отръки , но ВСЕКИ човек без изключение има такива неща, които му допадат.
Просто не е искал да се откаже от другите за да се отдаде само на тях.
Надявам се, че успях да го кажа.