Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290643 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
Re: Исус Христос
« Отговор #165 -: Април 09, 2010, 11:08:25 am »
 :( Нямам. С нещо друго, да помогна  :writer:

Дявола...това не беше ли нещо страшно и лошо?  :--- Ама кой дявол? Луцефер или Сатаната? Защото Сатаната, казват не бил много от лошите. И въобще, темата не е ли за някакъв факт и за Христос, или има някакви факти и около Дявола?

Лелиииии, колко въпроси. Може ли един последен?  :blush:

Защо Призванието да е капан?
Аз обичам "призвани" хора. Едни такива всеотдайни са!  :P

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #166 -: Април 09, 2010, 11:18:02 am »
Аз се връщам на Исус!
За да ви кажа как се подхлъзнах за пореден път! Не ме е срам или страх да си го призная.
Та значи спора беше около "Исус се жертва за хората" което е и основния камък на който се крепи цялата конструкция за християнските добродетели, като един от основните е че трябва да правиш добро на другите.
Вижте сега как аз хем усещам че това е капан, хем пак се подхлъзнах..
Вижте как.
Казах по-горе, че ако приемем триединството и факта, че всички са едно значи имам 3 еднакви твърдения "Направи го за Бог (отец си)", "направи го за себе си" и "направи го за другите" ХОП!!! Хлъзнах се!
ъде в триединството има "другите"?!!
Тъждествените понятия са:
1. Направи го за Бог (отец)
2. Направи го за себе си
3. Направи го за...забележете!! СВЕТИЯ ДУХ.
Тука изобщо няма другите !!
Те не фигурират изобщо като понятие.
Защо?!!
Защото след като всички сме свързани и едно цяло се подразбира, че АКО НАПРАВИШ ДОБРО ЗА СЕБЕ СИ то ще е добро за и за другите.
Значи трябва да се конценрираш пак над своя живот и да започнеш да се учиш да различаваш кое от твоите мисли и постъпки е добро за ТЕБ САМИЯ!!! Ти,и твоят живот са твоето поле на рабта, не ти е работа да се набъркваш в живота на другите и да им правиш добро, след като не си на ясно дали знаеш кое за теб е добро.
Обаче забележете, как се нарича човек, който е концентриран главно върху себе си и своя живот?!!!
Наричат го ЕГОИСТ.
Продължавайте да нищите противоречието.Защото не искам и самата аз да изпадна в положението на тоя дето си въобразява, че може да прави добро за другите.
Прозрете в какъв капан сме набутани всички.
Вижте какво Исус казва и показва, а не какво ни казват "християните" и църквата след това.
И вижте кака човек се подхлъзва дори когато е успял да надуши манипулацията.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #167 -: Април 09, 2010, 11:32:31 am »
Последно отговарям на въпроса защо призванието е капан след което изчезвам,защото не искам да хлътна в капана да се взема за някой учител... ;D  ;D  ;D
И да ме разпнат на етерно ниво  ;D  ;D  ;D
Защо призванието да е капан?
И аз харесвам призвани хора и отдадени.
Обече автоматично си помислям, че просто те са се родили с призвание, имали са такъв късмет, имали са някой явен талант, който ги е така да се каже насочил, такава им била съдбата......и пр. и пр. и пр. предположения (мисли), а пък аз очевидно просто не съм от тая категория и за мен не остава друго освен да им се радвам отстрани или да им завиждам и може би да се самосъжалявам, че аз не съм имала тоя късмет или пък съм го пропуснала.
И тук ХЛЪЗ!!!! В КАПАНА.
Слава богу имах възможността да бъда покрай един такъв "призван" и да наблюдавам как става.
Това е РЕШЕНИЕ. ИЗБОР. И Следване на избора си.Път - стъпка по стъпка..
а не съдба, късмет или случайност.
Самата аз имах не един талант (съжалявам за нескромността) но не взех РЕШЕНИЕ да се отдам на нито един. Просто не можех да направя ИЗБОР. Или не исках. Някак когато правиш избор в полза на едно, ти трябва да се откажеш от останалите.
Този избор не е лесен. Мен ме примамват много неща, привличат вниманието ми, струва ми се, че ....ако се откажа от тях ще изпусна нещо...искам...искам ..ако може да не се отказвам от нищо. И това ме отклонява от решението да отдам енергията си само на едно и напълно да се отдам там.
И понеже не искам да си призная, че си е било въпрос на мое решение и избор, който никой не ми е пречил да направя, както са го направили други...аз решавам за изгодно за успокоение на собствената си съвест да вярвам, че просто има хора с призвание и аз просто не съм от тях!!!
Което не е вярно.
Това, което отличава тях от мен е, че те просто са решили да отдадат себе си на нещо, което къде случайно, къде не им е идвало..така да се каже по присърце, отръки , но ВСЕКИ човек без изключение има такива неща, които му допадат.
Просто не е искал да се откаже от другите за да се отдаде само на тях.
Надявам се, че успях да го кажа.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #168 -: Април 09, 2010, 12:14:24 pm »
И да направим пак една връзка с Исус...той ПРЕДАВА Своята воля на отец си.
Това енегово РЕШЕНИЕ. ИЗБОР. А не ПРИЗВАНИЕ. 40 дена дявола го е изкушавал, така, че и Исус е трябвало да направи избор. И Исус не е бил така да се каже привилегирован като божи син (каквито сме и ние).
Щом и Исус е трябвало да направи избор какво остава за нас?!
И след като го е направил този избор с думите "Но нека бъде както ти искаш а не както аз" от там нататък вече нямаме дело на човека Исус, а имаме дело  на Бога и светия дух ЧРЕЗ тялото на Исус и негтовите действия, които вече не са НЕГОВИ.
Всичко е решено в момента на ИЗБОРА.
Той е оканчателен и когато го направиш нещата стават лесни за теб защото не се чудиш всеки миг как да постъпиш, какво да кажеш,какво да направиш....кое е правилно, кое не, кое добро, кое не...
повече няма никаква нужда да чертаеш планове, да се опитваш да предвиждаш, да се чудиш какво ще стане утре или през 2012 година, дали земята ще обърне полюсите си или пък ще стане потоп...това вече не е твоя грижа, не си хабиш времето да мислиш над подобни неща...ти си ИЗБРАЛ веднъж за винаги, че НЕ ТВОЯТА воля ще е и знаеш че каквото тряба ще стане.
Онзи с камиончето ако е бил направил този избор е можел да си живее спокойно, а не мислейки през цялото време как да избяга от СМЪРТ ОТ КАМИОН да фиксира тази мисъл и да я върти в ума си като МАНТРА. Едва ли не като молитва.
И Вселената накрая е изпълнила молитвата и му е дала това, което е било в главата му.
Сега си представете ако на милиони души започне нон стоп да се върти в главата КАТАКЛИЗЪМ и дори КОГА - 2012.
Това са милиони хора които в момента повтарят къде на ум къде на глас МАНТРА! МОЛИТВА! ЗА катаклизъм!!!

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #169 -: Април 09, 2010, 12:22:29 pm »
Аз предлагам от този момент всеки да запонче да мисли за нещо, което му доставя РАДОСТ без никакво значение какво точно е то. Може да е биричка с картофки, все тая....
И тогава ние ще повтаряме мантрата РАДОСТ.
Защото Радостта е естествено състояние на всеки. И радостта е пътят към отеца ни а не жертвата.
Ето аз сега пиша ли пиша...влагам се тука в тоя форум, как ме изтърпяха близките не знам.....може би и вие...но аз ОБИЧАМ да пиша. Направо страстно обичам да се изразявам чрез словото. Когато пиша забравям всичко...точно както един Ван Гог докато е рисувал.
Верно избирам да пиша неща които ми изглеждат полезни, решавам да използвам словото в полза на някаква истина...
но това не ознавача че съм тръгнала да ви спасявам. В мига в който си го въобразя и ще съм в капана!

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #170 -: Април 09, 2010, 12:28:01 pm »
"Мнозина са призвани,но малцина избрани".-А този цитат от Библията защо тогава говори за призвани и избрани?
« Последна редакция: Април 09, 2010, 13:20:48 pm от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #171 -: Април 09, 2010, 12:44:10 pm »
Забележете, че това "мнозина са призвани, но малцина избрани" Исус никъде не го е казал.
някой друг после го е изфабрикувал, точно за да си помислим, че ние НЕ СМЕ като него, че той е СПЕЦИАЛЕН, а ние прости, грешни обикновени.Тоест, че няма нужда ние точно да правим избор. Че той не е за нас.
А Исус точно обратното нон-стоп почертава бидейки сред грешниците, болните, нещастните и нищите духом.Че изборът може да го напарив ВСЕКИ и най-постият и най-грешният само не и този, който вече е направил обратния избор.

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
« Отговор #172 -: Април 09, 2010, 13:15:05 pm »
"И да направим пак една връзка с Исус...той ПРЕДАВА Своята воля на отец си."

Това, мисля, че не е вярно. Но няма да обяснявам, за да не ви отклоня темата.

Иначе, благодаря за останалия отговор към мен, и ще се постарая да не Ви провокирам да се отклонявате от темата.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #173 -: Април 09, 2010, 13:21:26 pm »
cassion,а на кой според теб тогава Той предава волята си?
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
« Отговор #174 -: Април 09, 2010, 14:01:29 pm »
cassion,а на кой според теб тогава Той предава волята си?

Според мен, "волята" не може да се "предава". Всеки си има собствена, която именно те прави човек. Животните нямат воля, нали? Или бъркам.
Волята на Исус е прекалено интересна и без това, защото тя е всъщност original Божия промисъл.  :) (Все едно да ти подарят един автомобил отвътре с оригинални части на BMW- sorry, за Богохулството, просто го написах за нагледност)

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #175 -: Април 09, 2010, 14:11:33 pm »
Ако беше априрори Божия промисъл в Исус, дето се вика просто той е съвършен нямаше да го има епизода с 40 дена в пустинята и нямаше да го има колебанието "Господи, ако може да ме отмине тая чаша" и едва след това "Нека бъде ТВОЯТА воля"
Това е решение от страна на Исус да даде път на Божията воля.
Защото в един момент той осъзнава и двете - Божията, която му казва че това е необходимо да се премине и своята, която му казва "Дали няма начин да го избегна" и той взема своето РЕШЕНИЕ. От този момент става ПРОВОДНИК на божията промисъл.
Но е имал и свободният избор да не стане ако не иска. Значи неговата воля е тази която е взела решението в този момент след което вече неговата воля стваа едно с божията.

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
« Отговор #176 -: Април 09, 2010, 14:36:42 pm »
"От този момент става ПРОВОДНИК на божията промисъл.
Но е имал и свободният избор да не стане ако не иска. Значи неговата воля е тази която е взела решението в този момент след което вече неговата воля стваа едно с божията."

Чия Воля последно, прави избора?

Ти мислиш, че Исус не е бил Бог? Ми добре. Аз няма, а и не мога да те убедя в противното. Но мисля, че това всъщност е "слабо звено", при водене на диспут, с подобна насоченост.  :) А на мен и не ми се дискутира, между другото, минавам за малко.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #177 -: Април 09, 2010, 14:51:13 pm »
То и аз за малко минах, ама се позастоях повечко  :)

Това е интересен въпрос "кой прави изборът?"

Да речем, че съм станала свидетел на престъпление и съм видяла убиеца.
Трябва да се явя в съда и да дам показания. Ако трябва да дам ход на истината трябва да улича убиеца. Ако не го улича някой друг ще го отнесе невинен. Освен това този убиец ще остане на свобода и ще убива и други...може би и мои близки и пр. и пр. Значи е ясно и аз нямам съмнение, че трябва да кажа истината.

Обаче преди процеса получавам телефонно обаждане и ми се казва "А си посмяла да свидетелстваш", а сме ти резнали главицата, защото зад убиеца има други, които са на свобода.
И вече имаме конфликт. Би могло да се каже, че божията воля е истината (и истината ще ви направи свободни, аз съм пътят и истината и животът). Обаче се немсва и стръхът от последствията за мен...какво ще стане с мен ако кажа ИСТИНАТА? И така тук следва избор.
Думите на Исус "Господи, ако може да ме отмине тая чаша..." показват, че и при Исус е имало избор. Ако нямаше, ако той си беше Бог през цялото време нямаше да има никакви колебания и да върви по пътя напълно уверено както едно дете на 3 години следва майка си или по-скоро баща си. Но е имал колебания, па макар и при Исус те да са продължили един миг само.

Защо го е направил вече е друг въпрос.какво е знаел вече е друг въпрос.Но определено е имало избор.
Което вече навежда на мисълта, че Исус не е бил ЧАК толкова различен от всеки един човек. Или казано по друг начин всеки един човек не е ЧАК толкова различен от Исус.
След като и при Исус е имало колебание...
« Последна редакция: Април 09, 2010, 15:20:56 pm от алибаба »

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #178 -: Април 09, 2010, 16:08:50 pm »
Исус е искал тази чаша да го отмине-да,но не само заради Него самия според мен,а и заради нас.Да,звучи странно,но нека се замислим колко хора все още плашат за това,което са сторили някога на Исус Христос.

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #179 -: Април 09, 2010, 16:21:10 pm »
Интересна идея......не ми е хрумвало.
То кво ще излезе ако тръгнем по тая нишка, че ние сега плащаме за него (за това което са му сторили), а не че той се е жертвал за нас..стана объркано малко :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27